הדבר הנכון לעשות

• פותח הנושא Nihau
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
נסכים שלא להסכים

הבאתי דוגמאות כדי לתאר עקרון בפעולה. נסה לראות את העקרון, לא את הדוגמאות עצמן, שמסתבר שהיו קלות לך מידי לעיכול.
מבחינתי זה עיניין של עקרון שמנחה לא ישחק לי את הדמות, וישאיר לי את הבחירה בכל הנוגע לבניית הדמות שלי.
בשבילך אלו לא עקרונות, אלא המלצות, והמנחים שלך יהנו מהחופש שאתה כשחקן מאפשר להם.
בנוסף, לי יש קווים אדומים מסויימים של חוויות משחק שאין לי רצון לשחק, ברמה ששוברת משחק ויתכן גם חברות חוץ משחקית.
נראה שלך זה פחות מפריע. הכל ניתן לשחק כל עוד זה מקובל עליך במשחק שלך. זו הסיבה שלא הוספתי את הנקודה הזו כעקרון אתי גורף אלא כנקודה יותר אינדיבידואלית.
היה לי פעם שחקן שלא רצה דם במשחק שלו בכלל, וכשהנחיתי לו הסרתי את כל האלמנטים האלימים התיאוריים מהמשחק למרות ששיחקנו מו"ד רצוף קרבות.
המשחק אמנם חברתי אבל "יש צורך ללמוד להכיל את התפיסות והדעות של שאר האנשים וגם את היכולת להפסיק לשחק כאשר לא מסוגלים למצוא את עמק השווה. ".

major mouse

New member
זאת תמיד אפשרות

למרות שזאת בדר"כ האפשרות האחרונה.

הבנתי את העקרון והסברתי את עצמי באמצעות פירוש הדוגמאות שהבאת דרך העיניים שלי.

המטרה היא הנאה והדרך פחות חשובה כל עוד כולם נהנים אבל אחרי הכל אני נהנה גם מדיון לצורך הדיון עצמו ושמח על האפשרות להיכנס ולנבור בסיבות שמובילות להחלטות מסויימות וכך ללמוד להכיל את ההחלטות והתפיסות של האחר ביתר קלות.

ובחזרה לדיון:
נניח שמנחה עובר על העקרון הספציפי הזה בצורה עיקבית וטוען שכך הוא מנחה. נניח גם שאת נהנית משאר המשחק וכך גם שאר השחקנים שנראה שאין להם בעיה עם ההתנגות הספציפית הזאת של המנחה. האם תעזבי את המשחק? אם לא - מה האפשרויות שעומדות בפניך כשחקנית?

Nihau

New member
תלוי בחומרת הביצוע

נניח שמנחה מעגל לי פינות "חסרות חשיבות" כמו תיאור בוקר רגיל* נו מילא. אבל הבעיה עם עיגול פינות היא שאתה אף פעם לא יודע מתי זה הופך למשמעותי. למשל דמות שיש עליה תמיד פק"ל כיסים פנקס ועט. אם המנחה מעגל את הפינה של תיאור שגרת הבוקר הוא עלול להניח שאין לה את הציוד הזה.
בעיניין של עיגול פינות שנוגע לאיך שחקן מתאר את הדמות שלו, נראה לי עדיך שמנחה לא יעגל את הפינה, אלא יבקש מהשחקן לעגל פינות בעצמו.
מנחה יכול לעגל פינות לעצמו ולקוות ששחקנים יבקשו עוד מידע כשזה נהיה חשוב, או שהקבוצה תגלה אחרי מעשה את בעיות ההבנה שזה יצר בקבוצה- אנחנו רואים את זה הרבה כשכותבים כאן בפורום את תאורי המשחק ומה שהמנחה חשב שהשחקנים חוו ומה שהם כתבו זה שני דברים שונים לגמרי.

האפשרויות שלי:
0. להסביר מראש מה יפריע לי במשחק ואיפה הגבולות שלי עוברים.
1. לבקש להפסיק שוב, עם הסברים למה זה מפריע לי.
2. במהלך המשחק לעצור ולבקש שינוי נקודתי- להכות בברזל כשהוא חם
3. אם זה לא מאוד מפריע לי להבליג כל עוד יש מגמת שיפור כלשהי. יש לי סבלנות למי שמנסים להשתפר.
4. אם זה כן מפריע לי מאוד לקבוע לעצמי גבול שאחריו אני אכן יעזוב את הקבוצה.
מטרת המשחק היא להנות, אם יש משהו שפוגם מאוד בהנאה שלי ואין נכונות לשנות אותו אני אסבול פחות אם אעזוב.

תבין בבקשה, זו החלטה שהגעתי אליה אחרי שנים של ניסיונות טובים מאוד ורעים מאוד, בהם לרוב הסכמתי לקבל שבירת עקרונות כאילה למטרת קידום המשחק הקבוצתי.
חוויתי את התוצאות קצרות וארוכות הטווח של ההחלטות האלו ומתוכם גיבשתי את העקרונות האלו.

*שקורה פעם אחת, לא לוקח לי יותר משורה שתיים ועוזר לי לפתח אלמנט עומק בדמות עבור עצמי ועבור שאר הקבוצה.

major mouse

New member
נמשיך

הבה נניח שהקבוצה מכילה ארבעה שחקנים ומנחה. אם לכל אחד מארבעת השחקנים יש נקודות שהם לא מסכימים להתפשר עליהן (אני לא מדבר על מקרים קיצוניים כמו מקרה האונס או רציחת אחת דמויות השחקן ע"י דמות שחקן אחרת), איך תראה פגישת משחק?

בכל פעם שהמנחה יעגל פינות (*) שנוגעות לאחד השחקנים, אותו שחקן יעצור את המשחק ויבקש הסברים ויתדיין בקשר לבעיה. דבר שיעצור את שטף המשחק. מספיק מקרים של בירורים באווירה נחמדה ייצרו מתח בקבוצה ולבסוף ריב. הדבר שקול לשחקן בקבוצת ספורט שמתעקש לא לבצע את המהלך שהקפטן הכריז עליו, ניתן להבליג על פעם אחת או שתיים אבל הנזק המצטבר יהרוס את המרקם הקבוצתי.

* - בספרות ובקולנוע, קוראים לזה עריכה. לא חייב לרדת לרמת פירוט של שיגרת הבוקר של הדמות יותר מפעם אחת, אלא אם קורה משהו מיוחד. זה עיקרון חשוב מאוד שהוכיח את עצמו בכל המדיות.

Nihau

New member
למה שמנחה יעשה כזה דבר?

שחקנים מבצעים עריכה שכזו בעצמם על בסיס קבוע, למה שמנחה יחליט לערוך בשבילם?
רוב השחקנים ששיחקתי איתם מעוניינים לשחקן את הקטעים המעניינים בעלילה כמו כל אחד אחר.
אלא אם שחקן פשוט נהנה מאור הזרקורים ולוקח זמן על חשבון שחקנים אחרים באופן קבוע.
יש מקום במיוחד בשלבים התחלתיים של המשחק לא לעגל פינות. זה עוזר לבסס את הדמויות ואת העולם בדמיון המשותף של כולם. בשלבים יותר מאוחרים דברים שבשגרה מצומצמים למינימום- לפי האינטואיציה של כל השמתתפים במשחק. בדרך כלל כשמעגלים פינות בתחילת משחק זה בגלל שהבסיס לא בנוי טוב ולא רוצים לבדוק עד כמה הוא רעוע כרגע אם הוא לא הכרחי לקידום העלילה. ותמיד עדיף לסגור את הפינות האלו אחר כך, בפרטי או קבוצתי. ולפעמים זה ממש דורש שינוי רטרואקטיבי בעלילה כמו שהיה לנו בנוסגות' (בבחינת להעלות save).
כשיש הרבה דיונים חוץ משחקיים באמצע המשחק אז כנראה ששלב תיאום הציפיות וסגנונות משחק מראש לא נעשה כמו שצריך ועדיף לעצור לגמרי וליישר את הקו הזה מבחינת כולם לפני שממשיכים.
נראה לי שאתה לוקח את העקרונות שציינתי למקום קיצוני יותר משהתכוונתי אליו.

major mouse

New member
מפני שזה חלק עיקרי מהתפקיד שלו

שחקן יבצע עריכה מנקודת מבטו שהיא הדמות שלו. מנחה יבצע עריכה נוספת: יבקש הבהרות, עוד תיאורים, יעצור את השחקן וכו'

נקודת המבט של המנחה מספקת ראייה רחבה יותר ובאחריותו לדאוג שהאינטרסים של הסיפור ימולאו ורוב השחקנים, אם לא כולם, יהנו.

במידה ויש ניגוד אינטרסים כמו למשל במקרה בו אני רוצה לתאר בפרוטרוט את שגרת הבוקר של הדמות ושאר השחקנים מתחילים לאבד עניין- על המנחה לערוך.

אני מעדיף לשמור את כל ההערות המטא משחקיות לסוף הפגישה, אז אני עורך סבב בין כל השחקנים ומעודד אותם להעלות בעיות שצצו בעת המשחק, לפרגן לשחקנים אחרים, לציין מה הם אהבו ומה פחות ולתאם ציפיות להמשך.

major mouse

New member
לא רלוונטי מה שאר הפורום חושב

אם הם לא יסכימו איתי שידברו, מנסיוני ככה התנהלו כמעט כל המשחקים בהם נתקלתי. בין אם הם היו טובים או גרועים, עם חברים או זרים מוחלטים.

המנחה קובע. נקודה. לא מתווכחים איתו באמצע המשחק אלא במקרים הקיצוניים ביותר (מקרה האונס, למשל). זה לא אומר שאי אפשר להעיר לו כאשר נראה לך שהוא טועה. אבל צריך לחשוב פעמיים לפני שקוטעים את רצף המשחק.

במקרים הבודדים בהם נתקלתי והשיטה לא נאכפה: אנארכיה שלטה מסביב לשולחן והשחקנים הדומיננטיים יותר שלטו במהלך המשחק ולא המנחה.

גורבש

New member
חשוב לזכור מה מטרת המשחק

בדרך כלל מטרת המשחק היא להנות וזו המטרה של כלל הנוכחים, המנחה והשחקנים.
אם ההנאה של המנחה באה על חשבון השחקנים סביר להניח שזו תהיה הנאה קצרה מאוד והשחקנים פשוט "יצביעו ברגלים".
בהחלט אפשרי (ולפעמים רצוי) להתווכח עם המנחה, השאלה היא רק על מה.
רצף המשחק אינו קדוש. אם המנחה אומר "קמתם בבוקר, התארגנתם תוך כמה דקות ויצאתם" ולי היו תוכניות אחרות, בהחלט סביר לעצור אותו ולהגיד לו "הדמות שלי עושה XYZ אחרי שהיא מתלבשת, אחר כך הולך לעשות מקלחת ואז הולכת לארוחת הבוקר", אם למי מהדמויות האחרות יש רצון להפריע לרוטינה הזו - זה המקום לציין זאת ("אכלנו בזמן שהיא התקלחה, כשסיימנו ארזנו את כל האוכל בתיבה ונעלנו אותה").

המקרה היחידי בו אני הסכמתי עם הכלל ש"המנחה קובע. נקודה." היה כאשר חבר ביקש ממני לשחק בעולם כאשר המטרה הייתה בניית העולם ואז עשיתי זאת כטובה לחבר, הדמות שלי לא הייתה חשובה לי והמטרה לא הייתה הנאה כללית אלא החבר הגדיר את המטרה ואני סייעתי לו.

major mouse

New member
למה זה חייב להיות על חשבון מישהו?

במקרה בו המנחה אומר "קמתם בבוקר, התארגנתם תוך כמה דקות ויצאתם" ולא מכריז שביצעתם את רוטינת הבוקר הרגילה מאחר וקרה משהו והדמויות ממהרות. אם תחליט שהדמות שלך דבקה באותה רוטינה גם תחת לחץ, אתה מספר כאן משהו על הדמות שלך. אתה לא סתם מתעקש לספר בפעם השבעים וארבע את העובדה שהדמות אוכלת ביצה מקושקשת, מתקלחת, מסתרקת, מתלבשת ומשקה את העציצים. אולי אתה מזכיר למנחה, לך ולשאר השחקנים את קור הרוח המפורסם שהוא אחת מכשרונות הגדולים של הדמות. אולי זאת הדרך שלך לשחק את ההפרעה האובססיבית-קומפולסיבית שלה - זה בסדר, זה לא נקרא להתווכח עם המנחה שלך. אבל אם אתה מתעקש לעשות זאת כל פגישה אז שאר השחקנים והמנחה יצביאו ברגליים שלהם מאוד מהר, אתה תקבל בעיטה בתחת.

"המנחה קובע. נקודה" הוא כלל חשוב מאין כמוהו. גם לו, כמו לכל חוק יש יוצאים מהכלל אבל צריך לחשוב טוב מאוד לפני שפוגעים בכוח של המנחה. הוא השופט, הוא הניטרלי, הוא הבורר והוא הקובע. אם אין חוק - יש אנארכיה. אם כל פעם שמישהו לא יסכים איתו יתחיל דיון, אתם צפויים לפחות משחק ויותר ישיבת ועדה ולי זה נשמע פחות כיף.

DDN

New member
אני דווקא מסכים עם רוח דבריו

אחד הדברים שמעצבנים והורסים משחק לדעתי, הוא ששחקנים מתחילים לבקר ולהתווכח על כל דבר במהלך הפגישה.
פעם אחת - ניחא, אבל כמתחילים לנתח ולהתווכח על כל דבר, זה יוצא שיותר מתווכחים ממשחקים, ולא בשביל זה אנחנו נפגשים.

אני יכול להעיד מנסיון אישי על משחקים ששיחקתי עם מייג'ור מאוס, שרק אחרי הפגישה גיליתי שהוא לא היה מרוצה - הוא זרם עם המשחק, לא עצר את המנחה והמשחק היה מאוד כיף. הוא לא סתם לא עצר - הוא תרם באופן פעיל לכיף, אפילו שלא היה מרוצה לגמרי מהכיוון.

גם כששיחק אצלי ולא היה מרוצה, אף פעם לא נתן לזה לעצור פגישה. תמיד היה בא עם ביקורת אחרי הפגישה, אבל בזמן הפגישה, כל עוד אף אחד לא עשה משהו נורא - המשחק זורם, וזורם בכיף. זה האמת משהו שיש לי ללמוד ממנו.

major mouse

New member
יש כאן מקום לכולם

למה להיות פסימי? למה לצפות לרע ביותר?

גם לי יש זכרונות רעים ממשחקים ומנחים גרועים. אבל אני בוחר לסמוך על השחקנים שמסביבי לתת להם את ההזדמנות להוכיח שצדקתי בכך שנתתי להם הזדמנות.

איך אפשר לקלקל לך את כל מה שאהבת במשחק בסצנה אחת? למה לשבור את הכלים כל כך מהר?

Sabre Runner

New member
אז ארחיב על זה.

אחד הדברים שרק בשנים האחרונות הבנתי שכמעט אף אחד עושה וכמעט תמיד חייבים זה תיאום ציפיות לפני המשחק.
יש דברים שתמיד עושים אבל אולי נרצה לשבור אותם חד פעמית ויש דברים שאף פעם עושים אבל אולי הפעם נרצה לעשות. וכמובן, כמו שציינו, יש דברים שמתבקשים מהשיטה או העולם בו משחקים.
אבל בכל מקרה, כדאי לעשות תיאום ציפיות לפני המשחק ולוודא שכולם יודעים מה כולם רוצים. ואם יש לך נסיון רע עם דברים כאלו אז כדאי להתריע על זה מראש, גם אם התגובה תהיה "מה? כמובן שלא? מי יעשה דבר כזה?"

למשל, כששיחקתי בפעם האחרונה מרוצללים אז ידענו מראש שלא כולם יהיו זמינים לכל משחק ולכן נוצר משחק שבו ממש כל אחד הוא שכיר חרב "שבמקרה" זומן למשימה הנוכחית ולכן היחסים בין הדמויות היו באמת יחסים של חשד וחוסר אמון ומשתפים פעולה רק כי יש מישהו אחד שמשלם לנו הרבה על זה.

DDN

New member
מהבחינה האתית. ..

אנשים לא יאהבו לשחק עם גנב שגונב מהחבורה, או עם מישהו שמעשי הקונדס שלו כל הזמן מסכנים את האחרים (כמו לדחוף את הלוחם אל המלכודת וכו')

נכון שאנחנו דמויות, והדמויות לא בהכרח חברים, אבל אם משחקים כקבוצה - יש דברים שהדמויות לא אמורות לעשות אחת לשניה כדי לשמור על האנשים בקבוצה ביחד.

לדוגמא - דמות שחקן לא אמורה להרוג דמות שחקן אחרת. בטח לא סתם כך.

Nihau

New member
גם אם זה קצת מעקם SOD

יש רצון עז לשחק דמויות שחקן בעולם כאילו הן שוות ערך לכל הדמויות האחרות- כי זה יוצר משחק טוב יותר ,אבל יש מקום להשעיית ספק מינימלית שעוזרת לעגל את הפינה ולייצר קבוצת משחק.
לקח לי הרבה משחקים כדי להפנים את הדקויות של הנקודה הזאת.

Ihavenonick

New member
מה הבעיה אם המשחק שלי?

חוץ מהעובדה שאני אוהב לחסל דמויות של אחרים

למעלה