לאו דווקא מלכודת
אני בהחלט מסכים שאילו הנחה מתכנן שדמות מסוימת תלבש את השרשרת או תשתמש בקסדה, אז בהחלט רצוי (ומנומס) שהוא ידבר על זה קודם עם השחקן ויתאם עמדות.
כפי שציינת - חשוב גם הקשר בין השחקן למנחה. אם אני משחק בצורה קזואלית עם מנחה שאני לא מכיר טוב וחשוב מכך - הוא לא מכיר אותי טוב, אז התערבויות כאלו יפריעו לי מאוד מאוד.
לעומת זאת, אם אני משחק עם המנחה הקבוע שלי, שהוא גם חבר מאוד טוב וקרוב, אז הגבולות שלי אחרים לגמרי.
אם הוא אומר לי ש"הדמות שלך מלאת פליאה מהמחזה", אני יוצא מנקודת הנחה שהוא יודע מה האופי של הדמות שלי ובדיוק בגלל זה הוא ציין את הפליאה. (מקסימום אני תמיד יכול להזכיר לו את האופי של הדמות ויחד איתו להגיע להסכמה שהפליאה לא כ"כ גדולה) כאמור, גם המנחה הוא רק בן אדם ויכול לשכוח ולטעות.
כנ"ל אם הוא אומר "התחלת את הבוקר כרגיל" - כפי שכתבת, בפגישה הראשונה אני בהחלט ארצה לתאר איך נראה בוקר רגיל של הדמות ובהמשך אציין שינוי במידה ויש כזה (הדמות מוסיפה תפילה כל בוקר ומברכת את כל העצים בסביבה במשך חצי שעה), אבל מפה והלאה אין לי בעיה עם האמירה הנ"ל ואם בוקר מסוים אני מחליט שהדמות עושה משהו שונה אני אציין זאת.
לגבי חפצים כאלו ואחרים זה תלוי בסגנון משחק, נכון שהמנחה הוא זה שמחליט מה יהיה איפה, אבל אני אישית אוהב עולמות בהן, עם כל הכבוד לדמויות, העולם לא בהכרח סובב סביבן.
דמויות שלי כבר נתקלו יותר מפעם אחת בחפצים שדמויות אחרות שלי (חלקן עתיקות מאוד ביחס לדמויות הנוכחות וחלקן קיימות בצירי זמן מקבילים) יצרו/הניחו שם, או שחפצים שאני כשחקן יודע עליהם די הרבה מקמפיינים אחרים בעולם, אך הדמות שלי לא יודעת עליהם כלום.
אם לדוגמא, השחקנים מוצאים טבעת שברור להם שהיא קסומה, יש עליה סמל אלוהי מסוים והם אפילו כבר ראו טבעת דומה על דב"ש שהם פגשו פעם - הטבעת קיימת ותכונותיה מוגדרות, אם אחת הדמויות מחליטה לענוד אותה (בניגוד להמלצת שאר הדמויות) היא בהחלט תסבול (או תהנה) מההשפעות והתכונות של הטבעת.
אם הקוסם (במקרה המדובר - דמות שחקן עתיקה) השאיר את מה שהשאיר כפי שזה (כי התליון והמחברת היו מיועדים לתלמיד שלו ולא לאף אחד אחר והתלמיד אכן חלק איתו את גופו לא מעט פעמים בזמן שיצר את הגולם) והדמויות (בהחלטת השחקנים ולא המנחה) החליטו לחפש מעבדות ישנות של הקוסם הנ"ל, אז אם הן מוצאות את התליון ולובשות אותו, אני בהחלט מצפה לאותה תוצאה. כמובן שאם מדובר בקוסם 'טוב' הוא יפנה את גופה של הדמות מיד כאשר יבין שמדובר בטעות.
ברור שאם בפועל המשחק מתנהל כמו ספר של ג'ק צוקר ולא זו הייתה מטרת השחקנים - זה יהיה מאוד לא נחמד וסביר שהם לא ישארו לשחק.