הבעייה של השמאל

הבעייה של השמאל

מזה תקופה מסויימת עולות בי מחשבות, והחלטתי לחלוק אותם איתכם: שלא תבינו אותי לא נכון, אני חולמת וחושבת שלום. מאמינה במדינה פלסטינאית לצד ישראל בכל ליבי. מאמינה בהדברות מתוך כבוד הדדי. וללא ספק מאמינה שהסולחא תגיע, עם הימין או בלעדיו (שלנו ושלהם גם יחד). קשה לי עם דבר אחד שהשמאל לא לוקח לתשומת ליבו- הקהל הישראלי. השמאל איך שהוא מוצא עצמו במגדל השן של השלום והקבלה עם הפלסטינים. ושוכח שכדיי שניתן יהיה לקדם את העניין, יש צורך להגיע לאמפטיה חברתית של רוב הישראלים ( כולל מסעודה משדרות, טוב נו אני מוותרת על אלחנן מקריית ארבע),עם הצד השני. ואת זה לא, אבל לא ניתן לעשות בלדחוף את הקשיים המזעזעים של הפלסטינאים בפנים, ולא ע"י איזכור בלתי נדלה ( ואמיתי דרך אגב)של השוואת כמות הפלסטינאים הגדולה יותר שנהרגו באינטיפדה. ולא ע"י מעשיי הנבלה של חיילים המשרתים בשטחים ( כבר אמרנו שהכיבוש משחית????) ומן הסתם יש עד בלי סוף דוגמאות לצערנו. אני מאמינה בגישה יותר מעודנת ואני אסביר: יש ליצור תחושת השוואה ששני הצדדים סובלים באותה מידה. הרי בתכלס כן שני הצדדים סובלים , וכל אחד , מבחינה סובייקטיבית גרידא מרגיש שלו הכי קשה. בתור התחלה, בכל פגיעה בישראלי, בדיוק כמו שהימין מגיב לאסון בנפש, על השמאל להגיב באותה מידה ( ולא לדבר על קשיי הפלסטינאים באותו הרגע, טאקט יכול לעזור).וזאת מכיוון שבעייני הישראלים יש תחושה שהשמאל אינו מגנה פיגועים ו"מבין" ללב המפגעים-המתאבדים למינהם. ברגע שהשמאל, יגלה אמפטיה גדולה יותר- תקשורתית- כלפי הישראלים , אולי זה יאפשר חשיבה מחודשת של הישראלים בכלל, ובכלל הגדלת התמיכה בשמאל. אני אעצור פה. אשמח אם תגיבו ותאמרו את דעתכם בעיניין.

יש משהו במה שאת אומרת אבל רק

משהו, והוא לא העיקר. העובדה היא שהשמאל כן מגנה כל פיגוע וכל נסיון לפיגוע וכל טרור נגד אזרחים. אבל זה לא משנה. עובדה, אפילו את הטוענת לאמפטיה עם עמדות השמאל, מאמינה לשטיפת המוח של הימין, כאילו השמאל לא מגנה טרור, וזה פשוט לא נכון! יחד עם זה יש משהו במה שאת אומרת. אבל המשהו הזה נמצא, לטעמי לפחות, במקום אחר. דוברי השמאל כשהם מגיבים למתרחש נוהגים לעתים קרובות מידי לנתח את הדברים כאילו הם מהאו"ם, מן אובייקטיביות מעצבנת כזאת. אני מצפה מהם לתחושה ברורה יותר שלא מדובר באנשים מהאו"ם, אלא באנשים מהשבט שלי!. פרימיטבי משהו? אולי, אבל העולם עדיין מתחלק לחברות מדינה, וכל מדינה מנסה לבצר לכידות המבוססת על לאום, שפה, היסטוריה וכמובן גם.... טריטוריה משותפים. וכאן אני חושב נוצר נתק מסוים בין השמאל לחלקים גדולים בחברה הישראלית. אני שמאל ותומך מובהק בעמדות של מרץ. אבל לפעמים קשה לי לשמוע את ביילין מנתח באופן שכלתני, אף שגם מדויק את "המצב". מדובר ברקמת חיינו, לא "במצב" בלבד. כשזהבה גלאון מבכה את מותו המיותר של ילד פלסטינאי, אני שותף לתחושתה, ואפילו גאה שיש בכנסת ישראל נציג מטעמי המסוגל לשאת דברים בגנות הריגת ילדים אפילו הם ילדיו של אויב, ובכל זאת, כאבי עמוק יותר כשנרצח ילד ישראלי... ילד מהשבט שלי! אילו היו מצליחים נבחרינו לבטא באופן ברור יותר תחושות מסוג זה, אני חושב שהרבה יותר לבבות היו נפתחים להשקפת העולם שהשמאל מייצג, מהבחינה החברתית והמדינית כאחד. היה קל יותר להעביר את המסר שלנו, שסיום הכיבוש הוא לטובתה של מדינת ישראל! לא לטובתם של הפלסטינאים דווקא, אלא לטובתם של כל בני האדם. כדי שמסר כזה יקלט צריך להאמין לנו, שאנחנו דואגים קודם כל לבני השבט שלנו.

Dan Chazan

New member
כל מה שנאמר כאן אמת ושריר.

אבל כל עוד הרוב המכריע של הישראלים מאמין באמונה שלמה ששלום הוא בלתי אפשרי, שהפלשתינאים לעולם לא יוותרו על זכות השיבה ושיש לקחת סיכונים גדולים כדי להגיע לשלום, שום דבר לא יקרה. לפיכך חשוב שמפלגות השלום יציעו מסלול שהוא כמעט נטול סיכון שיכול להוביל לשלום.

חובת ההוכחה

מאחר ובאמנה הפלסטינית נשלל לחלוטין קיומה של ישראל, ומאחר ומנהיג הפלסטינים (שמוציא לנו את הנשמה עד שינפח את נשמתו סוף סוף) הצהיר מאות פעמים שלא יהיה שלום ללא שיבה -אפשר להגיד שחובת ההוכחה ששלום אכן ייתכן היא על מי שטוען כך.

Dan Chazan

New member
וגם אתה צודק.

לכן הדרך שאני מציע היא מיד להכנס למשא ומתן עד שיוגדר מצב הקבע בצורה משביעת רצון לשני הצדדים. או אז לא יהיו שאלות כפי שמוגשות היום נגד הסכם ז'נבה. אז נשאר שלב המימוש. שיענה על השאלה האם זה בלוף או שהם מתכוונים לשלום אמת. גם שלב זה יש להסדיר ע"י הסכם שיקים תוכנית מפורטת שתאפשר לראות האם הפלשתינים מתכונים לחיות בשלום או שזה עוד נסיון לממש "תוכנית שלבים". הגישה חייבת להיות להבטיח שהשלום יהיה שלום אמת ולבנות את השלבים כך שאפשר לראות מה הם עושים. כיצד הם נלחמים בטרור איזה מוסדות הם מקימים ומה נאמר במערכת החינוך שלהם ובמדיה. אם לא נבנה שלטון מרכזי שמסוגל לשמור על החוק אצל הפלשתינים, לא יוכלו לקיים את הסכם השלבים. אם יש שלום אמת הגבולות חשובים הרבה פחות. תוכנית שלבים נכונה פרוסה על פני כמה שנים תאפשר ללא סיכון לראות לאן הולכים באמת. זה סימטרי. כל מה שאמרתי על הצד הפלשתיני אפשר גם לאמר על הצד הישראלי.

כמעט והסכמתי

עד שהגעתי לעניין הסימטריה. הסכסוך ביננו לבין הפלסטינים אינו סימטרי. נניח שאני אוחז בגרונך ומתנה את שיחרורך בהבטחה שלא תנסה לפגוע בי. האם במצב הזה הגיוני שאתה תדרוש גם ממני הבטחה כזו? הרי עצם העובדה שאשחרר אותך מראה על כוונותי. כנ"ל לגבי ישראל. הפלסטינים לא צריכים ולא יכולים לקבל ערבויות לבטחונם. עצם העובדה שישראל מוכנה לסגת מהשטחים ולפנות התנחלויות ולהגיע להסדר היא הערובה שלהם.

Dan Chazan

New member
כמובן שהפלשתינים אינם יכולים לקבל

ערבויות לבטחונם. הערבות היא קיום ההסכם. גם הישראלים לא יכולים לקבל ערבויות לבטחונם והערבות היא קיום ההסכם כלשונו וככתבו. לכן לא ברור לי היכן הסמטריה נשברת. אתה צודק שהמצב אינו בדיוק סמטרי, אבל למשל אספקטים כמו חינוך לשלום (שיש שיטענו שהוא כרבר מתקיים בישראל היום) זו דרישה סימטרית. יש לי הרושם שאנו מסכימים בגדול לעקרונות. זו דרך שיש סיכוי רב להשיג רוב בציבור הישראלי שיתמוך בה.

זה ברור שהם לא יוותרו

על זכות השיבה, עצם זה שהם מציינים את הנכבה, עצם זה בכל מקום פלשתין מופיעה אצלם במקום מדינת ישראל (ספרי לימוד, אתרי אינטרנט שלהם), למה שהמדינה הפלשתינית לא מופיעה בקווי 67'?, אין מה לחפש כאן שום הסבר שכלתני כי אין, למה איש בשמאל לא מקשיב לדברים שהם אומרים בינם לבין עצמם, לא לנו?, למה אף אחד לא מקשיב לשידורי הרדיו והטלוויזיה הפלשתינאים?, שהבעיה היא הרבה יותר רחבה מה"כיבוש"?, למה השמאל מנסה לייחס לפלשתינים תכונות, מנטליות והיגיון כאילו הסיכסוך כאן הוא בין צרפת לגרמניה או שבדיה לפינלנד?. צאו מהקטע של אין לאום, כאילו אתם לא קשורים לכאן, כאילו אתם "האזרחי העולם", אתם לא, אתם מרמים את עצמכם, זה לא באמת קיים.

Dan Chazan

New member
יתכן שאתה צודק.

אבל הרבה פלשתינים אומרים אחרת. כמובן שאת זכות השיבה יש להסדיר. ישראל מחזיקה באדמות-נכסים של הפלשתינים ועל זה מגיע להם פיצוי כי כוונת הציונות לא היתה לנשל את הפלשתינים. הפיצוי הזה במסגרת בין לאומית נאותה יאפשר לפלשתינים להשתקם. ברור שזה בהחלט לא צודק שישראל תתנער מחובה לפלשתינים. אתה חושב שעמי אילון לא יודע את מה שאתה יודע?

Alexco

New member
אם זה לא היה מצחיק זה היה עצוב

אמור לי יובל איש מרכז, כיצד ציירו לך את מפתה של מדינת ישראל בבית הספר? וכיצד אתה מצייר אותה? בין מי למי הוויכוח המרכזי בתקשורת הישראלית (רמז: לאומנים חילוניים כנגד משיחיים דתיים) ואת מי ומה זה מזכיר? אני לא אזרח העולם, אני אזרח ישראל. זה לא אומר שאני חייב לרוקן את ראשי מתוכנו ולתקוע במקום הרבה דגלים כחול-לבן.

אין פה שום סימטריה

מדינת ישראל היתה מדינה עוד לפני 67 ולכן, מי שמצייר מפה ללא ישראל מכריז הכרזה פשוטה שבכוונתו להחליף את מדינת ישראל במדינת פלסטין. לעומת זאת, מדינה פלסטינאית מעולם לא היתה, הירדנים והמצרים לא תבעו ריבונות על השטחים ולכן זה יהיה אבסורד אם ישראל תהיה המדינה הראשונה בעולם לקבוע שיש מדינה פלסטינית ולצייר לה גבולות. ישראל הביעה את חוסר רצונה להשתלט באופן קבוע על הגדה והרצועה בצורה הברורה ביותר - היא פשוט לא הכריזה על ריבונות בשטחים אלו (למעט מזרח ירושליים)

shay or eli

New member
המיתוס

על המפה בלי מדינת ישראל בספרי הלימוד הפלסטינים כבר נופץ מזמן - זאת מפה גיאולוגית בלי גבולות מדיניים. אני אחפש את הכתבה מוואלה.

אתה הוכחה למה שכתבתי לאקטואליה היום

הנה עוד שמאלן שכל כך מזדהה עם הפלסטינאים עד שהוא מוכן לעוות את עמדותיהם ולשקר במצח נחושה כדי להצדיק את עמדתם מול עמדת ישראל. הנה מצגת ובה מפות "גיאולוגיות" שמופיעות בסמל של אש"פ, בסמלים של משרדי ממשלה פלסטיניים וגם בספרי הלימוד. ולגבי וואלה, אתה יכול לחסוך לנו את החיפוש באתר הזה שכותביו מורכבים מאנשים כמוך.

Alexco

New member
והנה הסמל על מצודת זאב,

הבניין המרכזי של מפלגת השלטון הישראלית

מה זה קשור?

אתה שוב מתוכח אתי כאילו אתה פלסטיני אשר קופץ ומחפש דברים לנגח בחזרה בשם עמך החדש. אני התיחסתי לטענה השיקרית שהמפות הן מפות גיאולוגיות אז במקום להודות בשקר, האינסטיקטים האנטי ישראליים שלכם מביאים אתכם להסיט את הדיון למפה שנמצאת על מצודת זאב עוד מיום שחירות היתה מפלגה של 10 ח"כים והמרחק ממנה לשלטון היה כמו המרחק של מרץ היום מהשלטון שוב ושוב אתם מראים שמרוב "אוביקטיביות" אתם הפכתם לדוברים פלסטינים

Alexco

New member
בכל רחבי העולם

הגדה המערבית ועזה מסומנים בנפרד מישראל, או שלכל הפחות מסומן הקו הירוק. לא צריך לכתוב שזו מדינה פלסטינית, הרי זה שקר. בהחלט צריך לכתוב שאלה שטחים כבושים על ידי ישראל, או אם זה לא נאה לך אז לפחות "שטחים מוחזקים".

אתה קורה לזה כיבוש

כי אצלך ההיהסטוריה מתחילה ב67' או הכי מוקדם ב48' ישנם אנשים, שאצלם ההיסטוריה היהודית מתחילה לפני 3000 שנה, כש"העולם" כלומר אירופה (אוסף של אנשים, אדם הקדמון פרימיטיבים לחלוטין), ארצות הברית (אינדיאנים החיו העולם משלהם), אם בעולם ישראל תפסיק להיות לגיטימית ויקראו לה פלשתין, זה אומר שזה נכון?, אתה מדבר שטויות. לפי דעתי זה לא משנה בכלל פתרון מדינה יהודית הומוגנית לצד מדינה פלשתינית הומוגנית המשולש הבקעות ואום אל פחם מסופחות לפלשתין, גושי ההתיישבות אלינו.

בכל רחבי העולם זו אינה הצהרת כוונות

ישראל לא יכולה לצייר מפה שמחלקת את השטח, כי בזה היא תבצע הצהרת כוונות. בינתיים, כל השטח הוא תחת שליטה ישראלית ובאחריות ישראל ולכן מצויירת מפה אחת. מה שחשוב זו העובדה שישראל לא סיפחה את השטחים והשאירה את החלוקה פתוחה למשא ומתן. מאז 67 ישראל הצהירה על מדיניות "שטחים תמורת שלום" והיא דבקה במדיניות הזו. מי שמפריע לשלום זה הפלסטינים (לפחות בראשות ערפאת) שאינם מוכנים לוותר על חלום פלסטין השלמה

למעלה