הבטחתי לספר

הראש של חוזרים בתשובה

יכו לעבוד גם בצורה הפוכה. כלומר "אני הייתי בזבל הזה, ועכשיו הבן שלי הולך לזה? לא יקום ולא יהיה". אין לי ספק שאם הייתי מפתיע את אבא שלי היום או שהוא היה מגלה שאני מחלל שבת, הוא היה במקום מנתק אתי קשר. לפחות בהתחלה. זה שהוא חזר בתשובה לא משנה לא מאום. לדעתי, הדרך להסביר לאדם משהו שהוא לא אוהב לשמוע, ואולי (רק אולי)תמנע קרעים במשפחה (במיוחד אנשים מאוד מוכשרים כמו אבא שלי, שהוא גם מאוד מעריך חושבים ומחשבה)היא להביא אותו למקום שהוא יבין שהוא במקומך היה עושה בדיוק את הצעד שלך. עדיין יהיה לו קשה לקבל את זה כי הוא לא במקומך, אבל זה יהיה פחות גרוע. אני יזמתי המון פעמים דיון במשפחה(בשולחן שבת וכדו') האם זה נכון לנתק קשר עם ילד שחזר בשאלה. דעתי כמובן הייתה שלא. אתה מביא דוגמא על מישהו שחזר בשאלה והוריו נתקו אתו קשר ומדבר על זה. תתפלא לשמוע, שגם חרדים אדוקים יגיעו למסקנא, שאם מישהו יצא בשאלה, כי הוא חקר והוא באמת לא מרגיש שהוא לא מאמין, אי אפשר מדי הרבה לכעוס עליו (הם כמובן ירחמו עליו). שאלתי אותם, האם נראה להם שאם הם הי גודלים כחילונים גמורים, והם היו מתחילים לחקור אודות הדת, האם ברור להם שהם היו חוזרים בתשובה? כשהם מסתכלים על זה בצורה כזו, ואז אתה מגלה להם, שאתה באמת עשית הכל ואתה פשוט לא מתחבר ולא מאמין, ומזכיר להם כמובן שהם אמרו (כי הרבה אומרים כך) שלא אמורים לנתק קשר, הם יקבלו את זה קצת אחרת. גם אם לא מיד, לאחר זמן. עיקר מה שכואב לחרדים, זה שהם בטוחים שאתה סתם בועט בהכל כי בא לך לחפף, וזה מה שמכעיס אותם.

moshe010

New member
במקרה שלי

אני די בטוח שההורים שלי לא יחשבו שסתם בא לי לחפף ובכל זאת אני מרגיש בטוח שינתקו מגע והאמת כבר עכשיו אין לי כ"כ קשר כי אין לי נושאים משותפים לדבר אתם

Avi k 1983

New member
../images/Emo207.gif רציתי או לא סיפרתי

לפני דקות אחדות רציתי לשלוח משהו חמוד לאח שלי, והתעצלתי ועשיתי צילום מסך, אחרי ששלחתי את המייל אני שם לב שבצילום מסך רואים בלשוניות איזה אתרים פתוחים, ומה היה אחד מהם "פורום יוצאים".. מה שמחכה לי מחר...

הכול משמים

וגם, צדיקים מלאכתם נעשית... לפעמים אני מייחלת לכך שמישהו יגלה משהו ממעללי, ולו רק בשביל לסיים עם תפקיד הסוכנת הכפולה בהתנדבות. אך אל דאגה, אנשים מדחיקים. וכמובן הוא יחוש שאתה מנסה לקרב תועים.... אם לא, זה יכול להיות מענין אז תעדכן.. הולכת לשלוח לאחותי צילום מסך > רגע, אין לה אינטרנט בכלל...

Avi k 1983

New member
אוקיי

לעת עתה אין תגובה... חבל, הייתי רוצה לדעת איפה אני אוחז..

עץ שתול

New member
תסביר לה

בעל כורחו אתה חי ובעל כורחו אתה מת

סוג ב

New member
לדעתי

הוא ראה מה שלחת ולא הסתכל באותיות הקטנות. בטח הטופס נח על משכבו בשלום, בסל המיחזור...

דבר אחד חמור כאן...

למה זה היה פתוח לפורום יוצאים ולא לפורום כאן???אז עכשיו פתחת חשבון איתנו...

mister xy

New member
ואם זה היה פתוח לפורום שלנו

אז סביר להניח שהיו רואים רק את שתי המילים הראשונות - פורום חרדים...

למעלה