הבטחתי לספר

mister xy

New member
לא זכור לי שאמרתי דבר כזה

על מגילת אסתר. להפך, אני כבר מזמן כתבתי שאני לא דן עם הילדים על אגדות אם הם אמיתיות או לא. מצידי זה טוב לפתח להם את הדמיון וכשהם יגדלו הם יבינו מעצמם. ואם לא, אז נעזור להם להבין. אם כן הם שואלים אני מתחמק ואומר שאני לא יודע/לא זוכר אבל אני לא משקר להם.

pokeret

New member
מסכימה

רושמת עכשו את הגדולה שלי לאחד מבתי הספר הדתיים לאומיים החזקים וחושבת כמוך בדיוק.

רקפת81

New member
אתה זוכר מה ענית לי

כששאלתי אותך אם כשתחדל להאמין האם תצא בשאלה?? לפי דבריך כאן, אתה מעדיף לגדל את הילדים שלך בדרך החרדית (מודרנית) בלי קשר לאמונה. טוב, היית קצת(?)שתוי אז..

אמרתי שאם לא הייתי

מאמין או אם לא יהיה לי רגש לדת. אני חשבתי שאת מתכוונת לשאול מהבחינה של משפחה וחברה. אם לא הייתי מרגיש מחובר לדת, הייתי יוצא תוך כמה שבועות מהיום. אצלי הבעיה היא לא איך המשפחה תתמודד, כי לחיות בהסתר יותר קשה לי. אצלי הבעיה היא הרגש לדת.

קשה לי להאמין

נדמה לי שזה לא רק קשר לדת, אלא גם הקשר הפסיכולוגי לכל ילדותך ונערותיך וכו'.

רקפת81

New member
אוקיי

רק תסביר לי איך אפשר לגדל כך ילדים.. לפי מה שהבנתי אתה לא מקיים מצוות (או לפחות חלק מהם) אז אתה מתכנן להסתיר מהילדים את אי קיום המצוות (לפחות עד לגיל שיהיו בוגרים בשביל לקבל זאת) ? כי הרי לא תרצה שהם יספרו שאבא חילל שבת. הילדים שלך עדיין קטנים, שלי קצת יותר גדולים וזה הולך ונעשה קשה מיום ליום ככל שהם גדלים.

כשהם יגדלו

אשמור שבת יותר מאשר היום. אני שמעתי על עוד זוג מחו"ל שחי כך. תביני, השבת לא מעיקה עליי כל כך. לעולם לא אהיה דוס, ולא אומר לילדים שלי שאני לא פותח בקבוקי פלסטיק וכו'. אני לא חייב להחמיר כמו דוס רציני. יש מספיק חרדים מודרנים, שלחיות בצורה כמוהם זה לא כל כך קשה. אם אצא שבת עם אשתי מחוץ לבית, ברור שלא אשמור שבת. זה לא נשמע לי כזה ביג דיל. בימי חול אני לא מתפלל. הילד מימילא לא יודע אם אני הולך ישר להתפלל או לעבודה. בימי שבת, גם ככה אני עדיין מתפלל בשביל הילדים. אז אקח אותו אתי לבית הכנסת. כמו שכתבתי, היום שאני לא מרגיש מחוייב, אין לי בעיה להתחבר לתפילה לפרשת שבוע וכו'. אני מתייחס לזה כמסורת עתיקת יומין ששייכת לעם שלי. כשאני רואנ בטלוויזיה סיפורים על שבטים באפריקה למיניהם, והם באמת טוענים שטוב להם (אלה הפחות פרימיטביים. שיודעים מה זה חשמל, טלוויזיה וכו' אבל אוהבים לחיות לפי המסורת שלהם), אני לא יודע אם הם מאמינים בזה, אבל תמיד קינאתי במידה מסויימת, איך הם שומרים מסורת עתיקה וטוב להם. במקום להמשיך לקנא, החלטתי גם אני להתייחס לזה בצורה כזו. לא אתן לאנשים בורים ואווילים לקחת לי את היופי שבמסורת. ויש יופי אם יודעים איך להסתכל על זה.

רקפת81

New member
אם כ"כ קל לך עם הדת

אז סבבה.. אם אין לך בעיה לשמור שבת ועם התפילות אתה מסתדר. אז תהנה לך.. לי לדוגמא מאודדדד קשה עם שבת, מאז שאני זוכרת את עצמי שנאתי את השבתות הארוכות והמשעממות האלו. לא יותר פשוט לצאת עם הילדים לאיזה טיול נחמד ולבלות בנעימים?? אני לא אומרת שאין שום יופי בדת, אבל יש דברים בדת שאני לא מבינה איפה היופי שלהם. אם שבת אמורה להיות יום מנוחה, לא יותר פשוט לשים לילדים סרט לצפייה ובאמת לנוח מאשר לחפש להם תעסוקה מתחת לאדמה??

נהדר, פשוט יופי של תגובה

ומביעה הרבה מרחשי ליבי שהובעו כאן (במילים אחרות). אייקון ירוק גדול ומחייך!!

אז ככה

יתכן מאוד שכל מה שכתוב כאן נכון,אבל וכאן האבל הגדול לא לכולם!לחלק גדול מאיתנו ממש אין את האפשרות לחיות כמו שאתה כותב,בצורה חרדית אבל ליברלית. זה יכול להיות בגלל כמה סיבות,גם שהאשה לא באותו ראש,גם שהחוג הרבה יותר סגור ולא מקבל בכלל מין חיים באמצע כאלה,ועוד סיבות שונות. אז בהחלט יתכן שלך טובים החיים ככה,לא לכולם זה אפשרי,מה שמביא להרבה תיסכול ושנאה לדת כמובן,שהרי כשלא מאמינים במשהו מסויים ואפי' בזים לו מצד אחד ומצד שני נאלצים לחיות בדיוק בצורה שבזים לה בלא יכולת תימרון המשוואה המחוייבת היא תסכול ושנאה. בגמרא קוראים לזה ולא פליגי הא לן והא להו... אבל כל זה רק לגבי מה שכתבת על צורת החיים הליברלית שאפשר לחיות את הדת ברשמית. לגבי המוסריות או יותר נכון האי מוסריות שיש המון בדת בפרט בסיפור המגילה,אני ממש לא מסכים איתך!מה זאת אומרת אז כולם נהגו כך?קודם כל מי אומר שכולם?וגם אם כן מה זה מצדיק את זה?ובכלל מה הפירוש ניצחנו את אויבינו?זה הסיפור במגילה?רק ניצחו את האויבים?ממש לא!הרגו שם אנשים חפים מפשע כמטרה!את זה אני ממש לא רוצה להנחיל לבניי!ממש לא. אתה אומר במשפט מפוצץ אין כאן עניין של מוסריות יש כאן עניין של מסורת,ואני אומר בדיוק להיפך,אם המסורת היא עניין של אי מוסריות אז חייבים להפסיק מיד את המסורת הזו!

בא נסכים שלא להסכים

כתבתי כל כך הרבה שכבר כואבות יל האצבעות. זה חדש לי כל העניין הזה של כתיבה ארוכה בפורום (אני שונא להקליד). אני חושב שאפשר לחגוג את פורים ולחשוב על כך, שאם הסיפור היה נכון, מדובר בעם שרצה להרוג אותנו (אמנם המן התחיל עם זה, אבל אחשורוש שלח לכולם פקודה), וכאחד ששייך לעם שרצו לכלותו, אני שמח שניצחנו בחזרה. ניצחנו אותם באותו מטבע ובאותה לשון שהעולם נלחם אז. אם הוויכוח היה על מוסריות הדת בהתייחס לכך שהיא אלוהית ואמת, יש צדק בדבריך. מכיוון שאני לא מתייחס לזה כך, אני חוגג את עצם הניצחון, בידיעה שאם זה היה היום היינו מנצחים בצורה אחרת. אחרת, לא תוכל לקדש שום דבר שום ניצחון שום גדולה מההיסטוריה, כי תמיד היה מעורב בזה דבר כזה או אחר שביום נתפס כלא מוסרי. בעניין הראשון של תגובתך, אני מסכים אתך לחלוטין שלא כולם יכולים לחיות כך. אני שמח שאני כן. לי יש רגשות לדת. לך אולי אין. זה בסדר גמור. אני רק התייחסתי לעובדה, איך אני יכול לחנך את ילדיי כדתיים, כאשר אני לא מאמין שהדת היא משהו אלוהי ואמיתי.

אכן כך

מסכים שלא להסכים... אני בחיים לא ישמח בניצחון שכולל הרג אנשים חפים מפשע בכוונה תחילה רק כי זה היה בשביל להראות ניצחון!לדעתי ברגע שהגזירה בוטלה כאן הסתיימה לה המלחמה ולא היו צריכים להשיב מלחמה אח``כ ולהרוג אנשים חפים מפשע! לדעתי כל מה שנעשה לאחר שהגזירה בוטלה היה צעד ברברי של אנשים צמאי דם ועוד בשם אלוהים!מסכים שלא להסכים...

למען הדיוק

הגזירה לא בוטלה כיוון שאת מכתבי המלך שנחתמו בשם המלך אין להשיב (כך כתוב במגילה), ועל כן הוא נתן להם רשות להילחם חזרה. זה כל מה שכתוב במגילה. זה שבשושן ביקשו עוד יום, זה המקום היחיד שמוזכר אולי נקמה. אבל המלחמה בי"ד הייתה מלחמה ולא רק נקמה.

על זה בדיוק אני מדבר

על היום הנוסף שביקשו! על הדם שהוכיח היום השני שלו היו צמאים!דם הם רצו לראות המתועבים האלה,אלה שלא רצו חס ושלום לאכול מסעודה של הגויים אך בהחלט לא היתה להם בעיה להרוג בלי הבחן בגויים ולהתגאות דורות במספרי ההרוגים!זה בדיוק מה שאני לא רוצה שהבנים שלי ילמדו.

moshe010

New member
אני חושב שלבנים של חוזרים

בתשובה הרבה יותר קל לספר להורים שלהם על הכפירה שלהם כי חוץ מזה שבדרך כלל הם יותר סובלניים לחילונים מעצם היותם פעם חילונים הרי יש תמיד את הטענה לפחות בתת הכרה "שכשם שאתם שינתם מדרכי אבותיכם כי הבנתם שהאמת אינו כפי מה שחינכו אותכם כך גם לי מותר לשנות את דרכי כשאני חושב שהאמת איננו במה שחינכו אותי" לעומת החרדים מדורי דורות שמשוכנעים שהמסורת הועברה כמתכנתה מדור לדור מימות משה רבינו אז איך אתה יכול לכפור?

אני לא מסכים אתך בעניין הזה

כתבתי את הסיבה ואז המחשב התעלל בי ומחק את הצגובה. אז אין לי כוח לכתוב שוב.

למעלה