הבטחתי לספר

הבטחתי לספר

עכשיו, עם בירה קרה ליד המקלדת מול המסך, זה הזמן לספר איך קרה שהפלתי על אחי אחותי וגיסי שאני לא מאמין. זה נכון שהם כבר הרבה זמן חשבו שאני "מוזר" בהשקפותיי, לא לגמרי מסכים עם השיטה, אבל לא חלמו לרגע שאינני מאמין. היום היתה אזכרה לסבא שלי שקבור בהר המנוחות. בדרך חזור מהאזכרה נסעתי ברכב של גיסי בו נוכחו אף אחותי ואחי. מכיוון שסבי קבור בקבר של קומות (מחמת צפיפות המקום יש קברים לזוגות בהם קוברים אחד על השני עם חציצה) גיסי ואחי התחילו לדבר על כך האם זה הלכתי או לא. אחי פלט שמחינת ההלכה זה בסדר אבל הרב אליישיב לא אוהב את זה. למה? שאלתי אותו. כי זה רעיון חדש שלא עשו פעם. כאן אני התערבתי ואמרתי, שאולי הגיע הזמן שהרבנים יגידו רק מה מותר ומה אסור, ולא יפסלו דברים רק בגלל שפעם לא היו עושים ככה? למה הם לא מסכימים לזריקה מקומית לפני ברית מילה? למה שמוהל לא ימצוץ על ידי קשית (הרב אלישיב לא אוהב את הרעיון הזה)? לא נמאס לכם מהמשפט המטומטם הזה "רוח ישראל סבא"? אחי מיד הפטיר ואמר, טוב, אתה עם הדעות שלך, תפסיק לבלבל את המוח. אמרתי לו, באמת מוטב שאשתוק. מספיק מה שאתם יודעים עליי, אין לי עניין לחשוף מה שאתם לא יודעים. אחי ענה לי, אנחנו יודעים טוב מאוד את הדעות שלך כבר ממזמן. אמרתי לו, אם הייתם יודעים הכל, הייתם יושבים עליי שבעה. בשלב זה, הוא לא היה בטוח אם אני רציני או לא. אחותי אמרה לי בצחוק, מי אמר לך שהוא לא ישב עליך שבעה כבר? אמרתי לה, אם הוא היה יודע הכל, הוא היה ממשיך לשבת עד היום. ואז התפתח וויכוחון קצר, עד שאמרתי להם, שאין להם מושג מה עובר עליי החודשים האחרונים, ושאני לא מאחל להם לעבור את זה. שאלתי אותם, האם הייתם נשארים דתיים אם לא הייתם מאמינים? הם ענו לי, ברור שלא. אמרתי להם, יופי. אני הרבה זמן כבר חושב שבשכל אין אלוהים והדת בולשיט, והאמונה כמעט ולא קיימת. כמובן התחילו קצת הקנטות, האם אתה חושב שאתה חכם יותר מכולם וכו', אבל בסופו של דבר אחי אמר לי שהוא יצטרך כמובן לדבר אתי. אמרתי לו, אני התפללתי לאלוהים המון זמן שיתן לי סיבה להאמין, אבל אני מרגיש שאני מדבר אל הקיר. אתה מאמין, תתפלל אתה עליי אולי לך הוא יקשיב יותר. אבל החלק הכי חשוב, שאחותי אמרה לי "יכול להיות שאת המסקנות שלך לעולם לא אקבל ולעולם לא אשלים אתם. אהל תמיד אני יאהב אותך בגלל מי שאתה כי אי אפשר שלא לאהוב אותך, וכמובן בגלל שאתה אח שלי". ואחי הסכים אתה. זה היה שווה את הכל. עכשיו נחכה שהשמועות יגיעו להוריי, והם יגיעו, ונראה מה יהיה. מה שלא יהיה, גם אם הם יחליטו לנתק קשר, לא אוכל לכעוס עליהם לעולם. הם ההורים שלי ואני אוהב אותם יותר מידי. ההשערה שלי, שכל עוד הם יחשבו שאני מקיים אורח חיים דתי (חרדי מודרני) הם לא ינתקו קשר בגלל מחשבות כפירה. אם הם יידעו על כך שאני כותב בשבת, כנראה שכן אבל רק לתקופה קצרה. אבל זה כמובן, רק אלוהים יודע ונבואה ניתנה לשוטים. עד כאן חפירה מס'........... של חוזבל"ת

אם

אני אכפור וההורים שלי ידעו מזה שאני חילוני אמא שלי תקבל התקף ואבא שלי יהיה עצוב , אני לא יודע אם משתלם לי לא להאמין, כי אין לי אפחד בעולם חוץ מהם , אבל כמובן שזה לא אומר שאני אאמין בברור זה יהיה סתם אמונה משהו בלב שלא אומר הרבה.

איזה ניגוד... האמא התקפף לב, והאבא "עצוב"

אבל ברצינות. גם לי כולם ידעו לומר שהם יקבלו התקף לב. נכון לרגע זה - אף אחד לא מת.

יפה מאוד

כל הכבוד על האומץ שלך והכי כל הכבוד לאחותך שלמרות שהיא חרדיה אמיתית לפי מה שאני מבין אותך השכילה להבין שלאהוב מישהו בפרט בן משפחה זה חייב להיות בלי קשר לדיעות שלו,זה נדיר למצוא כאלה בציבור החרדי,ותעריך את זה שבכזו משפחה אתה נמצא.הלוואי על כולנו...

ברור שאני מעריך

את האמת שלגבי אחיי ואחיותיי לא ציפיתי שהם ינתקו קשר, כי הם מאוד אוהבים אותי. אבל עדיין לשמוע את זה תמיד משמח. בפרט כשהיא אמרה קודם `בגלל מי שאתה` ובסוף אמרה `גם כי אתה אח שלי`. אני בהחלט מודע לכך שלא אצל כולם זה ככה. אבל עדיין כואב לי שלהם כואב עליי. אבל לזה באמת שאין לי מה לעשות.

אני סיפרתי לשני אחים

שלי , שאני מחלל שבת ואני לא מאמין כל כך, והם קיבלו את זה , כי הייתי אמיתי . , אבל רק לשניהם כי הם בעיני הכי נורמלים, השאר לא היו מבינים וסתם מקשים תענין.

מנצחת22

New member
איזה אומץ...

אבל עשית בשכל שסיפרת. ויפה שהם קבלו את זה בצורה כזאת. המשפחה שלי לא היתה מקבלת את זה כזה חלק

סוהיזו

New member
סחתיין על האומץ אחשלי גיבור!!

יפה לך!אחרי שאני דיברתי עם האחים על ההשקפות שלי האחות הגדולה אמרה לילדים שלה לא לדבר איתי, האח היותר צעיר אמר לילדים לדבר איתי פחות כי אני חילוני, ואני כופר ואסור להם לשמוע מה אני מדבר על אלוהים. בגדול יש לי קשר מאד קלוש רק עם אח אחדשמתקשר פעם בתקופה ושואל לשלומי יותר מזה כלום! קשה לא להיות בקשר עם האחים? עם אחים כאלה אני לא מרגיש שחסר לי משהו..

יו איך אפשר ככה

בלי משפחה, האמת שאני בקושי בקשר עמ המשפחה. אבל לגמרי לא לדבר כלום, זה קשה,. איזה משפחה קרה יו ,

ינשוף25

New member
בהשפעת הבירה?

רק אל תגיד לי עכשיו,שכל הסיפור פה זה בהשפעת הבירה.....

mister xy

New member
התקדמת הרבה מאד

הלוואי עלי. אבל לא עשית אפילו רבע מהדרך שעומדת לפניך. השלב הזה שאתה מספר למשפחה שאתה לא מאמין הוא לא כל כך קשה להם כמו השלב שבו אתה עוזב את הדת באופן רשמי. לרוב החרדים לא אכפת אם הילדים שלהם לא מאמינים, העיקר שהם הולכים בתלם ולא עושים בושות למשפחה. אבל השלב של העזיבה הרשמית הוא קשה להם הרבה יותר כשכל השכונה מדברים עליהם וכו' וכו'.

הבטחתי לספר ונושעתי...

אם אחיך ואחותך קיבלו את זה כל כך בקלות,כנראה שכולכם לא קיבלתם חינוך טוב
,אז אני מניח שגם עם ההורים זה לא יהיה כל כך נורא.

מה הקשר???

לדעתי בדיוק הפוך הם קיבלו חינוך מצוין ולא חינוך חונק. הם קיבלו חינוך שבו מקבלים כל אדם איך שהוא. ולא חינוך שאם אתה לא הולך בדיוק בתלם אז זהו-אתה כבר לא קשור אלינו. המציאות מראה שעם ההורים זה קצת יותר קשה מאחים. בדרך כלל הם קצת יותר קשוחים. מקווה שגם ההורים שלו יגיבו בצורה כזאת. שיהיה המשך שבת שלום

יש לי אח שיצא בגלוי

ודווקא ההורים בקשר איתו והאחים לא,חוץ ממני כמובן, ואני צריך לשמור בסוד שיש לנו קשר. והנימוק הוא,שההורים צריכים לשמור איתו על קשר כדי שהוא יחזור בסוף (מה אתם יודעים,הרב הבטיח להם שהוא עוד יחזור !) אבל האחים צריכים להתרחק ממנו כדי שהוא לא יקלקל אותם חלילה.

אני לא חושב שאם מישהו יוצא בשאלה צריך לנתק

איתו את הקשר לא ההורים ולא האחים. המציאות בחוץ היא לא כזאת לצערי הרבה מאוד הורים פשוט לא מסוגלים לקבל שבנם יצא בשאלה. יאמר לזכות שיש המון הורים ומשפחות שכן מקבלים את הבנים איך שהם. אני יצאתי בשאלה וההורים לא מקבלים אותי איך שאני. אין מה לעשות. דווקא עם אחי יש לי קשר מאוד טוב. אולי אצלי זה שונה בגלל שאני הבכור ואף אחד לא נשוי. אז אין לי ילדים ״לקלקל״. לפי מה שאתה כותב אני מבין שאתה בעצם חרדי כלפי חוץ??? אתה נשוי??? מה הסיבה??? או שהבנתי לא נכון...

למעלה