הבגרות בהסטוריה

נומלה

New member
הבגרות בהסטוריה

בחודשים האחרונים עקבתי אחר ההצעה (של מי? לא זוכרת) להוריד את בחינת הבגרות בהסטוריה. חשבתי (וודאי כמו רבים) שהסטוריה זה חלק חשוב בהשכלה הכללית ושיהיה חבל שנוער המסיים את לימודי החובה שלו לא יהיה לו מינימום ידע כללי בנושא. אתמול הסתכלתי במקרה על ספר הלימוד בהסטוריה של הצעיר ואני מודה ששיניתי את דעתי ב-180 מעלות. אני מאוד בעד לבטל את הבגרות בהסטוריה. הפכו את ההסטוריה ללימודי יהדות. חצי מהספר מוקדש לחכמינו זכרם לברכה, רבי יהודה הנשיא ודעתו על שמיטה, בית הלל ובית שמאי ועוד מרעין בישין. זה משתפר בהמשך? כי אם לא, אז הכניסו לנו הדלת האחורית בגרות ביהדות במקום בגרות בהסטוריה.

ולא להבין אותי לא נכון. אני בעד לימודי יהדות, אבל הבה נקרא לילד בשמו, ונלמד את זה בחטיבה במקום תועפות סיפורי הצדיקים שנדחפו שם על תקן מורשת.

BrightEye

New member
בדיוק רציתי להוסיף את מה שכתבת בסוף

יש עכשיו מקצוע שנקרא "תרבות ישראל" והוא עוסק הרבה במשנות ומסכות.
זה נושא חשוב מאוד, אבל האם זו "תרבות ישראל"?

לגבי היסטוריה- עשיתי חיפוש ודרך הקישור הזה
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Owl/Hebrew/AtareyOwl/Atarim/History.htm
הגעתי אל המיקודים של תשעא וזה יותר טוב ממה שכתבת
חלק א
http://cms.education.gov.il/Educati...agogit/History/TochnitChadasaCate/Cheleka.htm

חלק ב

http://cms.education.gov.il/Educati...agogit/History/TochnitChadasaCate/Chelekb.htm

כמה אנשים נהרגו במלחמת העולם השנייה?

אחד הילדים שלי טען (כיתות סוף יסודי או תחילת החטיבה)
שלא יכול להיות שנהרגו מעל 60 מליון
כי הוא יודע רק על שישה מיליון.

לקח לי שעות ארוכות והרבה סרטי קולנוע
להסביר לו שמעבר לשואה
הייתה גם מלחמת עולם שנייה .

לאחרונה למד לבחינה בהיסטוריה
היות ומקצועות מרובי מלל אינם כוס התה שלו
ישבתי איתו קצת לבקשתו
והתפלאתי לראות את תפיסת עולמו הרחבה יחסית (לגילו, לחברו שאמר "אבל זה לא לבחינה" )

ברור לי שרבים אחרים שלא יושבים איתם
שלא מטיילים וקוראים וחווים
גדלים בעולם צר כעולם נמלה
ומשרד החינוך א ח ר א י לכך.

מטילדה11

New member
אני חושבת שעל צרות האופקים או

אי צרות האופקים אחראים ההורים ולא משרד החינוך. והחינוך לפתוח ספר, מקור מידע, לראות סרט כדי להשלים ידע את זה לומדים בבית ולא בבית ספר. כמו גם את תרבות הדיבור ודרך ארץ.

ואת תפיסת העולם שמתרחבת בגיל הזה אני פוגשת ומתמוגגת כל פעם מחדש. זה כל כך כייף שפתאום הם מתחילים לראות את הכל הרבה יותר רחב.

הנה שוב ההורים אשמים. הבן שלי לא יקרא ספר

אם תצמידי לו אקדח לרקה. אני אשמה?!

יש לך מושג כמה ניסיתי להסביר. להראות להקריא לשדל. הילד לא אוהב לקרוא. אני הבית אני ההורה אני אשמה.

את יכולה להכריח מישהו לעשות משהו שהוא לא

אוהב? לא את הבן שלי. יש לו עמידות גבוהה וכושר הישרדות ברמות על. אז הוא לא קורא....אז זאת אשמתי....סבבה. איך אני שונאת את האמירות האלה...כאילו אנחנו ההורים לא מרגישים מספיק אשמים על מספיק דברים עוד באים לנו מבחוץ וסליחה על הביטוי "יורקים לנו בפנים".

SIKU

New member
גם הבני ם הגדולים שלי

התחילו לקרוא רק בצבא. אבל (ובאמת לא לוקחת את זה לזכותי , זה לגמרי שלהם) רבצו מול ערוץ ההסטוריה וערוץ 8 חופשים שלמים והמורים להסטוריה תמיד התפעלו מהידע הנרחב שלהם. (מה שלא עזר בבגרות- כשם צריך לשנן מידע ספציפי וזה ממש לא כוס התה שלהם.

מבלי לזלזל באחריות ההורים

אני חושבת שתפקיד הההורים לחנך

ואילו הקניית ידע, למודים, הרגלי למידה- באחריות בית ספר.

ברור שעדיף שההורים יתרמו גם בתחום זה, אבל לא כל ההורים מסוגלים, לא כל המשפחות יכולות

ולכן לפחות שבית ספר יוציא מקרבו בוגרים שיודעים משהו על העולם -משהו, לא הבנת תהליכי מלחמת העולם לעומק על כל הקרבות והמצביעים,

אבל לדעת שהייתה שם מלחמה עצומה ,שהשואה (מבלי לזלזל חלילה בזוועה) אינה "מלחמת העולם השנייה".

(וזו רק דוגמה מהחומר הנלמד לכאורה).

מטילדה11

New member
בבית הספר מקבלים מידע

וגם הקנית הרגלי למידה. את הסקרנות והרצון להרחיב אופקים לומדים בבית.

כי לשבת ולראות סרטים ולהרחיב מידע (מידע ולא ידע) לימדת אותו בעצמך .
וכן, אני מסכימה איתך על דלות הלימוד במערכת שלנו. אני לא בטוחה שהמורים הם האחראיים על אותה דלות.

לא מסכימה. לא לימדתי את ביתי לקרוא הארי פוטר

ושער המוות. ובלה בלה אבדון. לא לימדתי אותה לאהוב היסטוריה. לימדתי אותה שלימודים זה חשו והפעלתי מכבש לחצים. כל השאר היא עושה לבד. קוראת באינטרנט קונה ספאים בביולוגיה. וכשהיא מבקשת רדות לצאת לשירותים המורה להיסטוריה שואל...אז איך הם ידעו את התשובה
. אז היא קיבלה 95 במבחן הראשון השנה והיא אוהבת את זה כי היא טובה בזה כי מורה שלה נחמד. וזה הכל כמו גלגל שמסתובב מכח האנרציה. והבן שחי אוהב השנה מורשת דווקא כי המורה מצחיקה וגם זה לא בא מהבית. כל הדברים האלה מרחפים כל הזמן באויר. ההזדמנויות האלה וכל אדם "בוחר" במודע או בתת מודע...מה שידבוק בו. לא ברור כמה זה בשליטה ומה בדיוק משפיע. ילד יכול לצאת כמו הבית והפוך מהבית. בגלל הבית או למרות הבית.

מטילדה11

New member
אני לא מבינה מה את כל כך מתנגדת

לא דיברתי על קריאה. גם בעלי לא קורא כלום וכל הזמן שומע הרצאות ביוטיוב יש כאלה שקריאה קשה להם . דיברתי על סקרנות ונסיון לדעת מעט יותר מהמינימום. בבית הספר לומדים את המינימום ויש מורים שלא מתיד ממש חכמים וחושבים שמי שהולך לשירותים לא ידע את התשובה.

אני נמצאת במקומות שמגיעה לשם אוכלוסיה מכל המינים ופוגשת אנשים שרמת הרדידות שלהם והבורות שלהם וחוסר הענין שלהם לא ממשיך הרבה מעבר למבצע האיפור / אייפון הקרוב ועל הסוג הזה אני מתכוונת.

אני פוגשת בעבודה משפחות שהיכולות ההוריות שם כל כך נמוכות שילידם לא מגיעים לביה"ס כי צריך לנקות את הבית לקראת פסח.....

על זה אני מדברת ולא אם הילד כן או לא קורא את ביאליק.

אם הבת שלי תלך לשירותים הכיתה לא תדע כי היא

תמיד עונה (הוא צחק שהכיתה תפסיד). בכל מקרה מי יכול לנחש שאת מדברת על מצבי קיצון ממש

Ani15

New member
לא מסכימה איתך

אף אחד לא יכול להנחיל את כל הידע. אבל את הצורך לשאול שאלות, ללמוד לבד, לדעת שיש משהו מעבר לשורה הכתובה במחברת - זה אחריות של כל מי שמלמד.

BrightEye

New member
מה שאת מתארת לחטיבה הוא בגלל שבחטיבה עוד לא

לומדים.
אבל בתיכון, אני חושבת שהם יודעים שנהרגו יותר מ 6 מיליון (יהודים).
אני חס וחלילה לא טוענת שמשרד החינוך מלמד מעניין במיוחד... אבל יש מידע שכן מלמדים, וזו גם בעיה של התלמידים שהם לא ממש מתענינים או לא קוראים את ספר הלימוד.

motior

Member
אני זוכר שהבן שלי עשה שיעורי בית בכיתה ו'

על מספר ההרוגים הכללי במלחמת העולם השניה לפי מדינות...

גם אני חשה בזחילה הזאת

במקום שחרדים ילמדו לימודי ליב"ה, הממלכתיים מלמדים פחות ופחות ליב"ה ויותר ויותר "מחשבת ישראל" "עמנו ומורשתנו", שיעורי ספרות מוקדשים ללימודי תפילה, ופה ושם מבקרות בנות שירות לאומי לתת להם קצת יידיש קייט.

ועוד משהו על לימודי היסטוריה

בלי קשר להחלפת המקצוע בלימודי יהדות -

כבר מזמן הגעתי למסקנה שלימודי ההיסטוריה בבית הספר היו בזבוז זמן.

סיימתי את בית הספר עם ידע כללי אפסי בהיסטוריה. גם במהלך לימודי שם -לא ידעתי כלום. מה שכמובן לא פגע בציונים שלי. כי ידעת לכתוב במבחן מה שלמדתי בעל פה ערב קודם מהמחברת.

וזה עצוב. כי היסטוריה יכול להיות מקצוע מרתק.

אתם יודעם למה הוקמו מתחתחילה בתי הספר?

כדי להעסיק את הילדים בזמן שההורים יצאו לעבודה בעקבות המהפכה התעשייתית.

איך מורה יכול ללמד 40 ילדים משהו בכלל?? הבת שלי קיבלה 95 במהחן האחרון בהסטוריה...כיתה יב. אני בטוחה שבבגרות היא תקבלפחות בספרות קרה אותו הדבר.

גם אני לא יודעת שמתו 60 מליון בני אדם במחמה"ש....למדתי את זה כל כך מזמן.

נומלה

New member
מה יהיה?

אצל היהודים שלחו ילדים (בנים לא בנות. אבל גם באירופה זה התחיל לבנים) לבית הספר (חובת לימוד!) החל מהמאה ה-8. הרבה לפני המהפכה התעשייתית. הנה משהו טוב שיש לי להגי על היהדות. (לא חשוב שזה גרם להרבה להתנצר כי הם פשוט לא יכלו להרשות לעצמם).

למעלה