הארי פוטר - האמנם?

Mrs Amber Bloom

New member
בתוספת לדברים הכלליים שאמרו../images/Emo41.gif

גם יש עניין של מעמדות, התנשאות, צביעות (של הקטע של פאדג' בחמישי), וכמובן מה שכבר אמרו על בחירות אהבה וחברות.

skaramoosh

New member
אז ככה

הספרים היוו איזה מרכז לילדות שלי, וכמו שכבר אמרו פה, הם פתחו את החישיבה שלי ופתחו בפני אפשרות לקרוא ספרים אחרים שקודם לא הייתי מתעניינת בהם. אבל עכשיו, די נמאס לי מהספרים והם נראים לי פחות מרתקים מאשר בעבר, ואני מעדיפה לקרוא ספרים אחרים... אבל רק עכשיו חשבתי על זה, רק בזכות הארי פוטר אני קוראת את הספרים האלה. מה שאני לא מבינה,זה איך זה שדווקא הארי פוטר נהייה ספר כזה מפורסם ונמכר, ולא ספרים אחרים (שהם הרבה יותר טובים לדעתי). מישהו יודע?

Jemma7

New member
יש לזה סיבה

זה בגלל העולם השלם והמרתק שרולינג המציאה. לדעתי, זו לא הכתיבה שלה (שבינינו היא לא כזאת מזהירה) אלא כל העולם הזה, שלמרות שהוא כ"כ קסום ופנטזי הוא עדיין מתקשר לנו ליוםיום ונשמע לנו הגיוני.

yuvi217

New member
לא מדוייק

הכתיבה שלה היא ממש לא ברמה נמוכה. היא כותבת בצורה שיכולה לדבר לילדים ונוער, כמו למבוגרים. בגלל זה השפה קלה, מובנת ולא גבוהה מדי. יש המון קטעים בכל אחד מהספרים שכתובים ברמה גבוהה ויש להם משמעות עמוקה נורא... היה לי ויכוח ענק עם אבא שלי לגביי "האם רולינג היא באמת סופרת טובה [מבחינה ספרותית] או שהיא פשוט יודעת יח"צ ויודעת למכור?" אתם יכולים לנחש מה הדעה שלי בעניין
[בתור מי שחושבת שה"פ זה קדוש
]

Jemma7

New member
../images/Emo3.gif

אני לא אומרת שהכתיבה שלה גרועה, אלא שהיא פשוט לא משהו מיוחד. מה שהופך את הספרים לכזה דבר קדוש זה עולם הקסמים.

ToryMaster

New member
כי זה ספר שיכול לגעת בכולם

יש בו ארכיטיפים ונושאים שמעניינים ונוגעים כמעט בכל אדם.

היא, ניל גיימן, טרי פראצ'ט וסטיבן

קינג נפגשים כל לילה ורוקדים סביב המדורה תוך כדי אמירת לחשי וודו.
(זה כמעט ציטוט של ניל גיימן) נו, אי אפשר לדעת למה דווקא הם הצליחו ולא סופרים אחרים.

למעלה