הארי פוטר - האמנם?

black robe

New member
הממ...../images/Emo63.gif

לפי דעתי, בהארי פוטר יש הרבה סודות שרולינג טמנה בין השורות לאורך כל הספרים. מין מסרים כאלה לאנושות. מסרים מוראליים שכדאי לנו, הקוראים, למצוא אותם וללמוד מהם. מעבר לזה שהספרים שלה פשוט מאוד מעניינים וכייפים לקריאה ומעבירים את הזמן בסבבה, ומעבר לזה שזה פשוט מפתח את הדימיון של הקורא ואולי קצת את אוצר המילים שלו. אני חושבת שהמסר המוראלי הכי ברור מהספרים הוא "כוח האהבה". עלינו תמיד לשמור פינה חמה בלב לאהבה. אהבת החברים, אהבת המשפחה וכו'... רולינג מנסה ללמד אותנו שלפעמים הקרבה עצמית היא לאו דווקא תכונה פזיזה, אלא לפעמים מאוד אמיצה ומעידה על אהבת האדם שאנו מקריבים את עצמנו למענו (כגון לילי וג'יימס, סיריוס, דמבלדור...) ואני בטוחה שאם נחפש ממש טוב בספריה, נמצא כמעט בכל משפט עוד מסר, עוד סוד טמון שמחכה שנמצא אותו ונלמד ממנו.

black robe

New member
אה, רציתי להוסיף...../images/Emo63.gif

עוד מסר חשוב מאוד שרולינג מעבירה דרך הספרים שלה זה שאסור לנו להיות גזעניים. היא מנסה לומר לנו שאנחנו צריכים לשפוט את האדם לפי מעשיו שלו, ולא לפי מה שהוריו עשו או לפי מה שהם היו (משפחה טהורת-דם, עשירה, וואטאבר..) והחשוב מכול, היא מראה לנו שאפילו אנשים מ"דרגות גבוההות" (טהורי-דם, לצורך העניין), לא תמיד אנשים טובי-לב ואוהבי אנושות (לדוגמה- משפחת מאלפוי, בלק...)

ושאם

מישהו מת, הוא מ-ת, הוא לא יכול לקום לתחייה, הוא לא יכול לחזור, כמה שתתחננן, וכמה שתרצה, שום מת לא יחזור. (סיריוס בלק,אלבוד דמבלדור וכו'). רולינג חוותה מוות בצעירותה, והיא התגעגעה למישהו הזה, (אני לא זוכרת מי), אבל זה לא שינה, הוא לא חזר.

מה יא

New member
דיון מעניין...../images/Emo96.gif

אני חושבת שחוץ מהעיניין של האהבה תנצח ושל "הבחירות שלנו עושות את מה שאנחנו, הארי" (שהם מסרים די גלויים), יש גם מסרים על אפליות וגזענות, על התקשורת, על השלטון, על חברות ועל עוד דברים שכבר אמרו בשרשור הזה אז אני לא אחזור עליהם. אני מסכימה עם מה שנאמר למעלה - המסרים לא נאמרים בפירוש ולא מוצגים כחלק משמעותי בספר, בניגוד להרבה ספרי ילדים ונוער (ומבוגרים?). אני אישית מעדיפה לקרוא קודם כל בשביל הכיף ואחר כך בשביל המסרים. זה נראה לי מטיפני ומעצבן כשמנסים לדחוף לי בכוח דברים, אפילו אם הם מאוד נכונים וחכמים (אגב כל עוד זה מסרים סמויים או מסרים שלא מהווים חלק משמעותי בספר זה בסדר, אני לא מחפשת ספרים בלי תוכן).

תראה, יש משהו במה שאתה אומר

מצד שני, אפשר לומר שהחיים שלי היו שונים ללא הארי פוטר.. כן, קלישאה ואפילו קצת פתאט, אבל אני באמת מאמינה בזה. הדמיון שלי כל כך התחזק, הכוח מחשבה שלי, הכנסות לדברים לעומק, להבין איך הכל מתקשר בסופו של דבר.. להעלות השערות. תחשוב איזה פיתוח אינטלקטואלי זה! ובכלל, שלא לדבר על הכיף שכרוך בקריאת הספר המדהים הזה. תוכן פנימי..? אני חושבת שהמוות של דמבלדור הצביע על משהו מאוד חשוב - גם הקוסם הכי חזק והכי גדול שיש, בסוף מת כי האמין באנשים ובאהבה. אני לא אומרת שהיא טוענת כי אין צורך להאמין באהבה, אבל היא בעצם אומרת - גדולתו של איש חזק (האהבה שלו הנהדרת) בסופו של דבר גם הובילה למוות שלו. זאת אומרת.. היתרונות הכי גדולים שלך הם בעצם המכשולים שלא נותנים לך לראות את האמת המוחלטת. זה קצת קשה להבין, לפי הניסוח המשתדל שלי, אבל אפשרי.

yuvi217

New member
או שלא.

אני לא חושבת שדמבלדור מת כי הוא האמין. לדעתי הוא לא טעה [
], ואני חסידה גדולה של תיאוריית "סנייפ-הוא-טוב-ודמבלדור-ביקש-ממנו-להרוג-אותו". הקישור לתיאוריה- http://community.msn.co.il/comm_display_topic_threads.asp?ForumID=9702&TopicID=389899&ReturnPage=&PagePosition=1&ThreadPage=1&CommID=5875 תמיד תאמינו באהבה. ותאמינו באנשים כל עוד הם לא הוכיחו לכם אחרת :]] נ.ב: הניסוח שלך בסדר גמור

ToryMaster

New member
אמ

אולי את צדוקת בנוגע לסמבלדור, אבל את מפספסת חלק חשוב, שנוגע לעניין הפחד מהמוות וזה.

את מתכוונת

שוולדמורט לא מבין שיש דברים יותר גרועים מהמוות? הפחד מהחושך והמוות זה בעצם פחד מהלא נודע?

שאלה טובה !

תשובתי: אותי דווקא לא מעניין מה הספר בא ללמד או לא. אני קורא את ספרי ה"פ לצורך הנאה בלבד. כשאני רוצה סיפור אם מוסר שממנו אוכל ללמוד משהו, אני מעדיף לפתוח ספר תנ"ך. יש שם את כל מוסרי-ההשכל שאני צריך.

אני כ"כ לא הולכת לענות לך../images/Emo126.gif

מהסיבה הפשוטה שזאת תהייה הודעה מאו מאוד ארוכה ואינלי כוח
אבל בכללי רולינג העניקה המון- עם החכמה של דמבלדור, שהיא בעצם "פניני החכמה" האמיתיים של הספר.., אני אישית למדתי כמה וכמה דברים, בספרים רולנג מדגישה את משמעות וחשיבותה של חברות.. קח לדוגמא את הקטע בספר ה-6, על זה שדמבי מסביר להארי משו כמו: "יש הבדל בין להיכנס לזירה מרצון, ועם ראש מורם מאשר להיכנס לזירה בכוח..." אומשו כזה.. בקיצור, זה מין משפטים כאלה שנותנים המון חומר למחשבה, ויש אותם המון. כמו שכבר אמרו, שחיתויות וכד' בקטע של ה"רעים"... ועוד ועוד. ועוד משו:
סלח לי, אבל אם קראת את כל הספרים, ועדיין לא ראית את כל ה.. איך לומר, דברים האלו, את כל המשמעות של הדברים האלו בספר.. אז זה די מוזר.. לא? כאילו, זה בערך מה שהופך את הספרים למרתקים, ולא סתם עוד פנטזיה לילדים בלבד... מבינים למה אני מתכוונת? אז...

בוביץ

New member
אני חושב שאם תסתכל יש המון ללמוד

אם תבין באמת כמו גזענות כמו הקטע בצודמים ואנשים שנולדו למשפחה רק לקוסמים וכל הטקע הזה על אומץ על הלבחור ברוע או בטוב ובכלל להחזיר את הילדים לקרא

yulishit

New member
הספר הקנה לנו

המון ערכים שלרוב אין אנו מקבלים אותם. הספר גרם לנו לחשוב על דברים עוד פעם כי תמיד הערכים היוו חלק משמעותי בספר ובעלילה. רולינג רצתה להעביר לנו את כל הערכים הללו והצליחה אני יודעת בבטחון שכל אחד מאיתנו יכול להגיד שלמד לפחות ערך אחד מן הספר או לפחות חשב עליו ועל מה שהוא מייצג.....!

בדיוק עכשיו חשבתי עלזה.

תכל'ס, נראה לי שהסדרה פשוט תהפוך למין אגדה, שרק האנשים שגדלו יחד איתה יכולים להמשיך ולהנות ממנה, בעוד הדורות הבאים לא יבינו על מה כל הרעש. ובקשר למה שרולינג בעצם מעבירה לנו בספרים- אפשר להתדיין כמעט על כל פרט.כל מה שהיא כתבה, היא בעצם כתבה מתוך אידיאולוגיות שהיא עצמה חיה, והכל התנקז לתוך הספרים- במודע או שלא במודע.

למעלה