הארי פוטר - האמנם?

yuvi217

New member
אבל פיספסנו כבר מלא חומר ><

איך נשלים הכל?!??!?

skaramoosh

New member
היהי

אבל אם רק באירופה יש 3 בתי ספר לקוסמים, לא סביר שגם בישראל יהיה אחד? לפני גיל 11 תמיד קיוויתי שאני אקבל מכתב, ואז כשעברתי את הגיל קיוויתי שאולי בישראל זה שונהץ

אנה92

New member
ואו זאת שאלה בכלל?

הספרים שינו אצלי את נקודת המבט שלי על החיים, הסדרה לא מלמדת איזה מסר אחד אלא מלאאא!! אם תשימו לב לכל המשפטים החכמים של דמבלדור של עוד דמויות.. במיוחד זכרתי את המשפט שאמר אדון וויזלי שקל לסלוח לבן אדם כשהוא טעה אבל קשה יותר לסלוח שהוא צדק. או המפשט של האגריד "מה שיבוא יבוא ואין ברירה אלא להתמודד עם זה" (משו כזה).. היו ממש הרבה!

פלאפאל

New member
רובם לא מקוריים של רולינג.

על טועה וצודק, נניח, יש אלפי וריאציות מכל שנה בהיסטוריה האנושית בערך. ומי שיבוא יבוא - טוב, למה לא לדמיין הרבה גשרים שחוצים אותם?
משפי ה"חוכמה" האלה יופיעו בכל ספר ציטטות שמכבד את עצמו, לא צריך לקרוא מאות עמודים בשבילם. (וחוץ מזה שמסר של ספר או משמעות שלו לא נמדדת על פי משפטי החוכמה הפלצניים שהוא תוקע, אלא לפי מה שהוא כולו אומר. הכי ברור זה פארודיות. גם אם יש בהן בדיחה מצחיקה או קטע רציני, זה לא המסר ולא מה שהפארודיה באה להגיד.)

רונילי92

New member
כן, אבל..

את/ה (בן או בת) באמת מתכוון/ת לקרוא ספר ציטטות שלם כדי להגיע למסר הזה.? חוצמזה זה הרבה יותר בא לידי ביטוי ומעניין וממחיש כשזה בא בספר ויודעים על מה מדובר, במקום שאיזה לשונאי מאיזה ספר ציטטות שתקוע איפשהו בארון יסביר במילים כתובות, כשאת/ה לא יודע/ת למה לקשר..

פלאפאל

New member
אני (בת בימי שני עד חמישי)

חושבת שבספר ציטטות יש הרבה יותר "מסר" מאשר כל מסר שאיכשהו תצליחו לחלוב בכוח מהארי פוטר במאמץ רב ותוך דחיפת דברים "חכמים" שלא קיימים שם. מאז הספר השלישי כל משפט "חוכמה" של כל דמות גרם לי לצחוק על רולינג ולתהות למה לעזאזל היא עשתה את זה לספר שלה. (כמו שדי הבהרתי, אני לא חושבת שבהארי פוטר מסתתר איזשהו מסר, אפילו אם תחליטו שהמאדים מסמל את ברית המועצות, פירנזה את מבצע ברברוסה וטרלוני את הסכם רובנטרופ מולוטוב. אין שם שום חוכמת חיים ואם לא הייתי קוראת את הספר זה לא היה משנה כהוא זה.) אל תזלזלי כל כך בספרי ציטטות. דווקא חוסר ההקשר מאפשר לך לפרש את הציטטה בדרך שמתאימה לך, ולא דוחפת לך בכוח משמעויות טיפשיות שהקשר שלהן אל חייך הן כמו הקשר בין המונה ליזה לצבי הנינג'ה
(וואו, יצאה לי הודעה כזאת מלנכולית!)

וכאן, ילדים נחמדים, נמצאת הודעה של

תלמידה הלומדת לבגרות בהיסטוריה. (
אם זה מעליב אותך סליחה, זה פשוט הצחיק אותי כי גם אני השתמשתי בדימויים כאלו בסביבות הבגרות שלי בהיסטוריה. דוגמה: *עושה ספונג'ה* "אל תתקרבו!!! מעכשיו הבית הזה הוא כמו ברלין! החלק המערבי לא יכול לחצות לחלק המזרחי וההפך, אלא אם כן אתם יכולים לעשות רכבות אוויר!!!!!!"

פלאפאל

New member
נא, זה לא באמת קשור לזה ../images/Emo3.gif

הבגרות בהיסטוריה שלי רק בשנה הבאה, אז הרבה יותר הגיוני שאני אדמה לכן לרמב"ם ואריסטו או לדוד ויהונתן (הם לא היו הומואים, דאמיט!), אבל החומר בהיסטוריה פשוט יותר מעניין D: חוץ מזה שאת כל שאר ההשוואות שחשבתי עליהן אף אחד בחיים לא היה מבין, אז הייתי חייבת להתפשר על משהו ~.~ וגם כולם יודעים מה זה הסכם ריבטנטרופ מולוטוב בגלל הפרסומת ההיא לג'ננה אז את זה אף פעם לא צריך להסביר, בניגוד לתקופת ירמיה או להסכם הססטוס קוו.

noosh

New member
הממ..

אני חושבת הספרים דנים בהרבה נושאים של טוב ורע, של אבסולוטיות (טוב אבסולוטי ורוע אבסולוטי, אם הם קיימים בכלל), ובנושאים של בחירות, החלטות וקשרים בין אנשים. העניין שמדובר פה בסדרה על קוסמים ועולם הקסם לא מוציאה את האנושיות מהדמויות, ודווקא העובדה שהיא בוחרת בקוסמים ולא מעניקה להם תכונות על-טבעיות ולא אנושיות, זה מה שמדגיש בצורה טובה את הרעיון של תכונות ורגשות בספר. הארי פוטר בעיקר נותן לי אסקפיזם, והרגשה של עולם אחר שאני נכנסת אליו ושוקעת בו, משהו שמנותק מהמציאות היומיומית שלי אבל לא מהערכים או הרעיונות.

אחח כמה שאת צודקת../images/Emo126.gif

כל פעם שהיה לי מצברוח בקאנטים הייתי קוראת, שוכחת מהכל ונכנסת לעולם הבטוח, שאני תמיד אוהבת

ממXS

למה הארי לא מת- אהבה של אמא שלו. ואחרי זה כל הזמן הוא ניצל בגלל האהבה של אמא שלו. לדעתי הספר בא לתת לנו מוסר השכל של אהבה זה מעל הכוח וזה מנצח אפילו את ההקללה הכי חזקה בעולם - שאין עליה מחילה (כמעט). אבדה קדברה.........

האומנם?

אני לא בטוח שרולינג בהכרח באה לשנות משהו, וגם אם כן, זה לא משנה. כמו שכבר אמרו טובים חכמים ממני (בשרשור זה ממש) זה לא משנה מה רולינג ניסתה להבעיר אלא יותר מה אנחנו קיבלנו. אני תמיד הרגשתי שגדולתו של הארי פוטר נעוצה (מעבר לחשודים הרגילים כמו עושר העולם שרולינג ייצרה והיצירתיות המדהימה שמאפיינת את כל הסדרה) ברגעים בהם אני עוצר ושואל מה היה קורה לו אני הייתי שם? רגעים כאלו, אצלי, כוללים את הראי של ינפתא מהספר הראשון, הסוהרסנים והבוגארטים (מהספר השלישי והלאה), שיקוי אהבה (זה שמריח לכולם באופן שונה, לפי הדברים שמושכים אותם; תחילת הספר השישי). אני בטח שלכל אחד יש רגעים נוספים שמאירים חלקים חבויים באישיותו, מעמידים במבחן כל מני דברים שהנחנו כנכונים. מימד נוסף ומשמעותי, לדעתי, המוסיף ל"חשיבותה" של הסדרה הוא הדילמה הנבנת במהלכה סביב שאלת הייעוד למול בחירה, גורל מוכתב מראש למול עתיד שכל איש מכתיב לעצמו. מה היה קורה, לדוגמא, אם וולדמורט היה בוחר בנוויל ולא בהארי? מה היה כוחה של נבואת טרלוני, זקנה שרלטנית ברוב ימות השנה, לו וולדמורט, במקום לפעול בדיוק לפיה, היה פשוט מתעלם? והכי חשוב, מה היה קורה לו טרלוני לא הייתה משמיעה את נבואתה כלל? כמו כל נבואה שמגשימה את עצמה, נבואתה של טרלוני לא חוזה את העתיד אלא גורמת לו. ואף-על-פי-כן, למרות שכולם יודעים את זה, כולם ממשיכים לשחק את המשחק שסופו להגשים את הנבואה. לעומת זאת, אני מרגיש שכאלגוריה חברתית הארי פוטר חלש מאוד. הביקורת החברתית שלו (בעניינים כמו גזענות ושחיתות, שהוזכרו מעלי) שקופה וברורה מאוד. לדעתי הארי פוטר במיטבו במקומות בהם הוא מתעסק בענייני הפרט, האינדיבידואל, ולא בעניינים חברתיים.

Gummy Bears

New member
בקשר לפסקה השנייה:

מסכימה. לא פעם חשבתי מה היה קורה אילו אני הייתי שם, מה אני הייתי רואה. גורם לבחון דברים בקשר לאופי.

yuvi217

New member
מסכימה עם הכל

סיכום מדוייק של כל מה שאני חושבת על הארי פוטר
אין לי מה להוסיף בכלל...

בבא1

New member
במילה אחת: כלום!!!

הדבר היחיד שספר נותן לך ז\ה כיף ולהעביר את הזמן!!!! מה נתן לך זה שקראת כל ספר אחר?? קצת כיף וקצת העביר לך את הזמן ואולי ידעת קצת יותר! וזהו!!!!!

Dana Argamen

New member
גם את צריכה עזרה,

אני פה ..
ולי בכל אופן, הספר היה הרבה יותר ממשהו שרק העביר לי את הזמן :/

למעלה