הארי פוטר - האמנם?

גוזמבו

New member
הארי פוטר - האמנם?

בעקבות הדיון שהועלה פה בפורום לגבי 'האם הארי פוטר ישאר לדורות?', רציתי להעלות שאלה נוספת. יופי, קראנו, נהננו מאוד.. באמת היה נחמד, אבל - מה הארי פוטר נתן לנו? להנות מספר זה נחמד ויפה, ואולי גם זו חלק מהמטרה שלו - אבל אני מניח שהסופר רוצה לגרום אצל הקוראים יותר מאשר הנאה. מהו התוכן הפנימי יותר של הארי פוטר? מה ג'יי קיי רולינג באה לתקן, לשנות? (או שאולי היא לא באה להשפיע כלל, רק לגרום לנו להנות..) אני אשמח לשמוע כיווני מחשבה.. (מה גם שזה נראה לי יעשיר את חויית הקריאה שלו [וווש]) have an ice day

Jemma7

New member
יכול להיות ש...

היא גרמה לנו להיות יותר מודעים לשחיתות, אפליה וכל מיני כאלה. למשל בשחיתות שרואים שמאלפוי "קונה" את משרד הקסמים ואפליה יש המון דוגמאות. אנשי זאב, גמדי בית ומה לא.. אני לא יודעת כמה זה ישפיע עליי לזמן הרחוק, אבל כשקראתי את הספרים דיי חשבתי על הדברים האלה

yuvi217

New member
אממ

בטוח שהיא מנסה לעורר את זה כאן... אני ממילא ממש שונאת אפליות....אני אף פעם לא מפלה אנשים, ואני יכולה להיגרר לממש ויכוחים עם אנשים שכן עושים את זה. בגלל זה אני לא התעצבנתי יותר מדי על הרמיוני עם אלרג"ה שלה :]] [למרות שהיא הייתה שם קרצייה
]

Jemma7

New member
כנ"ל

וגם לא ירדתי על הרמיוני כי אני מחשיבה אותה לדמות שהכי דומה לי

אףפעם

New member
../images/Emo13.gif

המסרים של רולינג מוחבאים ברובם בין השורות, יש את הקטע של הבחירה - הפסקה האחרונה בפרק ההורוקרוקסים (או איך שלא כותבים את זה:/), אם החרב של גריפינדור, ואם מצנפת המיון. ואת ההתמודדות אם מוות, יתמות ובדידות - לילי, ג'יימס, סדריק, סיריוס ודמבלדור. כוחה של האהבה - ההגנה של לילי, והכוח היחידי שיש להארי שוולדמורט לא מכיר. ומעל הכל את הקטע של החברות, כשהרמיוני ורון רוצים לבוא אם הארי למסע שנראה יהיה הספר השביעי, וכך בעצם מגישים למלאך המוות את חייהם על מגש זהב. וכשסיריוס צועק על פיטר פיטגורו אחרי שהוא שואל אותו מה הוא היה עושה במקומו מול וולדמורט וסיריוס עונה לו שהוא היה בוחר למות ובלבד שלא לבגוד בחברים שלו (ספר שלישי). ככה שכן, יש ב'הארי פוטר' יותר מסתם הנאה, הרבה יותר.

yuvi217

New member
מסכימה../images/Emo45.gif

במיוחד הקטע על הבחירה... לפני כמה ימים קראתי אותו שוב [בפעם האלף] וכ|כ שמתי לב למה שכתוב שם.... אני ממש אוהבת את השיחות של הארי עם דמבלדור
חבל שלא יהיו כאלה יותר

Gummy Bears

New member
אני לא יכולה להגיד לך מה רולינג

רצתה להעביר, כי בשביל זה צריך לדבר איתה. אני יכולה להגיד לך מה אני קיבלתי. לדעתי החמישי והשישי לדעתי היו הכי משמעותיים מבחינת רבדים. בעיקר בולט לדעתי הקטע של הבחירה: אתה יכול להחליט להיות הכי רע שיש, ללכת עם הזרם, עם מה שקל וטוב ונוח, ואתה יכול להציב את חייך בסכנה, ללכת נגד כולם ולעשות את הדרך הנכונה והקשה. ויש פה הזדמנות להכיר משהו שהוא לא בדיוק העולם שלנו. יש שם חברויות מאוד עמוקות (אנשים שיכולים למות אחד בשביל השני), יש שם הקצנות נוראיות (וולדמורט, תתפלאו, קיים בהחלט בעולם המוגלגים שלנו) שבאות לספר לנו על החיים של מוגלגים. לדעתי אפשר ללמוד מזה המון. הארי פוטר גם נותן סוג של פנטזיה שהיא מעבר לפנטזיה שבספר. יש ספרי פנטזיה שבהם הפנטזיה נשארת בגבולות העלילה, ויש ספרים, כמו ה"פ, שבהם הפנטזיה ממש עוברת לחיים שלנו. אולי אני הפסיכית היחידה, אבל כשהייתי קטנה באמת חשבתי שדברים כאלה יכולים לקרות: שיש עולם קוסמים, שיגיע לי מכתב מהוג, שיש קסמים ועולם שלם שאנחנו לא יודעים עליו כי אנחנו מוגלגים. זה מעבר להנאה הרגעית שדיברת עליה, זה ממש קסם שנשאר איתך לאורך זמן.

אל תגידו לי ../images/Emo126.gif

שבסתר לבכם לא קיוויתם שתקבלו אחד כזה מתישהו... ושהספר הזה הוא מין רמז מעולם הקסמים למוגלגים..
ני עד היום חושבת שהמכתב נתקע אי-שם בדרך אליי..

Jemma7

New member
חח...

וואי כשהייתי קטנה האמנתי שרולינג היא סוג של מרגלת כזאת ש"חשפה" את עולם הקסמים ועכשיו הם נורא כועסים עלייהXD. אלוהים, הייתי הזויה

Dana Argamen

New member
חחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

שאני הייתי קטנה הייתי בטוחה שעולם הקסמים רוצה להציג את עצמם בפני המוגלגים, אבל הם לא רוצה שמוגלגים ישנאו אותם ויקרו מקרים כמו בימי הביניים, ובגלל זה כתבו את הספר כדי שכולם יאהבו את הקוסמים
והייתי ממש בטוחה בגרסא הזאת:-O

shahar615

New member
גם אני רציתי מכתב..

לפני גיל 11 גם עברתי בית ספר. אלוהים יודע שרציתי כ"כ שזה יהיה הוג'. זה קורה, לדעתי, כי הספר מספר על העולם שלנו (מוגלגים או לא...) ולא כמו בשאר ספרי הפנטזיה שבהם יוצרים עולם שונה לחלוטין, לדוגמא הסיפור שאינו נגמר שמשחק עם שני עולמות פנטזיה (העולם) והעולם שלנו.

yuvi217

New member
אני עדיין רוצה מכתב..

הוא אבד בדואר! מסכן הינשוף שהיה צריך לעוף עד לישראל....
כשהייתי יותר קטנה, כל פעם שהיה קורה לי משהו מוזר [נגיד אני מתעצלת לקום ולסגור את הדלת ופתאום היא מתחילה להיסגר מעצמה... וזה קורה לי המון] הייתי בטוחה שאני הולכת לגלות שאני קוסמת :]]]

Jemma7

New member
גם אני ככה../images/Emo6.gif

ממש בא לי לקום איזה בוקר, ולגלות שהייתה תקלה ופספסו אותי בהוגוורטס
. זה יהיה כ"כ מגניב.

למעלה