האם לקרב יוצא בשאלה

מחממנוע

New member
הם טעו כי אתה מחייך כל הזמן

גם אני חשבתי שאתה אורי מטר שמונים, כזה ענק עם בלורית קיבוצניקית , ושאתה בכללל אורי של שטרייט וורצל, מה לשות? בסוף התבדיתי, המציאות עולה על כל דמיון

uri80

New member
החיים יפים מחממנוע. הם באמת יפים.

צריך רק לרצות להתבונן בכך. (ולמרות שהם דפקו אותי רק עם 1.78 אני עדיין מסתדר...)

L i k o

New member
עזובותך בחייך. לא שווה להתעצבן.

זה הכל שאלה של פינוק, עצלות ורחמים עצמיים.

L i k o

New member
מה לעשות - אנו לא נולדים שווים

אז מי שרוצה לבכות שהוא לא נולד במשפחת רוטשילד - שיבושם לו. אבל ברגע שקיבלת כהנחה שנולד איפה שנולדת, גדלת איפה שגדלת, והשאלה היחידה היא רק מה עושים מכאן ולהבא - אז זה באמת שאלה של פינוק, עצלות ורחמים עצמיים. מה לעשות, גם פה בפורום יש כאלה שיותר יפים מאחרים, ויש כאלה שיותר בריאים מאחרים, ויש כאלה שיש להם בסיס כלכלי טוב מאחרים, ויש כאלה שקיבלו השכלה רחבה יותר, ויש כאלה אם כישורים יותר מאחרים, ויש כאלה שיש להם קשרים יותר מאחרים, ויש חכמים מאחרים, ויש כאלה שיש להם יכולת התמדה גדולה מאחרים, ויש כאלה שיודעים אנגלית, צרפתית, ופורטוגזית שפת אם ויש...ויש...עד אינסוף. אז בהנחה שאת לא אחת מאלה, זה לא עושה שכל שתבכי מאה אלף פעם שיש לך נקודת פתיחה יותר גרועה מאחרים - כי במהותזה בדיוק הטענה המגוחכת "למה לא נולדתי רוטשילד". אלוהים מחלק את הקלפים בחיים האלה. צריך נסות להוציא מקסימום ממה שהוא חילק לך. בחיים, כמו בפוקר, אם את משחקת נכון ולא עושה טעויות - יש לך סיכוי לא רע לעקוף הרבה מאלה שחילקו להם קלפים יותר מוצלחים.

נראה לי שאתה מפספס את הנקודה

אבל אין לי כוח להסביר ואבזץ נתן למטה תגובה חרדית הולמת. לעיונך

uri80

New member
לא, נראה לי שהוא דווקא הבין אותה

בצורה מושלמת. זה לא נשמע טוב, זה נשמע קר ונוקשה וקצת חסר רחמים אבל זו גם המציאות. הקלפים לא שווים. כעת נותר לראות איך מתקדמים עם מה שחילקו לך. (הכותב המדובר למעלה נולד במגזר החרדי. האם לו מותר לדבר או שראוי שגם הוא יסתום את פיו?)

טוב אז אני אסביר

אין לי תלונה על כך שלא נולדתי ביתו של רוטשילד או לחילופין של לבייב או דנקנר. ממש לא. והצהרתי שוב ושוב בפורום זה ובעיקר לעצמי שלמרות הכל לא הייתי רוצה להיוולד או לעבור חיים אחרים מאלו שהיו ויש לי. (ותתפלא אפילו לא הייתי רוצה להיוולד למשפחה דתית לאומית) זו לא הנקודה. אני לא רוצה להתבכיין ולא להתמסכן. אין טעם. אני יצאתי בכוחות עצמי בלי להיעזר בהלל ולא בחברים. למעשה לא הכרתי יוצאים כמעט בכלל עד שהגעתי לפורום לפני פחות משנה. מה שמרגיז אותי אלו שתי הטענה שלכם שהכל שאלה של פינוק ורחמים עצמיים ושמי שמתאמץ ועובד בכל עבודה שורד וזוכה להגיע למנוחה ולנחלה ובכלל לאושר פנימי ועושר אינסוף וזה לא כך! עכשיו אני באמת מבינה שמי שלא חווה על בשרו את היציאה לעולם חדש לחלוטין עם קודים שונים לגמרי ועובר מסביבה מחבקת ותומכת לזרה מנוכרת ושונה כל כך שונה, לא יבין לעולם את זה שכן עבר. האמן לי שאיני מפונקת אבל לו ידעתי את אשר יצפה לי כאשר אנטוש תורת אבי ואימי ספק גדול אם הייתי עושה את הצעד הזה. אני יכולה להבין לגמרי אנשים שכוחם לא עמד להם והם החליטו לעשות את הדרך בחזרה. זה לא םינוק ולא רחמים זה הרבה הרבה יותר מזה. ניסית פעם להיות לבד? הכי לבד שאפשר עם טלפון מנותק ומופטר מעבודת שכר המינימום שרק בה אתה יכול לעבוד מכיוון שאין לך השכלה ולא ניסיון. עם תיק על הגב ומבט תועה בלי שמץ של מושג היכן תעביר את הלילה? ללכת לקניון כי יש שם קולר וכיורים שמאפשרים חפיפה. השירשור הזה עושה לי המון רע כי הוא גורם לי להיזכר בתקופה רעה וחשוכה שמאוד ניסיתי להדחיק. נכון עכשיו למרות שעדין קשה לי מצבי טוב עשרת מונים מהתקופה ההיא. כל ההתחלות קשות אבל אני לא חושבת שיש התחלה יותר קשה מזו שעוברת על היוצאים מהציבור החרדי. לומר שהכל תלוי ברמת הפינוק והרחמים העצמיים זה לא רק קר נוקשה וחסר רחמים, זה שקר ורוע (לא שאני חושבת שאתם כאלה, אבל האמירות האלה כל כך לא נכונות) הרי אתה נפגש עם יוצאים ומדבר איתם. אתה באמת סבור שזה רק ענין של אמביציה לעבודה קשה? ניסית פעם לחשוב באמת מה עובר על אדם כזה? אתה יודע כמה נפילות קשות יש בדרך? אתה יודע בכלל משהו על התהומות הפיזים והנפשיים שאפשר להגיע אליהם כשבאמת באמת אין כלום. בצורה הכי מופשטת וחזקה. לומר למתלבט שאם הוא נורא ירצה ויהיה מוכן לעבוד קשה, דרכו תהיה זרועה בשושנים ויזרמו על מי מנוחות זה לא נכון. אף אחד לא חי בוואקום. יש הרבה דברים שהם כל כך לא תלויים ברמת המוטיבציה. טוב, אני מבטיחה לא להגיב יותר לשירשור הזה כי אין ממש טעם. אתם כנראה תשארו איתנים בדעתכם הקפיטלסטית משהו. אני רק מקווה שמי שצריך לקרוא את זה יקרא ואם זה לא יגרום לו לחשוב פעמיים על הצעד, לפחות שידע לקראת מה הוא הולך.

uri80

New member
מעולם לא טענתי את הדברים שאת מיחסת

לי. לא אמרתי שכל יוצא שיעבוד קשה יסתדר באופן אוטומטי. זהו עיוות של דברי. יש לנו בחירות בחיים ויש להן משמעות מרחיקת לכת לעיתים. פרטתי למטה מה הדברים שהקפיצו אותי ונראה לי שהשרשור הזה די מיצה את עצמו, מה עוד שעייף מדי כרגע להגיב בצורה נורמלית.

Le Fay

New member
אוריאל, אם אתה באמת ובתמים מאמין

שאת השפיות המוצקה שלך בנאדם יכול לבנות בעצמו, במנותק מבטחון מלא בסביבת גידול תומכת, אתה פשוט טועה; ומנקודת המבט שלי אתה חוטא פעמיים: גם כלפי מזלך הטוב וגם כלפי מזלם המחורבן של אחרים. חשוב שוב.

uri80

New member
ואת כמובן רשאית לחשוב כך, כשם שאני

חושב שאת טועה. אין לי צל של ספק שחינוך נורמלי וסביבה תומכת הוא תנאי חשוב מהמעלה הראשונה. את הרי מכירה את דעותי על חינוך בכלל, כך שמן הסתם יודעת שמסכים לכך. מזלי מהבחינה הזו שפר עלי מאד (כפי שציינתי כבר) ולא תראי אותי לעולם מתלונן על כך. למעשה לא תראי אותי מתלונן הרבה באופן כללי.יודע להעריך מאד את הדברים הללו ולא מזלזל באחרים שהיה להם פחות מזל. הנקודה היא שלא רואה טעם בלהתעכב על זה כי זה פשוט לא עוזר. צריך להביט הלאה, לראות לאן מתקדמים מכאן. את האבזץ, למרות שאינני אומר לו זאת כל שני וחמישי, אני דווקא די מעריך בתחומים מסוימים (למרות דעותיו ההזויות עד זרא בכל מה שקשור לקפיטליזם וסוציאליזם). מכיר לפחות חלקים מהסיפור שלו ויודע שהמצב רחוק מלהיות קל. מה שכן, מאמין שגם הוא בעוד שלוש-ארבע שנים מעכשיו יסתדר לא רע. מכאן ועד הסכמה עם כל דבריו של האבזץ הדברים רחוקים. 1) לא רואה שום פחיתות כבוד בכל עבודה. אם נקיון טוב בשביל פרופ' ברוסיה שעברו קריירה שלמה וכאן מנקים רחובות, זה טוב מספיק גם בשבילי ובשביל כל אחד אחר. גם אצלם זה לא מבחירה. לא מכבד אותם פחות בגלל זה-אם כבר להפך, הערכתי אל אנשים כאלה, שבמקום להתרכז בעבר ובמה יכול להיות אילו, מעדיפים בכאן, בעכשיו, בעתיד ובמה שיהיה תכל'ס-רק גוברת. 2) האמרה הזו "רצוי שתשתוק" מגוחכת. לא רק למישהו שגווע ברעב יש זכות דיבור בנושאים מסוימים. מזכיר דגנרלים מסוימים שמדי פעם משתחררת להם אמירה כנגד לנדאו/שריד/ביילין/פרץ וכו' שלא היו דגנרלים כמוהם על כך שישתקו זה בולשיט. בולשיט מזוקק. מה לעשות ודברי טעם אינם נמדדים רק לפי מי שאומר אותם. לא לחינם דווקא ליקו הבין בדיוק למה התכוונתי. מעניין אם לו אבזץ ירשה לדבר. אני כרגע עייף מדי מכדי שיהיה אכפת לי וסחוט מדי מכדי להתחשב באחרים. גם כך אני עושה זאת יותר מדי. 3) עם ה"לא מכיר אדם שמסוגל לעבוד יותר ארבע שעות ספונג'ה" רחוק מאד מלהסכים. חזרתי רק עכשיו, ממש לא מזמן הביתה. עם כל היום המקולל הזה ומה שקרה כאן במשך היום המטורף הזה, ריצות טררם וחדשות גרועות כל כך, עבדתי היום רצוף קצת יותר מארבע פעמים*"ארבע שעות ספונג'ה" ובמשהו פיזי טיפ טיפה יותר. לא הייתי מתנגד לארבע שעות ספונג'ה. באמת שלא. בנוסף גיליתי כעת שהסיבה שלא הצלחתי להשיג במשך היום את אחי היא שכנראה הקפיצו אותו למילואים בצפון עקב המאורעות החביבים שמתרחשים בארצנו הקטנה. הרי הוא נמנה עם הפראיירים האלה שעדיין עושים צבא בחברה ששוכחת לעיתים שאנו עדיין לא חיים בשוויץ. אין לי ממש רצון כעת כדי להתחשב בספונג'ה. אני עייף, באמת עייף ויש דברים אחרים קצת חשובים יותר שמטרידים אותי כעת. דאגות אחרות. יש לי כשלוש שעות שינה עד היום הבא שמסתמן כהמשכו של היום המזוויע הנוכחי ומתישהו מתכנן לנצל אותן. אני חוטא? ביג דיל. רשימת החטאים שלי תוכל לפרנס אנציקלופדיות.

justchip

New member
טוב אולי הדוגמה שלי פחות תכעיס אותך

בתקופת הלימודים עבדתי בשלוש עבודות, אומנם לא נמנה עליהם עבודת נקיון אבל כן עבודת שמירה בלילות שאינה נחשבת בהרבה מעבודות נקיון ולימוד שיעורים פרטיים וכדו' ביום. אז עובדים יותר ויוצאים פחות, מוצאים את הדירה הכי זולה שאפשר ומנסים להתקמצן אבל זה לא מצדיק (לדעתי) עזיבת דרך החיים שאתה חושב שהיא נכונה.

הכי אהבתי

את ההערה שלך בדבר "אף אחד לא חייב להוציא על טל' 250 ש"ח, אם אין לו כסף לאכול. טלפון, סיגריות וכו'? -מותרות. לחלוטין. יש לי עצה טובה יותר. בשביל מה בכלל לשכור דירה? מותרות, לא? אפשר בקיץ ללון על ספסל בגינה. ובחורף ללון במרתף של איזה בנין. ככה אפשר לחסוך במשך שנתיים. אם ממש תבקש ממני יפה, אתן לך רשימה של עוד מלא דברים שאפשר בקלות לוותר עליהם. מותרות. ממש גועל נפש. היוצאים הללו, טפילים. רוצים רק מותרות: טלויזיה (כבלים!), קולנוע (טלויזיה לא מספיק להם. תן להם אצבע-ירצו את כל היד). בגדים חדשים (אפשר לקחת מיד-חדווה בגדים ישנים. למה לקנות חדש?) אינטרנט-מותרות. טלפון נייד-מותרות. ועוד ועוד. לכל המעוניין לחסוך, שיכתוב לי לפרטי. הכי טוב זה לגור בבית הקברות הקרוב ולצפות למוות. שתהיה לי בריא, אורי.

אבזץ

New member
../images/Emo13.gifאת יודעת...

הוא מדבר כאילו שאנו חיים באוגנדה... בחייך, יורי80, נראה אותך חי יומיים בלי טלפון. לצערי, גם כי להיות זונה חייבים להחזיק מכשיר טלפון (אחרת - הלקוחות ילכו לאחרת). האמן לי שאני אהיה הראשון שאזרוק את מכשירי לים המלח. לפעמים אתה יכול להיות כ"כ מנותק, ולחזור על קילשאות (של ההוא משינוי - הוא כבר הטיח במובטל את ההבל הזה) שזה משגע אותי. וכדי להסיר צל צילו של ספק, לא דיברתי על גרם מותרות אלא על הוצאות אש"ל ודברים הכרחיים - וכן, טלפון בימינו יותר מהכרחי.

ShakeSpearE

New member
מדבר הסוציאליסט הגדול? תעשה לי טובה

אז לידיעתך, ישנם אנשים, וכותבת שורות אלו ביניהן, שחיו תקופה ארוכה *כן* *בלי* *טלפון*, כי לא היה להם מספיק. וכל מה שיש להם, הם בנו בעשר אצבעותיהם. בלי גב כלכלי, לא מההורים, ולא מהמדינה, אז די להתבכיין. ולפי הפירוט שלך 3000 ש"ח נשמע כמו סכום נחמד *מאוד*, אבל *מאוד* לחיות ממנו. ממישהי שחיה מפחות מכך, מהרבה פחות מכך, בעבר. טלויזיה, אינטרנט, טלפון, סיגריות, ובילויים, כן בילויים, גם נסיעות מיותרות, זה מ-ו-ת-----ר-ו-ת!!! תקלוט את זה. והזלזול שלי כלפי דעותיך ה"סוציאליסטיות", על ה"עוני" רק התעצם.

whitewidow

New member
גם אני חייתי בלעדיהם כמה שנים

השאלה כמה זמן אפשר. ולא כולם יכולים למצוא עבודה כשאין להם טלפון. ואם במקרה בזמן הזה היית גם חולה וצריכה אישפוז, ניתוח ותרופות (כמו שקרה לי) מעניין עם 3000 ש"ח היו יכולים לממן אותם. וגם להחזיק את הדירה בזמן הזה, כשאין לאן ולמי להעביר את מעט החפצים שברשותי, ובעל הבית דוחק בשביל כסף. כן,הייתה לי מטרה והתאמצתי להשיגה ושרדתי בלי עזרה מאף אחד. אבל אני לא מייחסת את זה ליכולות המופלאות שלי. היה לי קצת מזל, אחרת באמת שיכלתי להיות היום עמוק באדמה או לחיות במסדרונות האפלים בקומות התחתונות של תחנה מרכזית בת"א

אבזץ

New member
עזבי, לא רוצה להפוך את השירשור

הזה לאישי יותר... ולמרות שדיעותי נקנו בהרבה דם יזע ודמעות. איני מזיין ת'שכל בקישקושי דיאגרמות דמגוגיים אלא מדבר מן השטח. whitewidow, כל מילה זהב. כשאת נמצאת כל הזמן במצב של איזון עדין, מה שאגב לא ממש עוזר לבריאות, מספיק חודש אחד שבו לא עובדים (מסיבת מחלה, פיטורין ושאר מרעין בישין) כדי להדרדר לשאול תחתית - לספסל מול הים. בלתי אפשרי להתקיים מעבודה בלבד! נ.ב. הייתי מצפה מדתלשי"ם שנמצאים בקשר הדוק עם הוריהם לשתוק, להפסיק לזיין ת'שכל ולשפיל מבט בעת דברם איתי. אוקי... אמנם אני הנני עני ורש, אך את כבודי המועט אדרוש ובצדק! בביתי שלי, בפורום יוצאים לשאלה. אין לי בעייה להתעמת בעניין זה עם כל חרדי בעברו, אך אתם - שייק ויורי - שתקו. מעולם לא ידעתם את מצבינו ולעולם לא תדעו. ונכון שכולכם ידעתם צער ומכאוב במהלך חייכם הקצרים (מי לא?), אך את מצבי, מצבינו היוצאים, מעולם לא ידעתם ולעולם לא תדעו. מצטער שאני תוקף אתכם אישית. פשוט הויכוח הזה עלה לא פעם ובכל פעם מחדש אני נפעם ונדהם מכמות זיוני השכל (והרשעות שמקורה בבורות ובחוסר ידע בסיסי) שאתם ודומיכם מפזרים לכל עבר. וחמור מזה, יוצא בשאלה טרי שקורא את הפורם בחדרי חרדים מקבל תחושה כאילו ואללה הכל סבבה - יורי80 יציל אותי, כשלא יהיה לי כסף לאוטובוס.... אז חאלס, תפסיקו לקשקש על מה שאין לכם מושג. ובכלל כדאי לכם לקחת את זה כטיפ טוב לחיים. תודה ושלום.

למעלה