האם ללמוד משפטים?

dante club

New member
האם ללמוד משפטים?

בן 23, יוצא יחידה טכנולוגית. עבדתי למעלה משנה בהייטק, השכר היה מעולה אבל לא חשתי סיפוק בעבודה. מאוד רוצה ללמוד משפטים, אבל חושש מ"ההצפה" במקצוע והתחרות הקשה (אני מטבעי לא אדם עם 'מרפקים') וגם מאימא- "לך תלמד הנדסה, איזה מן מקצוע זה עורך דין?!" :) עם הנתונים שלי היום אני מתקבל לעברית ולאת"א, יוצא מנקודת הנחה שבין כל הגאונים שם אני הולך להיות סטודנט ממוצע ואף למטה מכך. האם לסטודנט 'ממוצע' (הכוונה כזה שמגרד את ה – 80 ולומד תואר חד חוגי ) שמסיים באחת משתי האוני' הנ"ל יש מה לחפש בשוק?. בהרצאה ביום הפתוח של את"א הדיקן, חנוך דגן, טען שיש היצף של עו"ד בינוניים ומחסור בעו"ד איכותיים ושהבוגרים של את"א נחטפים בשוק. יש דברים בגו?. אשמח לשמוע מה אתם חושבים, תודה!.

Anabol

New member
דעתי

אני דווקא בדר"כ לא מעודד אנשים ללכת וללמוד משפטים, אבל אני חושב שלאנשים כמוך דווקא כן כדאי. ההערכה שלי לא באמת מבוססת מההודעה הקצרה שלך אבל זו התחושה שלי. אם נשמע לך שזה יעניין אותך ואתה מבין למה אתה נכנס, אין סיבה שתתרגש מכל הגאונים פה. נכון, יש הרבה חבר'ה ברמה מאוד גבוהה, וקרובים של, אבל זה לא באמת משנה. אתה מתחיל פה מאפס, ומה שחשוב בעיקר זה להיות בנאדם הגיוני עם קומונ-סנס. הא וכמובן שקצת תחת לא יזיק. אבל ברצינות, אפילו כדי לשמור על ממוצע 82-85 בעברית לא צריך להשקיע י-ו-ת-ר מדי זמן ובטוח שלא צריך להיות גאון. כל הלימודים, בכל הפקולטות מכוונים לממוצע. והממוצע הוא בדר"כ לא גבוה, גם כשנראה שכולם גאונים. לגבי הטענה של חנוך דגן- שמעתי אותה פעמים רבות מאנשים עם אינטרס (דיקנים של פקולטאות וכל מיני בעלי עניין במוסדות לימוד), אבל גם מאנשים מהפרקטיקה שאמרו את זה כדרך אגב, אז לדעתי יש דברים בגו. השאלה האמיתית היא מה זה בוגר איכותי. האם כל בוגר של את"א הוא איכותי או שמא רק מצטייני הדיקן. קשה לומר. אני סטודנט בשנה ג' ואני מתעסק/מדבר/מברר הרבה על ההיבטים הפרקטיים של המקצוע (כסף, ביקוש וכו') ועדיין לא הגעתי למסקנה ברורה. התמונה היא די אופטימית, בעיקר בגלל מה שששמעת (זה שאין הצפה בדרגים הגבוההים), אבל אולי זו סתם אופטימיות של סטודנט לפני שהוא יצא לעולם האמיתי. בכל מקרה, אני בטוח שאתה תעמוד במשימה מבחינת ציונים והישגים ואתה תראה שלא צריך להיות גאון הדור כדי אפילו להתבלט בפקולטות המובילות בארץ. נ.ב- אני הייתי בוחר בין את"א והעברית בעיקר לפי כמה שהמיקום נוח לך. בהצלחה!

dante club

New member
Anabol, תודה רבה ../images/Emo13.gif

אשמח לשמוע עוד דעות!

PIonit

New member
תראה

אני לא עשיתי טרום התמחות (שזו משרת סטודנט במשרד עו"ד) ואת ההתמחות שלי במשפטים אני רק מתחילה מחר אז אני לא לגמרי יודעת לדבר על הפרקטיקה ואיך המציאות שאחרי התואר. (על התואר עצמו באמת שיש לי כמעט רק מילים טובות לומר, ממש היה לי כיף ומעניין ולא הייתי לומדת שום תחום אחר). אבל, אם אתה אדם יותר ריאלי (מניחה שלא למדת מגמות הומניות בתיכון) לדעתי גם אם תסתדר מצויין בלימודים, יתכן שלא תהיה מרוצה מהעבודה עצמה. סה"כ זו עבודה עם המון ניירת, וגם אם עובדים פה ושם עם אנשים עיקר העבודה הוא לקרוא ולכתוב. (אני בעצמי לא בטוחה כמה אני אשכרה אוהב את זה..
ואני בכלל לא ריאלית) העובדה שתלמד משפטים תמיד יכולה לפתוח לך דלתות, וגם תמיד תוכל לחזור להייטק, על רקע הניסיון שנשמע שיש לך. מה גם שיש לא מעט חברות כאלו שיש בהן מחלקות משפטיות ואז הנגיעה יכולה להיות יותר להיבטים של קניין רוחני למשל, שזה שילוב קלאסי של משפטים וטכנולוגיה (למשל בהקשר של פטנטים). בכל מקרה, בשוק בהחלט יש לך מה לחפש, במיוחד בתור בוגר אוניברסיטה, אבל מבחינת התנאים (שעות ושכר) אני חושבת שאם אישית הייתי יותר מתחברת להייטק הייתי הולכת לשם.

JaneLame

New member
לא, תישאר בהייטק

אני לא חושבת שתרגיש יותר סיפוק מעריכת דין. הטובים עובדים 11-12 שעות ביום בשכר שאינו שונה דרמטית מזה של ההייטק, לעתים אף נמוך משמעותית מהייטק. אני גם חושבת שסיפוק מהעבודה אינו אלא פנטזיה קשה מאוד להגשמה: כל דבר שעושים באופן רפטטיבי במשך 20-30 שנות קריירה הופך בלתי מעניין. אני אישית שואפת לעבודה שתאפשר לי להרוויח מה שיותר כסף במה שפחות זמן, כדי שיהיה לי פנאי לחיי חברה, תחביבים, משפחה וחברים - באלה אפשר לגוון ולמצוא עניין. עבודה צריכה להיות הרע במיעוטו.

cancer3009

New member
ובחרת במשפטים?

"אני אישית שואפת לעבודה שתאפשר לי להרוויח מה שיותר כסף במה שפחות זמן". זה בעיקרון גם המשפט שלי,אבל אני לא סגור כבר על זה שמשפטים זה המקום לזה..

JaneLame

New member
אתה צודק מאוד.

משפטים היה סוג של אילוץ. ההורים היו מוכנים לסייע רק בתנאי שאלמד משהו "פרקטי". לא משנה שכבר היה לי מקצוע, לפני שהגעתי לפקולטה עבדתי בו שנתיים. הגעתי לגיל 25 וידעתי שאני לא רוצה להתחיל תואר בגיל 30 ולהיות הכי זקנה על הספסל בפקולטה, וגם לא הייתי מאושרת לגמרי בעיתונות - יש פרסטיז'ה וכל מי שלמד איתך בביצפר קורא את הכתבות שלך, אבל השכר עלוב והבוס היה מגלומן. חשבתי הרבה מה ללמוד ותאמין לי שלא מצאתי משהו שגם יעניין אותי וגם לא יכעיס את ההורים ברמה כזו שלא יסייעו לי כלכלית. ניסיתי מדעי המחשב באת"א, אבל עזבתי אחרי שנה - יש לי אפס כישרון למתמטיקה, וגם אחרי השקעה אינסופית הייתי מגרדת את ה-60 שם. אם הייתה לי בחירה אמיתית שאינה תלויה במשאבים כלכליים, הייתי כנראה לומדת ספרות אנגלית. זה גם תואר שיותר קל להגר איתו. אני לא יודעת אם זה רק שוק העבודה הישראלי שמתנהל ככה, אבל אתה צודק בהחלט - נכון להיום, משפטים זה אכן לא מקצוע למי שלא רוצה לתת את כל הנשמה למקום העבודה ולהשאיר מרווח גדול דיו לחיי חברה ותחביבים.

Anabol

New member
אני מסכים מאוד לגבי המשפט האחרון

וזה גם מה שהמנחה של הסמינר שלי אמרה וזו הסיבה שבגללה היא עזבה את המשרד הגדול ועברה לאקדמיה. כלומר, מי שלא מוכן לקחת את המחיר שלא ייכנס לעולם הזה.

n i e m a n d

New member
אני לא מסכים עם רוח הדברים

בסופו של דבר, בין אם מדובר במשפטן, כלכלן או מהנדס תוכנה, כדי להצליח, צריך לעבוד הרבה ולוותר על הרבה - שעות פנאי ואפילו קשרים עם אנשים או לחילופין, שעות שינה, וגם זה לא תמיד מאפשר לעשות הכל מהכל. כמובן שבמקרה הזה ההצלחה מוגדרת כחומרית. מי שלא מעוניין להביא הבייתה משכורות של עשרות אלפי שקלים, אלא יסתפק במשכורות פחותות מכך (קצת יותר מהממוצע במשק שעומד כיום על 8000 ש"ח ומשהו), יוכל להיות עו"ד אבל להתעסק בתחומים נוחים יותר, משמע תחומים שאינם מסחריים. הוא יוכל להיות כלכלן בבנק או מהנדס תוכנה בתפקיד זוטר, כמו QA (די בזבוז, כן? אבל אפשרי) שלא מצריך מי יודע מה שעות עבודה ביום. התופעה הזו אופיינית לכל המקצועות החופשיים. אבל בסופו של דבר מגיעים תמיד לשאלת האיזון - על מה אנחנו מוכנים לוותר ולטובת מה? חברים ופנאי לטובת קריירה, או קריירה לטובת פנאי וחברים? אלה שיקולים שעל כל אחד לעשות עם עצמו. העניין הוא, שהם לחלוטין לא אופייניים למשפטים בלבד. גם עו"ד יכולים לעבוד עד 4 בצהרים ולהרוויח שכר נחמד. לא פעם, הם גם יהיו מאושרים יותר מעו"ד מסחריים שמרוויחים פי 5 ועובדים מ-8 וחצי בבוקר עד שעה לא מוגדרת.

Anabol

New member
מקצוע המשפטים שונה במובן הזה

כי אפילו הייטק יותר "משתלם". עבור אותה קריעת תחת של משפטים אתה תקבל משכורת הרבה הרבה יותר גבוהה. זה נכון שיש הרבה מקצועות שמשקיעים בהם, אבל לא כמו במשפטים והדבר נובע בפשטות מההיצע האדיר של עורכי דין שמורידים את השכר. זו כלכלה פשוטה.

n i e m a n d

New member
שנינו מסכימים שהמגמה הזו קיימת, אבל

לדעתי יש אינפלצייה של תארים ראשונים בתחומים אחרים גם כן, מה שמביא גם שם לשחיקה משמעותית בשכר ובתנאים הנלווים. יש מיעוט מקצועות מבוקשים (מהנדסי מים וסטטיסטיקאים למשל, הם בעלי מקצועות מבוקשים מאוד כיום שמשתכרים מאוד יפה עם סיום התואר שלהם והם בודדים בהגדרה זו). גם בהייטק כיום זה לא מה שהיה פעם ולסיים תואר במדמ"ח בממוצע 80, לעומת מה שהיה פעם, כיום לא מאפשר להינות מעדנת שכר גבוהה במיוחד. נכון, יש תחומים בהם המצב טוב יותר מאשר במשפטים. אבל למען האמת, כשמדובר במקצועות חופשיים, המצב ברובם לא בהכרח טוב יותר. בסופו של יום, תואר ראשון הפך למעין תעודת בגרות - כמעט לכולם יש. מכאן, שווקים רבים שהעוסקים בהם נהנו משכר גבוה, לא מרוויחים היום כל כך טוב. כלכלנים, משפטנים ואחרים - כולנו באותה קלחת.

Drunk Bullet

New member
ובאקמדיה יותר קל?

סוחטים מהם את המיץ עד שהם מקבלים קביעות.

Anabol

New member
יותר קל, כן

זה לא יותר משתלם. אבל שעות העבודה יותר נוחות. אז אם את מגדירה קל כיותר זמן חופשי להיות עם המשפחה ויותר פנאי, אז כן, באקדמיה יש יותר מזה. לא אמרתי שבאקדמיה נהיים סופר עשירים ויושבים על התחת.

Drunk Bullet

New member
אני מגדיר

ולא התכוונתי לקל מבחינת הכסף פר כמות שעות עבודה, אלא לעובדה שבשנים הראשונות יש דרישות גבוהות מבחינת הספק כתיבת מאמרים וכד', לכן גם אם הם לא נמצאים בפקולטה עד הלילה, הם עדיין מתעסקים בעבודה שלהם בבית. לא בטוח עד כמה זאת אופציה שמשאירה יותר זמן פנוי.

Anabol

New member
את רומזת שאקדמאי

עובד על המאמרים+הרצאות+כל שאר העניינים שלו בסביבות ה10-12 שעות ביום? מאוד מאוד קשה לי להאמין. לא צריך להגזים.

Drunk Bullet

New member
נראה לי שאת מזלזלת קצת

אם יש יותר דרישות ממרצים חדשים + הקורסים שהם מעבירים, למה את לא חושבת שיוצא להם להתעסק עם העבודה במשך 10 שעות ביום?

Sister Grimm

New member
מידע של אינסיידרים

אבא של חבר שלי מרצה לפיסיקה באת"א. הוא חוזר הביתה בסביבות חמש וממשיך לעבוד מהבית עד אינסוף, פחות או יותר. אני לא בטוחה אם זה עניין של אופי או של דרישות המקצוע. כן גונבו לאזניי שמועות על כך שיש אנשים שמקבלים קביעות באקדמיה ומאז בעיקר מנמנמים.

n i e m a n d

New member
מידע ממרצה מאוד בכיר באת"א

"בואו לאקדמיה, תעבדו איזה 6 שעות בשבוע ובשאר הזמן תעשו מה שבא לכם". זה עניין של סדר עדיפויות, השקפה ופקולטה.

למעלה