האם ללמוד משפטים?

יפתח00

New member
לא, לא, המבחנים נוראיים ../images/Emo13.gif

לא התכוונתי שבאים למבחן והופ - יש 100, ההיפך. אבל הקושי, בואי נודה, מלאכותי. בגלל התיקנון, ומשום שזו פקולטה "מאוד מאוד נחשבת" אנחנו נדרשים לפתרונות מופרכים. אבל באמת שלא מצאתי את עצמי מאמץ את המוח כשאני נדרש ללמוד חומר משפטי. אין אתגר במובן האינטלקטואלי של המילה, לא "המספרי". המבחנים המשפטיים (כאן הכוונה למבחן נוסח "האדם הסביר" ולא מבחן סוף קורס), ופסקי הדין שקוראים במהלך התואר לא מספרים משהו חדש ומרתק. אם זה קשה, זה בגלל ניסוח רע, לא מעבר. והחריג היחיד (אין בין היחידים) הוא תורת המשפט (שזו פילוסופיה גרידא שהלבישו על משפטים, לכן זה גם קשה...).

JaneLame

New member
וואלה. יש בזה משהו, לא חשבתי על זה.

אז משפטים זה לא כזה מסובך וסתם עושים את זה מסובך כדי למיין אותנו איכשהו על הסקאלה - יש מצב, בהחלט. בהזדמנות זו, אם יש לך הסבר טוב לשאלה למה שופטים כותבים פסקי דין של 300 עמודים, זה הזמן להשמיע אותו :). שאני אבין, בפקולטות אחרות אין תיקנון? אני יודעת שבמדעי המחשב לא היה, ולא הפריע לאף אחד שהיה לנו 30% נכשלים בחצי מהמבחנים.

n i e m a n d

New member
אני אנסה

שופטים במדינת ישראל הם יהודים ברובם - יש לנו נטייה מובנית להתפלפלויות לשוניות מיותרות שלא לצורך. זה משפיע גם על שופטים ערבים (ע"ע ג'ובראן) שמאמצים מנהג מגונה מעין זה. כן, באוניברסיטה מסבכים הכל ומלעיטים אותנו בתיאוריות מופרכות שלא מובילות אותנו לידיעה טובה יותר של הדין, הן לא יעזרו לנו להיות עו"ד טובים יותר או אנשים טובים יותר - הן בסך הכל מסבכות לנו את החיים.

yzmot

New member
תראה מה אני אומר

אני אומר לא משנה באמת איפה אתה לומד ואני יסביר מדוע אתה לומד ולומד ואתה לא מיישם חצי ממה שאתה לומד במציאות במציאות של העבודה היא הנסיון למי שיש נסיון הוא זה שמצליח כמובן שלפני הנסיון צריך גם קשרים אבל תלמד לבנות את עצמך מההתחלה כי אין מה לעשות אתה לא תרוויח משכורת שמנה בעשר שנים הראשונות שלך בתור עורך דין אבל אני בטוח שמה שאתה תזרע עכשיו אתה תקצור בעוד 10 עד 20 שנה בשכר שמן וותק ונסיון וכמובן מוניטין בעבודה תלמד משהו חשוב לכל בנאדם יש זיקה למקצוע מסויים אבל לא כולנו יודעים מה אנחנו רוצים בודדים אילו שבוחרים משהו נהנהים ממנו עושים וגם עושים אותו על הצד הטוב ביותר זה נדיר אבל אם אתה הולך בלב שלם למשהו תילך עד הסוף אני למדתי חשמל - ועכשיו אני צומח לאט לאט אני לא יודע לחבר חוט ויש לי תעודה ואני מוסמך לבצע עבודות חשמל זה מצחיק נכון אבל ככה זה אני עכשיו רוצה ללמוד את הבניין כי עם החשמל אין לאן להתקדם זה נטו לאכול אבק ולחצוב ולא בא לי את העקרון של הפעולה הבנתי בעריכת דין זה עולם ומלאו - יש לך מספק התמחויות במה שתבחר עם תרחיק לכת אתה תצליח כמה שיותר

Anabol

New member
מה שבטח מלמדים באוניברסיטה

זה סימני פיסוק. לא השתמשת אפילו לא באחד מהם.

yzmot

New member
אואואוא אתה בודק אותי /

אני שמח על התיקונים אתה מרגיש מעלי עכשיו מתי תבינו שתנאי קבלה גבוהים גורמים לקרע בעם תנאי קבלה צריכים להיות מקבילים אחד לשני אונברסיטאות מכללות הכל במקביל

למעלה