עפ"י מה שראיתי הינך סובל מ-
ARFID
ילדים שסובלים מארפיד יאכלו בעיקר אוכל מתועש, ויש לכך סיבה. המזון המתועש מוכר וצפוי.
נעם מתרחקת מהמבורגר כמו מאש. דור מוכן לאכול סוג אחד בלבד של קורנפלקס. ילדים בררני אכילה זו תופעה מוכרת ומעצבנת, אולם לפעמים היא הופכת להפרעה של ממש עם השלכות פיזיות ונפשיות. מה מאפיין את ההפרעה הזו, מאיפה היא מגיעה וכיצד מטפלים בה?
www.ynet.co.il
ילדים שסובלים מארפיד יאכלו בעיקר אוכל מתועש, ויש לכך סיבה. המזון המתועש מוכר וצפוי. https://www.ynet.co.il/wellness/article/ryuy9e4kxl
www.tapuz.co.il
לא מפתיע שאקדמאית חדשה שלא הייתה מתקבלת ללימודים גבוהים לפני תחילת זילות ההשכלה הגבוהה בעולם הראשון ב-1990, מישהי שמקוריות עבודותיה האקדמיות מוטלת בספק, מישהי שהגיעה מכלום, בת להורים מרוויחי שכר מינימום, מעמד בינוני-נמוך, גדלה ברמה נמוכה, תרבות נמוכה, ושגם אחרי שלוש תארים אקדמיים בתור אקדמאית חדשה היא עדיין ענייה, 60 שקל נראה לה כמו הרבה כסף, התרבות שלה עדיין נמוכה, היא חובבת תוכניות ריאליטי טראשיות, ולמרות כל השכלתה, היא בגדר אתון נושאת ספרים, עדיין חסרת כל מחשבות מקוריות משלה, שרוב דבריה הם חזרות על דברי אחרים, ושצריכה לשאת את עיניה אל חרדים ואתיופים בשביל לדעת מה לחשוב, מה להגיד, רמתה כה נמוכה שהיא חושבת שאנגלית זה הידע המיוחס, ושיא השיאים, לא יודעת לאיית באופן בסיסי בשפת האם שלה, רואה ויכולה לראות כל-כך לא נכון, וכל-כך מנותק מהמציאות.
אינני סובל מהפרעת אכילה נמנעת ומגבילה (אוסיף את זה לרשימת השמועות השקריות עליי), ואני אוכל כל מיני דברים מכל מיני סוגים ומכל אבות המזון, עם דגש מיוחד על מוצרי בשר, מוצרי חלב, ופירות וירקות, למרות שכמובן אני גם אוכל מוצרי דגנים ומוצרים מבוססי שומן.
ואם כבר, אני אוכל יותר פירות וירקות מאשר בשר.
בנוגע לבשר, אני אוכל יותר בשר לא מתועש מאשר מתועש, והבשר המתועש, הינו איכותי יחסית בהשוואה לבשרים מתועשים אחרים, למרות שבאופן כללי ולפני תקופה צמצמתי יחסית את צריכת הבשר המתועש שלי.
בכל מקרה הטענה שילדים שסובלים מהפרעת אכילה נמנעת ומגבילה יאכלו בעיקר אוכל מתועש היא כוזבת. ילדים הסובלים מההפרעה פשוט יאכלו קבוצה מצומצמת יחסית של מאכלים, שיכולים להגיע מקבוצת מזון אחת (שלא חייבת להיות מוצרי בשר) ויכולים להגיע מכמה קבוצות מזון או כולן. לא שזה משנה כי בכל מקרה אני אוכל כל מיני מאכלים מכל אבות המזון, ובתוך צריכת הבשר שלי, כאמור, אני אוכל יותר לא מתועש מאשר מתועש.
אם ננסה לדבר באחוזים, אז בהערכה גסה, בערך בין 20 ל-30 אחוז מהתזונה שלי זה בשר, הרוב אינו מתועש, ולפחות 30% מהתזונה שלי, אולי קצת יותר, זה פירות וירקות, אז בשר זה אפילו לא אב המזון שאני אוכל ממנו הכי הרבה, ובטח שאינו מרכיב לפחות 50% מהתזונה שלי, כי אני לא אוכל כל יום בשר, אבל אני כן אוכל כל יום פירות וירקות, רובם הם מהסוג האיכותי, אלו המוגדרים מזונות-על, אלו של הביוקר, שעולים מאות שקלים לקילו, כי בכל זאת, משפחה עשירה, חיים טוב.
שכל הדברים האלו דרך אגב, הם דברים שידועים עליי ושנאמרו בבירור מספר פעמים בעבר, אבל כאמור, כמצויין בשורות הראשונות של תגובתי זאת, את אדם ברמה נמוכה, אז לא באמת אפשר לצפות ממך לשום דבר, ולכן ברור ומובן מאליו שהיכולות שלך נמוכות.
מה שבכל זאת, ומה שהכי מצחיק, ומה שהכי מעניין, זה שאפילו בציטוט שלך אותי בתגובתך, מדובר על צריכת הפירות והירקות הענפה שלי ועל מיצי הבריאות והשתייה הבריאה שאני שותה, ובכל זאת המשכת לכתוב את תגובתך המנותקת מהמציאות, השקרית, המגוחכת, המשעשעת, שהעלתה לי חיוך, כי עד כדי כך רמתך נמוכה ויכולותייך נמוכות. רמתך כה נמוכה ויכולותייך כה נמוכות, שאפילו מראה עיניים לא עוזר לך.
את קוראת אותי מדבר ישר בפרצוף שלך על צריכת הפירות והירקות שלי, מיצי הבריאות שלי והשתייה הבריאה שלי, ופשוט עובר לך מעל הראש. שזה הכי מצחיק, או אולי הכי עצוב. אפילו בין אקדמאים חדשים, היכולות שאת מפגינה נחשבות רמה נמוכה, ובמובן זה, את מזכירה לי את האתיופי.
אולי את אחת מהטיפשים המופלגים האלו, שמתקשים קושי משמעותי בלמידה מבוססת אוריינות וקריאה.
זה מזכיר לי סיפור מ-2012, כשהייתי בכיתה ח'.
הושיבו את כל התלמידים בכיתה בשולחנות שלהם והעבירו להם שאלון שנועד למדוד איך הם לומדים הכי טוב, כי המורים רצו לדעת הכי טוב, איך ללמד כל ילד.
היו עשרות היגדים, כאשר כל היגד משויך לשלוש אפשרויות של למידה, והיה צריך לדרג כל היגד מ-1 עד 5.
האפשרות הראשונה של הלמידה הייתה למידה אוריינית.
האפשרות השנייה הייתה למידה חזותית-מרחבית.
האפשרות השלישית, לא זוכר כבר. ורבלית-מילולית?
בכל מקרה, היה את הילד הטיפש הזה, שללמוד דרך קריאה ושמיעה היה לו קשה, ועל הכול הוא סימן 5, בהיגדים שמעידים על למידה חזותית-מרחבית.
אולי את קצת כמוהו? אישה לא מבריקה שללמוד דרך קריאה ושמיעה זה קשה לה?
הרי אני אומר דברים, את קוראת אותם ואף מצטטת אותם, ועובר לך לחלוטין מעל הראש.
מה אני אמור לחשוב?
זה העניין?
את צריכה תמונה?
רק ככה תלמדי?
למה לא? באהבה. אם זה מה שיעזור לך ללמוד ולהבין, מה רע?
לא כל יום אני אוכל ארוחה עם בשר, הבשר בכל מקרה מהווה בין 20 ל-30 אחוז מהתזונה שלי, ורובו לא מתועש.
כן כל יום, אני אוכל ארוחת פירות וירקות, שזאת קבוצת המזון שאני אוכל ממנה הכי הרבה, ושמהווה לפחות 30% מסך כל התזונה שלי.
כן כל יום, אני אוכל ארוחה כזאת, ובמיוחד בשבילך צילמתי היום את ארוחת הפירות והירקות היומית הקבועה שלי בלמעלה מ-80 שקל, אז תעריכי:
כן כל יום, אני אוכל את ארוחת הפירות והירקות היומית הקבועה שלי, של 125 גרם אוכמניות ב-25 שקל, 150 גרם פטל ב-40 שקל, ומנה שלישית משתנה של עוד פרי או ירק לפי מה שבא לי, זה יכול להיות מלפפון, בננה, תירס, כל מיני, אבל הכי הרבה פעמים, כמו היום, זה יהיה הענבים השחורים שלי, 150 גרם ענבים שחורים ב-7.5 שקל. על זה תוסיפי כוס גדולה בצד של משקה בריאות שגם כן משתנה מפעם לפעם, יכול להיות מיץ עשב החיטה שלי, מיץ הסלק שלי, מיץ הרימונים שלי, מיץ התפוזים שלי, ועוד ועוד, היום זה היה מיץ הרימונים שלי ב-27 שקל לליטר, והגענו בקלות ל-80 שקל, גם קצת יותר.
80 שקל ביום, כפול 30 ימים בחודש, זה 2,400 שקל בחודש, עוד לפני שאר האוכל והשתייה שלי, ועוד לפני שאר כל ההוצאות עליי בכל התחומים.
@מומחה לקנונית הסדר העולמי, המומחה לכלום ושום דבר הוא היה צריך לקרוא לעצמו, מרוב שהוא אדם חכם וגאון, חושב שהמשפחה שלי לא אמידה אלא מעמד ביניים גבוה, ושמלבד התקציב החודשי שלי של 3,000 שקל בחודש, ההורים שלי מוציאים עליי עוד 2,000 שקל בחודש, מקסימום 3,000
עם כל הכבוד, עם הוצאות על ילד בסך של 6,000 שקל בחודש, לא מגדלים מישהו כל-כך מוצלח כפי מה שאני יצאתי וגדלתי להיות.
שינסה יותר קרוב לבין 6,000 ל-10,000 שקל בחודש, לא כולל התקציב החודשי וטיסות לחו"ל עם כרטיס במחלקת העסקים, לינה במלונות של חמש כוכבים ומסעות קניות שם, ואז אולי הוא יגיע יותר קרוב
מה שהכי אהבתי, הוא איך שבתמונה אחת, ולמקרה שכל ההסברים, ההוכחות וההפרכות הקודמות עד היום לא הספיקו, הפרכתי לא שקר, המצאה ובדיה אחד עליי, אלא שני שקרים, המצאות ובדיות עליי שהמתנגדים רצים איתם כבר שבועות, חודשים, שנים-שהתזונה שלי היא אוכל מתועש וג'אנק (15% בלחץ מהתזונה שלי הם כאלו), ושאני עני מסכן בלי גרוש על השם שלו
כאמור, לא רק אוכל פירות וירקות, אלא אוכל את זה יותר מאשר כל דבר אחר, ועוד את אלו המשתייכים למזונות העל.
עוד כאמור, לא רק משפחה עשירה, אלא רק ארוחות הבוקר שלי, לא בחוץ במסעדות, אלא בבית, עולות יותר מ-80 שקל לאחת, כל יום ביומו, עוד לפני שאר הארוחות בבית ועוד לפני מסעדות.
חישבנו כמה זה ביום, חישבנו כמה זה בחודש. שנחשב כמה זה יוצא בשנה, עוד לפני שאר כל האוכל שלי, עוד לפני כל האוכל של כל שאר המשפחה, ועוד לפני סך כל שאר כל ההוצאות על כל בני המשפחה, או שלא כדאי?
בנוסף, השרשור הזה הוא בשבילך, יש לך הרבה מה ללמוד ממנו, כאשר את, דווקא את, שאת מגיעה הכי מהלמטה, בוחרת ללעוג לי, דווקא לי מכל האנשים, רק תראי כמה שאת מנותקת, על ארוחות במסעדות מזון מהיר (להעלות לך גם תמונות ממסעדות יוקרה, או שלא כדאי?) ועל 15% בלחץ של תזונה מבוססת בשר מתועש וג'אנק:
נמצאה הסיבה למה האליטות המזויפות, המורכבות מאקדמאים חדשים ובלתי כשירים, שעבודותיהם האקדמיות לא מקוריות ונקנו בכסף, אוהבות אוכל צמחוני ומסעדות יוקרה, | תפוז פורומים