נמצאה הסיבה (ARFID), למה אינפנטילים אוהבים אוכל מתועש וג'אנק כמו מקדונלד'ס

ילדים שסובלים מארפיד יאכלו בעיקר אוכל מתועש, ויש לכך סיבה. המזון המתועש מוכר וצפוי.

ילדים שסובלים מארפיד יאכלו בעיקר אוכל מתועש, ויש לכך סיבה. המזון המתועש מוכר וצפוי.
במקרה של מח"פ נראה לי מאבק שליטה סמוי עם ההורים.

lemner40

Well-known member
שליטה ?
הוא חסר שליטה לחלוטין מגיל אפס
הוא נכה ותלוי 100 אחוז בהורים שלו
הוא גבר מבוגר בן 27 שחי כמו ילד בן 4
אין לו שום שליטה , לא על ההורים ולא על החיים שלו
אין לו השכלה, אין לו מקצוע, הוא לא מסוגל להרויח 1 שח

שליטה ?
זה מענין הוא חושב שהוא מחזיק את ההורים שלו קצר,הוא המלך והם עושים מה שהוא אומר להם,

הם מצידם מחזיקים אותו בכלוב של זהב למעלה בבית - בתור החיה האקזוטית.

הוא רצה שהם יקנו לו דירה ויתנו לו לגור שם - אמא שלו בסוף התחרטה ברגע שהייתה אמורה להחליט על הקנייה.

כנראה הבינה שהוא ינז'ס לה לעבור לגור שם והיא לא תוציא שכירות מהדירה היקרה יחסית.

lemner40

Well-known member
זה מענין הוא חושב שהוא מחזיק את ההורים שלו קצר,הוא המלך והם עושים מה שהוא אומר להם,

הוא רצה שהם יקנו לו דירה ויתנו לו לגור שם - אמא שלו בסוף התחרטה ברגע שהייתה אמורה להחליט על הקנייה.

כנראה הבינה שהוא ינז'ס לה לעבור לגור שם והיא לא תוציא שכירות מהדירה היקרה יחסית.
אני משוכנע שאם היית מדבר עם האמא
השיחה היתה נשמעת אחרת לגמרי
היא היתה מספרת לך על הסבל הנוראי בלגדל ילד נכה עם בעיות נפשיות
שתקוע איתם, ובעוד שאנשים בגילו כבר עובדים , לומדים , בונים משפחות
הם תקועים עם ילד בן 7
היא לא חושבת לרגע אחד שהוא יכול לגור לבד
או שהם יכולים להרשות לעצמם לקנות דירה נוספת
אם היו יכולים לקנות נדלן, הם היו עוברים מזמן מעיר הפשע והסמים לוד

הם תקועים עם ילד בן 7
האמת רק שהאמא תדבר אפשר לדעת באמת מה קורה שם.

אולי באמת חשוב להם מאוד שלילד יהיה קודם תואר,יתחיל לעבוד במקצוע ולא בסתם עבודת שכר מינימום,

ורק אז יעבור דירה.

זה שזה פוגע לו בעצמאות/בביטחון העצמי?

זה כבר בעיה שלו ולא שלה.

הם תקועים עם ילד בן 7
החמאת לו על הגיל, הוא הרבה פחות מגיל 7, נמצא בטווח שבין גיל 3 לגיל 5.
היא גם מתביישת להוציא אותו מהבית, להראות אותו לחבריה ואף לקרוביה.
נותנת לו את האוכל המתועש כפי שנותנים מוצץ לתינוק.

דיברגנט חדש

Well-known member
יש כלל אצבע שאומר שכל היפות מכוערות, כל הטובות רעות, כך שעל אותו עיקרון מי שנקרא מאור הוא בחושך, תרתי משמע |נחמה|

lemner40

Well-known member
"ילדים עם ARFID מתאפיינים בבעיות שקשורות למחסור בתזונה חיונית (כמו אנמיה, בעיות שרירים ושלד, בעיות הורמנוליות ומטבוליות). חלקם נותרים רזים ונמוכים מבני גילם, מה שעלול לפגוע בדימוי העצמי ובסטטוס החברתי.[1][2] על רקע זה, חלק מהילדים הלוקים בהפרעה עלולים לפתח הפרעות אכילה אחרות הקשורות לדימוי העצמי.[9][10] כבוגרים הם יתקשו במסגרות בהן נהוג לקבל ארוחות קבועות כמו צבא או עבודה המחייבת לינה, נסיעות וטיסות. בנוסף הם עשויים להתקשות במציאת פרטנרים לזוגיות בגלל פער גדול בהרגלי האכילה או בשל חוסר הבנה של התופעה.[11]"

זה בהחלט מסביר למה לא היה בצבא, לא הולך לאוניברסיטה, למה הוא לא עובד, למה אין לו חברים או זוגיות...

"ילדים עם ARFID מתאפיינים בבעיות שקשורות למחסור בתזונה חיונית (כמו אנמיה, בעיות שרירים ושלד, בעיות הורמנוליות ומטבוליות). חלקם נותרים רזים ונמוכים מבני גילם, מה שעלול לפגוע בדימוי העצמי ובסטטוס החברתי.[1][2] על רקע זה, חלק מהילדים הלוקים בהפרעה עלולים לפתח הפרעות אכילה אחרות הקשורות לדימוי העצמי.[9][10] כבוגרים הם יתקשו במסגרות בהן נהוג לקבל ארוחות קבועות כמו צבא או עבודה המחייבת לינה, נסיעות וטיסות. בנוסף הם עשויים להתקשות במציאת פרטנרים לזוגיות בגלל פער גדול בהרגלי האכילה או בשל חוסר הבנה של התופעה.[11]"

זה בהחלט מסביר למה לא היה בצבא, לא הולך לאוניברסיטה, למה הוא לא עובד, למה אין לו חברים או זוגיות...
וגם את המניה דפרסיה שלו כפי שכתבתי בעבר כמו למשל בתגובה #3 על אחד משרשור הדאון שלו:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
שליטה ?
זה לא סוד שהקנאה העזה והחולנית שלך בי על רקע הפערים בינינו גורמת לך להמציא עליי שקרים וסיפורי בדיות. ראינו את זה אינספור פעמים בעבר.

אני אפילו לא יכול לדבר על דברים שהיו לי לפני רבע מאה בתור תינוק וילד קטן כי DANIAVNI פתח שרשור על תינוקות וילדים קטנים ותנאי הגידול והמחיה שלהם מבלי שתתפוצץ לא עד השמיים, אלא עד הירח מרוב כאב וקנאה:

__צילום מסך_7-5-2025_144936_www.tapuz.co.il.jpeg

הסיבות לכך שכל-כך הרבה אתה מקנא וכל-כך הרבה כואב לך ידועות ומוכרות. מן הצד האחד אני: ילד שמנת מפונק אירופאי-רוסי זין מניאק אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה שמגיע ממשפחה עם כסף שנמצאת כבר דורות באקדמיה; בלונדיני בהיר עיניים, נצר לשושלת ארוכה של אנשי החברה הגבוהה, גיבורי מלחמה, רופאים, אנשי עסקים מולטי-מיליונרים וספורטאים בינלאומיים זוכי פרסים שכתבו עליהם בעיתונים בכל העולם.

מן הצד השני אתה: ילד קיבוצניק מסכן ועני, בן להורים חקלאים, כישלון השכלתי בתור אקדמאי חדש שנכנס לראשונה לאקדמיה ביחד עם השחורים, המזרחים והפריפריה, כישלון משפחתי שלאחר שאשתו הבינה עם מי התחתנה היא התגרשה ממנו וברחה כל עוד נפשה בה, וילדיו אינם מוכנים לדבר איתו, כישלון כלכלי שמרוב העוני שלו היה צריך לעבור עד לאפריקה כדי לחיות בנוחות, סובל מדיכאונות, חרדות, סבל בעברו בעקבות אלו מהשמנת יתר, אדם מריר, אומלל ולא מאושר מהחיים, וקצרה היריעה.
מה שאנשים טיפשים מאוד משוכנעים בו לא שווה שום דבר.
הם תקועים עם ילד בן 7
וההתפוצצות מרוב הכאב והקנאה נמשכת...

האם אפשר להציע לך איזושהי אלוורה מרעננת? :)

7290102740376.jpg
לוד היא אינה עיר פשע וסמים וספק אם אי-פעם הייתה. גם אם הייתה, כמובן שאינה כזאת כיום. כידוע לכולם מאז שרשור היציאה שלי מהארון הפיננסי, משפחתי אמידה. שזה מקור להרבה מאוד כאב וקנאה מצידך וזה למה כל-כך הרבה כואב לך ואתה מתפוצץ, זוכר?

דיברנו והוכחנו את זה לפני ליטרלי שתי שניות:

__צילום מסך_7-5-2025_144936_www.tapuz.co.il.jpeg

אהבתי את איך שאחרי מה שהמתנגדים והקנאים ממציאים לי סיפורי חיים דמיוניים אתם נעזרים ונתמכים בסיפורים המומצאים עליי אחד של השני כדי למצוא בהם תימוכין לסיפורים המומצאים עליי שלכם עצמכם 😂

"למה אפשר לצפות אם הולכים לטיפול? "

"לדרך ארוכה מאוד ואיטית מאוד. ייקח הרבה זמן עד שהילד שלכם ירחיב את המנעד התזונתי שלו. בנוסף, חשוב להבין שילד בררן לא יהפוך את עורו. הוא לא יאכל פתאום את כל המקרר בלי הבחנה. בררן יישאר בררן".

את מבינה שיש לה אינטרס שהטיפול יקח הרבה זמן...

אני כמובן הייתי פשוט נותן לו מה שאני רוצה שהוא יאכל ואם לא שישאר רעב.

הכל טוסט(טוב). ;)

"לדרך ארוכה מאוד ואיטית מאוד. ייקח הרבה זמן עד שהילד שלכם ירחיב את המנעד התזונתי שלו. בנוסף, חשוב להבין שילד בררן לא יהפוך את עורו. הוא לא יאכל פתאום את כל המקרר בלי הבחנה. בררן יישאר בררן".

הכל טוסט(טוב). ;)
בעיית NP ;)

no problem

בכל מקרה גם אם הילד לא רוצה לאכול דברים מסוימים,לא חייבים להכריח,

פשוט לא לתת מה שלא רוצים שהוא יאכל.

אם הוא בכל זאת מתעקש את הדברים שלא רוצים שהוא יאכל אפשר לתת במסורה.

הפחד של ההורים נובע מהמחשבה שהילד פשוט "יצטמק וימות"...

לא, זאת לא המשמעות.
בכל מקרה גם אם הילד לא רוצה לאכול דברים מסוימים,לא חייבים להכריח,

פשוט לא לתת מה שלא רוצים שהוא יאכל.

אם הוא בכל זאת מתעקש את הדברים שלא רוצים שהוא יאכל אפשר לתת במסורה.

הפחד של ההורים נובע מהמחשבה שהילד פשוט "יצטמק וימות"...
הפחד של הוריו שהוא יגביר את הפרעות האכילה שלו ובהחלט יכול לגרום להצטמקות ולמוות, בלי מרכאות.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אין שום מאבק שליטה. לא מעל ולא מתחת לפני השטח. אף-פעם לא היה. מאז ומעולם הם נכנעים לי מראש ומספקים את כל גחמותיי מרצון.

קוראים לזה "הורות מתירנית", או במקרה של המשפחה שלי, הורות מתירנית מופלגת.

הורות מתירנית זאת אחת מארבע השיטות הגדולות של החינוך הלא-פורמאלי.

סגנון הורות – ויקיפדיה

בהורות מתירנית, ההורים נותנים לילד כל מה שבזין שלו, ומשקיעים בו כמויות גדולות, אם לא עצומות, של משאבים ויחס.

האמונה העומדת מאחורי שיטת ההורות הזאת היא שהשקעה רבה וממושכת, מביאה לתוצאות.

שיטת ההורות המתירנית הוכחה זה מכבר כנכונה, ונחשבת למוצלחת ביותר מאז ומעולם.

מאבק שליטה? הצחקת אותי. איזה מאבק שליטה? מה אני רוצה ולא נותנים לי?

אפילו את יחידת ההורים לקחתי לעצמי, אפילו זה, ללא מאבק או ויכוח.

החדר הכי גדול בבית, עם שירותים ומקלחת פרטיים צמודים, ומרפסת, כל זה בקומה נפרדת?

מה חשבת שהיא הקומה שלי בדיוק?

על כל הבגדים, הכסף, האוכל, הבילויים, אני אפילו לא רוצה לדבר.
זה לא מעניין. כמו החרדי והאתיופי לפניו, lemner40 הוא עני מסכן שרוצה שכולם יהיו כמוהו (וכמוהם), מכיוון שאל"ף כל, צרת רבים חצי נחמה, ובי"ת כל, כשלאחרים יש, ולך אין, אז כואב הלב, וממהרים להתכחש למציאות, ואף להמציא סיפורים דמיוניים על עוני מדומיין של העשירים, על-מנת להקל את הכאב.

כפי מה שהוסבר מספר פעמים בעבר, lemner40 הוא ילד קיבוצניק מסכן ועני, בן להורים חקלאים, כישלון השכלתי בתור אקדמאי חדש שנכנס לראשונה לאקדמיה ביחד עם השחורים, המזרחים והפריפריה, כישלון משפחתי שלאחר שאשתו הבינה עם מי התחתנה היא התגרשה ממנו וברחה כל עוד נפשה בה, וילדיו אינם מוכנים לדבר איתו, כישלון כלכלי שמרוב העוני שלו היה צריך לעבור עד לאפריקה כדי לחיות בנוחות, סובל מדיכאונות, חרדות, סבל בעברו בעקבות אלו מהשמנת יתר, אדם מריר, אומלל ולא מאושר מהחיים, וקצרה היריעה.

והדברים שלי, הם עובדות שמגובות ומבוססות על דבריו הוא, בניגוד לדבריו עליי, שהם המצאות מתוך כאב הלב שלו ומפח הנפש שלו כאשר הוא נתקל באנשים הנעלים עליו, בכלל, ובמיוחד כלכלית.
הוא חושב שהוא מחזיק את ההורים שלו קצר,הוא המלך והם עושים מה שהוא אומר להם,
חושב?

אלו עובדות מוכחות שמגובות בראיות.

אני הבן-אדם הכי וואו פה, ואני הבן-אדם הכי וואו פה, כאשר "פה", זה מקום המוצף לא באנשים רגילים, אלא בחרדים, שחורים, מזרחים, אתיופים, קיבוצניקים, אקדמאים חדשים, מופרעי נפש ומתמודדי נפש.

בין אליטות, אני נחשב אליטה.

אז פתאום אני מגיע למקום, כמו תפוז, שזה לא רק מקום לא של האליטות של האליטות, ולא מקום של האליטות, ולא מקום אנשים רגילים, אלא מקום של אנשים ברמה נמוכה, אפילו מאוד נמוכה?

למה חשבת שאני מושך כל-כך הרבה אש?

זהו מטבעם של האנשים ברמה הנמוכה לקנא באנשים ברמה הגבוהה ולכעוס עליהם על רמתם הגבוהה.

אפילו השרשור הזה, שנוסטלגיה הבהירה לי בשרשור אחר שהוא עליי ולכן אני בא לפה ומגיב, הוא שרשור המצאות ושקרים עליי על התזונה שלי, שלפי השקרים וההמצאות האלו תזונתי היא ג'אנק ואוכל מתועש, כי כואב לנוסטלגיה הלב על המציאות האמיתית של התזונה שלי-הנקניקים ב-200 שקל לקילו, אוכמניות באותו מחיר, פטל ב-300 שקל לקילו, ארוחות במסעדות, ממש לא רק מקדונלד'ס ו-K. F. C., לא הכול אני אומר ולא הכול אתם יודעים, כל זה כאשר נוסטלגיה מגיעה כל-כך מהלמטה שהיא מקנאת ומתפוצצת ונשרף לה הלב אפילו אם אני מדבר רק על עוגת שוקולד שכבות מלבנית ב-60 שקל שאני אוהב, כי אפילו זה "וואו" בשבילה.

אני, מדבר על חיבתי לעוגת שוקולד שכבות מסוימת עם כוס חלב בצד:

__צילום מסך_6-5-2025_152950_www.tapuz.co.il.jpeg

חורזת, מחמיאה:

__צילום מסך_6-5-2025_153212_www.tapuz.co.il.jpeg

נוסטלגיה, מזלזלת:

__צילום מסך_6-5-2025_153251_www.tapuz.co.il.jpeg

האמת נחשפת:

__צילום מסך_6-5-2025_15346_www.tapuz.co.il.jpeg

נוסטלגיה, נבוכה, המומה, מקנאת, ומודיעה לי שלא המשיכה לקרוא מעבר לשורה הראשונה, מכיוון שהיא יודעת שכמה שיותר היא תמשיך לקרוא, ככה זה רק יותר יכאב:

__צילום מסך_6-5-2025_153729_www.tapuz.co.il.jpeg

אז תתאר לך מה קורה לה בתוך הלב ובתוך הראש כשאני מדבר על האוכל השווה באמת, ומכאון נולד השרשור השקרי הספציפי הזה, המלא בשקרים ובדיות על תזונתי. לפחות על מסעדות היוקרה והקוויאר אני לא מדבר.
זהב, אבל לא כלוב. אני הולך ובא כרצוני. מבלה, נהנה ועף על החיים.

בגלל הטיפשות שלך אתה לא זוכר נכון דברים. לקח לי גם כמה רגעים להבין על מה אתה מדבר בכלל.

אני לא רציתי שיקנו לי דירה ויתנו לי לגור שם.

בדיוק בנו לידנו כמה רחובות חדשים של בתים פרטיים. רוב הבתים שני קומות ועולים 3.5 מיליון שקל לאחד, וחלק קטן עם שלוש קומות ועולים 5 מיליון שקל לאחד.

ההורים חשבו לקנות את אחד הבתים, אלו ב-5 מיליון כמובן, לא בטוחים הם בעצמם מה לעשות איתו, ומספר אפשרויות עלו לאוויר.

בין היתר, לתת לי אותו.

אפשרויות אחרות היו שנעבור לשם כולנו כמשפחה או אולי נשכיר אותו ב-10,000 שקל בחודש.

לבסוף, כשהלכנו להסתכל על אחד מהבתים ב-5 מיליון שקל שבדיוק בנו ברחוב לידנו ושחשבנו לקנות-איפה שגרים ויגורו אנשים עם כמה מיליוני שקלים פנויים רק בשביל הבית שלהם, עוד לפני רכב, עוד לפני מחיה (העיקר שהחרדי המפגר, האתיופי המטומטם והקיבוצניק האומלל חושבים שבלוד אין עשירים [עשירים יש בכל מקום], אבל בסופו של דבר, לאיזו רמת שכל ציפינו, ולאיזו רמת הבנה של העולם ושל החיים ציפינו בדיוק, מחרדי, אתיופי וקיבוצניק, שלושה אנשים שרק מלהגיד מה הם, אנחנו יכולים להבין כמה נמוכה רמתם וכמה טיפשים הם, מבלי שאנחנו אפילו צריכים בכלל להיכנס לפרטים הקטנים)-הוא לא מצא חן בעיניה, והיא שינתה את דעתה.

בכל מקרה, נראה שאתה זקוק לאזכור של הסיפור השלם בכללותו, במקום שתסתובב, תמציא דברים מתוך הדמיון שלך ותטעה אנשים:

בדיוק בנו רחוב חדש ליד הרחוב שלי. כל בית נמכר ב-3.5 מיליון שקל, או במילים אחרות-מיליון דולר אמריקני לבית. ההורים חשבו לקנות שם את אחד הבתים, | תפוז פורומים

וגם בשרשור ההוא, החרדי המפגר, האתיופי המטומטם והקיבוצניק האומלל העלו תהיות באשר לסתירה שדמיינו בין מקום מגוריי למעמד הכלכלי של המשפחה, מה שגרר את שרשור ההמשך, כבר ביום המחרת, שבו הסברתי שלמעשה אין סתירה, וגם הסברתי איך:

גולשים הביעו תמיהה באשר לסתירה כביכול שבין כספה של משפחתי למקום מגורינו. | תפוז פורומים

האירוניה, והקטע הכי מצחיק, הוא שאנשים טיפשים לא אוהבים לקרוא, ודווקא בגלל ההסברים הטובים והאיכותיים, הם התארכו, ולבסוף דווקא מי שהכי היו צריכים לקרוא את הטקסט-החרדי המפגר, האתיופי המטומטם, והקיבוצניק האומלל, לא קראו שום מילה, וממשיכים לחשוב עד עצם היום הזה שכל העשירים בישראל גרים בתל-אביב והרצליה פיתוח, למרות שהשקעתי עבורם את הזמן ואת הכוחות בשביל להסביר להם לעומק ומתוך טוב ליבי איך הדברים האלו באמת עובדים, ושעשירים יש בכל מקום בעולם, פשוט בכמויות קטנות יותר מאשר במקומות מובהקים של עשירים, ולמרות שגם רק יום קודם דיברנו על הבתים ב-3.5 מיליון שקל עד 5 מיליון שקל שבנו ממש פה ברחוב לידי, בשביל לודאים כמוני, מה שאומר שמן הסתם יש פה אנשים עם כסף. לא בכמויות של אנשים או בכמויות של כסף כמו בתל-אביב או הרצליה פיתוח, אבל יש, זה לא כאילו שאין.

ומי כן קרא את ההסברים המדוברים? דווקא מי שלא היה צריך ולא היה חייב-אתה ו-SupermanZW, המעריצים הכבדים, שלרוב כבר יודעים להאמין לי עד עכשיו, וגם הבן-אדם האחרון שהיה צריך לקרוא את השרשור ההוא-ai27, מיליונר ההייטק ששווה 5-6 מיליון שקל, בעלים של שני דירות, משתייך לעשירון ההכנסה העליון ביותר, וגר בקריות.

אבל זה בסדר, כי העיקר שאנשים מסוימים כן קראו, ובכל זאת זה גם טוב וחשוב שהדברים נאמרו לפרוטוקול.
האמת רק שהאמא תדבר אפשר לדעת באמת מה קורה שם.

אולי באמת חשוב להם מאוד שלילד יהיה קודם תואר,יתחיל לעבוד במקצוע ולא בסתם עבודת שכר מינימום,

ורק אז יעבור דירה.

זה שזה פוגע לו בעצמאות/בביטחון העצמי?

זה כבר בעיה שלו ולא שלה.
כבר עכשיו אפשר לדעת מה קורה פה לפי מה שאני מספר לכם. הבעיה היא שאתם חבורה של אידיוטים, וקנאים 😂

לכל הורה שמגדל את הילד בהורות מתירנית ומגיע מהמעמד הגבוה חשוב שהילד ילמד, יעשה תואר ויתקדם לפני שהוא יוצא אל העולם, אחרת יוצאים אל העולם, נופלים על הפרצוף, ולעולם לא מצליחים לקום שוב, כמו מה שקרה לך ולעוד הרבה.

אין שום פגיעה בעצמאות ובביטחון העצמי שלי.

הכל טוסט(טוב). ;)
כאמור, העובדות הן שאין שום הפרעת אכילה לטפל בה, מדובר במתנגדת שמקנאת בי, מסתבר, ספציפית ובמיוחד בגלל האוכל, שהוא "וואו", ולכן ממציאה סיפורים כמו שאר המתנגדים.

לילד צריך לתת לאכול את מה שהוא רוצה לאכול, לא את מה שאתה רוצה שהוא יאכל, אחרת הוא יצא לוזר, כמו רוב האנשים.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לילד צריך לתת לאכול את מה שהוא רוצה לאכול, לא את מה שאתה רוצה שהוא יאכל, אחרת הוא יצא לוזר, כמו רוב האנשים.
הורות מתירנית שולטת :D

permissive-parenting-6-things-you-can-do-if-youve-been-a-lax-parent.jpg
בקיצור הם לא מאמינים שבן אדם מספיק רעב יאכל הכל...

הם מאמינים שהמאבק כוחות עם הילד יהיה חזק יותר.

סוג של אגוטריפ.

כאמור, אין שום הפרעת אכילה. יש פה אישה שמקנאת בי על האוכל היקר והאיכותי, וברמה הכללית יותר, על סגנון החיים. כמו החרדי. כמו האתיופי. כמו הקיבוצניק.

ככה פשוט.

וזה לא כאילו שאפשר להאשים אותם, כן?

כאילו, פשוט תסתכל עליי למען השם 😂:

free-photo-king-boy_916107-587.jpg

בקיצור הם לא מאמינים שבן אדם מספיק רעב יאכל הכל...

הם מאמינים שהמאבק כוחות עם הילד יהיה חזק יותר.

סוג של אגוטריפ.

הטעות שלך שאתה לא מבין שיש לך עסק עם אינפנטיל, שבכדי ללמד את הוריו לקח, לא יהיה אכפת לו להזיק לעצמו.
זה "קצת" מזכיר את הרל"בניקים שבכדי להפיל את הממשלה, לא אכפת להם להחריב את המדינה, כמו תהייתו המוצדקת של יאיר נתניהו בעניין ההצתות.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מכיוון שהבהרת לי בשרשור שלי שהשרשור הזה שפתחת הוא עליי, באתי לענות לך גם כאן.

הסיבה (ARFID), למה אינפנטילים​

כפי מה שהוכח פעמים רבות, אינני אינפנטיל, זה שקר שהומצא עליי, שגם ממציאו נאלץ לנטוש אותו לאחר שהוכח והוסבר לו אחרת:

__צילום מסך_20-3-2025_172553_www.tapuz.co.il.jpeg

אוהבים אוכל מתועש וג'אנק כמו מקדונלד'ס​

האמת שמקדונלד'ס איננה ג'אנק. מדובר במסעדה ברמה בינונית, שבתוך הרמה הבינונית, היא משתייכת אל תת-הרמה הגבוהה של הרמה הבינונית.
טוב, מפה, נראה לי שהעתק-הדבק פשוט מהתגובה שלי אלייך בשרשור המקביל תספיק, לא?

כמובן למעט תגובות נוספות שהגבת בשרשור הזה ספציפית, שמצריכות גם הן מענה נפרד.

ועכשיו:

לא מפתיע שאקדמאית חדשה שלא הייתה מתקבלת ללימודים גבוהים לפני תחילת זילות ההשכלה הגבוהה בעולם הראשון ב-1990, מישהי שמקוריות עבודותיה האקדמיות מוטלת בספק, מישהי שהגיעה מכלום, בת להורים מרוויחי שכר מינימום, מעמד בינוני-נמוך, גדלה ברמה נמוכה, תרבות נמוכה, ושגם אחרי שלוש תארים אקדמיים בתור אקדמאית חדשה היא עדיין ענייה, 60 שקל נראה לה כמו הרבה כסף, התרבות שלה עדיין נמוכה, היא חובבת תוכניות ריאליטי טראשיות, ולמרות כל השכלתה, היא בגדר אתון נושאת ספרים, עדיין חסרת כל מחשבות מקוריות משלה, שרוב דבריה הם חזרות על דברי אחרים, ושצריכה לשאת את עיניה אל חרדים ואתיופים בשביל לדעת מה לחשוב, מה להגיד, רמתה כה נמוכה שהיא חושבת שאנגלית זה הידע המיוחס, ושיא השיאים, לא יודעת לאיית באופן בסיסי בשפת האם שלה, רואה ויכולה לראות כל-כך לא נכון, וכל-כך מנותק מהמציאות.

אינני סובל מהפרעת אכילה נמנעת ומגבילה (אוסיף את זה לרשימת השמועות השקריות עליי), ואני אוכל כל מיני דברים מכל מיני סוגים ומכל אבות המזון, עם דגש מיוחד על מוצרי בשר, מוצרי חלב, ופירות וירקות, למרות שכמובן אני גם אוכל מוצרי דגנים ומוצרים מבוססי שומן.

ואם כבר, אני אוכל יותר פירות וירקות מאשר בשר.

בנוגע לבשר, אני אוכל יותר בשר לא מתועש מאשר מתועש, והבשר המתועש, הינו איכותי יחסית בהשוואה לבשרים מתועשים אחרים, למרות שבאופן כללי ולפני תקופה צמצמתי יחסית את צריכת הבשר המתועש שלי.

בכל מקרה הטענה שילדים שסובלים מהפרעת אכילה נמנעת ומגבילה יאכלו בעיקר אוכל מתועש היא כוזבת. ילדים הסובלים מההפרעה פשוט יאכלו קבוצה מצומצמת יחסית של מאכלים, שיכולים להגיע מקבוצת מזון אחת (שלא חייבת להיות מוצרי בשר) ויכולים להגיע מכמה קבוצות מזון או כולן. לא שזה משנה כי בכל מקרה אני אוכל כל מיני מאכלים מכל אבות המזון, ובתוך צריכת הבשר שלי, כאמור, אני אוכל יותר לא מתועש מאשר מתועש.

אם ננסה לדבר באחוזים, אז בהערכה גסה, בערך בין 20 ל-30 אחוז מהתזונה שלי זה בשר, הרוב אינו מתועש, ולפחות 30% מהתזונה שלי, אולי קצת יותר, זה פירות וירקות, אז בשר זה אפילו לא אב המזון שאני אוכל ממנו הכי הרבה, ובטח שאינו מרכיב לפחות 50% מהתזונה שלי, כי אני לא אוכל כל יום בשר, אבל אני כן אוכל כל יום פירות וירקות, רובם הם מהסוג האיכותי, אלו המוגדרים מזונות-על, אלו של הביוקר, שעולים מאות שקלים לקילו, כי בכל זאת, משפחה עשירה, חיים טוב.

שכל הדברים האלו דרך אגב, הם דברים שידועים עליי ושנאמרו בבירור מספר פעמים בעבר, אבל כאמור, כמצויין בשורות הראשונות של תגובתי זאת, את אדם ברמה נמוכה, אז לא באמת אפשר לצפות ממך לשום דבר, ולכן ברור ומובן מאליו שהיכולות שלך נמוכות.

מה שבכל זאת, ומה שהכי מצחיק, ומה שהכי מעניין, זה שאפילו בציטוט שלך אותי בתגובתך, מדובר על צריכת הפירות והירקות הענפה שלי ועל מיצי הבריאות והשתייה הבריאה שאני שותה, ובכל זאת המשכת לכתוב את תגובתך המנותקת מהמציאות, השקרית, המגוחכת, המשעשעת, שהעלתה לי חיוך, כי עד כדי כך רמתך נמוכה ויכולותייך נמוכות. רמתך כה נמוכה ויכולותייך כה נמוכות, שאפילו מראה עיניים לא עוזר לך.

את קוראת אותי מדבר ישר בפרצוף שלך על צריכת הפירות והירקות שלי, מיצי הבריאות שלי והשתייה הבריאה שלי, ופשוט עובר לך מעל הראש. שזה הכי מצחיק, או אולי הכי עצוב. אפילו בין אקדמאים חדשים, היכולות שאת מפגינה נחשבות רמה נמוכה, ובמובן זה, את מזכירה לי את האתיופי.

אולי את אחת מהטיפשים המופלגים האלו, שמתקשים קושי משמעותי בלמידה מבוססת אוריינות וקריאה.

זה מזכיר לי סיפור מ-2012, כשהייתי בכיתה ח'.

הושיבו את כל התלמידים בכיתה בשולחנות שלהם והעבירו להם שאלון שנועד למדוד איך הם לומדים הכי טוב, כי המורים רצו לדעת הכי טוב, איך ללמד כל ילד.

היו עשרות היגדים, כאשר כל היגד משויך לשלוש אפשרויות של למידה, והיה צריך לדרג כל היגד מ-1 עד 5.

האפשרות הראשונה של הלמידה הייתה למידה אוריינית.

האפשרות השנייה הייתה למידה חזותית-מרחבית.

האפשרות השלישית, לא זוכר כבר. ורבלית-מילולית?

בכל מקרה, היה את הילד הטיפש הזה, שללמוד דרך קריאה ושמיעה היה לו קשה, ועל הכול הוא סימן 5, בהיגדים שמעידים על למידה חזותית-מרחבית.

אולי את קצת כמוהו? אישה לא מבריקה שללמוד דרך קריאה ושמיעה זה קשה לה?

הרי אני אומר דברים, את קוראת אותם ואף מצטטת אותם, ועובר לך לחלוטין מעל הראש.

מה אני אמור לחשוב?

זה העניין?

את צריכה תמונה?

רק ככה תלמדי?

למה לא? באהבה. אם זה מה שיעזור לך ללמוד ולהבין, מה רע?

לא כל יום אני אוכל ארוחה עם בשר, הבשר בכל מקרה מהווה בין 20 ל-30 אחוז מהתזונה שלי, ורובו לא מתועש.

כן כל יום, אני אוכל ארוחת פירות וירקות, שזאת קבוצת המזון שאני אוכל ממנה הכי הרבה, ושמהווה לפחות 30% מסך כל התזונה שלי.

כן כל יום, אני אוכל ארוחה כזאת, ובמיוחד בשבילך צילמתי היום את ארוחת הפירות והירקות היומית הקבועה שלי בלמעלה מ-80 שקל, אז תעריכי:

20250505_100508.jpg

כן כל יום, אני אוכל את ארוחת הפירות והירקות היומית הקבועה שלי, של 125 גרם אוכמניות ב-25 שקל, 150 גרם פטל ב-40 שקל, ומנה שלישית משתנה של עוד פרי או ירק לפי מה שבא לי, זה יכול להיות מלפפון, בננה, תירס, כל מיני, אבל הכי הרבה פעמים, כמו היום, זה יהיה הענבים השחורים שלי, 150 גרם ענבים שחורים ב-7.5 שקל. על זה תוסיפי כוס גדולה בצד של משקה בריאות שגם כן משתנה מפעם לפעם, יכול להיות מיץ עשב החיטה שלי, מיץ הסלק שלי, מיץ הרימונים שלי, מיץ התפוזים שלי, ועוד ועוד, היום זה היה מיץ הרימונים שלי ב-27 שקל לליטר, והגענו בקלות ל-80 שקל, גם קצת יותר.

80 שקל ביום, כפול 30 ימים בחודש, זה 2,400 שקל בחודש, עוד לפני שאר האוכל והשתייה שלי, ועוד לפני שאר כל ההוצאות עליי בכל התחומים.

@מומחה לקנונית הסדר העולמי, המומחה לכלום ושום דבר הוא היה צריך לקרוא לעצמו, מרוב שהוא אדם חכם וגאון, חושב שהמשפחה שלי לא אמידה אלא מעמד ביניים גבוה, ושמלבד התקציב החודשי שלי של 3,000 שקל בחודש, ההורים שלי מוציאים עליי עוד 2,000 שקל בחודש, מקסימום 3,000 😂

__צילום מסך_5-5-2025_133249_www.tapuz.co.il.jpeg

עם כל הכבוד, עם הוצאות על ילד בסך של 6,000 שקל בחודש, לא מגדלים מישהו כל-כך מוצלח כפי מה שאני יצאתי וגדלתי להיות.

שינסה יותר קרוב לבין 6,000 ל-10,000 שקל בחודש, לא כולל התקציב החודשי וטיסות לחו"ל עם כרטיס במחלקת העסקים, לינה במלונות של חמש כוכבים ומסעות קניות שם, ואז אולי הוא יגיע יותר קרוב 😂

מה שהכי אהבתי, הוא איך שבתמונה אחת, ולמקרה שכל ההסברים, ההוכחות וההפרכות הקודמות עד היום לא הספיקו, הפרכתי לא שקר, המצאה ובדיה אחד עליי, אלא שני שקרים, המצאות ובדיות עליי שהמתנגדים רצים איתם כבר שבועות, חודשים, שנים-שהתזונה שלי היא אוכל מתועש וג'אנק (15% בלחץ מהתזונה שלי הם כאלו), ושאני עני מסכן בלי גרוש על השם שלו 😂

כאמור, לא רק אוכל פירות וירקות, אלא אוכל את זה יותר מאשר כל דבר אחר, ועוד את אלו המשתייכים למזונות העל.

עוד כאמור, לא רק משפחה עשירה, אלא רק ארוחות הבוקר שלי, לא בחוץ במסעדות, אלא בבית, עולות יותר מ-80 שקל לאחת, כל יום ביומו, עוד לפני שאר הארוחות בבית ועוד לפני מסעדות.

חישבנו כמה זה ביום, חישבנו כמה זה בחודש. שנחשב כמה זה יוצא בשנה, עוד לפני שאר כל האוכל שלי, עוד לפני כל האוכל של כל שאר המשפחה, ועוד לפני סך כל שאר כל ההוצאות על כל בני המשפחה, או שלא כדאי?

בנוסף, השרשור הזה הוא בשבילך, יש לך הרבה מה ללמוד ממנו, כאשר את, דווקא את, שאת מגיעה הכי מהלמטה, בוחרת ללעוג לי, דווקא לי מכל האנשים, רק תראי כמה שאת מנותקת, על ארוחות במסעדות מזון מהיר (להעלות לך גם תמונות ממסעדות יוקרה, או שלא כדאי?) ועל 15% בלחץ של תזונה מבוססת בשר מתועש וג'אנק:

נמצאה הסיבה למה האליטות המזויפות, המורכבות מאקדמאים חדשים ובלתי כשירים, שעבודותיהם האקדמיות לא מקוריות ונקנו בכסף, אוהבות אוכל צמחוני ומסעדות יוקרה, | תפוז פורומים
אני רואה שהקנאה על הכסף, הצבע, המוצא, המשפחה המיוחסת, ההצלחה בחיים ועוד ועוד היא קשה ואכזרית :)

האם גברתי תסכים לי לספק לה בקבוק של אלוורה מרעננת? :)

7290102740376.jpg
אמא נותנת לי כל מה שבא לי ואני רוצה. ברוך ה', בגלל שכסף לא חסר, זה לא קשה לה:

__צילום מסך_5-5-2025_141147_www.tapuz.co.il.jpeg

קוראים לזה "הורות מתירנית", או במקרה של המשפחה שלי, "הורות מתירנית מופלגת".

זאת אחת מארבע שיטות החינוך הלא-פורמאליות הגדולות לחינוך וגידול ילדים:

סגנון הורות – ויקיפדיה

כמו גם השיטה שהוכחה בתור המוצלחת ביותר עד היום, ואני, כמובן, ההוכחה החיה לכך.

אני, כפי מה שגדלתי להיות וכפי מה שיצאתי בעקבות שיטת ההורות המתירנית המופלגת של הוריי:

free-photo-king-boy_916107-583.jpg

למעלה