דר' קמינסקי

ניל´´י

New member
טון טון

שימי לב שמלכתחילה כתבתי שהאידאולוגיה הינה אוטופית... כנראה שחלק מכם אינם יודעים מהי אוטופיה... לאחר מכן נתתי הסברים מנומקים, נתתי אפשרויות נוספות לעידוד העיקור והסרוס... אבל את זה כמובן אפ'חד לא רואה.... אגב, קבלתי יותר מ 10 מסרים אישיים שתומכים בגישה שלי, אפ'חד מהם אינו גולש בפורום שלי בוואלה... הם ביקשו ממני שלא אפרסם את שמם, נחשי מדוע... סבתא ניל"י ללא גברת...

טון טון1

New member
נילי, הנה הפירוש

של אוטופיה לפי ויקפדיה. את האידיאולוגיה שלך אני לא רואה כדבר שיוביל לחברה מושלמת, או כרעיון טוב אך בלתי ישים מבחינה חברתית. גם לא כרעיון אידיאליסטי או אופטימיסטי (זה בטוח לא
). שמחה שתיבת המסרים שלך קמה לחיים, זה הרבה יותר מעודד מהעתיד שאת מאחלת לכלבי העמותות.

A k a s h a

New member
לומר את האמת,

אין צורך אפילו להגיד "להרדים חלק מהם" כי מי שאין אפשרות של אף עמותה לקלוט אותו פשוט מורדם. לכן - פרוייקט אימוצים נרחב + חוק זה הדבר היחידי שיציל את המדינה.

בקיצור קמינסקי

בזכות לקוחה שלך המגדלת כלבי סיסי מיוחסים לכאורה,עשתה לך פרסום עם טעם מעול בוודקה עבשה,הפסדת עשרות לקוחות פה. דע את לקוחותיך והשכל לטפל במי שמעריך את כל חיות המחמד ולא רק גזעים מסויימים.

papun1

New member
../images/Emo31.gifקמינסקי../images/Emo128.gif

הייתי אצלו רק פעם אחת יחידה ואחרונה....וזה הספיק לנו...

avia4pets

New member
לא מכירה את קמינסקי ולא קבעתי את עמדתי

לגביו, הסכמתי לחלק שהוא הפסיד הרבה לקוחות בגלל ההודעה של נילי.

drora121

New member
הקלות הבלתי נסבלת שבה עושים עליהום על מישהו

מדהימה אותי בכל פעם מחדש. אני בטוחה שחלקכם אפילו לא ראו את האיש מעולם.

drora121

New member
אני יודעת שאני מקימה עלי את כל ה-so called

הומניסטים, אבל לגבי נושא הרדמת כלבים שהוא נושא כאוב וקשה ניתן לפתור לדעתי האישית בחקיקה ויישום החוק בלבד. כמו שאני רואה זאת, בטבע כלבים התרבו בהתאם לסלקציה הטבעית ולכן לא התקיים זן על חשבון זן אחר אלא לצידו, כשהם מזינים זה את זה בהתאם לתנאים שהיו קיימים באותה עת. בעידן המודרני שבו אנו חיים, במדינת ישראל, ללא מודעות לסירוס/עיקור וכלבות ממליטות כמויות בלתי נדלות של גורים, שסופם בלית ברירה "מוות אכזרי לרוב" בין אם הם מגיעים להסגרים ובין אם לאגודות אימוץ למינהו וזאת משום שאין גוף שמסוגל לקחת על עצמו להעניק חיים לכמויות הבלתי אפשריות של גורים וכלבים נטושים מדי שנה. המדינה לא מסוגלת לתת מענה לכלבים משוטטים, זו מדינה שלא מסוגלת לתת מענה לאזרחיה העניים, על אחת כמה וכמה שאין היא מסוגלת לתת מענה אמיתי לבעלי החיים שבתוכה. במדינות נאורות, שיש ברצוננו כל כך להדמות להן כביכול, לא תראו כלבים משוטטים. לא משום שאגודות האימוץ שם פועלות יותר מאשר בארץ, אלא משום החקיקה. בחקיקה שבה כל בעלים לכלב/ה שאין להם אישור הרבעה/המלטה מהגוף הרשמי של אותה מדינה, דהיינו ההתאחדות הישראלית לכלבנות (על כל מגרעותיה הינה הגוף הרשמי במדינת ישראל שמעניק ציונים ומאפשר לכלבים/ות להפוך למרביעים/ממליטות) לצורך העניין בישראל, יהיה מחוייב אותו בעלים לסרס/לעקר את כלב(ת)ו עוד בטרם ימלאו 6 חודשים (כלבים גזעיים לצורך העניין, אם הם מליין של "show quality" יוכלו להיות מוצגים בתערוכות עד גיל 2 שנים ובמידה ולא יוכרזו כברי הרבעה/המלטה הבעלים יהיה מחוייב לסרס/לעקר כנ"ל). בדרך זו, תוך שנתיים שלוש לא יהיו יותר כלבים משוטטים וזה יקל על הרשויות ואגודות האימוץ למצוא בתים לכלל הכלבים החיים כיום, מבלי לדאוג למסה של כלבים שיגיעו מחר... יש מספר סימני שאלה שעלולים לצוץ להצעתי זו: 1) למה כלב גזעי "שווה יותר" מכלב רב גזעי? ומי קבע שדווקא הגזעיים יישארו בסופו של דבר על חשבון הרב גזעיים? 2) אם יתבצע החוק, עלול להווצר מצב שבו הביקוש לכלבים יעלה על ההיצע ואז מגדלי הכלבים הגזעיים יעלו את המחירים ויעשו קופון על חשבון האזרח הפשוט. 3) מי יכול לערוב לכך, שאופיים של כלבים מתערוכות יהיה נוח יותר מכלבים גזעיים, שהרי כיום יותר מהכל שמים בתערוכות דגש על חיצוניותו של הכלב/ה ולא על אופיו(ה). ובכן, כך: 1) כלב גזעי מבחינה ערכית/רגשית אינו שווה יותר מכלב רב גזעי, אלא שתרבות גידול הכלבים בארץ המתבטא בכל כך הרבה מקרים בחוסר אחריות של הבעלים (נטישה לרחוב, זלזול בשמירה על כלבה מיוחמת, נטישה לרחוב של גורים בני יומם או טיפה גדולים יותר וכו'), דבר שמחייב אקט דרסטי כלפי הנושא; בין אם זה באמצעות קנסות, שפיטה מהירה על הזנחת כלב וכדו' וכמובן חקיקה מחייבת שתביא להקטנה משמעותית של כמויות הכלבים הבלתי נדלות בישראל. 2) נכון, זו בהחלט עלולה להיות המציאות החדשה; ואולם לטעמי האישי, עדיף שמי שלא מסוגל לקחת בחשבון את צורכי חיית המחמד שלו, שלא תהיה לו האפשרות הכל כך קלה "להשיג" כלב/גור... כי הילדים לוחצים, כי הגחמה של הרגע, כי זה חלום ילדות של בן הזוג ועוד ועוד תירוצים משונים של אנשים שרגע לוקחים ועם הפיפי/קקי הראשון גם זורקים. אז במציאות החדשה שתיווצר אם עלות גור/כלב יהיה יקר דיו, אזי מי שאוהב באמת ימצא את התקציב לכך וכיוון שכך, גם יבדוק לפני הכל אם הוא מסוגל גם לשאת בהוצאות השוטפות, שהרי השקעה כספית גבוהה באופן טבעי תביא איתה גם חשיבה שנייה ושלישית בטרם נהפוך את הגור/ה החדש/ה או הכלב/ה החדש/ה לצעצוע של יום אחד. 3) אחד הפרקים בחקיקה שכזו יחייב את ההתאחדות הישראלית לכלבנות, לצד מבחני הצורה והיופי שכל כך מקפידים בהם כיום, להכין מבחני אופי (כמו בארה"ב למשל שבה יש מבחני Good sitisen tests) לכלבים (גם לגזעים הנחשבים למסוכנים) וכפי שכיום כלב שלא עובר את סף ההתאמה לתקן (מבחינה חיצונית) אינו/ה מורשה הרבעה/המלטה, כך תחוייב ההתאחדות לדרישת סף של אופי הכלבים, שלא יאפשר לכלב/ה להיות מורשי הרבעה/המלטה, אלא אם לצד מבחני התקן גם יעברו מבחני אופי ו/או עבודה (במקרים בהם הכלבים מיועדים מטבעם לעבודה ספציפית). בקיצור חקיקה נבונה ומושקעת בצד שיתוף הפעולה של אגודות האימוץ, במקום האחיזה בקרנות המזבח דבר שמאריך את סבלם של כלבים רבים בטרם מותם הצפוי בסופו של דבר, יכולים לחולל פלאות הן בתרבות גידול הכלבים בארץ, בכמות הכלבים המורדמים, במיגור כמעט מוחלט של התעללות בכלבים ועוד תועלות לוואי שכרגע אולי אינן עולות במחשבתי. כמו דעתי על כלבים משוטטים, זו גם דעתי על חתולים משוטטים = חקיקה מחייבת סירוס/עיקור.

אני לא חושבת שיש מישהו שחולק עליך כאן

הסערה היא בגלל השאלה מה עושים בינתיים. אנשים כמוני לא יכולים לסבול על הדף הוירטואלי את אלה שאומרים שיש להמית. מי שמוטרד מסבלם של כלבי הרחוב שיתן אוכל ושתיה וינסה למצוא פתרונות כמיטב יכולתו לכמה שיותר, מי שמוטרד מסבלם של כלבי העמותות השוהים בכלובים שיגש לזו הקרובה לביתו ויוציא כמה שיותר מהם לטיולים. לא מקבלת בכלל את הגישה לפיה יש להרוג את מי שאתה לא יכול לעזור לו.

drora121

New member
מצד אחד אני מסכימה איתך מכל הלב

ואולם במצבים בהם כלבים מתים ביסורים נוראיים ובאמת נתקלתי בעבודתי הן במקרים שכלבים הגיעו חולים ומתו אצל המאמצים וגרמו לעוגמת נפש וכאב למשפחה, הן במקרים של התנהגות קטטונית של כלבה שבקושי שרדה את תנאי החיים במכלאה של עמותת אימוץ ובמשך שנים אחר כך, הייתה נכנסת למצב של "פסל לוט" מבלי לזוז ובקושי לנשום כדי "שלא ירגישו בה" ובבדיקה התברר שהיא שהתה בתא ביחד בצפיפות נוראה עם כלבים בעלי תוקפנות, וכלבים מתו שם לאחר שהותקפו על ידי כלבים אחרים. כמי שמתנדבת בעמותה את בודאי מכירה את התופעה של קרב בין שני כלבים שהופך למתקפה כוללת של שאר הכלבים באותו התא לצידו של הכלב/ה החזק/ה, דבר שמסתיים במותו של הכלב החלש יותר. וזה לא עניין של מקרה יוצא דופן, חד פעמי. נסי לבדוק לעומק לעתים לאן נעלם כלב ששהה אתמול בעמותה ולמחרת איננו. כמה כלבים מתים ממחלות משום התנאים הבלתי נסבלים בעמותות שלא מסוגלות לתת סטנדרטים כלשהם לאותם כלבים. כל יום פה בפורום מתקבלות קריאות נואשות לעזרה והתרמה. מה קורה באותן עמותות בנתיים?!... כמה עמותות נסגרות בשל חוסר תקציב ומה עולה בגורלם של אותם כלבים שלא נמצא להם בית והצליחו בכל זאת לשרוד את התת תנאים?!... הם מורדמים. אז כן, בתנאים הללו, הרדמה היא המתת חסד ביחס למקרים המזעזעים שמתרחשים במקומות שונים מדי יום ביומו, למרות הכוונה הטובה. אם תהיה חקיקה וביצוע, פה מושם הדגש על ביצוע ואכיפה קפדנית, יש סיכוי לכלבים אלה שחיים כיום בתנאים הקשים למצוא פתרון, משום שבמהרה לא יישארו כלבים שניתן בקלות בלתי נסבלת לאמץ ולזרוק.

נכון, עדיף להיות מורדם מאשר מותקף למוות

אבל העמותות שמבצעות "המתות חסד" פשוט לא נותנות לאף אחד סיכוי. שוב, גם אם אי אפשר לעזור לכולם זה לא אומר שצריך להרדים את כולם כי כשמרדימים זה כבר נגמר, אין יותר צ'אנס לחיים טובים יותר. אני איתך בכל מה שאמרת, ועקרונית אני נגד איסוף כלבים לצורך מסירה לעמותות גם אם זה אומר לאפשר להם להמשיך להתרבות ברחוב. אבל זה גם תלוי בעמותה ותלוי במצב של הכלב ובהסטוריה שלו (גורה בת 4 חודשים שננטשה ביד מרדכי שאין לה יותר מדי סיכוי לשרוד שם או כנענים צעירים שנולדו ברחוב).

drora121

New member
זה לא נכון, אני מכירה יותר ממקום אחד

שבו מרדימים ולא את כולם. נותנים צ'אנס לכולם, יש בדיקות וטרינריות ומרדימים מיד כלבים חולים מעבירי מחלות, פצועים קשה מדי שלא יהיה להם סיכוי לאימוץ גם אם יצליחו לשרוד את הטיפול הרפואי וכו'. פשוט מלעיטים אתכם בחלקיקי אמיתות ומייצרים דימוי שגוי ומעוות של עמותות ומקומות הסגר בהם מרדימים כלבים. הבעיה מתרכזת בקיצוניים, באלה שבעבורם כל המתה היא רצח. אין להם שום הבנה של המציאות, הסבל שעוברים אותם כלבים, העיקר שלא ירדימו אותם. במקומות הללו כלבים מתים מיתות משונות ביסורים רבים וחבל שאנשים בעלי הגיון בריא נגררים אחרי מיעוט צעקני ומתלהם שהופך חצאי אמיתות מעוותות לאמת העליונה והנצחית שבפועל אין לה כל אחיזה במציאות. אני לא מצדיקה חיסול המוני של כלבים. אני עצמי מחזיקה עכשיו מזה חודש כלבה צעירונת בת חצי שנה שאני מנסה למצוא לה בית מאמץ, אפילו דרך הפורום הזה ורק משום שזאת אני, אין לי כל סיוע מהאנשים כאן, למרות שרובם המכריע לא מכיר אותי, מעולם לא נפגשו איתי, לא ראו איך חיים הכלבים שלי ולא דבר וחצי דבר על חיי, על פעילותי ועל יחסי לכלבים. ובכל זאת, אני כן בעד חקיקה ואכיפה נוקשה של חוק סירוס/עיקור, לא חיזור על הפתחים, אלא כפייה. אין מה לעשות. את הילדים הצעירים ניתן לחנך ואולם את המבוגרים ניתן לאלץ לנהוג על פי חוק אם פוגעים בכיסם באופן מכאיב דיו.

למעלה