דר' קמינסקי

A k a s h a

New member
התלבטתי קשות אם להגיב או לא

לשרשור הפלצות הזה. והגבתי דווקא בגלל התגובה שאליה אני משרשרת. ניל"י כתבה על הולנד הנאורה. אם היא נאורה או לא אני משערת שזה בכלל לא משנה.. מה שמשנה הוא שהם החליטו לקחת את הענינים לידים. הם הוציאו חוק עיקורים/סירוסים חובה. פקח עוצר אותך ברחוב "שלום? לכלב יש תעודות? אין? אוקי, רוצה לראות תעודת עיקור/סירוס" אם אין תעודת עיקור/סירוס הכלב *מוחרם* ומוחזר אחרי ניתוח. הבעלים משלם על הניתוח (מחיר רגיל) + קנס. אני מאוד תומכת בזה. במיוחד במדינה כמו שלנו שמצפצפת על החוקים. ולגבי עניין הגזעיים עם תעודות ועניין ההרבעות. גם אני וגם ניל"י *לא* תומכות בכך שכל גזעי עם תעודות יורבע. מי כמוני יודעת. כמה פעמים שאלה אותי המגדלת של הדנית שלי "תרביעי אותה?" ותמיד עניתי לה "נראה, קודם שיהיה זכר ראוי" כי עם הכלבים שיש כאן, עדיף שתשאר הכלבה שלי ולא תורבע לעולם. (עכשיו כבר יש גורון שהגיע מבלגיה אבל זה לא העניין) כלב גזעי זה נחמד וטוב. מי שמתאים לו - יופי. אבל רובם *לא* צריכים להיות מורבעים אלא אם יש להם באמת מה לתרום. כך שלהגיד על ניל"י שהיא "מעדיפה" את הגזעיים על פני הרב-גזעיים נשמע לי קצת מצוץ מהאצבע. אבל יכול להיות שצריך להכיר אותה באופן אישי ומעבר לשורה שתיים שקוראים פה בשביל לדעת את זה. בהמשך להולנד.. ובהתייחסות לישראל. בישראל יש *המון* עמותות. בעצם, הרבה יותר מידי. ולא בגלל שאין בהם צורך, דווקא בגלל שמספר הכלבים הנטושים הוא היסטרי. אנשים כאן מתלוננים על צב"ח. אומרים שהם רוצחים כלבים וכו' אבל כשאני חושבת על זה, אם אני מוצאת כלב ברחוב ואין באפשרותי לקחת אותו, ואני לא מכירה אף אחד שמחפש כלב, מה אני יעשה איתו? הפתרון הוא בדר"כ להעביר אותו לעמותה. אבל מה לעשות שהעמותות מוצפות? המקום היחידי שמוכן לקבל אותו (וכולנו יודעים למה..) הוא צב"ח וזה כיוון שהם מעדיפים להרדים מאשר שהוא יחזור לרחוב. זה נורא יפה ואוטופי להגיד שאסור להרדים אף כלב. ואולי להרדים רק את החולים או משהו כזה. אבל בשורה התחתונה כולם כלבים, לכולם מגיע לחיות אבל מה עושים כשאין אפשרות למצוא להם מקום לחיות בכבוד? בעולם האוטופי האישי שלי, אין עמותות. כל הכלבים למסירה נמצאים בבתים אומנים ששייכים לעמותת "על" כזאת. העמותה מממנת טיפולים ואוכל עבור הכלב וישנם גם ימי אימוץ מרוכזים (סטייל SOS) וגם אפשר להגיע לראות את הכלב בביתו (או בחוץ אם מישהו קצת נרתע מזרים בבית). הבעיה בקונספציית העמותות (וזאת גם הדעה של ניל"י) שכל עוד אנשים יודעים שיש עמותות כלומר יש איפה "להפטר" מהכלב אז הם ישימו אותו שם. כמה מאנשי העמותות כאן ראה קרטון גורים בכניסה לעמותה? כמה פעמים ראיתם כלב קשור בבוקר כשהגעתם? אני משערת שמספיק. אם אני צריכה להחליט מה סדר הדברים שצריכים לקרות במדינה הוא כך: 1. חוק עיקור/סירוס חובה לכל הכלבים המעורבים. 2. שיניים להי"ל (ההתאחדות הישראלית לכלבנות). היו כאלה שלא הבינו את ההודעה של ניל"י לגבי האמסטפים שאין הרבעות מאושרות. היא התכוונתי שלהי"ל אין מה לעשות ואין איך לאכוף. היא דיברה על כך בתור חברה בחוג לטריירים... כמובן שיש מה לעשות ברמה הגלובלית, אבל צריך מעט כוח מהרשויות בשביל לבצע. 3. במקביל להתחיל להכין מערך של קנסות ומערך כל שהו של פקחים שיהיו מסוגלים לבדוק האם הכלב אכן מנותח. וכמובן שעם ותוך כדי לקבל מידע מוטרינרים אילו כלבים לא מנותחים. (חשוב להזכיר שהייתי מגדירה שמעל גיל מסויים אין צורך לעקר/לסרס. אני את קנט לא סירסתי בגלל שהיה קשיש ופחדתי להרדים אותו. הרי בשביל מה נחוצות לי פה בבית 2 ביצים?!) 4. בחינה מחודשת של כל קונספציית העמותות. סגירת כל העמותות שבהם התנאים לא ראויים. קביעה של חוקים לגבי החזקה של בע"ח במתקנים הללו. אם מדובר על צפיפות, תנאי האכלה וכו' וכמובן *פיקוח*. 5. פרוייקט אימוצים מסיבי!!!! (זה האמת אפשר ורצוי מהיום, מעכשיו) שבו מפרסמים ובגדול כלבים לאימוץ, מביאים לידיעת הציבור חשיבות האימוץ וכו'. כולל תמונות מזוויעת (כמו הפרסומת הזאת לתאונת הדרכים. ראיתם? שרואים דם בשביל להפחיד קצת את הציבור. אז כאן, שיראו כלבים מסכנים ומורעבים או כאלה שנפצעו מאנשים ברבריים) לצערי כאן מגיע השלב שבו אני חלוקה עם רבים אחרים. אני חושבת שאחרי פרוייקט מסיבי באמת של אימוצים ועיקור/סירוס כל הכלבים הנמצאים יהיה איזשהו צורך לדלל את האוכלוסיה של הכלבים שבנמצא. לדעתי הקיום שלהם ביחד הוא זה שמביא למחלות. וזה אגב, מה שעשו בהולנד. עשו פרוייקט אימוץ של יותר משנה שלמה! ולאחר השנה הזאת הם סגרו עמותות רבות. כרגע, איך שאני רואה את זה, גם אם ימחקו היום את כל העמותות הקיימות, בעוד נגיד 2-3 חודשים העמותות שוב יהיו מלאות ואז שוב יחזרו להרדים כלבים. בגלל זה המצב כמו שאני רואה אותו הוא אקוטי. וצריך לפעול ועכשיו. הכלבים בעמותות, כרגע, הם לא האישיו. לדעתי כרגע מה שצריך זה לפחות לעצור את התופעה. אני חושבת שהסיבה שניל"י כותבת את הדברים שהיא כתבה היא שהיא יודעת שרוב הכלבים שנמקים להם עכשיו בעמותות הם כלבים חסרי סיכוי והם הולכים לחיות חיים מאוד רעים עד שהם ימצאו בית. ולפעמים התקופה "בפנים" הורסת/שוברת אותם. כתבתי הרבה, ואני לא יודעת כמה אנשים באשכרה יגיעו לשורה הזאת. אבל חשוב לי לציין משהו חשוב. הסיבה שאני וגם ניל"י לא נמצאות כאן באופן מלא והחלטנו לעבור לפורטל אחר הוא בגלל הבעיה כאן עם כלבים גזעיים. אמנם מנהלי תפוז וגם מנהלי הפורום (הנוכחים והקודמים) לא מונעים כניסה של בעלי גזעיים, מצד שני, לא נעים כאן לבעלי גזעיים. הם מרגישים לעיתים קרובות מותקפים. אני חושבת שזה יפה מאוד שהפורום הזה כ"כ פעיל. ולאחרונה (לא יודעת אם משינוי באנשים במנהלות או שניהם) אני רואה פחות "כסח" אבל היום, באמת שזה עבר את כל הגבולות. נכון, היו כמה הודעות "מתגרות" או "קיצוניות" אבל אני חושבת שחשוב מאוד לזכור שהדעות שלי, ושל אחרים כאן בפורום הן כולה דעה.. כמו הדעה שלי על אולמרט. כל עוד אני לא יגאל עמיר, אין לזה שום משמעות מה אני חושבת על ההוא ועל הזה. אז אני חושבת, אז מה? שתהיה שבת שלווה ורגועה.

LeeKo

New member
אני קראתי...

ואני מסכים עם כל הסעיפים שכתבת... הבעיות היחידות שיש הן MONEY ובכך שאנחנו,רובנו(אגב,גם בפורום...) "ישראלים מגעילים" שרואים בדיוק ממרחק יריקה מאיתנו.

LeeKo

New member
ועוד משהו שרציתי להבהיר:

סעיף 1+2 חייבים לבוא ביחד,כלבים מעורבים(כולל "דמויי גזע","בלי תעודות") יעוקרו וכמובן,מי שמעוניין לעקר גזעיים,הרי זה משובח. ולהי"ל בהחלט חייבת להיות השפעה חזקה יותר שלא כל אחד עם תעודה ירביע על פי רוחו...

A k a s h a

New member
ההי"ל כרגע מתנהל כ"מוסד דיקטטורי"

ועם זאת שהוא מתנהל כך עדיין אין לו שיניים (אולי זה טוב כרגע?) בעיקרון יש תקנונים בכל חוג. יש חוגים שאני לא צריכה אישור בשביל להרביע את הכלב שלי. כמו החוג לדני ענק. כן יש גיל מינימום. ולדעתי אסור להרביע ייחום אחרי ייחום. אבל סה"כ לא מתערבים לי בעניינים. שיש בזה מן הטוב. ויש בזה מן הרע. יש חוגים שצריך אישור של מרכז הגזע ואז אם אתה לא מקורב או שהדם של הכלב שלך לא מקורב לאיזה דם רצוי אתה לא יכול להרביע ואז אנשים פונים להרבעות פיראטיות. יש המון בלגן בעולם של הכלבנות הגזעית. יש לא מעט מגדלים רציניים אבל יש לא מעט כאלה שהייתי בהחלט מענישה בדרך כולשהי. העניין הוא שההי"ל לא יכול לעשות שום דבר. וכיוון שהעולם הכלבני לעיתים מאוד מאוד פוליטי ויש מריבות רבות בתוך החוגים ומחוץ להם, אנשים בוחרים להשאיר את רגלם בחוץ ולהרביע בלי תעודות. אז יש כאלה שעושים את זה בשביל מסחרה של כסף ויש כאלה מיואשים לחלוטין שמחזיקים כלבים איכותיים בייבוא אישי מחו"ל ועדיין מרביעים בלי תעודות. כל זה יוצר בלגן מיותר! אם ההי"ל היה מוסד יותר מאורגן ופחות פוליטי שעניינים היו מתנהלים בצורה מסודרת וגם היה להם כח שניתן להם "להכאיב" לסוררים אז אולי הדברים היו נראים אחרת. דוג' להרבעה פיראטית שהוציאה אותי מדעתי - יום אחד הגעתי ללימודים וחברה שלי שיושבת בשיעור שולחת לי הודעה "איפה את? אני רואה את אולי כאן בכיתה ואני לא רואה אותך!" אני ישבתי לי בזולה על הדשא וחשבתי שהיא יצאה מדעתה! בסוף השיעור אני קולטת שיוצאת בחורה עם דנית כחולה בת חודשיים. הבחורה נראית לי אחלה בחורה, באמת! שסה"כ היא קיבלה את הגורה במתנה ממישהו והיא אמורה לשמש ככלבה טיפולית. כבר אז אפשר היה לראות את ההליכה הלא מאוזנת והרגליים ה*מאוד* עקומות. ביררתי פרטים על ההמלטה - אבא מהונגריה *עם* תעודות ואמא *בלי* תעודות שהגיעה *מעמותה* ומרביעים אותה על ימין ועל שמאל. חשבתי שאני יוצאת מגידרי כששמעתי את זה! וככה זה נראה. אין לי מושג מה הסיפור המלא סביב העניין הזה, ואני לא יודעת אם היו או לא היו בעיות עם החוג, עם ההי"ל, סתם אנשים רעים או לא יודעת מה, אבל זה פשוט מקומם שאנשים חושבים על הכנסה מהצד מהכלב שלהם.

אני גם קראתי ../images/Emo3.gif

אבל אני קוראת כל ההודעות. מרב - בניסיון להכניס קצת הומור בפורום.

A k a s h a

New member
באמת?

אתן לא מתחלקות חצי חצי?!
יאאאאא.. מלא עבודה... ועם זאת, בקרוב אצלנו (בפורום כלבים גזעיים)

לא, אני קוראת הכל...

כל אחת קוראת הכל
מזל טוב לפורום הקרב ובא, איפה הוא יהיה? פרטים פרטים...

A k a s h a

New member
שטויות במיץ עגבניות

זה כמו המשפט הקלישאתי לגבי טיפול פסיכולוגי - כלא הולכים "אין כסף" כשהולכים "מוצאים כסף". זה בדיוק העניין. לדעתי אפשר היה בכייף לקחת את ה- 3 מליון האלה ולעשות הסברה למערך של חקיקת החוק ויישומו ולא לסבסד מחירי עיקור/סירוס. כלב זה מטחנה של כסף. זה מה יש! ומי שלוקח צריך לקחת את זה בחשבון. ולכן זה נחמד שמסבסדים את מחירי העיקור/סירוס אבל הייתי בוחרת לעשות בכסף הזה דברים אחרים. אני לא כועסת עליך... יותר על המדינה המטומטמת ועל הכסאות המפוארים שהם יושבים עליהם בעוד כלבים נמקים בכלביות.

LeeKo

New member
אוקיי,אני מסכים גם אם זה...

יש לך את הקול שלי לראשות הממשלה(אם את מחליטה ללכת,כן?
)

A k a s h a

New member
../images/Emo9.gif

אין סיכוי שאני דורכת במקום הזה. רוצה לחיות חיים טובים ושקטים מלאים באנשים טובים ומקסימים שאני רוצה בחיים שלי ולא נחשים אנושיים...

LeeKo

New member
אני רוצה להביע הסתייגות:

אני לא מסכים עם פתרון הדילול.... וכנראה שלא אבחר בך להיות ראש ממשלה...

אני לא יודעת מה עדיף,

שהכלבים יחיו חיים עלובים עד לסוף המר באחת העמותות, או שיורדמו. או שבעצם, אני יודעת, אבל חוששת להודות בכך על גבי הפורום. אם המצב ימשיך להיות כמו שהוא היום, לא כל הכלבים בעמותות ימצאו משפחה. לא יודעת, אתם באמת ובתמים חושבים, שעדיף להם לסבול מדי יום מאשר למות ע"י זריקת הרדמה? כמובן, שהאפשרות העדיפה היא, שכמו ש"חברה של נילי" אמרה, ייעשה כאן כדוגמת הולנד, פרויקט אימוץ נרחב וכדומה, אבל מבין שתי האפשרויות הללו בלבד, אני הייתי שולחת חלק מהכלבים להרדמה. ההתבטאות כאן בפורום מקוממת. על פלורליזם שמעתם?

למעלה