דר' קמינסקי

שיר312

New member
הולנד בלגיה וצרפת מדינות פחות נאורות

מאיתנו ????
הלוואי שהחלום האוטופי שלך לא יתגשם לעולם . יש לי כלבה מוש למת ואני חושבת להרביע אותה כדי שיהיו עוד כמה כאלה , אבל במחשבה שניה יש עוד מתוקים כאלה אז אני אוותר על הרעיון .
וזה בשיבלך ניל"י לכי לישון כבר מאוחר .

avia4pets

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo153.gif../images/Emo191.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

לא רציתי להגיב

עד שקראתי עת התגובה הזו. ניל"י, את ואני עברנו את שלב הויכוחים שלנו מזמן, העמדות שלנו בנושא ברורות עד מאוד אחת לשניה. על ה"נאורות"- לא אגיב, למרות שזה צורם לי. חוק לעיקור לסירוס חיות מחמד לא גזעיות? על מה ולמה? האם אין מספיק כלבים "גזעיים" ומתועדים שלא צריכים להביא גורים לעולם? מה נותנת להם התעודה ומדוע מגנה היא עליהם מניתוח כל כך חשוב זה? כלב גזעי ומתועד, היה פעם כלב מעורב (או "לא רשום", מחק את המיותר) שעשה את עבודתו נאמנה. היום מספר הכלבים העובדים כל כך מצומצם לעומת העבר, מה אנחנו משמרים פה? יופי? יש לא מעט כלבים מעורבים יפים. אופי? כנ"ל. צבע, צורה? חלקם סובלים כל כך מבעיות שהיו יכולות להמנע אם רק היה שותף לשושלתם המפוארת דם אחר, ולא הדם של אמ-אמ-אמא שלהם X10000. גם כלבים גזעיים חיים בעמותות. גם מתועדים וגם מקועקעים (למען הסר ספק). כלבת אנגול קוקר ספניאל, בת שנה וחצי, מיוחסת, יבוא מיוחד מתיזיבלוכו- חיפשה בית בנרות לפני שנה. אליה מצטרפים גם גזעים "שכיחים" יותר ומתועדים- פאגים, רוע"ג, פקינזים, לברדורים וגולדנים- ועוד ועוד. ברגע שהכלב תחת סורג ובריח- זה לא משנה איך הוא נראה, כמה הוא עלה או איך קוראים לסבתא שלו ואיך האגן שלה נראה, וכמה פרסים יש על המדף. אחח, כמה הנאה הייתי מפיקה מכלב כלב גזעי ומתועד שכזה אחרי שהוסרו אשכיו, או רחמה. ביום בו הקוקרית עברה עיקור, הבטתי בתעודות שלה וחשבתי על אמא שלה, שבטח המליטה לא פעם ולא פעמיים. אם היא הייתה ממליטה קצת פחות הכלבה הזו לא הייתה שוכבת בכלוב חשוך, אוכלת זבל של אוכל וסובלת עם עוד מאות כלבים. אין צורך לעקר כלבים מעורבים. יש צורך לעקר את כולם. ללא הבדל דת, גזע ומין. ואז מה? כשנגיע לגשר נעבור אותו. עדיף שלא יהיו כלבים בכלל מאשר שהם יחיו בחרפה שכזו.

Bakura

New member
אני ממש בטוחה

שהעולם אף פעם לא יגיע למצב שלא יהיו בכלל כלבים. אבל מה, קודם צריך לעשות חוק עיקור וסירוס -חובה-, קודם לכל הכלבים בלי התעודות, ואחר כך אפשר לריב בקטע הזה.

זה מה שאמרתי

כשנגיע לגשר.... הגשר די רחוק. "קודם צריך לעשות חוק עיקור וסירוס -חובה-, קודם לכל הכלבים בלי התעודות" מה, לא קראת מה שכתבתי, יקירה? למה יש לכלב עם תעודות "זכות להתרבות" ולכלב בלי תעודות "זכות לא להתרבות"? הנייר הזה לא שווה חיים!!!!! ממש, ממש לא! מה יש בכלבים האלה שאין בכלבים לא מתועדים?

Bakura

New member
קודם כל, בלי כעס.

אני לא חושבת שהנייר הזה מעלה את ערכם של הכלבים הגזעיים. אני חושבת שרוב הכלבים הגזעיים הם מוטציות עם הרבה פגמים גנטים, ושיש הרבה כלבים מעורבים שעולים עליהם ביופיים (שלי, למשל). אבל, לרוב האנשים יש נטיה לרצות "בדיוק כזה, כמו שראיתי", ולכן עתיד הכלבים הגזעיים הוא שתמיד יהיה מי שירצה אותם. למעורבים זה לא תמיד כך.

habubnik

New member
../images/Emo31.gif כלבים גזעיים הם לא "מוטציות עם הרבה

פגמים". ודי להתייחס לכל בן אדם שיש לו כלב גזעי כאל איזה יצור נחות שכל השיקולים שלו מתחילים ומסתיימים בהבעה דבילית של יאאאא אני רוצה כזה. גם בין מחזיקי המעורבים לא חסר (ממש לא חסר) אנשים שלקחו כלב בגלל צורתו החיצונית בלבד או שיקולים שלדעתך הם "בזויים". יכולת להעביר את הנקודה שלך בלי צורת ההתבטאות הזו. לא אשמתו של כלב גזעי שיש אנשים שלא אוהבים את הכלבנות, ולא אשמתו של כלב מעורב שיש אנשים שלא אוהבים עמותות. לאף אחד משני אלו לא מגיע שייתחסו אליו כאל גוש מוטציות או נחות.

Bakura

New member
טוב, בסדר, מתחרטת.

חשבתי על זה וזה באמת לא הייתה התבטאות לעניין. I take it back. סליחה, כלבים גזעיים, אתם לא גושי פגמים גנטים, אני פשוט קצת מדוכדכת
אבל תסכים איתי שלרוב הכלבים הגזעיים יש בעיות אופיניות שמאפיינות את הגזע? וגם לא אמרתי שכל אדם שמחזיק בכלב גזעי הוא יצור נחות, את זה הבאת כבר מהודעות של אנשים אחרים. אם זה הכלב שאתה רוצה, שיהיה לך בכייף. אבל, רוב האנשים רוצים כלב ש"נראה כמו"- "כמו של פאריס הילטון" "כמו של בריטני ספירס" "כמו מהפרסומת לנייר טואלט של לילי" "כמו בסרט 101 דלמטים/בטהובן/לאסי". לא? לדעתי זה די ככה. והאמת, באמת התעייפתי מהויכוח הזה. עמדותיי בנושא- שצריך לעקר ולסרס כלבים מעורבים ובלי תעודות, כי כלבים גזעיים תמיד יהיה מי שירצה, וזהו. שום סגולה לכאלה עם פיסות נייר מסוימות, פשוט ככה זה. לא מסכימים? בסדר, אבל חאלס עם כל העוינות, באמת שאין לי כוח לזה. ואם גם פה יש בעיות בניסוח, בסדר, מאוחר. >:

habubnik

New member
ממש לא בעויינות כפרה

פשוט לזכור שיש הרבה חברי פורום פה, וכמה מהם גם מוערכים מאוד (בעיני, לפחות) כמו שוון המקסימה, שאולי זה קצת לא נעים להם לקרוא שמדברים ככה על הכלבים שלהם. אני מסכימה יש פגמים שאופיינים לגזע, אבל אלו צצים בהרבעות של מגדלים לא אחראיים ובעיקר בכלבים מסוחרים שהגיעו ממקור מפוקפק ו/או מהורים שלא נבדקו. לגבי אנשים שמתייחסים לכלב כמו אל סמל סטטוס, ברור שיש כאלה והם מעצבנים אותי לא פחות. מצד שני אין לזה קשר לכלבנות דווקא, כי בד"כ אנשים כאלה הדבר האחרון שמעניין אותם זה לקנות כלב מתועד, אלא להכנס לפורום ולכתוב: "איפה אפשר למצוא כלב כמו של פאריס הילטון, נו זה הקטן, עד 400 שקל?" יש לי משפחה כזו בבניין, לא אנשים רעים או משהו, אבל הם קונים סדרתיים מסוחרים. כבר פעמיים קיבלו גור חולה, פעם אחת עם פרוו והיו צריכים לחכות חצי שנה לפני שלקחו עוד אחד. ובין לבין הסברתי, התחננתי אפילו, שילכו לעמותה ויחפשו אם הם לא רוצים להשקיע בכלב מתועד. לכי תדברי עם הקירות. אני גם תומכת באופן גורף בעיקורים, ושוויצי כלבתי היקרה שאני אוהבת בכל ליבי, מעוקרת עוד לפני ייחום ראשון ואני לא מצטערת על כך לרגע.

Bakura

New member
באמת באמת שלא התכוונתי באמת. ../images/Emo3.gif

אני אישית מתה על רוטווילרים. ועל כל הכלבים בעולם, בכללי. סליחה שוב~

Bakura

New member
כן, הם אהבת חיי~ :,D

(מבחינת סוגי כלבים, לפחות.) נכון שעכשיו יש לי רק גוש פרווה צהוב שהיא בקושי רבע רוטוילר (למרות שהיא עדין הכלבה הכי מדהימה ומושלמת בעולם, שושי שלי 3> ), אבל בעתיד יהיה לי אחד!!!11 אני נחושה בעניין~ >[ למה, לא חמודים? תראה את אוריאו, כפרה עליה ; ;. איך לקחו לי אותה. (טוב, אז אימצו אותה, אבל עדין, לא היינו ביחד מספיק ; ;.!)

habubnik

New member
בטח חמודים. חשבתי לרגע פשוט

שדיברת על שוויצי (בדיוק באחד השרשורים סיפרתי לכוכי שמישהו קרא לשוויצי רוטויילר), אז זה הצחיק אותי. הם לא רק חמודים, בחינוך נכון הם גם כלבים מדהימים בעיני (מבחינת אופי).

Bakura

New member
אוי, איזה יפה. ../images/Emo23.gif

מכירה אחד של מכר, קוראים לו יורי והם קצת דומים מבחינת צבע.
יש לה שיער חזה מאוד מרשים. ... זאת שלי D:~ דונצ'ה. למרות שהיא יצאה ממש ממש הרבה יותר כהה, היא בלונדינית XD

habubnik

New member
מתוקה אמיתית, איזה תחנות היא קולטת עם

האנטנות שיש לה על הראש?

למעלה