לא רציתי להגיב
עד שקראתי עת התגובה הזו. ניל"י, את ואני עברנו את שלב הויכוחים שלנו מזמן, העמדות שלנו בנושא ברורות עד מאוד אחת לשניה. על ה"נאורות"- לא אגיב, למרות שזה צורם לי. חוק לעיקור לסירוס חיות מחמד לא גזעיות? על מה ולמה? האם אין מספיק כלבים "גזעיים" ומתועדים שלא צריכים להביא גורים לעולם? מה נותנת להם התעודה ומדוע מגנה היא עליהם מניתוח כל כך חשוב זה? כלב גזעי ומתועד, היה פעם כלב מעורב (או "לא רשום", מחק את המיותר) שעשה את עבודתו נאמנה. היום מספר הכלבים העובדים כל כך מצומצם לעומת העבר, מה אנחנו משמרים פה? יופי? יש לא מעט כלבים מעורבים יפים. אופי? כנ"ל. צבע, צורה? חלקם סובלים כל כך מבעיות שהיו יכולות להמנע אם רק היה שותף לשושלתם המפוארת דם אחר, ולא הדם של אמ-אמ-אמא שלהם X10000. גם כלבים גזעיים חיים בעמותות. גם מתועדים וגם מקועקעים (למען הסר ספק). כלבת אנגול קוקר ספניאל, בת שנה וחצי, מיוחסת, יבוא מיוחד מתיזיבלוכו- חיפשה בית בנרות לפני שנה. אליה מצטרפים גם גזעים "שכיחים" יותר ומתועדים- פאגים, רוע"ג, פקינזים, לברדורים וגולדנים- ועוד ועוד. ברגע שהכלב תחת סורג ובריח- זה לא משנה איך הוא נראה, כמה הוא עלה או איך קוראים לסבתא שלו ואיך האגן שלה נראה, וכמה פרסים יש על המדף. אחח, כמה הנאה הייתי מפיקה מכלב כלב גזעי ומתועד שכזה אחרי שהוסרו אשכיו, או רחמה. ביום בו הקוקרית עברה עיקור, הבטתי בתעודות שלה וחשבתי על אמא שלה, שבטח המליטה לא פעם ולא פעמיים. אם היא הייתה ממליטה קצת פחות הכלבה הזו לא הייתה שוכבת בכלוב חשוך, אוכלת זבל של אוכל וסובלת עם עוד מאות כלבים. אין צורך לעקר כלבים מעורבים. יש צורך לעקר את כולם. ללא הבדל דת, גזע ומין. ואז מה? כשנגיע לגשר נעבור אותו. עדיף שלא יהיו כלבים בכלל מאשר שהם יחיו בחרפה שכזו.