דרושה יד מכוונת

גור42

New member
גם אני בחדר שלי סגור, לא עוזב את הטאבלט

זה לכשעצמו לא דבר רע.

חוץ מזה, גם רוב בני-הנוער "רגילים" לא עוזבים את המחשבים שלהם. זה שהם דבוקים לסמארטפון עם חברים ובמקומות ציבוריים (ומן הסתם מעבירים דחאקות על תמונות דביליות) לא הופך אותם ליותר מתפקדים מהבן שלך.

חMודי

New member
ענת , אחה"צ טובים, אנסה לעזור לך,

מה את מחפשת טרמפיסט, חונך, יועץ חינוכי- !?
אני , למשל, מתעסק בתחום החונכות חצי שנה.
עבדתי עם נערים בדרגות תפקוד שונות.

בהצלחה!

kagome10

New member
זו היא סתירה

אדם שמדבר בגובה העיניים הוא לא יד מכוונת. ומה דעתו של הבחור? הוא מעוניין בעזרה? הוא בכלל חושב שיש בעיה? להימצא כל הזמן בחדר זו לא בעיה, לדעתי.

anata7

New member
אני שמחה שאת לא רואה את זה כבעיה

רוב האנשים ה"רגילים" רואים זאת כבעיה, אבל הבן שלי הסביר לי והבנתי, הוא לא זקוק להרבה אנשים סביבו, יש לו עולם פנימי עשיר ביותר והוא זקוק להרבה זמן עם עצמו ללא "הפרעות" . התקשורת שלו עם אנשים שונה משלנו והיא על בסיס אחר לגמרי. מי שלא כמוהו או לא הורה של אחד כזה לא יצליח להבין. גם אני, כאמו, נזקקתי להרבה שנים כדי להבין....ומעניין אותי לדעת איך את מבינה את זה?

dina199

New member
לרוב האנשים ה`רגילים` גם אין כישרון מוסיקלי,

או כל כישרון אמנותי אחר. אז אין להם שום סמכות להחליט עבורהו האם זה טוב או לא טוב להיות בחדר.
אני למשל מציירת (תחביב בלבד
). ובבית אני לא מסוגלת לצייר אם יש עוד מישהו לידי. בשביל יצירה צריך את המרחב שלך.

arana1

New member
אני מבין את זה אבל לא יודע להסביר את זה

כי גם אני די כזה
ולא רק שאיני זקוק להרבה אנשים סביבי זה אפילו מאוד מפריע לי

חושב שזה נוגע גם בשאלה של יד מכוונת, של חיפוש אחר דרך, כי לאדם כזה בלווא הכי לא תהיה גם דרך במובן המקובל
למשל
ההצעות להפוך את מוזיקה לקריירה רק בגלל שהוא אוהב מוזיקה נתפשות ככיוון או דרך לאנשים נורמטיבים אבל לאנשים כמוהו זה עשוי רק לתקוע אותו יותר ולגזול ממנו את מה שנכון ויפה וטוב לו

עקרונית אני לא בטוח שכל כך חשוב להסביר למה זה לא בעייה
לא בטוח שהסבר כזה יעזור
מה שצריך זה לאפשר זכות וכבוד לבחירה
כזה שיאפשר לו יותר סיכוי למצוא קשר מהותי לו
הדדי , שיוויוני ונטול חשבונות וציפיות שמאפיינות את מה שהנורמה מכירה ומזהה כבסיס לקשר בין אישי ובכלל

הכיוון שלו זה אהבה
תאפשרי לו לחיות את הכיוון הזה
לשם כך לא צריך פסיכולוגים או מאמנים או יועצים משום סוג שהוא
להפך
הם רק מפריעים

kagome10

New member
להבין מה?

שאני לא צריכה הרבה אנשים סביבי? ההורים שלי די דומים לי בדפוסי התקשורת. יש להם כמות קטנה מאוד של חברים קרובים שאיתם הם שומרים על קשר. הם לא נפגשים לעיתים קרובות, אבל הם חברים.

בכל מקרה, ממה שאת כותבת לא נראה שיש לבנך בעיה כלשהי, וזה משמח.

גור42

New member
יש לו בעיה, אבל לא הבעיה שהוריו חושבים שיש

הבעיה שלו, במילותיו שלו עצמו, היא שאין לו כיוון בחיים. הוא מרגיש אבוד, ומודאג מעתיד לא ידוע ואפוף בערפל.

וזה לא מפתיע, כי כרגע עושה רושם שאף אחד בסביבתו לא ממש מבין אותו ולא יודע איך לעזור לו. אי-אפשר לעזור למישהו למצוא את דרכו בחיים, כשאין לך מושג איפה אותו האדם נמצא כרגע.

kagome10

New member
כנראה שאתה צודק

אבל אני חושבת שזו בעיה שיש לכך אחד מתישהו. במקרה הטוב. במקרה הרע האדם לא קולט שיש לו בחירה ושהוא יכול להחליט על חייו ופשוט הולך במקום שסוללים לו הוריו וסביבתו.
וזה פחד שכדאי מאוד לעבוד דרכו. רק שקשה מאוד לעשות זאת בסביבה לא מתאימה.

<אני כבר עכשיו פוחדת על מה יהיה אם אני לא אמצא עבודה אחרי שאני אשתחרר. וזה בהתחשב שיש לי כיוון כללי בחיים ותוכנית ב' ו-ג' ו-ד'>

גור42

New member
זה שמדובר בבעיה נפוצה, לא אומר שזה פחות בעיה

ובכל מקרה, לא מדובר פה "סתם" בפחד ממה יהיה. זה באמת יש לכולם, ואין כל-כך מה לעשות בעניין.

הבעיה העיקרית של הנער הזה היא שאין לו כיוון ואין לו תוכנית ואין לו מושג מה הוא רוצה. וגם אין לו, בעצם, עם מי להתייעץ. אני יודע איך זה מרגיש, כי גם אני הייתי פעם במצב הזה.

למעלה