דרושה יד מכוונת

anata7

New member
דרושה יד מכוונת

מחפשת בדחיפות אדם בעל ידע מקצועי (לא פסיכולוג) שיוכל לשמש יד מכוונת לבני בן ה 17.6 שמאובחן ב PDD ונמצא רוב הזמן בחדרו בבית. המטרה היא לעזור לו להתגבר על תחושת התקיעות ולמצוא את הדרך שלו בחיים תוך התגברות על החרדות. מתנגד לצערי לפסיכולוגים, מעוניין באדם שידבר איתו "בגובה העיניים".
אשמח לקבל המלצות ופניות. ענת 054-4311788
אלפי תודות!!!

ענתנוי

New member
תשני כיוון

הוא זקוק לטיפול "פילוסופי" ולא "פסיכולוגי" - תחפשי מישהו ללא "ידע מקצועי", אבל עם חוכמת חיים וגישה פילוסופית ולא "מקצועית".
יש מישהו כזה בסביבה? אדם מבוגר שהוא מעריך? מכבד את דעתו? מוכן להקשיב לו?

אני מוכנה לעזור ל"מטפל" שתמצאי, אם אין לו ניסיון בעבודה מהסוג הזה.....

anata7

New member
וואללה את צודקת

אני מרגישה שממש "הבנת " מיהו אדם, הבן שלי...הוא באמת מתפלסף כל הזמן על זה.....הלואי והייתי מכירה מישהוא כזה. אשמח לקבל המלצות....

arana1

New member
הבעייה שמדובר בתחום מאוד חלוצי

ורק בשנים האחרונות אפשר למצוא אנשים שמנסים להתמחות בו ולהציע טיפול דרכו
וממה שראיתי רובם ממש לא מרשימים בלשון המעטה

גם לדעתי טיפול דרך עיסוק במשמעות הקיום, בזהות, במקומו ,המשתנה, של הפרט בחברה... הוא הרבה יותר מתאים לאספים מגישות המבוססות על התנשאות עליהם כאילו הם לקויים חברתית

אולי החברה שלי תהיה מעוניינת ליצור איתך קשר לעניין זה
היא גם\מטבע העניינים, מכירה אוטיזם מקרוב וגם יש לה דוקטורט בפילוסופיה והמחקר שלה בתחום נגע ונוגע גם במשמעות של תופעות כמו אוטיזם לשאלות הקיום
וגם יש לה נטיה ורצון לעיסוק שאינו אקדמי אלא מעורב יותר בעצם הקיום ובעיקר בקיומם של ילדים

הרבה אספים מתפלספים כל הזמן
ומגיל מאוד צעיר
ולא בכדי
אלא שבמקום לכבד אותם ואת מהותם ולגשת אליהם דרך מאפיין זה מתייחסים אליו כאל תסמין (כאספרגר עצמו תייג אותם כ"פרופסורים קטנים" והסביבה כל הזמן מגנה אותם על חפרנותם)

anata7

New member
תודה על הבהרותיך

וכמובן אשמח לכל מי שחושב שהוא יכול לעזור!!!

TikvaBonneh

New member
מציאת דרך בחיים, חרדות,

לגבי מציאת דרך בחיים, הבת שלי הולכת למכון "לכל אדם יש שביל" בהרצליה. הם עובדים בדיוק על הנושא הזה. השאלה אם הם מבינים בPDD.
יותם נעזר בעו"ס שמגיע אליו ומאוד מאוד עוזר לו. הוא לימד אותו איך מחפשים עבודה, איך כותבים קורות חיים, וכן הלאה. הוא גם כיוון אותו לקורס מקצועי שמתאים לPDD. לפי חוק הסומטיים אתם זכאים להחזרים על פגישות עם עו"ס קליני. אפשר גם לגבל עו"ס מהרווחה, ללא תשלום, לצורך שיקום תעסוקתי.
לגבי חרדות, אני מכירה פסיכולוג שמטפל בשיטת נוירופידבק. השאלה אם הבן שלך יסכים לפגוש אותו. למה בעצם לא פסיכולוג? איזה איש מקצוע הוא רוצה?

anata7

New member
היי תקוה

אדם מאס בפסיכולוגים כיון שמגיל מאד צעיר לקחתי אותו לכמה וכמה כאלה על מנת להבין "מה יש לו" עד שלבסוף אובחן בגיל 13.
לגבי עו"ס מהרווחה כבר יש לנו אחד כזה הבעיה שמבחינת אדם אין כל כך קבלה וחיבור אליו ולמעשה תקופה מאד ארוכה הוא לא הסכים לקבל שום עזרה. אתמול, לאחר זמן רב, הוא בא לבקש בעצמו. יש לציין שהוא לא מקבלת את ההגדרה שהוא PDD ובכלל שום הגדרה שהיא....אני בודקת במרכז אורה גולן לגבי טיפול בחרדות האם שמעת על זה? הם כמובן מספרים על הצלחות ובאופן אישי אני מכירה אמא שזה עזר מאד לבן שלה.
ספרי לי על המכון בהרצליה איך זה עובד בדיוק.
תודות

TikvaBonneh

New member
אני שמה לך קישור למכון

ראיתי שהם עושים גם שיקום תעסוקתי. ולא כולם שם פסיכולוגים. עם הבת שלי זה בטח תהליך שונה מאשר יהיה עם הבן שלך. אולי הוא צריך יותר פגישות. בגדול מלוים אותה בתכנית. נניח שהיא רוצה לעבוד במקצוע מסויים אז עוזרים ומכוונים אותה בחיפוש מוסדות לימוד ומקומות עבודה. נותנים לה משימות שיקדמו אותה למטרה

TikvaBonneh

New member
תבקשי להחליף את העו"ס

אם אין חיבור, אז הוא לא יכול לעזור לו.
לא שמעתי על אורה גולן. באיזו שיטה הם מטפלים?
אני מכירה את יובל עודד, הוא מטפל בחרדות בשיטת נוירופידבק והוא מאוד ידוע.
שמה לך קישור אליו

dina199

New member
מה הכוונה 'לא מקבל הגדרת pdd'?

האם מישהו דורש את זה ממנו ?

anata7

New member
תשובות

אדם אובחן בגיל 13, הוא למד ב"צורים" משך שנתיים. את השנה השניה הוא העביר בקושי רב עקב התחלפות המנהלת שפרשה למנהל קשוח ואטום. ואז , לאחר מעורבות גדולה במה שקרה עם המנהל וחוסר ההבנות עם אדם, ולאחר התערבות המפקחת, ראיתי שזה לא יעבוד והוא ממש סבל והחליט לא להמשיך שם. היה נסיון להכניסו לבית ספר של בית אקשטיין במכמורת, אך זה לא הצליח. הוא היה שבע אכזבות כבר.
הוא נמצא בחדרו ורוב הזמן מנגן, מקשיב למוזיקה, כותב מוזיקה, נמצא בכל מיני אתרים הקשורים למוזיקה באינטרנט ואף משוחח שם עם אנשים מכל העולם....
קיבל פטור מהצבא, לא מעוניין בשרות לאומי.

dina199

New member
נראה לי שכיוון שלו מאוד ברור - מוסיקה.

אז למה למשל שלא להמשיך בלימוד מוסיקה מקצועי (בלי להתלבט אם הוא מקבל את הpdd או לא כי זה בכלל לא חשוב).
האם יש סיכוי שיחשוב על התנדבות לצבא? אני שואלת בכל מקרה למרות שהסיכוי הכי גדול שצבא (אפילו בהתנדבות) לא מתאים לנפש האמנותית שלו.
ואם הוא מנגן, מלחין ומאזין למוזיקה אני לא רואה שום בעיה שהוא נמצא בחדר שלו. הרבה אמנים צריכים את המקום הפרטי שלהם כדי להתרכז וליצור.וזה שוב שייך לאמנות ולא לpdd

גור42

New member
הבעיה זה לא שהוא "נמצא בחדר שלו"

הבעיה היא שהוא מרגיש מתוסכל ותקוע.

אם הבנתי, אז הבקשה לעזרה בכלל באה ממנו.

ולגבי מוסיקה, אני לא בטוח שלימודים רשמיים זה רעיון כל-כך מוצלח. בטח לא בשלב הזה. עדיף להתחיל עם משהו פחות תובעני ויותר קצר-מועד, מאשר לימודי תעודה במוסיקה. הדבר האחרון שאנחנו צריכים עכשיו, זה לספק לבחור עוד מקור לאכזבות.

כמובן שאם אחר-כך הוא ירצה ללמוד באופן רישמי, זה מצויין. אבל נדמה לי שכרגע עדיין מוקדם בשביל זה.

dina199

New member
נקודת מוצא שלי שמי שמרגיש

מתוסכל אלה ההורים כי `הוא תקוע בחדר`. אני עדיין לא קיבלתי תשובה מהן החרדות שלו.
גם הצעה להפוך את המוסיקה למשהו מקצועי זו תשובה להורים לגבי `כיוון`. מה שברור לי
(ולי בלבד, הרי הוא לא מתבטל בחדר ) שכיוון הוא מוסיקה, הכיוון קיים וכולם יודעת שהוא קיים. רק כנראה הסביבה לא מוכנה לקבל את הכיוון הזה. אז ההצעה שלי היא אחת ההצעות בכיוון ואין שום צורך לקבל אותה.
מה שהכי הרשים אותי שהוא לא רק מנגן אלא גם מלחין. ונראה לי מלחין צריך תנאים טובים כדי שיוכל להלחין.

גור42

New member
"מוסיקה" זה נכון, אבל הרבה יותר מדי כללי

הבחור מודאג מהעתיד, והוא מודאג בצדק. כי אין לו מושג מה הוא רוצה לעשות עם החיים שלו, והוא כנראה מספיק חכם (לפחות בתת-מודע) כדי להבין שהעתיד לא יסתדר מעצמו במטה קסם.

גור42

New member
עדיין לא הבנתי מה פירוש "לא מקבל את הפידידי"?

הוא לא מקבל בכלל את העובדה שהוא שונה? או שהוא פשוט לא מוכן מקבל את זה שמדובר בדבר שלילי? במה העניין הזה מתבטא.

dina199

New member
גם אני לא הבנתי את זה.

נראה אם זה היה `סתם` בחור כישרוני שיושב בחדר , מנגן ומלחין - אף אחד לא היה אליו בדרישות `לקבל` משהו.

גור42

New member
השאלה החשובה, זה האם הוא מבין שהוא שונה

האם "לא מקבל את פידידי" פירושו שהוא לא מקבל את השונות שלו כ"ליקוי" או כ"נכות", שזה מצויין ואפילו ייקל על העבודה שלי איתו (זה טוב שהוא כבר יוצא מהנחת המוצא שהיא הכרחית כדי למצוא באמת את הכיוון שלא)

או שהוא מכחיש לחלוטין את העובדה שהוא שונה, ואז אין לו בכלל סיבה לרצות להיפגש איתי או להתחבר איתי, כי למה דווקא אני?

TikvaBonneh

New member
מה קורה עם החברים שהיו לו בצורים?

הוא לא רוצה לשמור איתם על קשר?

למעלה