דעתכם

דעתי

האימפיריאל הוא המקום היחיד ששתיתי בו יותר מבירה כבר מעל 3 שנים (אני מכליל את האירועים כמו שהיה בנינקסי, זה אותו דבר לענייננו).

זה בגלל שהמחיר בארץ יקר, אני אישית לא מוצא לנכון לשלם 50 ש״ח לקוקטייל, ובטח שלא למנת סינגל מאלט. לא ברמת ההכנסה הנוכחית.
אז אני מגיע לאימפריאל בשעות ה-happy hour, ואם זה משתלם למקום ממגוון השיקולים, אני מרוצה.

ואני מגיע דווקא לאימפריאל ולא למקומות אחרים שמציעים הנחות כי יש תמורה ייחודית. זה לא אוסף מרכיבים מהמדף שעורבבו יחד בכוס, כמו במרבית הברים. יש מחשבה, יצירה ואיזון, שהופכים את הקוקטייל לסוג של אומנות (מעבר לכוסות ולקישוטים). מרגישים את זה בטעם. ולא לכולם מתאים אומנות, וזה בסדר.

בהתייחס להערות שעלו בביקורת:
גודל הקוקטייל נראה לי מתאים, מאפשר להנות מכמה קוקטיילים בערב תחת מגבלת אלכוהול נתונה.

קרח הוא חלק מהמתכון. יש לו מקום וסיבה, ובמיוחד כשאתם משקיעים בצורת הקרח המתאימה - קוביות, מרוסק, כדור גדול.

האוכל טעים מאוד, אבל גם לדעתי המנות קטנות יחסית למחיר. וזה בסדר, גם במסעדות יוקרה המנות קטנות יחסית למחיר לדעתי (כלומר, פשוט יקר). שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, אתם רואים את הסטטיסטיקה בסוף החודש ומנסים למקסם רווחים.

מחיר זו הדרך העיקרית של בית עסק לווסת לחץ וביקוש. אתם לא מפרסמים, ועדיין מלא כל יום? כנראה שמספיק אנשים מוצאים את המחיר לטעמם.

לסיכום - ישר כוח ובהצלחה, לדעתי האימפריאל בדרך הנכונה.
לטעמי אפשר להוסיף לתפריט האוכל מנה או שתיים זולות יותר ופחממתיות יותר, נגיד איזה לחם הבית עם ממרחים מעניינים.

Gargeran

New member
התייחסותי הצנועה, אם יורשה

אני חושב שבאופן יחסי, אין ספק שבאימפריאל, איכות הקוקטיילים והמבחר שלהם, כמו גם מקצועיות ומקצוענות הברמנים היא הגבוהה ביותר שנתקלתי בה בארץ, ייתכן שגם בחו"ל, למרות שטרם עשיתי מאמצים להגיע לקוקטייל ברים נחשבים בעולם. מכאן, מוצדק במידה מסויימת לגבות יותר כסף בעבור התמורה שהיא בעיניי גם התרומה הכוללת, ולא רק המשקה עצמו.

גם מבחינתי כמויות, אני לא סבור שיש מקום לבוא בטענות, הכל עשה רושם כמדוד בדיוק רב ואני מניח שיש קוקטיילים שבהם כמות המשקה קטנה יותר מבאחרים באותה רמת מחירים, כי יש שימוש באלכוהול יותר יקר או סיבה דומה אחרת.

בנוגע לאוכל, הכל עניין יחסי כמובן...
גם גודל המנות ביחס למחיר, גם איכות האוכל ביחס למחיר וגם איכות האוכל ביחס לבר עצמו.
אכלתי רק שתי מנות באימפריאל (יש לציין שהייתי רק פעם אחת, בנתיים) ואני חייב להגיד שהרגשתי שהתמחור שלהן גבוה מידיי. אמרתי לעצמי שאולי זה בגלל הרמה אליה מכוון המקום, אבל האיכות לא הצדיקה את המחיר.
אם לענות באופן יבש על השאלה האחרונה שלך.. אוכל בברים הוא לא הפקטור העיקרי ואף אחד לא ישווה אותו למנה שהוא מצפה לאכול במסעדת גורמה (הוא גם לא מתומחר ככה), אבל במקרה הספציפי של האימפריאל (בעיקר כי רמת השתייה כל-כך גבוהה) מצופה במידה מסויימת שגם האוכל ילווה את השתייה באופן דומה.
מהתפריט לא עולה שהאוכל באימפריאל נועד לעזור להתמודד עם האלכוהול, לא כל המנות שם עושות רושם של לרפד את הבטן לאלכוהול, יש כמה מנות שהתיאור שלהן בתפריט נשמע מבטיח, אבל הביצוע שלהן לא היה ממש מספק. השרימפס המטוגן אולי כן עונה להגדרה שנתת, למרות שגם הוא יכל להיות קצת יותר מוקפד (ושוב, הציפייה להיותו מוקפד היא כי יש הקפדה רבה על הקוקטיילים), אבל הייתה מנה של דג ברוטב בוטנים (אם אני זוכר נכון) שלא ענתה במיוחד על הצורך להתמודד על האלכוהול וגם לא הייתה טובה במיוחד בפניי עצמה.

בכל מקרה, נהנתי מאוד מהמשקאות ששתיתי (היה אחד שלא התחברתי אליו מבחינת הטעם, אבל ברמת הביצוע לא הורגש בו שום דבר רע) ואחזור שוב בשמחה.
רק שתי הארות אחרונות:
> הצפיפות יחסית גבוהה (במיוחד באיזור של פינת הבר שבונה לרחוב)
> תכניסו לתפריט קוקטיילים עם צ'ילי או אלמנט חריף אחר, זה ממש בלט בחסרונו מבחינתי... :)

nukke

New member
תשובות

(רקע למי שלא קוראים לו אורון אבל קורא את זה: אנחנו מבקרים הרבה באימפריאל ואנחנו חובבי קוקטיילים ותיקים.)

1. מחירי אלכוהול בברים - מודה ומתוודה, לא שמתי לב. אני קוראת תפריטים אבל משווה מחירים בין המוצרים שקיימים בתפריט בהווה, לא בין העבר להווה. ובכלל, מחוץ לאימפריאל אני בכלל שותה בירה או מיקס מאוד מסוים...

2. תגדיר מוצדק. יותר זול לי להכין קוקטייל בבית. יותר זול וטעים לעשות קומבינות ולהשיג בקבוקי בירה קראפטיים מחו"ל שבחיים לא יגיעו לארץ מאשר לשבת על חצי גולדסטאר ברוב הפאבים בארץ (אולי חוץ מב"מקום יפה לקפה" בכחל, שב19 ש"ח מקבלים גם חצי גולדסטאר טריה וגם נוף מהמם לכנרת). מאידך, וזה נאמר כבר מיליון פעמים - בחוץ אנחנו משלמים על חוויה כוללת, ורק מתבקש לשלם פרמיה על החוויה הזאת. א ב ל - למרות שאנחנו באמת מרוויחים בסדר וצריכת אלכוהול מהווה חלק מההוצאות הקבועות שלנו בבית ולמרות הרכיבים המיוחדים ולמרות הכל - אני מכוונת את הביקורים שלנו להאפי האוור, כי וואלה, 50, 60, 100 ש"ח פשוט יקרים לי מדי. אם כבר נכנסים לנקודה הזאת - התראת מחיר לפני הקלדת הזמנה ושקשוק, בבקשה.

3. פחחחחחח. אתה יכול לחזק לי?

4. מה שנמרוד אמר - אם זה עלה לכם יותר אז כן.

5. כן. מבינה את הרצון של האימפריאל למתן חוויה כוללת, אבל אישית, אני צריכה לאכול כשאני שותה. משהו לא יקר, גריזי במידה וטבעוני. אופציית הסלט באימפריאל לא מספקת אותי ולכן בדרך מ- או אל- אני משתדלת לעצור בשווארמה הצמחונית כדי לסגור את הפינה :)

XOXOXO

שירונט הצביעה על דבר אחד מהותי בעיניי

שלדעתי עלה כאנקדוטה שלא נלקחה ברצינות... שם המלצר והמנהל בחשבונית הם שמות משעשעים (אם אתה חלק מהצוות), כאלה שמעידים על חוסר סדר וארגון ברמה קיצונית (אם אתה לקוח חד עין).

אם תגיע לאיזור המושבה הגרמנית בירושלים אולי תוכל לשמוע את הסיפור על זה שהגיע לייעץ ומיד פיטר את האחמ"ש בגלל ששמות המלצרים, הברמנים והמארחים במחשב לא היו שמות פרטיים מדויקים. אותו מנהל סבר אז (וסבור גם ברגע זה) שמקום שעל מסמך רשמי שלו - ועוד כזה שמחלקים ללקוחות בתום כל מפגש - יש עדות לריפיון במשמעת, הוא מקום לא רציני שמשדר חוסר רצינות. זה כמו שהחזית תהיה לא-מוארת או שהשירותים יהיו מלוכלכים... זה נקרא מסר (Signal) והוא נקלט היטב.

המשמעות היא שאם הגעתם למצב שבו אתם מוסרים חשבונית ו/או קבלה ללקוח עם בדיחות פנימיות שלכם - אתם צריכים להבין שאתם יותר בסטה שכונתית בשוק ופחות בר הקוקטיילים מספר 1 וכו'. אני חושב שהעובדה שבחרת להגיב בשם עצמך מעידה על כך, ולדעתי גרמת נזק למקום כשהשתתפת באותו שרשור.

אני אומר לך את זה כחבר: הביקורת נגדכם היא רק סימפטום, כנראה, למצב. אתה יכול לענות ולהסביר עד מחר, ואתה יכול לחשוב טוב-טוב למה זה קרה.

knappertsbusch

New member

השתתפות של נותן שירות (שאינו מנהל/מקים המקום) בשרשורים כאלה מועדת לכישלון מראש.
לא רק בתפוז, בכל מקום. זה מצב שאי אפשר לצאת ממנו כמנצח, לא משנה מי צודק.

SimpleAim

New member
לפעמים המטרה היא להסביר ולהביא איכפתיות

ולאו דווקא לנצח בכזה שרשור (ואולי, "נצחון" לא חשוב במקרה כזה?)
לטעמי, התגובה של Padod הייתה חשובה ואפשרה לנהל דו שיח בנושא

אני חייבת לציין בהזדמנות זו שלא מסכימה שתמיד תמצא את עצמך מגולגל בזפת ונוצות אחרי ביקור בפורום ביקורת מסעדות...
נכון, זה פורום לא פשוט (ואני אומרת את זה בתור מי שניהלה אותו פעם...) אבל הוא פורום מאוד שוקק חיים ומי שעובר את המשוכה הראשונית של הכתיבה זוכה שם לחיבוק חם (ממש בדומה לפה)

Padod

New member
קשקוש, דן

יקירי, קשקוש מוחלט.

לנפח את השם על הקבלה לכדי העיקר כאן זו בחירה לפספס מהותו של בר ושל חוויה בבר. על אחת כמה וכמה להשוות בין זה לבין התנהלות קלוקלת של מקום או להפוך את המקום לבסטה בשוק בשל בדיחות פנימיות במקום, צר לי, אבל זו הפעם הראשונה שלדעתי אתה טועה לחלוטין.

אני בחרתי להגיב שם, ועכשיו אני בוחר שלא להגיב שם.
תגובותיי היו שקולות, וזכו בחלקן להתייחסות ראויה אבל דווקא ההתייחסויות הפחות ראויות גרמו לי לבחור שלא להגיב שוב.

לא נגרם למקום שום נזק, לא מהביקורת ולא מהתגובות. המגיבים אינם אנשים שהיו מגיעים למקום מלכתחילה, ואופיו של פורום ביקורת מסעדות הוא שהופך את הדיון שם לעקר ולמסוכן במקום לפורה ומועיל לכל הצדדים. לו ניתן היה לדון בסוגיה, אני משוכנע שהיית מבין טוב יותר את המצב המתואר שם ומבין את עמדתי טוב יותר.

התגובה שלך היא סימפטום לבעיה שלכם

ביקשת דעות בפורום ציבורי וקיבלת אחת (ועוד ממישהו שאולי עסק בתחום יום וחצי בחיים שלו) - התגובה שלך ל*דעה* שהצגתי היא "קשקוש" ו-"קשקוש מוחלט".

ואם זה לא מספיק, אתה מאשים אותי בכך שאני "מפספס מהותו של בר ושל חוויה בבר". אני מתנצל על זה שאני לא לקוח מושלם שמבין את תפקידי במערכת היחסים בה אני משלם לבר בו אתה מועסק בכדי לקבל שירות ו/או מוצר. יש לזה פיתרון פשוט: מעכשיו אעניש את עצמי על הבורות שלי בתחום קיומי כלקוח ואקח את הכסף שלי למקום אחר.

אתה טוען שלא נגרם למקום נזק? לפחות לקוח אחד איבדתם (אני). אולי מבחינתך זה לא נזק... אם גם בעל הבית חושב כמוך, מגיע לו שיפשוט רגל. ואם לא, עליו לשקול את המשך העסקתך. אני סבור שגרמת נזק רציני למקום ואם אני הייתי זה שמשלם לך משכורת היינו מקיימים שיחה נוקבת וקשה לגבי חירויות מסוימות שלקחת לעצמך בהקשר של דברור המקום.

ובקצרה - התנשאות על לקוחות היא סגולה לאיבודם. זה נחמד שאתה סבור שמי שלא מסכים איתך לא ראוי להגיע, אבל נדמה לי שזה לא בדיוק ידיר שינה מעיניהם כפי שזה יגרום לבעל הבית שלך למרוט את שיערותיו. אני מניח שתתקשה להאמין, אבל העמדה שלך לא רלוונטית, מכיוון שהלקוחות מצביעים ברגליים גם אם אתה חושב שהם פשוט לא מבינים.

Padod

New member
ראשית

פה בפורום ואיתך בוודאי אני מרשה לעצמי לדבר כמו אל חבר ולא כמו אל קורא\כותב ערטילאי, מכאן שכל הקשר התנשאותי שמצאת הוא בגדר דימיון. לא היתה ולו שמץ של התנשאות בדבריי באף שרשור אחר בנושא.

לקוחות אכן מצביעים ברגליים, והמקום מלא בכל יום. זה לא לומר שאין בו טעויות ואין לאן להתפתח אבל זה כן לשים את הדברים בפרופורציה - לא הנאמר בפורום השכן, לא הנעשה במקום המתואר בביקורת ולא הדברים הכתובים כאן מעידים על אופן התנהלותו של הבר בצורה אובייקטיבית.

ושוב, לקחת את השם המופיע על הקבלה עד כדי ביטול המקום לחלוטין היא הוצאה מהקשר. ניפוח נושא טפל והסקת מסקנות שגויות בגינו.

בוא נדבר עוד שנה מהיום

ונראה אם אתם עדיין מלאים (ע"ע הסקוטית, שגם שם בוודאי היו סבורים שהכל מצוין ומעולה). בינתיים, הנה משהו לקרוא, שאני מניח שאתה מבין בו הרבה יותר טוב ממני.

מרצה חכם שלי אמר לי פעם: לא לעולם חוסן... כשהלקוחות מפסיקים להגיע מאוחר מדי לשנות גישה. כרגע הגישה שלך משולה לתליית שלט בכניסה שאומר "מי שלא חושב כמוני בוודאי טועה ולכן לא מוזמן להיכנס".

מעניין, מה אומר בעל הבית? גם מבסוט?

זו תגובה רצינית יותר

מאשר "קשקוש". אני מניח שנפל האסימון לגבי ההתנהלות שלך במקרה הזה - מסתבר שלא מספיק לרקוח קוקטיילים מחומרים איכותיים תוך הקפדה וכו', בכדי לתת שירות טוב.

האמירה לפיה "מי שלא מצליח לקלוט שהוא אמור להיות מרוצה מכך וכך, הוא פשוט לא הלקוח המתוחכם שאני רוצה" לא מתאימה לעסק שרוצה לשרוד (במיוחד אם הוא מוכר קוקטיילים ב-50 ש"ח ולא ב-500 ש"ח, ואז מדובר בשוק נישתי שבו אפשר להבין אמירות כאלו). התאמה לצרכי הלקוח היא ערך חשוב מאוד כאשר נותנים שירות, ולא תמיד אפשר לפטור תלונות ב-"אתם לא מבינים מספיק באלכוהול" או ב-"אני זה שנתן לכם את השירות ולכן לא יכול להיות שככה וככה".

אני יכול לספר לך שאני אוכל באותה חומוסייה כבר שלושים שנה (שזה הישג די מרשים, לדעתי). ביום שבו אחשוד שהם מזלזלים בי או שהם לא עושים כל מאמץ בכדי שאהיה מרוצה - אומר להם שלום בנימוס וזו תהיה הפעם האחרונה שיראו אותי שם. הם יוכלו לספר עד מחר שאני לא מתאים לאופי או שאני לא מבין מה זה להיות לקוח של חומוסייה, אבל עובדתית אני מפרנס אותם בשלושה העשורים האחרונים ואני עושה את זה מבלי לעורר בעיות. אם הם יתחילו לרקוח חומוס-בוטיק מגרגירים שגדלים רק בשדה מסוים בצפון-איטליה, שמוגשים בכוס מאוירת שאפשר להשיג בהזמנה ורק מנזיר טיבטי, זה לא ממש ירשים אותי. אני מתרשם מזה שהם נותנים לי את אותו היחס מאז הפעם הראשונה שנכנסתי בדלת שלהם כשאני מחזיק ביד של אבא שלי ולא מגיע לגובה של הכיסא. והנה: הם שם כבר לפחות שלושים שנה.

ובלי קשר - למדת שיעור מעניין, ובזול... משבר שירותי קטן אפשר לפתור בקלות רק בהתחלה. ברגע שהוא מתחיל לגדול ההשקעה גדלה בסדרי-גודל. זה שהטיעונים שלך היו מקצועיים או שבחרת בחירות כאלה ואחרות במהלך התגובה שלך באותו פורום לא הפכו אותך לצודק או לחכם. השאר את הדוברות למי שמיומן בזה והמשך לדבוק באותו עיסוק שבו יש לך יתרון יחסי או מוחלט על רוב האוכלוסיה.

אני נאלץ להסכים עם אורון

גם אם זה לא בסדר לכתוב שמות מצחיקים על הקבלה (וגם על זה אפשר להתווכח), להרוג את המקום על סמך דבר כזה זה "קצת" מוגזם, ואופייני לביקורות אחרות שאתה כותב.

רק בשביל לכייל אבל את הדברים שלך, היות וכל מה שאני זוכר שכתבת על פאבים, מסעדות ויבואנים היה שלילי-קיצוני, האם אי פעם נתקלת בעסק בארץ שעדיין קיים היום ושאינו קשור אליך - שלא היה גרוע לדעתך?

למעלה