דעתכם

passioneta

New member
אתה עשית לייק למי שכתב על פורום שכן שהוא

קן צרעות. אני חושבת שזה הפך אותך ללא רלוונטי מבחינתי.
אני לא מתיחסת לתוכן הביקורת - אם היא נכונה או לא - אלא להתנהלות שלך, ושל אנשים מאוד-לא-נעימים מהפורום הזה ברשת (וזה לא כולל את פדוד, שהתגובות שלו היו לפחות ענייניות ולא אישיות).

down under

New member
האנש המאוד לא נעים מהפורום הזה

כולה כתב בתגובתו הראשונה, אשר עוררה עליו עליהום נוראי (כולל של מנהלי הפורום) את המשפטים הבאים: "נו, שויין" ו-"זה לא עושה לך ולשם שלך שום דבר טוב".
שני משפטים שבוודאי לא מזכים או יזכו את הכותב בפרס חנה בבלי (נא לגגל, מי שלא מכיר את כוהנת הנימוסין) אך מנגד הם ממש לא משהו בוטה או גס רוח או השתלחות או
חריגה מכללי נורמת כתיבה בפורום ציבורי.

under

התגובות שלך לכל אורך הדיון הזה עושות בדיוק ההיפך ממה שאתה מנסה.
כמו שכתבו לך בפורום השכן, אתה עושה שירות דוב לאימפריאל ולפורום ויוצר אנטגוניזם עצום לכל הנושא.

גם אם אתה לא מבין למה - אולי כדאי שתקבל את זה כנתון.

passioneta

New member

הלייק שלי התייחס

למשפט הבא:
"אל תגיב לביקורת, לא לחיוב ולא לשלילה, לא בפלטפורמה הזאת ולא בשום פלטפורמה אחרת."
חלק מהתגובות ש-padod קיבל בפורום ביקורת מסעדות רק מחזק את המשפט הזה, ויש מי שיטען שגם חלקים אחרים בתגובה הזו...

passioneta

New member
עשית לייק לכל התגובה, כולל הכל

אם לא התכוונת להסכים עם הכל, אז ראוי שתסביר את עצמך ותתנצל.
כי הסכמת עם:
"אבל תיזהר, תיזהר מאוד עם קן הצרעות הזה שנקרא פורום ביקורת מסעדות."

"חכה שהעליהום/סקליה בכיכר העיר ידעכו מעצמם והכול יחזור לסורו."

"ואספסוף נותר אספסוף."

פה זה לא בית משפט

זה פורום, באים לפה בשביל הכיף ולא בשביל לריב
נדמה לי שכמה אנשים לוקחים את זה קשה מידי

לא הייתה לי כוונה להעליב אנשים, מקווה שעכשיו זה ברור

passioneta

New member
עכשיו כן, תודה

האמת שכל הסיטואציה הזו ובעיקר חלק מהפוסטים של ה"גברים גברים" כאן ובעיקר בשרשור השכן על כמה שלהם יותר גדול ("10 הטובים" "את יודעת מי אלו" וכו') גרמו לי לתחושת דה ז'ה וו שלקח לי זמן לפענח אותה אבל הנה: זה מה שקורה כשנשים "מעיזות" להתבטא בנושא שיש מי שרואים אותו כראוי ל"גברים גברים" בלבד.
לא נורא. בכל בתחומים, תגובות מסוג זה מעידות בעיקר על חוסר ביטחון עצמי.
וכאן סיימתי להתארח אצלכם, היו שלום.

down under

New member
את לקחת את זה למקומות כל כך אבל כל כך

אבל עוד יותר כל כך לא נכונים. אין קשר לכך שפותחת הביקורת היתה אשה.
גם לגבר שהיה כותב את אותה ביקורת הייתי מגיב בדיוק באותה צורה!

ענייני מגדר

כשכתבתי את ההתייחסות הראשונה לביקורת לא ידעתי/חשבתי שכתבה אותה אישה (אפשר גם לראות את זה מהשימוש בלשון זכר) אז הטענה שלך נופלת.
דווקא על צורת ההתנהלות בשרשור בפורום מסעדות היה לי המון מה להגיד מבחינה מגדרית, אבל התאפקתי ממש. עם זאת, משעשע אותי לחלוטין שהאזכור לנושא המגדר מגיע מהעבר השני של המתרס.

Desert Seagull

New member
העמדה שלי

דבר ראשון אני יוצא מנקודת הנחה שהאימפריאל לא פונה לכולם ומשרה אווירה של מקום מקצועי ואיכותי לאנשים שבאים לטעום ולחוות. לא לאנשים שבאים לדפוק את הראש, להשתכר או לאכול. המוצר המרכזי שהמקום מספק הוא קוקטיילים, אך הייחודיות שלו על פני מקומות אחרים הינה איכות המרכיבים, צורת ההכנה וההגשה ללקוח. בגדול, זה לא רק המשקה אלא גם החווייה שעוטפת אותו.

ב-95% מהמקרים הגעתי בשעות השמחה והסיבה לכך היא שעבורי לשלם 25-30 ש"ח לקוקטייל זה VFM חסר תחרות. אני לא חושב שאי פעם הוצאתי סכום של 50-60 על קוקטייל "רגיל" ועד כדי 100+ לקוקטייל מיוחד מלבד פעם או פעמיים באימפריאל כשבאתי מחוץ לשעות השמחה. אני מודה, לי זה כואב בכיס ואני משתדל להימנע מכך. האם שווה להשקיע 50-60 ש"ח בעד המרכיבים וצורת ההגשה? אני משער שכן, אבל תחת ההנחה שלקוח אמור להזמין 3-4 קוקטיילים לשעה, החשבון אח"כ תןפח לסכום משמעותי.

אני לא יודע מה מידת ההבנה של הלקוחה המדוברת במה שהיא שותה. אולי זה גם לא רלוונטי. אבל כן - יש שונות יחסית גדולה בחווייה כתלות בשעה שאתה מגיע ונותן השירות. גם לי קרה שבביקורים שלי יצאתי מאוכזב. ההבדל הוא שאני יודע מה אני צריך לעשות ומה אני צריך לוודא לפני שאני מגיע. אני מניח שלו לא הייתי יודע את הדברים הללו, גם אני הייתי מפסיק לבוא. למה? כי אני רוצה לקבל את אותו מוצר, פעם אחר פעם, באותה איכות. אבל זה אני ואני מדבר רק בשם עצמי.

עם חלק מהערותיה אני מסכים. השולחן ההוא שממוקם בקצה הבר, צמוד לקיר ודחוס בין שולחן אחר לבין שני כיסאות בר הוא שולחן עינוי. הוא לא נוח בעליל. אני תמיד אעדיף להמתין מאשר לשבת בשולחן הזה.

לגבי ההזמנה של הלקוחה שמעירה על רמת התחכום במקום (אין סאוור) אני מסכים חלקית. אני מזכיר את הסיטואציה שבה לקוח ביקש ג'ין עם מלפפון והוא לא קיבל את מבוקשו. למה הוא לא קיבל? זו שאלה אחרת. אבל לקוח שיוצא לא מרוצה ובתחושה שאפילו לא ניסו לבוא לקראתו זה לקוח שהולך ולספר לכל העולם כמה המקום גרוע. חווייה טובה עוברת לשלושה אנשים. חווייה רעה עוברת למאה.

קונקרטית לגבי השאלות שלך:
אני כמעט ולא יוצא לברים חוץ מהאימפריאל כך שאין לי מושג. אל תשכח שהייתה גם רפורמה באמצע. בירות כמובן שעלו והתייקרו. אלכוהול? לא יודע.

האם מחירי האלכוהול מוצדקים ובאימפריאל בכלל? אם הייתי מנהל עסק, הייתי יודע. קל לי כלקוח להתלונן על כך שבירה בבר עולה פי 3 מבחנות, ובחנות היא עולה פי 3 מאשר באירופה.

מי שרגיל לשתות משקאות ארוכים (לונג איילנד! עם קרנבריז! ותחזק לי אותו טוב טוב!) עשוי למצוא חלק מהמשקאות באימפריאל כ"קצרים" מדי. אבל זה עליכם לברר מה הלקוח רגיל ואוהב לשתות וללכת בכיוון הזה או לכיוון אחר בהסכמתו. מכיוון שאתם מכוונים ל-3-4 קוקטיילים בשעה ללקוח אתם לא יכולים להוציא קוקטייל של חצי ליטר לאדם. וחוצמזה, האימפריאל זה לא בראסרי או קפה ארומה. אנשים לא באים לשם בשביל לתקוע מטען ללפטופ ולשבת על קפה במשך 3 שעות.

האם זה מוצדק לגבות יותר על מרכיב טרי ואותנטי? זה סוגיה של עלות רכיבים, עלות הידע ומיתוג. אישית, אני מעדיף לשלם יותר ולקבל מוצר טוב יותר. בהרבה מקרים טרי ואותנטי משמעותו טוב יותר ועל זה אני מוכן לשלם.

האוכל זו סוגיה מאוד מעניינת. מצד אחד 3-4 קוקטיילים בשעה הם שווי ערך לכליטר וחצי של בירה מבחינת כמות האלכוהול ומצד שני, אין לך במה לספוג אותו. לא סתם אני מזמין תמיד את הבגט. זה הדבר היחיד שמסוגל להתמודד עם שעה וחצי או שעתיים של שעות שמחות. אני לא בא לבר בשביל לאכול. אבל אני חייב משהו להכניס לפה יחד עם הקוקטייל. תקרא לזה פיקסציה אוראלית, הספגת הבטן או כל דבר אחר. המנות שלכם תואמות לדעתי התנהלות של טאפאס בר בברצלונה. מנות קטנות לדרינק אחד וללכת הביתה. אם המטרה היא לקוח שיזמין 3-4 קוקטיילים בשעה, צריך למצוא לזה מענה טוב יותר לדעתי.

סה"כ אני נהנה מביקוריי באימפריאל. לא סתם גם לקחתי כמה וכמה כרטיסי ביקור שלכם כדי לחלק לאנשים שאני מכיר. שלחתי אליכם יותר מעשרה אנשים ורק אחד חזר ממורמר. למרות שאתם לא מקום קל לעיכול וצריך יותר מביקור אחד בשביל לגרום לאדם להבין איך המקום עובד, כמעט כל מי ששלחתי מאוד נהנה מהמקום.

ולגבי הבחורה בפורום ביקורת מסעדות? הביקורת שלה עניינית כמו שאני אוהב לאפרויג. אם יש לך שאלות נוספות או הערות שאתה רוצה להפנות אליי גם באופן פרטי, אתה יודע איך להשיג אותי..

איך הגעת ל-3-4 קוקטיילים בשעה?

זה מתכון בטוח לשכרות של בנאדם בוגר ושבע, תוך שעה-שעה וחצי לכל היותר

salo22

New member
אני חושב

שדעתך כן הייתה צריכה להישמע, אבל הסיטואציה מסובכת ובהחלט דורשת זהירות מסויימת ומחשבה. זה לא יהיה בדיוני לחשוב ששתי העלמות החביבות הן קרוב לוודאי רחוקות בהחלט מקהל היעד שאליו אתם מכוונים, של אנשים שמבינים אלכוהול, אולי אפילו "חיים" את זה.. הן פשוט יצאו לבילוי ואתם פיספסתם אותם בסופו של דבר, השאלה מה אתה עושה עם זה היא כמובן עניינך.. אפשר להתעלם כי הן כנראה לא חלק מהאג'נדה וקהל היעד שקורא אותן מבטיח לך שגם הוא רובו לא שם.. האמת כשאני חושב על זה, די ברור שגם אני כנראה לא קהל היעד, כי ההבנה באלכוהול מוגבלת ובעיקר מבחינה כלכלית, לא יכול להרשות לעצמי 3-4 קוקטיילים בערב ב 50 ש"ח לכוס, ועוד מוכפל כנראה לזוג, ולא משנה איפה זה, במסעדה או בבר.
מצד שני אתה כמובן לא אמור לייצר בשבילי עכשיו קונספט של מטבח רציני ואלכוהול טוב מסביב, כי זה לא אתה. לגבי המשקאות שהן הזמינו - לא קראתי לעומק אבל אם לדעתך יש ניואנסים "מקצועיים" שהן פיספסו (קרוב לוודאי שכן, חומרי גלם מיוחדים שאתה מתכוון אליהם בהודעה שלך?), היה ראוי שהעניין יובהר.. לפי התגובות כאן הם הזמינו "בחוסר ידיעתן" משקאות מאוד בסיסיים, שכנראה אינם משקפים את מיוחדות המקום, האם לדעתך התמחור עליהם מאוד ראוי ? אז יפה, חשוב להסביר את זה לדעתי, בעיקר למי שלא מבין. והאמת, לא עושה עלי רושם גדול שכל המחירים של הקוקטלים מסביב הם דומים, לכאורה או שלא על איכות נמוכה יותר. הטרוניה בפורום שם היא לכל הרוחב של מסעדות וקפה ומה לא, אז הגשם יורד גם על הקוקטלים, אני לא אתפלא אם יש בזה קייס, אבל לא מבין גדול בתחום.
ועוד קצת לגבי המחירים - לפני כשנה במנהטן ב EMP הזמנתי שניים או שלושה קוקטלים לאורך הארוחה הארוכה, כל אחד מהם עלה למיטב זיכרוני משהו בין 10-13$, זו מסעדה של 3 כוכבים ובין המפוארות בעולם.. גם מנקודת מבטי המאוד לא מקצועית, אפשר היה להבין שמדובר בחומרי גלם טובים מאוד, גם מעניינים.. אז כן, המצב בארצינו מבחינתי פקקט רציני, נכון שמנהטן היא מנהטן, מה לעשות, אבל עדיין 50 ש"ח לכוס קוקטייל זה מבחינתי סמן גבוה מידי, גם אם יש שם חומרי גלם טובים ותמציות שאתה רוקח בעצמך.

GeJuFan

New member
לגבי עלויות (יוצאת רגע ממחבוא)

אני גרה בחו"ל וכאן יש משקאות מסוימים שגם יכולים לעלות בשקט באיזור ה-10$, כשלוקחים בחשבון המרה לשקלים והוספה של מע"מ (וגם מס אני חושבת) על האלכוהול, וגם רווח לחנות, בסופו של דבר המחיר דומה למחירים בלא מעט מקומות בארה"ב.

אנחנו לא פעם שוכחים לעשות את התוספת הזו של המע"מ כשאנחנו משווים מחיר בין הארץ לחו"ל. בגלל זה אני לא פעם אומרת לאנשים שלא תמיד שווה להזמין מוצר כלשהו מחו"ל כי אחרי עלויות משלוח ומע"מ ההפרש לא פעם הוא די מינימלי.

עוד דבר, אני כותבת את זה גם כמי שבעתיד תעבוד בתחום המסעדנות ככה שנקודת המבט שלי בהחלט מוטה - מהבחינה של עלויות- לכיוון זו של מי שמנהל ויש בבעלותו עסק אוכל.

salo22

New member
בהחלט נקודה חשובה

ברור שהמיסים הנוספים באופן יחסי על משקה ב 10$ לא יצמחו באופן משמעותי כמו על כל הארוחה עצמה, אבל זו נקודה שחשוב מאוד להזכיר וגם אני "קצת שכחתי". עדיין גם אם תמחור קוקטייל יהיו "במקרה הטוב" אותו דבר כמו במסעדת מישלן טובה מאוד בניו יורק, לדעתי זה ממש לא מצב טוב.. כמובן שמצד שני יש עולם שלם של שיקולים,מצבים,מיסים,עלויות עסק שאני לא חשוף אליו ולא בקיא בפרטים שלו. הצד השני תמיד כבודו במקומו מונח אבל נטו בסופו של יום, פשוט יקר לי מידי כוס קוקטייל ב 50 ש"ח, זה מה יש..

GeJuFan

New member
אני מבינה ומסכימה

פשוט שוב, כשאני מסתכלת על מחיר של משהו אני אוטומטית מנסה לחשב את כל העלויות שבנו את המחיר. מכיוון שאני נכנסת לעולם הזה (כרגע אני עדיין בשלב הלימודים) זה משהו שקל לי להבין ולקבל אותו- במיוחד אם מדובר על מוצר איכותי.

salo22

New member
ראוי לציין

שממבט כרגע במחירי הקוקטלים ב EMP - הם גבוהים בתפריט משמעותית ממה שהיו בזמן שהייתי שם, או שזה היה קשור לשעת צהריים או שהתרחשה עלייה בשנה האחרונה.. כרגע 16 לכולם ואני זוכר מחירים משתנים עם ממוצע 12, מקווה שלא טועה בזה.. בכל מקרה אני די בטוח שמדובר במוצר ברמה גבוהה מאוד בתחום הזה.

GeJuFan

New member
השאלה מה המצב בשאר הארץ.

או יותר נכון להגיד במקומות שהם ברמה דומה לאימפרייל? האם גם שם המחירים מגיעים ל-50 ש"ח לכוס משקה?
תראה.. אתמול בדיוק עצרתי אחרי העבודה במסעדה ושתיתי מרטיני היביסקוס (אגב פעם ראשונה שניסיתי מרטיני אני יותר בחורה של מוחיטו או כל מיני קוקטיילים עם שמות מוזרים
- אגב 2 היא שקשקה ולא ערבבה שמישהו יזכיר לי מה הצורה הנכונה כי קראתי פעם שצריך לערבב מרטיני- בכל מקרה היה טעים ובניגוד למה שציפיתי בגלל הוודקה הבאז היה חלש ביותר ולא הייתה בחילה - וודקה עושה לי לא טוב)
בכל מקרה כל המגילה זה להגיד שהמשקה עלה לי אולי 8$ (אין לי את הקבלה עליי כרגע)- ואני מדברת כאן על מרטיני מדובר על משקה שהוא בערך 150 מ"ל?.

GeJuFan

New member
וכל הסיבה למגילה היא להשוות

את ה-10 (בדקתי באתר שלהם את המחיר) דולר הללו, שאולי נשמע זול.. אבל מי שמרוויחה 7.5 דולר לשעה זה קצת יקר.

כמו שמישהו אמר, הולכים לשתות לא בשביל המחיר אלא בשביל החוויה של להיות בחוץ.

למעלה