דעתכם

Padod

New member
דעתכם

בעקבות ביקורת על האימפריאל בפורום ביקורת מסעדות -

מחד אני קצת מנוע מלהגיב ישירות, מסיבות של מטעם וכו', מאידך יש לי הרבה מה להגיד. אבל חשוב לי לדעת מה אתם חושבים לגבי הכתוב שם - בעיקר כי מרבית נציגי הפורום ביקרו בבר פעם או פעמיים, ומעניין אותי להיות קשוב לאורחים שלי - בייחוד אלה שמבינים באלכוהול - ולבחון הדברים מחדש.

האם מחירי האלכוהול בברים עלו לאחרונה?
האם הם מוצדקים בכלל וב'אימפריאל' בפרט?
האם הכמות הנמזגת היא בעייתית?
האם זה מוצדק לגבות יותר כסף עבור מרכיבים טריים, אותנטיים, מחושבים?
האם אוכל בברים הוא פקטור חשוב דיו או שמא מדובר במשהו שנועד לעזור להתמודד עם האלכוהול ולא מנות גורמה במסעדה המיועדות להשביע?

knappertsbusch

New member
סליחה שאני לא עונה ישירות על השאלות

אבל תיזהר, תיזהר מאוד עם קן הצרעות הזה שנקרא פורום ביקורת מסעדות.
אל תגיב לביקורת, לא לחיוב ולא לשלילה, לא בפלטפורמה הזאת ולא בשום פלטפורמה אחרת.
חכה שהעליהום/סקליה בכיכר העיר ידעכו מעצמם והכול יחזור לסורו.

פעם היו צדים מכשפות ומעלים בני מיעוטים מזדמנים על המוקד בכפר,
היום הכפר עבר לאינטרנט. פחות מסוכן לגוף, עדיין מסוכן לנפש
ואספסוף נותר אספסוף.

down under

New member
אתה מכנה אותם בכל מיני כינויים גרועים

(אספסוף, קן צרעות, ציידי מכשפות) האם זה מתוך הכרות עם הפורום ההוא או רק על סמך הפוסט הבודד (והמאוד לא ענייני הזה)?

knappertsbusch

New member
מתוך היכרות עם מקרים אחרים

של בעלי מקצוע שהעזו להגיב בפורום ביקורת מסעדות,
בעקבות ביקורת על המקום שלהם. כל אחד מהם חטף על הראש בצורה קשה.

זה לא רק פה בתפוז, זאת תופעה נפוצה בעולם,
אבל פה האנשים בעלי מזג ים-תיכוני עצבני עם נטייה לצפות בכל דבר דרך החור שבגרוש.

Gargeran

New member
אני נמצא בפורום ביקורת המסעדות לא יותר מידיי

אבל דווקא נתקלתי ביותר דוגמאות נגדיות למה שאתה כותב, כמו במקרה של אחד המנהלים של מסעדת פופינה שדווקא זכה להרבה נקודות זכות בכך שנכנס לפורום להתייחס.
ציפיתי שגם padod יקבל תגובות חיוביות, כי אני חושב שהוא דיי דיבר לעניין והתייחס בצורה נאותה ביותר, אבל נראה שיש שם משתמשים שהיו "חמים" שם קצת בגלל הדיון שקדם להגעתו.

foodnwine1

New member
דעתי

דעתי הגורפת שמחירי המזון בישראל מאוד יקרים.
לגבי מחירי הקוקטיילים כנ"ל במיוחד אם לוקחים בחשבון מה היא ההכנסה החציונית בארץ.
לא חושב שיש מגמת התייקרות. אני כן חושב שאם אתה ממצב את עצמך כבאר איכותי עם מרכיבים טריים אז יש לך היכולת לגבות פרמיום.
הייתי אצלכם לצערי רק פעם אחת, והתרשמתי לטובה, כך שאין לי ביקורת לגבי האימפריאל. צריך לבקר שוב ולגבש דעה :) בהקדם!

nimrodrosen

New member
נו באמת...

הרבה זמן לא הזמנתי קוקטיילים בברים - אך למיטב זכרוני מחירי הקוקטיילים שלכם זהים למחירים במקומות אחרים- ובאותו המחיר אתם נותנים חוויה טובה יותר.

לגבי הכמות הנמזגת, יהיו תמיד כאלה שזה יראה להם מעט מדי. הרבה מחברי הטובים מעדיפים להזמין בירה בדיוק מהסיבה הזו (ניתן לשתות לאורך הרבה זמן) ולגבי הקרח במשקה- תמיד יש את המעצבנים האלו גם במקדונלדס ובורגרנץ שמבקשים את הקולה ללא קרח בכדי שהם "ירוויחו" עוד 2 שלוקים.

האם זה לגיטימי לגבות יותר כסף עבור מרכיבים טריים או אוטנטיים? רק במידה והם עולים לכם יותר כסף- גם אם אתם נותנים תמורה טובה ל 40-50 ש"ח לקוקטייל- זה לא מחיר זול.

האוכל אצליכם מאוד מוזר בהקשרו. מצד אחד בבר הייתי מצפה למנות גדולות ומלאות שמן (שיעזור לספוג את האלכוהול) ומצד שני ברוב הברים האוכל הזה זוועה. אצליכם האוכל טעים מאוד אך באמת המנות קטנות והסגנון אינו כזה שמספיג את האלכוהול. לדעתי למרות שהתפריט טעים והסגנון מתאים לרוח העיצובית חסר בצק או תפו"א בכדי שיספיג את האלכוהול (איזה דים סאם מאודה או מטוגן).

בכל מקרה נראה לי שהלקוחות מצביעים עם הרגליים... ועצם זה שאתם מלאים כל ערב- כל הערב אומר דרשני.

rustynail

New member
תגובה

אתחיל מכך שלא יצא לי לבקר באימפריאל אז נקודה לרעתי.
לא חשתי שינוי במחירי האלכוהול בברים לאחרונה לא ירידה עקב הרפורמה ולא עלייה.
מחירי אלכוהול מעולם לא היו מוצדקים בברים ולכן עבורי אלכוהול הינו מותרות.
לרוב כשאני יושב בבר זה או אחר אני רואה מחירים מוזרים לטוב ולרע שקופצים אבל בד"כ המיינסטרים נשאר זהה ומאז ומתמיד היה קשור למיתוג זה או אחר בתמחור.
ממחירי הקבלה שם לא ראיתי משהו חשוד או חורג מהנורמה בעיני סטנדרטי מבחינת תמחור.
מבחינת אוכל, אני אישית אוהב אוכל טוב ומשובח ויש שירצו משביע ויש שירצו נוגד אלכוהול, אי אפשר לרצות את כולם צריך רק להחליט על מגמה ולהתמיד בה.
לסיום מרכיבים שאינם בנמצא באופן סדיר צריכים להיות מחושבים בהתאם, זמן הכנה עלות וזמן הגעה משוער לכמות נוספת עבור המקום ולכן התימחור הוא לא על מנת להנגיש ללקוח בלבד אלא להתאים ללקוח הנכון. בקיצור אננס טרי עולה יותר ממשומר גם בסופר.
מי שרוצה קוקטייל משנות השמונים כמו לגונה כחולה עם פלטת מטוגנים שיחכה לברית הקרובה ויתן לי לשבת בבר בשקט ולהנות.

דעתי

שאלת הרבה דברים אז אני הולך לחפור.

לגבי השאלות שלך:
אני לא מזמין קוקטיילים במקומות אחרים, אבל ממה ששמתי לב מחירי הקוקטיילים הסטנדרטיים באימפריאל לא שונים ממקומות אחרים (אפילו מסעדות כמו בלאק, למשל). אם שונים אז בטווח של 5-10 שקלים.
לכל בר דעת (כולל כותב הביקורת המקורית) ברור לחלוטין שאין מה להשוות בין מה שמגישים באימפריאל לבין מה שמקבלים ברוב המקומות האחרים, שזה במקרה הטוב וודקה לא גרועה עם כמה סירופים ואולי הלימון טרי. למי שלא שווה לשלם על זה עשרה שקלים אקסטרה - האימפריאל הוא בהחלט לא המקום בשבילו. זה לא אומר שום דבר על הלקוח או על הבר, זה פשוט אומר שהם צריכים כל אחד להתראות עם אנשים אחרים.
באופן כללי, קוטג' וקופיקס וכו' - אני חושב שמחירי הקוקטיילים מופרכים (אבל היי, אני בארה"ב וזה לא שונה פה), אבל אם כבר לשלם מחיר כזה או קצת יותר אז לפחות באימפריאל זה מוצדק, לדעתי.

לגבי השאלה האחרונה על האוכל - אני מסכים לחלוטין עם מה שכתב נמרוד. לא ממש מחפש מנות גורמה, לא נראה לי שהן מתאימות לקונספט (ולתאורה) של המקום. הזמנתי רק את הסביצ'ה סלמון, שהיה טעים, אבל אני מסכים חלקית עם הביקורת שנכתבה על המנה (מינוס הדרמה וההגזמות). היא הייתה טעימה, אבל לדעתי אם היא בסה"כ הייתה מגיעה עם כמה פרוסות לחם היא הייתה מספקת תמורה יותר טובה למחיר וחשוב יותר - מתאימה יותר טוב למה שנמרוד מדבר עליו.
אני מקווה שזה לא יוצא מעליב, ואני בוודאי לא מבין כלום באוכל, אבל בפועל בשביל לבוא לערב של שתיה בלי להשתכר מהר, נראה לי שהפלאפל מעבר לכביש לפני שנכנסים הוא פיתרון טוב.

שתי נקודות נוספות שאני מסכים איתן בביקורת המקוריות:
1. הכיסאות הגבוהים דווקא סבבה מבחינתי, אבל בהחלט היה חסר איפה לשים את התיק. לא יודע אם יש פיתרון ישים במרחב המוגבל, אבל זו נקודה למחשבה.
2. מי מלפפון. זה ממש מגניב ואחלה גימיק לפתיחה ולניקוי החך. בהמשך הערב זה כבר היה לי יותר מידי. כמו כותב הביקורת גם אני שותה המון מים כשאני שותה אלכוהול (ולא חשבתי לבקש מים רגילים), ובהמשך הערב (בעיקר אחרי שיצאנו) הייתה לי הרגשת כבדות שקישרתי למים האלה. הייתי שוקל אולי לעשות אותם קצת פחות מרוכזים, ולהיות יותר זמינים באופציה למים רגילים אחרי הכוס הראשונה.

לגבי הביקורת עצמה:
הנקודה הכי חשובה מבחינתי זה מה שלא כתוב בה. הוקדשה יותר מפיסקה לתאר את השולחן, וכל מה שיש לכותב לומר על הקוקטיילים מסתכם במשפט אחד שמתאר את הקרח. כלומר, ביקרת בבר הקוקטיילים הטוב ביותר במזה"ת, ולא כתבת כלום על הקוקטיילים (אולי כי הזמנת ג'ין-סאוור). מה שמחזיר אותי שוב להערה שלי על להיפגש עם אנשים אחרים.

Gargeran

New member
התיחסות אחת לנושא ה"דרמה וההגזמות" בקשר לאוכל

(וגם לא חושב שצריך לזלזל בדיעה של מישהו או במה מישהו מזמין)
קח בחשבון שזו ביקורת שנכתה בפורום "ביקורת מסעדות" ועל כן ה"דרמה וההגזמות" שאתה מייחס לדברים הלגיטימיים שמישהו כתבה בהתאם לדעתה האישית על האוכל הם לא במקומם.
יותר מזה, מדובר באנשים שנותנים את דעתם בנוגע לכמות, איכות ו-food cost לעיתים דיי תכופות והכותבת הספציפית של הפוסט ההוא כבר הוכיחה שהיא מבינה בתחום הזה דבר או שניים בעבר, כך שבטח שמבחינת ההתייחסות שלה לאוכל, כן הייתי מייחס חשיבות לדעתה

לא התכוונתי לזלזל

ראשית, אם קראת את התגובה שלי, ראית שאני מסכים עם הביקורת המקורית במספר נקודות.

לגבי ביקורת דרמטית ומוגזמת, מה לעשות שבעברי חטאתי קצת בכתיבה ושאני קורא לא מעט ביקורות. אני רגיש לניסוח וקשה להתעלם מהערות כמו:
"סד עינויים", "רק דמיינו עד כמה מסובכת היא שליפת מכשיר סלולרי (...) ממש כמו ירידה לשאול וחזרה.", "מה גדולה היתה הטראומה כשהצ'ופסטיקס שלי נפלו. שוב נאלצתי לרדת לשאול.", "כאן בפירוש מדובר בגזל מעליב"
ניסוח כזה משאיר שתי אפשרויות עובדתיות בלבד: או שהכותבת חזרה עם שיער חרוך מלהבות הגהינום הרושפות בזעף ובתמרות גפרית, או שכמו שניחשתי - מדובר על הגזמה ודרמה. אני מזכיר שוב, בסה"כ הסכמתי עם רוב הנקודות שהועלו בביקורת, אבל לא עם השפה הדרמטית.

בביקורת האוכל שאני הכי נהנה לקרוא לא זוכר שראיתי אי פעם התנסחויות כאלה דרמטיות, ונדמה שבוב כתב על חוויות קולינריות רעות (ויקרות) יותר מאשר מה שמתואר באימפריאל.
אם כבר אני עוסק בביקורת ספרותית, אז הביקורת הרגישה לי קצת שגיא-כהן-ית, עם עיסוק יתר עצמי (לטעמי), מתובלת בהגזמות ומטאפורות.

שתי נקודות הביקורת העיקריות שלי על הביקורת עצמה פשוטות ואני לא חושב שאפשר להתווכח עליהן:
(א) עיקר החוויה באימפריאל זה המשקאות. הביקורת עצמה הקדישה פחות מלל למשקאות מאשר (1) לכיסא (2) המים (3) קורותיה בשבועות האחרונים. שלושתן נקודות חשובות ומעניינות אבל ההתעלמות מהמשקאות, והרידוד שלהם לנפח ולכמות הקרח קצת מעליבה.
(ב) האימפריאל הוא מקום מיוחד שלא מתאים לכל אחד (ולא מנסה). קיימת אפשרות שמה שבא לידי ביטוי בנקודה הקודמת מעיד על כך שהוא לא מתאים לכותבת הביקורת, וזה לא אומר עליה שום דבר רע.

דיסקליימר: אני רואה את עצמי כחבר של Padod ולכן למרות שעשיתי כמיטב יכולתי להיות אובייקטיבי בדברים שאני כותב כאן - אין לקחת אותם ככאלה.

Gargeran

New member
תודה על התגובה

וחוסר ההבנה היה שלי, כי חשבתי שבבדרמטיות מוגזמת התכוונת לאופן שבו תיארה את המנות עצמן ולכך התייחסתי.
על שאר הדרמטיות שעליה כיוונת בפועל, אני מסכים שהיא קיימת, אך לדעתי במתכוון ו"בכוונה טובה", על מנת להוסיף קצת צבע לעצם הביקורת עצמה.

לעניין אחר, אין ספק שהבלוג של בוב הוא מהנה מאוד לקריאה

passioneta

New member
רק בעיה אחת קטנה עם כל התיאוריות שלכם כאן

והיא ביקורת קודמת, חיובית מאוד, של אותה הכותבת. האם גם אז היא לא הבינה מספיק? האם גם אז המקום לא התאים לה? נו באמת.
די ברור שהתייצבתם כולכם כאיש אחד סביב מי שהוא פעיל מאוד בפורום שלכם, בלי להתייחס בכלל למציאות.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=169166942

Padod

New member
לא מדויק

דבר לא נשתנה במקום מאז ביקורה הקודם.

לא גודל הקוקטיילים, לא גודל המנות, לא האקוסטיקה והווליום, לא גובה הכסאות ולא המחירים.

אני לא מתייחס למידת מקצועיות המבקרת, לא יודע מספיק בנושא. אבל האם ייתכן שגם את מתייצבת מאחורי מישהו, מבלי להתייחס בכלל למציאות?

היא ראתה משהו חדש הפעם שלא ראתה בעבר, בדיוק כמו שבביקורת הזו רואים דברים חדשים שלא ניתן היה לראות מקודם והתיאוריות האלה מנסות להסביר את החדש שנגלה, נכונות או לא נדע עם הזמן ובהתאם לתגובות.

passioneta

New member
אנ מתייצבת מאחורי שתי מבקרות שאיני מכירה אישי

אבל קוראת את ביקורתיהן שנים, ויודעת מה הבנתן בנושאים קולינאריים (איני מומחית במשקאות חריפים, ולכן בכך אין ביכולתי לשפוט).
ההתיחסות שלי לא היתה לביקורת, אלא לתגובות - בחלקן מכוערות מאוד ובחלקן לא ענייניות לחלוטין - בשני הפורומים.

sweetdreams

New member

הגבתי שם, ואני אגיב גם כאן, באותן המילים.
חבל מאוד בעיניי השירשור שהתפתח כאן.
כקוראת סמויה לרוב, הנהנית משני הפורומים, מאוד התאכזבתי לקרוא את תגובת החברים כאן למקרה.
כפי ששירונת ציינה, גם אני קראתי את דברי הרוב בטון של התנשאות על שתי הבחורות וחנופה כלפי Padod מצד האנשים.
אני תופסת את דעותיכם כמשכילות ומעניינות לרוב, אולם הפעם לטעמי חטאתם והדיון איבד כל טעם טוב (בניגוד לדיון בביקורת מסעדות שדווקא כן השתדל להיות עינייני לכל אורכו).

לגבי התייצבות כאיש אחד

אני מסכים (ראי דיסקליימר) שהעובדה שאני חבר של אחד העובדים משפיעה על האובייקטיביות שלי. בגלל זה לא כתבתי את מה שאני חושב בפורום ביקורת מסעדות.

לגבי התייצבות כאיש אחד - נאה דורש נאה מקיים, זה בדיוק מה שאת עושה כאן...
אם תשימי לב, הסכמתי באריכות עם חלק לא מבוטל ממה שכתבה הגברת בביקורת המקורית. עם זאת, השפה הדרמטית-צינית-מרושעת צרמה לי (ראי פירוט לעיל).

נקודה נוספת שכל המסנגרים על הביקורת המקורית מתעלמים ממנה, וזו עיקר הביקורת שלי: ביקורת על בר קוקטיילים תוך התעלמות כמעט מוחלטת מהקוקטיילים אינה ביקורת רצינית.
המבקרת יכולה להיות מקצועית ומנוסה בקוקטיילים, ויכלה לכתוב עשרות ביקורות חיוביות על המקום בעבר - אבל אם הביקורת לא מתייחסת לעיקר החוויה במקום, בעיני הביקורת פשוט לא רצינית.

באותה מידה, אם אני הייתי נכנס לפורום מסעדות ומספר על מסעדה מוערכת בעיני גולשי הפורום, ו-90% מהביקורת שלי הייתה עוסקת בצורת כוסות היין, בשמפניירה ובדיקנטר, ובסוף הביקורת הייתי מוסיף 2 שורות של: אה, האוכל היה סבבה אבל המנות היו די קטנות - לא נראה לי שהגולשים בפורום היו מתייחסים ברצינות לביקורת, או לכל הפחות הגולשים היו אומרים "וואלה, אולי מסעדת גורמה אינה החוויה עבורך"

למעלה