דעתכם בבקשה

אייבורי

New member
דווקא אותי זה מצחיק

אבל כמובן שלבחור להעלב, פוטר אותך מחשבון נפש. התבגרות נעימה

מריוס זכריה

Member
מנהל
בוא נלמד מושג חדש: סאב-טקסט (sub text)

סאב-טקסט פרושו: הטקסט שמתחת לטקסט. המשמעות המסתתרת מאחורי המלים. כל מיש שעוסק בכתיבה, משחק או בימוי מכיר את המושג הזה. דיאלוג טוב אף פעם לא אומר את הדברים בצורה ישירה (כי אז הוא שקוף ומשעמם), אלא בצורה עקיפה. במקרה שלכם, הטקסט הגלוי עוסק בסרט ובמצב היפוטטי של זוג היפוטטי. הסאב טקסט, כלומר הויכוח האמיתי, עוסק בבעיה שנמצאת ביחסים שלכם ואתם לא מדברים עליה באופן ישיר. שניכם לקחתם טרמפ על סיפור הסרט כדי לומר לשני דברים שחשובים לכם באמת (מכאן להט הויכוח). מה היא רצתה לומר לך? ומה אתה רצית לומר לה? אינני יודע, כי לא כתבת את זה פה. אבל אני מציע לך במקום להתעסק בטקסט, להביןם מה הסאב טקסט. וליזום איתה שיחה אמיתית על דברים אמיתיים. אולי לא יצא מזה דיאלוג מעניין לסרט, אבל החיים שלכם לא אמורים להיות סרט...

Survivor Man

New member
זה לא אומר עלינו כלום

היא פשוט השליכה את מה שאמרתי על היחסים שלנו, והפחד שלה הוא שאם אני מצדיק מישהו שבוגד אני אבגוד בעצמי. בעצם גם יש לה בעיה עם זה שאני מצדיק מעשה לא מוסרי שכזה שבעיניה זה בל יעבור. זה אומר דבר אחד: היא אובר רגישה ולא יודעת להבדיל בין עיקר לטפל ולהתמודד עם וויכוחים תיאורטיים בלי להשליך אתזה עלינו.

אייבורי

New member
גיסנו

לכל זוג יש את רגעי הדרמה שלו זאת צומת דרכים בהם האישה מאתגרת אותך ובודקת האם את זכר אלפא ראוי. זאת הנקודה בה זכרים קופים מבינים שמפה או שאתה מזיין את העדר או שאתה מוקצה הצידה ותאכל שאריות. המלצה, אם היא לא מדברת, מעולה אם היא מאיימת להפרד, תארוז לה מזוודה. ובשום פנים ואופן אל תמצמץ.

Survivor Man

New member
היא ציפתה להתנצלות ממני

לא הייתה כזו. אחת המטרות בפנייה לפורום היא שתראה בעצמה שגם אם היא חושבת שהיא הכי צודקת בעולם, בכל הנוגע ליחסים בין גבר לאישה, אין צודק ולא צודק חד משמעי, יש הרבה אפור באמצע. יש לי דעות משלי ואני מצפה שהיא תכבד אותן, ותלמד שלא כל וויכוח מסכן צריך להפוך לריב סוער כשהסיבה בכלל לא קשורה ליחסים שלנו.

אייבורי

New member
נו אז ?

תסביר לה שציפיות יש לכריות אתה זכאי לדעה, גם אם היא לא נראת לה, היא יכולה להתווכח איתך ולנסות לשכנע אותך, אבל לשבור את הכלים לא בבית ספרנו. שנית, במקרה הנ"ל דעתך גם לגיטימית, זוגיות ללא יחסי מין סופה להגמר והאשליה שהיא רוצה איננה באמת מתקיימת בעולם האמיתי [אבל זה שייך לפינת הסרטים של מיציפיצי]

I C E M A N 7

New member
זה סימן שאתה צעיר

כשהחברה שלך שואלת לדעתך היא לא תמיד רוצה לשמוע את דעתך. לפעמים היא רוצה את דעתך ולפעמים היא רוצה לשמוע ממך את דעתה. אני יודע שזה לא נשמע הגיוני, אך היצור שמולך לא עובד על הגיון. אני מניח שכבר עתה יש לך תשובות שקריות אוטומטיות לרקטות פשוטות כמו "איך השמלה שלי?" או "השמנתי לאחרונה, לא?". הן קלות לזיהוי ואיתן אתה מתמודד בקלות, נכון? אז זהו שהחברה שלך עברה שיפור טכנולוגי והיא גילתה את הטיל המונחה. שלא כמו הרקטה, יעדו לא ברור כל כך ואתה צריך מערכת מיוחדת על מנת לזהות את היעד ולהתחמק בזמן. אתה לא התחמקת בזמן ועל כן עליך להשתמש באמצעי ההגנה הקלאסי - ההתרפסות. חכה שהיא תגיע לטילי השיוט, זה כבר סיפור אחר לגמרי. אתה אפילו לא תזהה יציאה. עכשיו, אתה יכול להחליט שעל הזין שלך ואתה כגבר לא מוכן לפאשיזם הזה (כפי שיעץ ידידי אייבורי). אני בהחלט אכבד אותך על כך כי גם אני כזה, אבל שים לב שאני רווק מזדקן וערירי בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום. אתה בטוח שאתה רוצה להיות כמוני? אני מניח שלא, אז תפסיק לזיין ת'שכל ותתחיל לזהות ולהדוף כי זה הבסיס ליחסים עם אישה. יאללה לך תתרפס

Survivor Man

New member
לא עשיתי שום דבר רע

לכן אין סיבה שאתנצל ואחזור בי, היא זאת שעשתה את הסצינה ועשתה פיל מעכבר. הבעתי את דעתי וזאת זכותי המלאה, אין קשר בין הדעה שלי לסצינה שהיא יצרה, או לאיזשהן מסקנות אישיות שהיא יכולה להפיק ממנה. היא צריכה ללמוד לקחת דברים בפרופורציה, ולא לעשות סרט מכל שטות או קשקוש אני מוציא באופן ספונטני מהפה.

nowonder

New member
מה זה משנה

אם הדעה שלך מצדיקה דרמה וריב? בוא נשים את זה במונחים ההתלבטות שלך צריכה להיות מה עולה לך יותר. לשמור על הדעה שלך (הרווח, עמוד שידרה. המחיר, סקס ואולי החברה שאתה אוהב עכשיו) או לוותר ולומר שטעית טעות חמורה ולא תעשה את שוב (הפעם הרווח הוא מציצה שווה וחברה אוהבת, והמחיר הוא עמוד שידרה). אני סבורה שיש פה שיאמרו, שהתמוססות עמוד השידרה זה רק עניין של זמן בזוגיות. אז עדיף כבר עכשיו.

Survivor Man

New member
התרפסות רק תחמיר את המצב

גם ככה היא עושה סצינות חדשות לבקרים, אבל היא לומדת מהן כל פעם משהו חדש (אני הקשר הראשון שלה והיא טירונית בכל מה שקשור לזוגיות), לוותר לה פירושו ליצור עוד סצינות עתידיות וריבים חוזרים ונשנים. בעוד שאם אעמוד על שלי היא תבין שהיא לא תמיד צודקת, וגם אם היא כן היא צריכה להתחשב בדעה שלי, וכל עוד לזו אין השפעה ישירה על מערכת היחסים שלנו, אין שום סיבה לעשות פניקה מכלום.

nowonder

New member
אה, אז אתה שואל

בשביל שאנחנו נשכנע אותה שהיא טועה?

Survivor Man

New member
בשביל שתראה שלא אכלתם אותי בלי מלח

כמו שהיא חשבה שיקרה, ושתבין שהדעה שלה היא לא מילה משמיים, ויש דעות אחרות שהיא צריכה לכבד.

nowonder

New member
וזה מצליח לך?

דווקא בגילה זה הגיוני להיות אבסולוטי. אהבה אבסולוטית. אמת אבסולוטית. צדק אבסולוטי. זה אומר שהיא צעירה אידיאולוגית חיה ובועטת. והחיים עוד לא צילקו אותה, הכאיבו לה, ריככו אותה, לימדו אותה והפילו לה את הציצים. תהנה מזה. זה עדיף.

אז הנה, רק בשבילה:

אתה חתיכת אדיוט מתנשא חוזר שוב ושוב על המנטרה ש"היא טירונית שצריכה ללמוד דבר או שניים בזוגיות" וכמובן צריכה ללמוד "לנהל דיונים תאורטיים" כי באמת, איזו השלכה יכולה להיות לזה שחבר שלך אומר לך שהוא מבין גבר שאשתו לא מקיימת איתו יחסי מין (לא ברור לכמה זמו - יום? שבוע? חודש? חשוב שתבהיר מהם גבולות האולטימטום שלך) והוא מחליט לבגוד בה כי גירושין זה מה זה בלגן? אני לגמרי מבינה את עמדתה, מוסריות היא לא מילה גסה בעיניי והדבר היחידי שאני לא מבינה זה את הסרטים שהיא נכנסה אלייהם אתך אני לא הייתי טורחת.

Survivor Man

New member
ברור שיש שני צדדים למטבע ../images/Emo9.gif

אני לא חושב שאני מתנשא, היו לא מעט ריבים שהיא למדה והפנימה מהם דברים חדשים על זוגיות ועל מה בסדר ופחות בסדר. אני לא בתפקיד המורה הרוחני שלה, אבל ברור לי שמכל ויכוח כזה היא תצא עם קצת יותר ניסיון עד הויכוח הבא.

וואו מה אתה אומר, היא ממש הפנימה?

גם על זוגיות וגם על מה בסדר ומה פחות בסדר? נשמע שאתם צריכים לריב יותר - שהיא ממש מחכימה מכל ריב כזה ונהיית יותר מנוסה. אולי תרשום פטנט על השיטה? בשביל הרקורד דעתי האישית היא שלא בסדר לבגוד ושכאשר זוג מפסיק לקיים יחסי מין הדרך הנכונה היא לבדוק מה הבעיה ולנסות לטפל בה, כי בגידה היא אכן לא מוסרית, ואין ממנה דרך חזרה. אני חושבת שאתה זחוח ומתנשא כלפי חברתך וכאמור במקומה הייתי פחות טורחת להחכים בריבים אתך ויותר משקיעה בלחפש בן זוג שמבין שזוגיות היא שותפות ולא תהליך שבו אחד מבני הזוג אמור לחנך ולהחכים את השני.

Tultul90

New member
או,לפחות מישהי אחת שמבינה אותי

אני בשוק שבכלל קיימים אנשים כאלו כאן

למעלה