דמויות בעלות פגמים

DDN

New member
לדבר אל קיר

כמו שכתבתי פה למעלה - מערכת פנטזיה זה שר הטבעות/רומח הדרקון/ממלכות נשכחות. לא אני קבעתי את המינוח, אז לא. משחק של VTM זה לא פנטזיה. משחק של הארי פוטר גם לא יהיה פנטזיה טהורה. ממתי טירוף זה פגם פיזי? זה פגם נפשי. תלות של ולנטין באדמת קבר זה אחלה משהו למשחק עומק - אבל זה לא פגם פיסי קפטן הוק במקרה פיטר פן, הוא הנבל בסיפור, ואם זה היה משחק הוא היה דב"ש, לא דמות שחקן. גמגום, מראה מעוות ושתייה כפייתית, גם על אלו לא דובר. דובר (ואני אצטט מההודעה המקורית) על "פגמים קלים כגון סתומי עין, אולי חסרי יד וכמה ניסו לשחק דמויות בעלי פגמים קשים יותר, עיוורים אולי או חרשים או נכים" אז בוא נאמר שסתומי עין, זה סביר. שחק מערכה ארוכת טווח עם דמות בעלת פגם כמו חוסר ביד, רגל, או עיוורת או חירשת. יודע מה, בוא שים את הכסף שלך איפה שהפה שלך נמצא - בוא נדבר עם חגי, בוא נוריד לאמדיאה יד. נראה כמה כיף יהיה לך לשחק אותה כשיש לה רק יד אחת.

DDN

New member
מצטער אגב על הכותרת

אבל כנראה אתם לא מבינים שהבחור כאן דיבר על פגמים פיסיים - איברים שחסרים, משהו שמפריע לך עם מטלות היום יום ולא משהו נפשי, פנימי או בר-ריפוי.

Serpent Axis

New member
Be safe, don't be sorry

אני מבין טוב מאוד על מה הבחור דיבר. הוא שאל לגבי דמויות עם פגמים, אם זה אפשרי בכלל לשחק אותן. אגב, הפרעות נפשיות הן משהו שמאוד מפריע לחיי היום יום, לפעמים אפילו יותר מיד שחסרה.

DDN

New member
לאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!

הוא שאל על פגמים פיסיים, נקודה. תקרא בהודעה שלו ראבאק! תקרא!!!!!!!!!!!!!1

Serpent Axis

New member
ששש... דני תירגע

אתה כותב כמו פאק"צה אחרי פרק של "השיר שלנו", תזכור את לחץ הדם שלך. תנשום עמוק, קח אוויר... תחשוב על אלפים, הרבה הרבה אלפים, אלפים מטוגנים, אלפים תלויים, אלפים כבולים לפצצת אטום... אלפים. ועל ננסים והדב"שים שלהם.

DDN

New member
^W!ק ^Pה Wלך!

וואי, זה מעייף לכתוב בפקא3ית. . . .. ממממ. . .. . אלפים. . . . .. היות שאני ממשיך לכתוב את ההסטוריה של העולם שלי, עשיתי לאלפים שואה! שואה! (הבעיה היחידה, שאז בני הדודים שלהם העלפים באו והחזירו מלחמה ושלחו את בני האדם לתקופת האבן)

Serpent Axis

New member
לא ידעתי שאתה דובר פאק3ית

שואה לאלפים? המממ... אני מניח שזוטון עם שפם מצחיק הוביל למצב הזה?

Serpent Axis

New member
הקיר מדבר בחזרה

<<כמו שכתבתי פה למעלה - מערכת פנטזיה זה שר הטבעות/רומח הדרקון/ממלכות נשכחות. לא אני קבעתי את המינוח, אז לא. משחק של VTM זה לא פנטזיה. משחק של הארי פוטר גם לא יהיה פנטזיה טהורה. >> http://en.wikipedia.org/wiki/Fantasy <<ממתי טירוף זה פגם פיזי? זה פגם נפשי.>> אנחנו מוגבלים לפגמים פיזיים בלבד? למה? <<תלות של ולנטין באדמת קבר זה אחלה משהו למשחק עומק - אבל זה לא פגם פיסי>> אתה טועה. כשערפד משבט ז'ימיסי ישן הוא חייב להקיף את עצמו בכמות מסוימת של אדמה שהייתה חשובה לו כבן תמותה (אדמת הקבר שלו, למשל) או אדמה אחרת (במקרה של ולנטין, הוא תלוי באדמה בה ישן האדון שלו... קצת קשה להשיג אותה כי היא אדמה טרנסילבנית והוא לא מוצא מנוחה באדמה אחרת). אם הז'ימיסי נכשל בכך והוא ישן בלי האדמה הזו גורמת לו לחולשה מאוד פיזית (שמתבטאת בהורדת מספר הקוביות שהוא יכול לגלגל בחצי כל 24 שעות שהוא לא נמצא עם האדמה שהוא צריך לישון בה). לפעמים, ערפדים אחרים באמריקה עם קצת פחות מזל מולנטין לא מוצאים שום מנוחה באדמת הקבר שלהם או אדמת המקום בו נולדו. הם נחלשים באופן קריטי, הם סובלים בכאב פיזי חזק והופכים לנטל עד שהערפדים האחרים בלהקה שלהם מחליטים להשמיד אותם. לולנטין היה קצת מזל - האדון האדיש שלו בכל זאת רצה שהוא ישרוד קצת יותר כשהוא שלח אותו לפייר בלמר ולכנופיית האופנוענים הרצחנית שלו... <<קפטן הוק במקרה פיטר פן, הוא הנבל בסיפור, ואם זה היה משחק הוא היה דב"ש, לא דמות שחקן.>> שני דברים: א. אז בלתי אפשרי לשחק את קפטן הוק בתור דמות שחקן? ב. אז המנחה שמגלם אותו בתור NPC לא יהנה מזה? <<גמגום, מראה מעוות ושתייה כפייתית, גם על אלו לא דובר.>> אז על אחת כמה וכמה... <<שחק מערכה ארוכת טווח עם דמות בעלת פגם כמו חוסר ביד, רגל, או עיוורת או חירשת.>> למה נדמה לך שזה לא יהיה מהנה לגלם דמות אם במקרה היא גם פיסחת או עיוורת? <<יודע מה, בוא שים את הכסף שלך איפה שהפה שלך נמצא - בוא נדבר עם חגי, בוא נוריד לאמדיאה יד. נראה כמה כיף יהיה לך לשחק אותה כשיש לה רק יד אחת. >> למה לאמדיאה? במקרה ולא שמת לב, חגי הצליח להגביל את אמדיאה עד כדי כך שהיא מרגישה כמו נכה. שים לב שבקרבות היא חסרת ערך וכל היתרונות שלה אף פעם לא שימושיים במצבים כאלה. אין לה ממש כישורי קרב והיא יכולה רק לסמוך על האחרים שלא יתנו למשהו רע לקרות לה (וקצת יותר משלוש פעמים אתם ממש בקושי הצלחתם להגן עליה ממשהו רע באמת) ואולי לנופף בפגיון שלה ולקוות שזה ירחיק מישהו מספיק זמן כדי שהיא תוכל לברוח או להסתתר. מה גם שאת קמצוץ היתרונות האחרים שלה (מעמד אצילי וחברתי והשומרים שאבא שלה שלח) חגי הצליח לשלול ממנה ומשום מה הוא נחוש בדעתו לתת לה להסתובב בעולם בלי השומרים שלה (כנראה שהוא רוצה שנסיון האונס הבא באמת יצליח). גם במצבים שמערבים את היכולות היחידות שהיא מבינה בהם משהו חגי משום מה מצליח לבטל את היכולות שלה. אז גם יד אתה רוצה לקחת ממנה? יודע מה, אולי פשוט תהרגו אותה וזהו? בסך הכל נערה בת 16 שעשיתי את הטעות הנוראית להביא לעולם המו"ד בלי כישורי קרב ורשימת נשקים מפוארת. אבל אם נצא מהנימה הפסימית, גם אם תקח ממנה את שתי הידיים או את הראייה שלה אני עדיין יכול ליהנות ממשחק הדמות שלה (זה מזכיר לי שלדמויות שלנו יש דיבור), תתפלא אבל זה לא רק אפשרי וזה לא רק יכול להיות כיפי - זה מהנה לשחק דמות כזו גם אם יש לה פגם פיזי כזה או אחר. וכמו שאמרתי, אני יותר ממוכן לשחק דמות עם פגמים כאלה במשחק "אבירי השולחן העגול" ארוך טווח.

DDN

New member
למה מוגבלים לפגמים פיסיים בלבד?

כי על זה הוא שאל!לא אני קבעתי את המונחים, ואם הקישור שלך היה עולה בכלל, הייתי רואה שזה הויקיפדיה באנגלית, לא בעברית. לא אני קבעתי או המצאתי את הגדרות ז'אנר הפנטזיה. או "פנטזיה אפית" כמו שמישהו פעם (סופר קוף?) הגדיר את זה. קפטן הוק הוא לא דמות למשחק ארוך טווח. הוא דמות שהתפקיד שלה בעלילה מוגדר. בטח שהשה"מ יהנה, אבל זה לא נחשב. שה"מ לא קבוע על דמות אחת לאורך הרבה זמן, ואני חוזר לטענה הראשונית שלי - לא אמרתי שהדבר בלתי אפשרי, אמרתי שבמערכה ארוכת טווח לדעתי זה לא יהיה כיפי. ומשום מה כל האנשים שהסכימו איתי טלפונית לא טרחו להגיב בפתיל הזה, ואני ממשיך להתווכח איתך, שממשיך לפרש את השאלה הראשונית שלך הבחור כאוות נפשך, ולהתחמק מהנקודה העיקרית. בנוגע לאמדיאה: חוסר בכסף ובהשפעה זו לא נכות - זו עניות או מסכנות וההבדל גדול. ולהרגיש כמו נכה זה לא באמת להיות נכה - זה שוב - פסיכולוגי קל לך להאשים את השיטה בפגמים שלך, של המנחה ושל השחקנים האחרים - השיטה לא אשמה כאן, אבל אני לא זוקף את זה נגדך, אני מכיר יותר מדי אנשים שפורקים את התסכולים שלהם על המשחק או המנחים בכך ש"אי אפשר לשחק את זה במו"ד! שיטה ארורה!" (ולא, אני ממש לא מתכוון לבלש כשאני כותב את זה, אלא לחבר אחר בפורום) למה לא יהיה כיף לשחק דמות עיוורת או פיסחת? לגבי עיוורת/חרשת - בקלות - כי זה יקומם את השחקנים האחרים, ואתה תצטרך מנחה מעולה שיוכל להעביר אל החושים האחרים של הדמות את מה שצריך. פיסחת, גידמת וכו'? כי בסופו של דבר, כמעט כולם משחקים משחקי תפקידים כדי לעשות משהו שהם לא יכולים לעשות ורוצים לעשות. אף אחד לא באמת רוצה להיות נכה. למשחק קצר טווח, יכול להיות מעניין לשחק את הסייף ששברו לו את פיקות הברכיים, ועדיין הוא מכסח את כולם בלי לקום מהכיסא, או את העיוור החכם, או את רייסטלין (גם האסטמה שלו היא נכות) אבל למשחק ארוך טווח, מערכה, בה אתה לוקח את הדמות שלך על פני חלק ניכר בחייה? לשחק דמות נכה? תעשה לי טובה, אתה לא היית שורד שתי פגישות כדמות כזאת, כי זה לא יהיה כיף, ואני לא טוען שזה בגלל השחקן עצמו, אבל יש עוד גורמים להתחשב בהם. אם הדמות הנכה שלך תגביל את הקבוצה, הם יהיו אלו שלא יהיה להם כיף (למרות שלך אולי כן), והם "יפוצצו" לך את המשחק. אז תהיה מציאותי, לשחק דמות נכה, במערכה ארוכת טווח, לאורך זמן, יצור חוסר כיף בקבוצה. ואגב, רק לשאלה ששאלת לפני כמה זמן, מהיכרותי איתו (ויכול להיות שאני טועה), הבנתי ממנו שהוא משחק מו"ד. על כך ביססתי את ההשערה שלי שהוא מדבר על פנטזיה.

DDN

New member
עכשיו הקישור עולה ד.א

אבל אני עדיין עומד בהגדרתי, שכשמישהו אומר שהוא משחק בז'אנר "פנטזיה" או "פנטזיה אפית" או, אם נהיה ספציפיים "מו"ד" הוא מתכוון לרומח הדרקון/שרה"ט והאווירה הזו - וזה לא VTM.

Serpent Axis

New member
כן, אבל למה להיצמד?

נכון, על זה הוא שאל, אבל אם אני מגיב ואני מזכיר יותר מרק פגמים פיזיים קלים ונכויות? אם אני גם מתייחס לפגמים אחרים ופגמים בכלל? <<ואם הקישור שלך היה עולה בכלל>> הקישור עולה לי בסדר גמור. מה זה משנה באיזו שפה זה? <<קפטן הוק הוא לא דמות למשחק ארוך טווח. הוא דמות שהתפקיד שלה בעלילה מוגדר.>> אני דווקא זוכר סדרה על פיטר פן (שמצוירת בסגנון שמזכיר אנימה) שהייתה די, מה המונח - ארוכת טווח? <<לא אמרתי שהדבר בלתי אפשרי, אמרתי שבמערכה ארוכת טווח לדעתי זה לא יהיה כיפי>> תודיע לי כשתריץ משחק "אבירי השולחן העגול" בפעם הבאה? בנוגע למה שכתבת על אמדיאה - לא חסר לה כסף (למעשה, לא הייתה התייחסות לכסף כל המשחק), לא זו הבעיה שלה, שים לב למה שכתבתי. זה משהו שאני אצטרך לפתור עם חגי כי הוא באמת מכניס את הדמות שלי ליותר מדי עמדות חולשה. <<אף אחד לא באמת רוצה להיות נכה.>> כמו שאמרתי, במשחק שאני משחק בו כרגע אחד השחקנים משחק דמות נכה, זה לא גורע מההנאה שלו או שלי. חוץ מזה, אנחנו לא רק משחקים משחקי תפקידים <<אבל למשחק ארוך טווח, מערכה, בה אתה לוקח את הדמות שלך על פני חלק ניכר בחייה? לשחק דמות נכה? תעשה לי טובה, אתה לא היית שורד שתי פגישות כדמות כזאת, כי זה לא יהיה כיף, ואני לא טוען שזה בגלל השחקן עצמו, אבל יש עוד גורמים להתחשב בהם.>> עדיף גם שהדמויות יהיו חסרות משפחה, משפחה עלולה לגרוע מההנאה של השחקנים האחרים אם הדמות פתאום תיקרא לחזור לטפל בעניין משפחתי. אני לא רואה איך פגם של דמות אחת צריך לקומם שחקנים.

Nihau

New member
"סופר-צומי-דבק-טפילי-מעצבן"

זה בערך הסנטימנט כלפי מישהו שמכביד על כל השאר מסיבות אנוכיות ללא התחשבות. אם דמות הגיעה לנכות בעקבות אירועי המשחק עצמו זה סיפור אחד אם השחקן בחר נכות לדמות שלו בסיפור הרקע ואז דמותו נכנסה לקבוצה כי "תמיד צריך להכניס דמויות של שחקן לתוך הקבוצה של שאר דמויות השחקנים. אחרת זה לא משחק תפקידים קבוצתי אלא משחק יחיד עם קבוצה בצד" אז יש כאן בעיה הרבה יותר גדולה ובטווח הארוך כל הבעיות מתעצמות בחזקה ככל שהזמן עובר. זה כיף לשחק משהו מוגבל ומיוחד - מבחינת אתגר משחקי- כמו נכות, אבל הכיף עובר די מהר, לכולם.

Nihau

New member
מספיק שמישהו אחד לא נהנה

כדי להעכיר את האווירה העדינה שיש במ"ת מתפקד וטוב. מעמסה רגשית כזו בין שחקנים הרבה יותר קטלנית ממעמסה רגשית בין דמויות.

למעלה