דמויות בעלות פגמים

מומים ומוגבלויות

קודם כל, יש מום ויש מום. יש מגבלה ויש מגבלה. וכן, לפעמים אפשר להסתדר איתם, ואפשר אפילו להנות ממשחק של דמויות כאלו, גם לטווח ארוך - זה שאני ואתה אולי לא היינו נהנים כל כך מדמות כזו, לא אומר שמישהו אחר לא. במשחקים רבים, אפילו מו"ד, יש טווחי תכונות. איך קוראים לדמות שתכונה מסויימת שלה נמוכה מהממוצע? נמוכה מאוד מהממוצע? נכון - מוגבלת. נניח שיש לך דמות מו"ד חביבה עם זריזות של 6. מה קרה פה? אולי היא סובלת מהשמנת-יתר, אולי חסרות לה כמה אצבעות+צליעה כתוצאה מנפילה לתוך מחבצת-חמאה בגיל צעיר, אולי יש לה רגל עץ, או סתם פזילה מלווה בתגובות איטיות. הדמות הזו בעלת-מום ומוגבלת, אבל זה לא אומר שאי אפשר לשחק אותה - גם עם המוגבלות, וגם למרות המוגבלות. עם המוגבלות - המוגבלות נתפסת כנתון, והדמות מתפתחת לכיוונים אחרים - הדמות בעלת ה6 בזריזות כנראה לא תהיה "נוכל" מוצלח, וכנראה שכדאי לה להתרחק מכל מה שקשור בשימוש ביכולות פיזיות אינטנסיביות למדי. אבל היא יכולה להתמקד בכישורים אחרים לחלוטין - מה עם להיות איש-דת, למשל? למרות המוגבלות - הדמות מתגברת על המוגבלות שלה תוך כדי משחק. זה יכול להיות תוך שימוש בעזרים חיצוניים חשודים (החרב שואבת החיים שנותנת לאלריק את כוחו היא דוגמא סופר-מוקצנת לכך) שהתלות בהם יכולה להיות ציר במשחק, או שזה יכול להיות תוך פיתוח כישורים שיפצו על כך - אם בעולמנו שלנו בחור שאיבד את יד שמאל בגיל 4 הצליח בבגרותו להפוך לקצין ולוחם (היו עליו כמה כתבות בעיתונים), אין שום מניעה שדמות מו"ד בעלת זריזות של 6 לא תהפוך לנוכל מוצלח (יש לו רק 3 אצבעות, אבל עם השתיים שיש הוא עדיין ידוג לך את הארנק).

Serpent Axis

New member
והרי לחדשות פנלטהורן

עשרה איכרים נמצאו ללא רוח חיים בפנלטהורן העיר, ההנחה היא שהם נפלו על חפץ חד, כ20 פעם כל אחד, נגד כוח המשיכה...

ForbiddenSoul

New member
עכשיו זה הכל ברור!

רצית שאני אכנס לפה כדי שאני אראה את זה, הא? ויקוח של כל הקבוצה עלק!

Nihau

New member
יש סוג חולני של הנאה משלחק נכות

ולהנות מתשומת הלב והעזרה ששאר חברי הקבוצה מחוייבים להעניק לדמות שלך על בסיס קבוע כדי לאפשר לה לשרוד. כפי שאמרתי - זה חולני, ולתווך הארוך זה יותר ממעצבן, זה מסוג הדברים שיגרמו לטפיל הצומי למצוא את עצמו ואת דמותו מועפים מהמשחק. כמובן שיש מקרים פחות קיצוניים בהם הטפילות הופכת לסימביוזה, הדמות הנכה מסוגלת להעניק חזרה לקבוצה משהו ייחודי שבעבורו כולם מוכנים להשקיע קצת מעבר. אקסוויאר טלפת עוצמתי, אינטיליגנט ומנהיג בחסד עליון, כסא הגלגלים שלו מבטל את רוב הנכות התנועתית המורגשת שלו ואף אחד אף פעם לא טרח להסביר איך הוא מסתדר לגמרי לבד בכל הנוגע לעיניין השירותים והמקלחת. בגלל שדמויות שחקן בדרך כלל מגיעות למצבי חיים ומוות בהם כל אחד מחברי הקבוצה חייב לתת את המקסימום או שסיכויי השרידה של הקבוצה כולה צונחים, דמות עם נכות תצטייר כנכות של כל הקבוצה במצבים בהם הכי קשה להתמודד. אחרי מאבק קיומי מהסוג הזה, או אפילו כמה מאבקים קיומיים כאילה, הקבוצה תבין שיש להם בעייה רצינית מבפנים. כמובן שהתמודדות עם הבעיה הזו יכולה להניב מגוון של דרכי התמודדות. הקלה והפשוטה ביותר- לבקש מהשחקן להחליף דמות המעניינת ביותר- לבקש מהמנחה עלילה צדדית לטיפול בנכות הדמות הקיימת שלבי ביניים יכללו צירוף של עוד דמויות לקבוצה כדי לאזן את הסיכויים, בעיטת השחקן והדמות שלו החוצה, המצאת אסטרטגיה לניצול מירבי של היכולות הקיימות של כל הקבוצה לעבודה יעילה יותר וחיפוי טוב יותר של מיומנויות ועוד ועוד.

Blue Beetle

New member
כי אני חייב לענות על זה

אני כופר באשמות! אני חף מפשע! כמה דברים לגבי אמדיאה: א. אם שמת לב, הקרבות הן לא הדגש במשחק. כן, יש קרבות, אבל הן לא במרכז. גם היכולות העיקריות של רוב הד"שים הן לא קרביות דווקא. בניגוד לאמדיאה, שאר הדמויות לא מתביישות להשתמש ביכולות שלהן כשמכריחים אותן, כלומר בבקרב. זו החלטה לגיטימית של אמדיאה לא להשתמש ביכולות שלה, אבל זה לא אומר שהיא לא יכולה להשתמש בהן. ב. ליכולות המיוחדות של אמדיאה יכולות והגבלות מוגדרים לחלוטין ויש סיבות מצוינות להגבלות האלו. היכולת הספציפית עליה אתה מדבר לא עושה בדיוק את מה שאתה חושב שהיא אמורה לעשות. תקרא שוב את התיאור שלה, יש לכך סיבות טובות מאד בעיקר של איזון משחק מול הדמויות האחרות אבל גם של איזון המשחק מול העולם. טל - תחשוב מה היה קורה למערכה אם לאמדיאה באמת היה הכוח שאתה חושב שצריך להיות לה? דרך אגב, ההגבלות תופסות לא רק לאמדיאה. שם לב כמה פעמים אני אומר לחנן או למתן "נאדה, נאדה" במהלך כל פגישה. ג. השומרים והמשרתות של אמדיאה מצויינים בתור אביזר רקע ומדגישים את האופי והקונספט שלה. אבל יש פה שתי בעיות משחקיות שמעבר לתוכן: 1) השומרים נותנים לאמדיאה יתרון לא הוגן. כשלאמדיאה יש שומרים יש לה בעצם שליטה מסויימת על הקבוצה. זה אחד מהדברים שיכולים בקלות להרוס את המשחק. אז נתתי לאמדיאה להשאיר את השומרים שלה בהתחלה, אבל בשלב מסוים הם חייבים ללכת. 2) סיבה שנייה, פחות קריטית : כאשר השומרים של אמדיאה איתה והיא יכולה לרדות בהם בחופשיות, הדבר יכול ליצור משחק פנימי בין אמדיאה (הד"ש) לדב"שים שלה שלשאר השחקנים אין נגיעה למשחק הזה, כלומר שאמדיאה משחקת למעשה לבד. אני סומך על טל כשחקן מנוסה ובוגר שלא ליפול למלכודת כזאת, אבל מנסיון, הבעיה היא לא תאורית בלבד. נ.ב. אני לא יודע למה אחרי חודשים ביער, שעברו עליה כל הזוועות בעולם, אחרי חוויות אינטנסיביות יותר מכל טירונות צה"לית, אמדיאה בחרה שלא להתבגר עדיין (לגיטימי - זו הרי הדמות שלך, אבל למה להאשים את השה"ם בכך שהדמות היא ילדה חסרת אונים אם היא מתנהגת כמו ילדה חסרת אונים כשיש לה מספיק סיבות לא להתנהג ככה). (אחרי הדברים האלו אני מגיע לפגישה עם מיגון כבד ושוקר חשמלי) ולנושא: אני לא אוהב לשחק דמות עם מגבלה מרכזית המדירה אותה (אלא בחד-פעמיים) מהסיבה שאז המשחק סובב סביב המגבלה או הנכות (וזה לא חשוב אם נפשית או ביולוגית) וזה הורס את המשחק אם יש לו מטרה אחרת. בקמפיינים, כשאני משחק, אני לרוב משחק צדדים שונים של האלטר-אגו שלי (גם את הצד האפל :) ). בקמפיין אתה (דרך דמותך) חווה חוויות ומצבים שלא היית חווה בחיים הרגילים וזו לדעתי מטרה של קמפיין. הגבלות/פגמים קלים שמפלפלים את הדמות הם בסדר, אבל פגמים שמגדירים את הדמות פשוט הורסים את המשחק כי הם לא מתאימים למטרות ולאופי של המשחק.

Nihau

New member
כמה נקודות למחשבה

1. סעיף אחד נמחק מטעמי קונספירציה, לתאוריות הקשר שלום. 2. למה לא תיאמת מולו שהשומרים של הדמות הם מבחינתך בעיה משחקית? אם אני הייתי בונה דמות + שומרים בשיטה כמו HERO הייתי צריכה לקנות את השומר והיכולות שלו מנקודות הדמות שלי ולהפריד בין דמותי לבין השומר שלה היה לחלק פתאום את הדמות שלי לחצי מבחינת ניקוד- זה לא הוגן הרבה יותר. כשאני בניתי את לינג סאו קניתי לו סירה וחית מחמד ושתיהן עלו ביחד יותר ממנו אאל"ט בנקודות דמות... כל עוד שיחקתי אותו בלי הסירה והחית מחמד שלו שיחקתי למעשה שליש דמות והיו לו חוסרים עצומים ביכולת להתמודד, חוסרים שהשחקנים האחרים לא הבחינו בהן כי משחק האופי שלו הסיח את דעתם מזה. החוסר עדיין היה שם ועדיין היווה בעיה. מה שאתה עשית לאמדיאה לא שונה מזה. serpent axis היה בונה את הדמות אחרת אם הוא היה יודע שאת השומרים הוא צריך להשאיר מאחור בשלב מוקדם מאוד של המשחק. 3. התבגרות זה תהליך מוזר, מצד שני ילדותיות זו נכות אופי בדמויות בוגרות מינית שקיבלו על עצמן מטלות רבות משקל ואחראיות בשם המשפחה כולה. 4. פגמים שמגדירים דמות זה בעיה רק אם זה חורג מהנורמלי בקבוצת המשחק. אם הייתה נבנית קבוצת משחק של ספורטאים נכים אולימפיים שכולם על כיסא גלגלים זה לא היה בעיה במשחק כי הוא היה נבנה סביב הייחודיות הזו ודמות שאינה נכה הייתה מרגישה לא בנוח במצבים מסויימים- לפחות אם המשחק היה מנוהל ריאליסטי. כדוגמא- אנשים נוטים לדבר אחד אל השני בקבוצות של אותו גובה עיניים. כבר נתקלתי באנשים גבוהים ממני שניהלו לי שיחה מעל הראש*. מילולית וציורית. אותו דבר תקף גם למצבים הפוכים ואדם עומד ירגיש צורך להתיישב כדי להשתתף בשיחת נכים כזו. *כמובן זה בד"כ אומר שרוב המכות שלי יגיעו להם מתחת לחגורה אז זה מתאזן

Serpent Axis

New member
הרחבה למילות החוכמה של ניהאו

<<אני כופר באשמות! אני חף מפשע!>> אצלי אתה אשם עד שתוכח חפותך, לא חף מפשע עד שתוכח אשמתך. <<א. אם שמת לב, הקרבות הן לא הדגש במשחק.>> הם עדיין רבים, חוץ מזה שהם רק חלק מהמצבים המעיקים. <<גם היכולות העיקריות של רוב הד"שים הן לא קרביות דווקא. בניגוד לאמדיאה, שאר הדמויות לא מתביישות להשתמש ביכולות שלהן כשמכריחים אותן, כלומר בבקרב. זו החלטה לגיטימית של אמדיאה לא להשתמש ביכולות שלה, אבל זה לא אומר שהיא לא יכולה להשתמש בהן.>> אבל זהו, חגי, שהיא לא יכולה להשתמש בהן. רוב היכולות והיתרונות שאמורים להיות לה מחייבים מגע ישיר (נראה לך שהיא תסתכן בדבר כזה?) או חשיפה גמורה של הקלפים שלה בשביל סיכוי קלוש לגרום לקצת נזק לאויבים ואולי להספיק לברוח כמה מטרים אחורה לפני שהם יתרגזו עליה. אני גם לא בחרתי כשרונות ויתרונות שימושיים במיוחד בקרבות ועל זה פיציתי את הדמות בפמלייה שומרת. <<יש לכך סיבות טובות מאד בעיקר של איזון משחק מול הדמויות האחרות אבל גם של איזון המשחק מול העולם.>> אז כדי "לאזן" את המשחק (ובוא נקרא לילד בשמו - "איזון" = לקחת ממי שיש לו כוח את הכוח שלו כדי שהחלש לא ירגיש חלש), אתה מקצץ לדמות שלי את הכנפיים. בהתחשב בחולשה הפיזית שלה, בשלב החלש שהיא נמצאת בו ובחוסר היכולת שלה להתמודד עם, נגיד, נסיונות אונס ורצח בלי לפחות שומר ראש אחד - יכולת לאזן את המשחק גם בלי להפוך את הדמות שלי לסמרטוט בפוטנציה. <<טל - תחשוב מה היה קורה למערכה אם לאמדיאה באמת היה הכוח שאתה חושב שצריך להיות לה?>> אתה צריך לדבר איתי על הדברים האלה, לכל הפחות לשאול אותי איזה כוח הייתי רוצה שיהיה לאמדיאה. כי התמונה שיש לי בראש כרגע תתגלה לך כפחות היטלראית ממה שנראה לך. יכולת להשאיר את פיורגו או שומר אחד כי בוא נודה בזה - היא לא יכולה להגן על עצמה, עדות אחת מני רבות לכך תמצא במקרה פארקמפ (שאנחנו מכחישים כל קשר אליו, כמובן ולא ניתן לולדרין לדבר ללא נוכחות עו"ד), להזכירך שהסיבה היחידה שהאיכרים לא אנסו ושרפו אותה (או חנקו אותה למוות והשליכו אותה לנהר או הטביעו אותה בנהר, או תלו אותה ורגמו אותה או... אני בטוח שאתה יכול להמשיך לדמיין) גם אחרי העלייה בדרגה היא עדיין לא מסוגלת לעשות משהו באמת כדי להגן על עצמה. היא מאוד מוגבלת ואני מרגיש שהיא עדיין צריכה לפחות שומר ראש אחד, היא עדיין נערה (אצילה) בת 16, בעולם זר לחלוטין, ללא כל קשר עם אביה המרקיז, מוקפת בכמה אצילים שהיא לא באמת יכולה לסמוך עליהם, כשמוטלות עליה משימות די מלחיצות והיתרונות שלה לא ממש מועילים. אגב, אני חושב שהפעם היחידה שהם התגלו כמועילים ולא הרסניים לקבוצה הייתה כשמשמר העיר הגיע לעצור אותנו (וכמו שהדב"שים שלך יודעים לעשות, לא טרחו להסביר את זה לפני שהם הסתערו על נערה בת 16 שבסך הכל ביקשה לדעת מה הם עושים מחוץ לדלת חדרה ואת מי הם מתכוונים "ללכוד") והיא השתמשה באחד היתרונות שהביאו לה העלייה בדרגה כדי לבלבל קצת את אחד התוקפים - בדיוק בזמן שג'רו.. ניק יפתח את הדלת בפרצוף של התוקף השני ויהמם אותו. <<דרך אגב, ההגבלות תופסות לא רק לאמדיאה. שם לב כמה פעמים אני אומר לחנן או למתן "נאדה, נאדה" במהלך כל פגישה.>> ששניהם חמושים ובעלי יותר מיכולת להגן על עצמם, הם לא מהווים נקודה להשוואה. <<השומרים והמשרתות של אמדיאה מצויינים בתור אביזר רקע>> PAUSE FOR LAUGHTER <<ומדגישים את האופי והקונספט שלה.>> ב-ד-י-ו-ק, עוד סיבה להשאיר לה שומר או שניים. <<אבל יש פה שתי בעיות משחקיות שמעבר לתוכן: 1) השומרים נותנים לאמדיאה יתרון לא הוגן.>> העולם לא הוגן, טרחת להוכיח את זה לאמדיאה יותר מפעם אחת ולא לטובתה. אבל אם נעזוב את זה, הנה הכרזה שלא היית רואה בלמשל, Vampire: The Masuqerade, שיטה בה לדמויות השחקנים יכולים להיות משרתים ושומרים (שמדגישים את האופי של מערכת היחסים הרנפילדית-דרקולאית שלהם), גם בלי שזה יפריע לשחקנים האחרים ולמשחק עצמו. איזה יתרון לא הוגן שומרים נותנים לאמדיאה? את העובדה שהיא יכולה להגן על עצמה סוף סוף? <<כשלאמדיאה יש שומרים יש לה בעצם שליטה מסויימת על הקבוצה. זה אחד מהדברים שיכולים בקלות להרוס את המשחק.>> זה קרה אי פעם, מחוץ לפראנויה של ארין? לא. אמדיאה תמיד החשיבה את ג'רו.. ניק בתור מי שצריך לקבל את רוב ההחלטות, חוץ מזה אני לא רואה שום פסול בכך שלדמות שלי יש כוח. לאחרים יש יכולות שלדמות שלי אין וגם לא יהיו (היא מאהבת, לא לוחמת). האם היא אי פעם השתמשה בשומרים כדי לרדות בשחקנים האחרים ודמויותיהם? לא. האם היא אי פעם השתמשה בשומרים כדי להפוך את הדמויות האחרות למשרתים האישיים שלה? לא. אתה מודע לכך שהיא גם יכלה לחטוף את הדמויות השחקנים האחרות בשביל כופר, אבל לא עשתה את זה, נכון? <<כאשר השומרים של אמדיאה איתה והיא יכולה לרדות בהם בחופשיות, הדבר יכול ליצור משחק פנימי בין אמדיאה (הד"ש) לדב"שים שלה שלשאר השחקנים אין נגיעה למשחק הזה, כלומר שאמדיאה משחקת למעשה לבד.>> כמו התרחיש הקודם, גם זה אף פעם לא קרה. כל משחק בין אמדיאה לשומרים שלה היה כשהיא נותנת להם הוראות - בכמה מילים פשוטות - ליד השחקנים האחרים. אף פעם לא נגררתי למשחק בין אמדיאה לשומרים שמשאיר את השחקנים האחרים מחוץ למשחק. אם היו לך חששות כאלה יכולת להעלות אותם לפניי ולעבוד איתי על "איזון המשחק" בצורה שלא פוגמת באופן יסודי כל כך בדמות שלי ושוללת ממנה כל יתרון. יכולת למשל, אם היית מתעקש לוותר על השומרים, לעבוד על "איזון" אמדיאה כך שהיא תהיה יותר מסוגלת להגן על עצמה באופן עצמאי ולא תהיה תלותית בשומרים - או שיכולת לדבר איתי על צמצום מספר השומרים של אמדיאה כך שמחד גיסא הוא לא ייתן לה את היתרון הלא הוגן שאתה מדבר עליו אבל מאידך גיסא לא משאיר אותה קירחת מכל הכיוונים.

Serpent Axis

New member
נ.ב בקשר לטענות לגבי ילדותיות

חגי, אתה כל הזמן טוען שהדמות שלי לא מגיבה כראוי, מתנהגת בילדותיות וכו'. אבל הדמות שלי מתנהגת בדיוק כמו שהיא צריכה להתנהג - היא מתנהגת כמו נערה צעירה ואצילה שמצפה שתייחסו אליה בהתאם. היא מתנהגת בהתאם לטבע שלה ולחינוך שלה ואין לה צורך "להתבגר" כי אין לה לאן "להתבגר" - היא אצילה והיא מצפה שאיכרים לא ידברו אליה בחוצפה (אם בכלל), לא ינסו לגופף אותה או להרוג אותה, ששומרים לא ינסו לגרור את הבת של המרקיז בעל חבל הארץ הגדול באימפריה (ואחד הצבאות המפחידים אולם לא הגדולים באימפריה, עובדות שאתה אישרת, אגב, כשיצרתי את הדמות). היא לא אמורה להתנהג אחרת מאיך שהיא מתנהגת, היא לא אמורה לעסוק בעבודת כפיים בעצמה או להתנהג אל איכרים בצורה שוויונית. היא נערה צעירה - בת 16 בקושי - שרגילה ליתרונות האצולה שמוצאת את עצמה תקועה בעולם זר ומנוכר, עם הרבה חובות, ללא כוח, ללא הגנה וללא אפשרות לברוח. ואל תגיד לי "אצלי אצילים זה אחרת" - היית צריך לציין מה "אחרת" אצלך במשחק כשביקשת מאתנו ליצור דמויות וכשקראת את דף הדמות ששלחתי לך ואישרת אותו.

Serpent Axis

New member
**תיקון**

<<יכולת להשאיר את פיורגו או שומר אחד כי בוא נודה בזה - היא לא יכולה להגן על עצמה, עדות אחת מני רבות לכך תמצא במקרה פארקמפ (שאנחנו מכחישים כל קשר אליו, כמובן ולא ניתן לולדרין לדבר ללא נוכחות עו"ד), להזכירך שהסיבה היחידה שהאיכרים לא אנסו ושרפו אותה (או חנקו אותה למוות והשליכו אותה לנהר או הטביעו אותה בנהר, או תלו אותה ורגמו אותה או... אני בטוח שאתה יכול להמשיך לדמיין)>> בהמשך המשפט "הסיבה היחידה שהאיכרים לא אנסו ושרפו אותה" אחרי הסוגריים צריך להיות כתוב גם "היא שדמויות השחקנים האחרים הגיעו בדיוק בזמן לנסות למנוע את זה" וגם אז, אגב, הם לא עשו עבודה מושלמת והכניסו את עצמם לעמדת חולשה, אבל זה גול עצמי שלא קשור אלינו ודיברנו עליו כבר.

DDN

New member
דמויות השחקנים האחרים?

ג'וליאן! ורק ג'וליאן! הוא היה המושיע על הסוס הלבן. . . .נו טוב, המושיע במגפיים הבוציות של אמדיאה! לגבי הקטע עם השומרים - זה כן השפיע. השליטה של הקבוצה כן עברה אליך פתאום, אולי לא משהו שרצית בו, אבל זו האווירה ששודרה. וכן, הרגשנו כאסירים של אמדיאה פתאום. ואני מדבר פה כשחקן, לא כדמות. זה שארין הייתה פאראנואידית באותו זמן לא קשור. גם וולברין הרגישה אותו הדבר. לגבי מחנה-רחק, לא היינו מעולם בעמדת חולשה, וגם לא הבקענו גול עצמי. אחרי הכל - מי נשאר עומד בסוף היום ומי ברח עם הזנב בין הרגליים?

Serpent Axis

New member
האמת שלא

לגבי ההרגשה ששודרה אליכם - אתה מתכוון בזמן שאמדיאה הבהירה לכם שמבחינתה ומבחינת השומרים - שהם שם ללוות את אמדיאה - היא בדרכה לפנלטהורן והאחרים מוזמנים להישאר ביחד איתם בדרך חזרה. כשאמדיאה רוצה לגרום לכם לעשות משהו, היא לא מצווה עליכם היא מציעה - ממש לא התנהגות של שליטה באסירים שלה. אגב, הפעם היחידה ששמתי לב שהרגשתם ככה הייתה אחרי שאמדיאה שלחה שניים מהשומרים שלה לבדוק מה קורה עם ג'רולד וארין אחרי שהם לא חזרו משיחה פרטית - הם הביאו אתכם חזרה אחרי שהם מצאו אתכם מעולפים ואמדיאה הציעה (כלבה פאשיסטית שכמוה!) שכדאי שמעתה והלאה כולנו נישאר ביחד, תחת הגנת השומרים. אמדיאה היא זו שבאה לדמות שלך ולדמות של וולב..אה, זלד... ולדרין בנימה של "שולם שולם לעולם". אם היא לא הייתה מנסה ליישב את העניינים בין כולם הפראנויה של ארין הייתה גוררת ספירת גופות (שאולי השומרים שלה מנעו?). כמו כן, לפי מה שהבנתי ממהלך העניינים השומרים די הצילו אותנו מהיצורים האלה ביער... <<לגבי מחנה-רחק, לא היינו מעולם בעמדת חולשה, וגם לא הבקענו גול עצמי. אחרי הכל - מי נשאר עומד בסוף היום ומי ברח עם הזנב בין הרגליים? >> דבר ראשון, אתה חולה
וזה בא מהשחקן שהשומרים של הדמות עשו אתה-יודע-מה כמסורת העם שלה... (ולא, חרמנים כחולי ראש שכמוכם, לא התכוונתי להרגלי השינה שלה, רק דני יודע למה אני מתכוון, מאחר וזה ללא ספק השאיר צלקת מנטלית אצל ארין והשפיע על התאבון שלה) אתם כן הבקעתם גול עצמי, אתם הייתם בעמדת כוח על האיכרים הפושטקים האלה כשולדרין התחילה להרדים אותם, אבל אתם נכנעתם כמו פייגעלך! מה HG היה אומר על זה?

DDN

New member
האמת שכן

הידעת?, אותם גברתנים שמגיעים לחנויות ומציעים להם הגנה מפני הכנופיות של השכונה בתמורה לתשלום סמלי, עושים את זה מטוב ליבם! כשאתה יושב ומנהל משא ומתן עם מישהו, ופתאום מניח אקדח על השולחן, זה שהוא מסכים עם הטענה שלך, לא אומר שהוא אוהב את זה - זה אומר שהוא מפחד מהאקדח שלך! כל אותן "הצעות" של אמדיאה היו מעמדת כוח, ובמיוחד אחרי הפגנת הכוח של "תראי מה השומרים שלי עושים לאנשים שמרגיזים אותי, כפרות עיניים, נכון חמודים?"

Serpent Axis

New member
הדובר שלי יחזור אליך בעניין זה

אני שומר על זכות השתיקה בכל הנוגע לעניין זה
אמדיאה חפה מפשע... או שלא

Serpent Axis

New member
ועכשיו ברצינות

Don't hate her because she's beautiful! או בגלל שהיא הייתה האצילה היחידה עם שכל להגיע לפנלטהורן עם שומרים.... ואתם יכולתם לנטוש את אמדיאה בכל זמן שרציתם והיא הבהירה לכם את זה. ולדרין פנתה אליה בהבעה של חששות מהתנהגות "שתלטנית" מצד אמדיאה, אמדיאה ענתה שאם היא רוצה לעזוב אף אחד לא יעצור אותה.

DDN

New member
ובוא אני אומר לך איך זה נשמע מהצד

שלנו: "אתם חופשיים לעשות מה שאתם רוצים, אבל תזכרו, שלי יש הרבה שומרים שמגינים עליי, ואתם פצועים ומסוכן בחוץ, אבל באמת, אתם לא חייבים להישאר איתי, אתם מוזמנים ללכת למות לבד"

Serpent Axis

New member
אני נתתי לכם בחירה להישאר איתי

ואתם הייתם רשאיים לעשות מה שאתם רוצים גם אם נשארתם איתי. לא כל מי שיש לו כוח מנצל אותו ואתם נלחצתם באמת סתם. אמדיאה והשומרים שלה אף פעם לא ניסו לשלוט בכם, לסחוט אתכם או אני לא יודע מה. למען האמת, אני שקלתי להורות לשומרים לרצוח אתכם בשנתכם ולהעלים את הגופות כבר בלילה הראשון (זה מה שאמדיאה הייתה עושה כדי להיפטר מתחרות ובמידה ואחד נרדף ע"י מתנקשים להיפטר ממנו), אבל זה היה מונע מאתנו להתחיל לשחק, לא? כמו כן, אמדיאה יכלה לחטוף אתכם ולדרוש כופר שמן (בייחוד על ראשו של אחד ג'רולד מבית אוי-גיוועלד ואחת וולברין-משסעת-כמו-חמאה) בתמורה לשחרורכם - והחלק הטוב ביותר הוא שאפילו לא הייתם מודעים לזה. אבל היא לא עשתה את זה, היא גם לא ניתסה לרדות בכם או לאיים עליכם. למעשה היא ניסתה לשמור עליכם.

DDN

New member
זה מה שאתה אומר עכשיו.

בפועל, בשטח, זה נראה אחרת לגמרי. ישנן כוונות, ישנן כוונות וישנה הדרך שבה אתה מראה על כוונותיך.

למעלה