דמויות בעלות פגמים

Painkiller1989

New member
דמויות בעלות פגמים

כמה מכם ניסו לשחק דמויות בעלות פגמים קלים כגון סתומי עין, אולי חסרי יד וכמה ניסו לשחק דמויות בעלי פגמים קשים יותר, עיוורים אולי או חרשים או נכים האם זה אפשרי בכלל?

voyager2005

New member
פגמים

חסרי יד זה פגם די קשה. לכל דמות שלי יש איזשהו פגם, אם כי לא תמיד הוא פיזי. יכול להיות פגם ביכולת, או פחד בסיסי.

Nihau

New member
ממה נהנית יותר?

מלשחק את הנכות או לשחק את ההגעה לפתרון הנכות? לד"ר טלית אבשלום הערפדית הצעירה ז"ל היה פחד גבהים. בהיותה אל-מתה וערפדית גובה ונפילה מגובה לא היו עושים לה שום דבר- חוץ מללכלך לה את הבגדים באבק הרצפה. זה לא מנע ממנה לפרפר ולייבב בחוסר אונים מביש כשמצאה את עצמה על הגג ולא רצתה לזוז, מחוררת את הרעפים עם הציפורניים מרוב יאוש. זה היה נחמד לשחק את זה. זה היה נחמד עוד יותר לשחק את ההשתחררות שלה מהפחד הזה עם השלמה שלה עם הטבע הערפדי שלה. (ועם העזרה האוהבת של המאהבת השדית שלה... עזרה מדב"ש שהגיעה ביחד עם לחץ חזק ומתמיד מצד המנחה לוותר על ה"פחד גבהים המיותר" בדף הדמות) לשחק ערפד מגיע עם ערמה של נכויות פיסיות משמעותיות ביותר- בעיקר חוסר אונים בחצי מהיממה והיות הדמות מקור לאוכל טוב יותר עבור שאר הערפדים... מנחי המשחק פותרים את הבעיה הזו עבור השחקנים שלהם בלות מיאשת ביותר. הם מחליטים שהמשחק נערך תמיד בשעות הלילה, שברקע של כל הדמויות יש מנגנונים מוצלחים ויעילים להתמודדות עם חוסר האונים ביום, ושיש איסור חברתי גורף חזק ביותר על קניבליות. זה הופך את משחק הנכות לבלתי שחיק לשחקן. דמות חרשת בעולם חסר צליל היא לא דמות נכה...

voyager2005

New member
שניהם

זה חוזר לדיון האם מדובר רק בנכות פיזית, או גם פגמים אחרים בדמות. גם סוג המשחק משפיע, לא רק העולם בו משחקים אלא גם הסגנון. בסגנון המשחק שלי (סימינג) אפשר לפתח את הדמות גם בצורה יחידנית וגם בצורה כוללת. לדוגמא, ניקח דמות שיש לה יד תותבת (שנגיד שזה נכות מאוד "קלה"). כאשר היא ממלאת תפקיד, היא תוכל להתנהג כמעט רגיל, אבל אני גם יכולה לכתוב על איך היא יוצאת לטייל איפושהוא ומישהו שואל אותה שאלה על איך שהיד שלה נראית וזה גורם לה לחשוב מה היה אם היא היתה נורמלית וכן הלאה. או שהיא פונה לרופא ומבקשת עזרה איך להשיג תותבת שנראית יותר אמיתית. או שיש לה בעיות עם התותבת וכו'. או שכל כמה זמן צריך להחליף משהו. ממש לא חסר. לא נראה לי שתמיד דמות בעלת נכות תגרום לשאר החבורה לתת לה יותר תשומת לב. אבל שוב, זה קשור לסוג וסגנון המשחק.

Nihau

New member
תותבת לא נחשב...

זה מפצה יותר מידי על הנכות- בתלות כמובן באיכות התותבת, אבל ההנחה היא שכיום אנשים לא בוחרים לחבר קרס לקצה היד החסרה ויעדיפו משהו יותר רב שימושי כמו יד תקינה ופעילה- כמו שיש למשפחת סקייווקר.

Ihavenonick

New member
חבר בקב' ישנה שלי

שיחק חצי אורק בעלי עפעפיים חתוכות. כך שהעיניים שלו תמיד היו פקוחות. עזר להפחדת אנשים. אישית שיחקתי לפני זמן מה גמד עם אמניזיה.

DDN

New member
ברנגר לא נחשב

לא הייתה לו שום נכות פיסית! הוא כולה לא זכר מיהו והיה קצת מטורלל!

DDN

New member
לא היה לו שום פגם פיסי!

והאמת, גם לא שום פגם נפשי! חוש משחק מפותח, רצון לא להימצא ושקרנות פתלוגית הן לא נכויות פיסיות!

DDN

New member
נכון מאוד!

או סתם מישהו שלא בוטח בחבריו לקבוצה. לא טענתי שזו נכות, חנן הוא זה שטען שאקונח היה פגום.

tapas tapas

New member
יש לי בעיה עם זה

האם הבעיה הזאת מפריעה לו לתפקד בעולם? להרוויח כסף? להצליח בחיים? לקיים קשרים עם אנשים? אני לא חושב. אם זה לא מפריע לו שהוא שקרן אז מבחינתו זו לא בעיה. רק אם היה מפריע לעצמו שהוא שקרן אז היה ניתן לומר שיש לו בעיה פסיכולוגית. האם לאדם פאשיסת יש בעיה פסיכולוגית? או שיש לו השקפת עולם שונה? האם לנסראללה יש בעיה פסיכולוגית? אני לא חושב. קודם כל זה לא מוגדר כהפרעה נפשית אני חושב. אני לא בטוח האמת. אבל מה שבעיקר מפריע לי, הוא לפתור אנשים מגעילים, והרבה פעמים פושעים בהתנהגות הנפשעת וה"לא מוסרית" שלהם בזה שיש להם איזשהיא בעיה פסיכולוגית, איזשהיא מחלה לכאורה. לפעמים אנשים הם פשוט חראות ולא יעזור שום דבר. שקרן פתולוגי לא נראה לי כמו מישהוא שחולה במחלה נפשית, אלא סתם אדם שגדל להיות חלאה.

Serpent Axis

New member
תסלח לי טפס אבל זו פשוט

וכחנות מיותרת מצדך. <<האם הבעיה הזאת מפריעה לו לתפקד בעולם? להרוויח כסף? להצליח בחיים? לקיים קשרים עם אנשים?>> כן ברוב המקרים, אלא אם כן הוא אדם מאוד מיוחד והקשרים שהוא יוצר בעולם לא נכשלים מהר מאוד... או שהוא פוליטיקאי, אבל אז זה לא פתולוגי. <<אם זה לא מפריע לו שהוא שקרן אז מבחינתו זו לא בעיה. רק אם היה מפריע לעצמו שהוא שקרן אז היה ניתן לומר שיש לו בעיה פסיכולוגית.>> אה, הבנתי. אם אני אלכוהוליסט או נרקומן ואני לא מודה שיש לי בעיה אז אין לי בעיה? <<האם לאדם פאשיסת יש בעיה פסיכולוגית? או שיש לו השקפת עולם שונה? האם לנסראללה יש בעיה פסיכולוגית?>> מה הקשר בין פאשיזם, נסראללה, שקרנים פתולוגיים ובעיות פסיכולוגיות? פאשיזם זו השקפה פוליטית. נסראללה הוא פוליטיקאי (והוא לא פאשיסט, אגב). <<אני לא חושב. קודם כל זה לא מוגדר כהפרעה נפשית אני חושב. אני לא בטוח האמת. אבל מה שבעיקר מפריע לי, הוא לפתור אנשים מגעילים, והרבה פעמים פושעים בהתנהגות הנפשעת וה"לא מוסרית" שלהם בזה שיש להם איזשהיא בעיה פסיכולוגית, איזשהיא מחלה לכאורה. לפעמים אנשים הם פשוט חראות ולא יעזור שום דבר. שקרן פתולוגי לא נראה לי כמו מישהוא שחולה במחלה נפשית, אלא סתם אדם שגדל להיות חלאה.>> אתה מודה שאתה לא מבין על מה אתה מדבר אבל אתה מותח קווים לדמותם של שקרנים פתולוגיים? אני גם לא אוהב את הרעיון של לפטור פושעים מעונש כי הם פעלו מתוך מחלה, אבל העונש צריך להיות שונה כשהפושע חולה ולא מסוגל לקחת אחראיות על מעשיו ודבריו (למשל - טיפול במוסד סגור לעבריינים חולי נפש, אני בעד) מאשר כשהפושע פועל מתוך מחשבה צלולה.

tapas tapas

New member
אוקי, אז זאת השלה

האם אתה חושב שצריך להתחשב בבן אדם שהוא שקרן פתולוגי, למשל להקל על עונשו בעבור ביצוע עברה מסויימת, או פחות לקחת שקה אם הוא פוגע בך מבחינת ההתנהגות שלו, בגלל שהוא לא ממש אחראי למעשים שלו במובן מסויים? בגלל שיש לו בעיה פסיכולוגית? או שתתיחס אליו כמו כל אדם אחר שהיה מבצע פשע או פוגע בך? כי אני קילבתי את הרושם שאתה אומר שזו בעיה פסיכולוגית כאילו שהוא לא יכול להיות אחראי למעשים שלו כתוצאה מכך. אני חושב ששקרנים פתולוגים הם בדרך כלל אנשים שהם מאוד מוצלחים בלשקר, אם הם עושים את זה כל הזמן, הם גם לומדים איך לעשות את זה טוב. אחרת הם כל הזמן היו מקבלים על הראש וסובלים מזה ומפסיקים עם זה. לכן הם מודעים לזה שהם שקרנים, והם גם נהנים מזה שהם משקרים כי זה עוזר להם מבחינות מסויימות בחיים. ולכן הם במודע בוחרים בהתנהגות שהיא פוגעת בדרך כלל באנשים. והם פשוט אטומים מדי ריגשית בשביל שיהיה איכפת להם. הרי זו בעיה פסיכולוגית ולא נראה לי שיש פה איזשהיא התמכרות. זה כמו להגיד על בעל שמכה את אשתו שהוא אלים פתולוגי.

Serpent Axis

New member
אתה מדבר בלי הבנה

<<האם אתה חושב שצריך להתחשב בבן אדם שהוא שקרן פתולוגי, למשל להקל על עונשו בעבור ביצוע עברה מסויימת>> לא קראת את מה שכתבתי? שוב - לדעתי פושע חולה צריך לקבל עונש שונה מזה של פושע שפעל מתוך מחשבה צלולה, כלומר במקום סתם לכלוא אותו איפשהו, לשלוח אותו למוסד סגור לעבריינים חולי נפש. <<או פחות לקחת שקה אם הוא פוגע בך מבחינת ההתנהגות שלו, בגלל שהוא לא ממש אחראי למעשים שלו במובן מסויים?>> אין לי מושג מה כתבת כאן, מה זה "פחות לקחת שקה"? ובקשר לשאר הדברים שכתבת - טפס, תלמד על הדברים שאתה מדבר עליהם ותבין על מה אתה מדבר קודם, אח"כ תקרא את מה שאני כותב ותבין את מה שאני כותב ולבסוף, תסביר לי מה אתה רוצה מחיי?

DDN

New member
מגן על הדמות שלי

בתור השחקן של הדמות המדוברת: השקרים של אקונח לא פגעו באנשים אחרים, הם מנעו מהם לגלות כל דבר עליו. כמעט כל מה שיצא מפיו כששאלו אותו שאלות עליו או על עברו היה שקר. לא הייתה לו שום בעיה פסיכולוגית! הוא היה לוחם שרצה להיעלם ושלא ימצאו אותו, והגיע למסקנה שאנשים לא ישאלו שאלות מישהו שמתנהג כמו מטומטם

tapas tapas

New member
טוב

האם שקרן פתולוגי שמבצע פשע נחשב בענייך לפושע חולה או סתם כמו כל בן אדם רגיל אחר שמבצע פשע? *שקה = קשה.

למעלה