תסלח לי טפס אבל זו פשוט
וכחנות מיותרת מצדך. <<האם הבעיה הזאת מפריעה לו לתפקד בעולם? להרוויח כסף? להצליח בחיים? לקיים קשרים עם אנשים?>> כן ברוב המקרים, אלא אם כן הוא אדם מאוד מיוחד והקשרים שהוא יוצר בעולם לא נכשלים מהר מאוד... או שהוא פוליטיקאי, אבל אז זה לא פתולוגי. <<אם זה לא מפריע לו שהוא שקרן אז מבחינתו זו לא בעיה. רק אם היה מפריע לעצמו שהוא שקרן אז היה ניתן לומר שיש לו בעיה פסיכולוגית.>> אה, הבנתי. אם אני אלכוהוליסט או נרקומן ואני לא מודה שיש לי בעיה אז אין לי בעיה? <<האם לאדם פאשיסת יש בעיה פסיכולוגית? או שיש לו השקפת עולם שונה? האם לנסראללה יש בעיה פסיכולוגית?>> מה הקשר בין פאשיזם, נסראללה, שקרנים פתולוגיים ובעיות פסיכולוגיות? פאשיזם זו השקפה פוליטית. נסראללה הוא פוליטיקאי (והוא לא פאשיסט, אגב). <<אני לא חושב. קודם כל זה לא מוגדר כהפרעה נפשית אני חושב. אני לא בטוח האמת. אבל מה שבעיקר מפריע לי, הוא לפתור אנשים מגעילים, והרבה פעמים פושעים בהתנהגות הנפשעת וה"לא מוסרית" שלהם בזה שיש להם איזשהיא בעיה פסיכולוגית, איזשהיא מחלה לכאורה. לפעמים אנשים הם פשוט חראות ולא יעזור שום דבר. שקרן פתולוגי לא נראה לי כמו מישהוא שחולה במחלה נפשית, אלא סתם אדם שגדל להיות חלאה.>> אתה מודה שאתה לא מבין על מה אתה מדבר אבל אתה מותח קווים לדמותם של שקרנים פתולוגיים? אני גם לא אוהב את הרעיון של לפטור פושעים מעונש כי הם פעלו מתוך מחלה, אבל העונש צריך להיות שונה כשהפושע חולה ולא מסוגל לקחת אחראיות על מעשיו ודבריו (למשל - טיפול במוסד סגור לעבריינים חולי נפש, אני בעד) מאשר כשהפושע פועל מתוך מחשבה צלולה.