דמויות בעלות פגמים

Nihau

New member
למה אתה צריך לטרוח עליהם?

יש מספיק אנשים בריאים בנפשם שרוצים להשקיע ולטפח את סביבתם החברתית ולא יורקים לבאר ממנה הם וכולם שותים. למה אתה רוצה להשקיע כל כך הרבה משאבים על קומץ של חולים נפשית מסוכנים לציבור שאין לך ערובה לכך שבשיחרורם מבית החולים למשוגעים לא יחזרו לסורם ורצחו שוב? לרפואה יש נטייה לנסות למצוא פתרונות רפואיים להכל אבל בדרך הם הרבה פעמים נופלים לאותה טעות מוכרת שעליה נאמר "הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות". לדוגמא כמות הסבל וההשפלה שאדם קשיש ועייף יכול לסבול בחודשים האחרונים לחייו כיוון שהרפואה מסרבת להניח לו למות בשקט ומנסה עוד ניתוח ועוד תרופה ועוד טיפול כאשר אין פתרון מוסרי חברתי שיאפשר לאדם זקן למות בכבוד מזקנה. רפואה שמחזירה חולי נפש רצחניים לחברה בריאה מזכירה לי את האמרה to embrace a serpent is to invit poison int your heart זה שאפשר לבצע משהו לא מחייב את יישום הביצוע. אני לא הייתי רוצה שחולה נפש רצחני שמחלתו נובעת בין היתר גם מסיבות תורשתיות יצא חזרה אל החברה דחוס היטב בתרופות ויחייה חיים נורמליים ויקים משפחה אוהבת שלכל אחד מצאצאיה יהיה סיכוי טוב למדי להפוך לרוצח פסיכופט חולה נפש. קצת אחראיות על עצמנו והחברה שלנו לא תזיק. באמת.

Serpent Axis

New member
באופן כללי, לא רק פושעים

חולי נפש ועבריינים חולי נפש הם בגדול אנשים שניתן לרפא ולהביא למצב תפקודי ואפילו תועלתני בחברה מודרנית, כמו חולים בכל מחלה אחרת (אולי כדאי שניפטר מהם באותה ההזדמנות? מהזקנים גם, הם סתם יושבים על המשאבים שלנו בלי להועיל בשום דבר). חלק לא קטן מהעבריינים חולי נפש ניתן לרפא ולשקם. כמובן, שגם במקרה הזה אין מקום להכללות ומדובר במקרים פרטניים. כמובן שיש מקרים בהם יש אנשים שאין סיכוי שהם יגיעו למצב של תפקוד נורמטיבי בחברה (אבל לא כולם חולי נפש דווקא). בקשר לאמרה על הנחש... קודם כל, מצאת למי לססססססספר את זה
אני חושב שנחשים מייצגים דבר שונה ממה שספר בראשית מתאר... אבל בואי נעזוב את האמרות ואת הנחשים (אגב, ניתן להשתמש בארס שלהם למטרות רפואיות ומדעיות שונות, לרבות מחקרים נוירוביולוגיים). <<אני לא הייתי רוצה שחולה נפש רצחני שמחלתו נובעת בין היתר גם מסיבות תורשתיות יצא חזרה אל החברה דחוס היטב בתרופות ויחייה חיים נורמליים ויקים משפחה אוהבת שלכל אחד מצאצאיה יהיה סיכוי טוב למדי להפוך לרוצח פסיכופט חולה נפש.>> לא כל מחלה היא תורשתית ואם כבר אפשר לשקם מישהו, זה לא נעשה רק עם תרופות אלא עם טיפול מקיף ובכלל סביר שיהיה מעקב הסתכלותי (שמתבטא בין היתר במפגשים עם פסיכיאטר או פסיכולוג) אחריו ואחרי המשפחה. חזרתו של פרט לחברה מותנית בכך שהוא ריצה את העונש על הפשע שביצע (במידה והוכח והוא אכן חולה נפש שפעל מתוך המחלה ולא בשליטה עצמית) ונקבע ללא צל של ספק שהוא אינו מהווה סכנה לאחרים או לעצמו. שוב, אני לא אומר שאני תומך בדרכי הפעולה הנוכחיים של מערכת ה"צדק" ושל המוסדות לבריאות הנפש, אבל אני במקרה חי בקיבוץ שבו יש לא מעט אנשים שסובלים ממחלות נפש שונות (אומנם איש מהם אינו רוצח) שראיתי איך שהם משתקמים ומוצאים לעצמם מקום בחברה מודרנית וחיים גם עם טיפול (פסיכולוגי ותרופתי במקרים מסוימים).

Nihau

New member
תשאר ספציפי

אתה כל הזמן מרחיב את הדיון לכיוונים סובלניים ומתרחק מהמקרים הקיצוניים אליהם ואליהם בלבד כיוונתי. אני לא דיברתי על האנשים בקיבוץ שלך שהם מקרים גבוליים ביותר שמאפשרים להם לחיות בתוך החברה והם כל כך גבוליים שהם מצליחים לתפקד כמעט בסדר. אני בהחלט לא דיברתי על זקנים וחולים בחלות רגילות וזה היה שפל מאוד מצידך להכניס אותם לשיחה על פתרון חברתי מול פושעים חמורים ביותר חשוכי מרפא- לאית את זה בשבילך שוב: רוצחים סדרתיים, מציתים ומרעילים בזדון, אנסים ובוגדים במדינה. והדיון מתנהל כאן על המתת חסד שלהם כאשר מתברר שהם עשו את פשעיהם תחת השפעת מחלת נפש חמורה. לגבי נחשים- ללא כל קשר לנושאי דת מטופשים כאשר אתה מחבק נחש ארסי גם הנחש לא אוהב את זה וזו תצפית פשוטה שמראה שהתגובה הצפויה היא הכשה. כנ"ל לפושע חולה נפש. הוא חי בעולם משל עצמו, מסוייט והזוי. הוא לא מוצא את עצמו בעולם והחברה הנורמטיבית ומגיב באלימות קיצונית כשהוא חייב להתעמת מולה- שווה ערך הכשה. לגבי הרחקה מהחברה- זה בדיוק מה שאנחנו עושים על בסיס קבוע לחולים, זקנים, אוטיסטים, בעלי תסמונת דאון, חולי נפש ופושעים. יש דרגות שונות להרחקה הזו אבל היא קוראת וזה טיבעי לחלוטין ותואם את הדינמיקה האנושית משחר ימיה. אני ציינתי התייחסות רק למקרים מאוד ספציפיים- פושעים חמורים ביותר בעלי מחלת נפש. תשאר ממוקד. לגבי הסתכלות על הפושע החולה לאחר החזרתו לחברה- זה עוד בזבוז משאבים שרק יגדל עם הזמן. איך אתה חושב יגדלו הילדים שלו? בבית חם ואוהב ונורמלי? עם אבא שהיה פעם משוגע רוצח ולא בדיוק המודל האידיאלי לחיקוי? אני הייתי מעדיפה לגדוע את הנזק מהשורש- לפני שאני אצטרך לטפל בכל שאר העץ. גם מדינת ישראל חושבת ככה- רה דוגמת יגאל אמיר ואהובתו ש"רוצה לעשות לו ילד". הסיבה היחידה שלא קבעו עונש מוות לבוגד השפוי הזה היא כי זה היה הופך אותו למרטיר- קדוש מעונה- וזה היה עוד יותר גרוע כהשפעה חברתית מלתת לו להרקב לאט בכלא ולאט לאט להשכח מהתודעה הציבורית.

Serpent Axis

New member
במקרים קיצוניים מהסוג שאת מציינת

אני מסכים, בגדול. אבל בקשר למקרה המשפחתי - אם כבר הצליחו להביא את האיש בטיפול למצב בו הוא לא זקוק לאשפוז תמידי במוסד והוא מסוגל לתפקד בחברה אנושית, הוא צריך להימצא בהסתכלות ואם הוא מקים משפחה כנ"ל לגבי הילדים שלו ואישתו. טיפול זה לא רק תרופות. רק נקודה קטנה - אין מקום להשוואה בין נחשים לבין חולי נפש. נחש יכיש אותך מתוך הגנה עצמית או כי הוא רוצה לאכול אותך, חולה נפש "יכיש" אותך כי החתול שלו הודיע לו שאם הוא לא יעשה את זה המשפחה שלו תיחטף על ידי השטן. הבדל ברור?

Nihau

New member
אתה יודע מה זו מטאפורה נכון?

וכבעלת שני תארים בתחומי מדעי החיים והסביבה אני כן מכירה בהבדל בין התנהגות חייתית שפויה להתנהגות אנושית לא שפויה ותפסיק בבקשה להפליל את החתול של השכנים. לשכנים שלום.

Serpent Axis

New member
זה החתול שלו, לא של השכנים

חוץ מזה שזה גם לא החתול, זו הסכיזופרניה...

NightVampire

New member
אני חושש שהנושא רחב מדי

ליריעה המצומצמת של הפורום. אפשר להתדיין על הנושא במשך שעות אבל לעולם לא תגיעו לידי הכרע, שכן התחום הזה פשוט אפור מדי. באופן כללי, כמה שזה קשה, אני מסכים עם ניהאו (אבל בהסתייגות מסויימת). אם מישהו הוא באמת רוצח/אנס מטורף, אשר ברור מעל כל צל של ספק כי אין דרך לרפא אותו, לשקם אותו, לשלבו בחברה ו/או להפוך אותו לפרודקטיבי בכל דרך אחרת יש לגאול אותו מיסוריו. אבל אם ניתן "להרגיע" אותו בעזרת טיפול תרופתי (והוא לא מביע התנגדות לטיפול), אפשר לשלב אותו במתקן כליאה/עבודה בו הוא יוכל להכנס לשגרת חיים בריאה ופרודקטיבית מחד ולהיות רחוק מן החברה אותה הוא עלול לסכן. אבל כפי שאמר סרפנט, זה מאוד פרטני וכל מקרה לגופו. קצת בעייתי באמת להתחיל להרוג חולי נפש כי לדעתי זו מעין תיבת פנדורה שברגע שנפתחה לא תסגר לעולם. היום נתחיל בחולי נפש, אבל לכי תדעי לאן נגיע בעוד כמה עשורים. אולי עד אז כבר הגיע למצב שאנו הורגים זקנים ונכים כדי להוריד את הנטל מעל החברה, וברור שלשם אסור לנו להגיע. אבל, אני מדגיש שיש פה יותר מדי "אולי" ו"אם" ובלתי אפשרי למצוא תרופת פלא לתופעה.

DDN

New member
אפשרי? כן.

כיפי? לדעתי לא. לא למשחק ארוך.

DDN

New member
לדעתי זה לא יהיה כיף

במשחק הירואי, או כל משחק שהוא לא 100% מציאותי, אני לא רואה כיף בלשחק דמות על כיסא גלגלים, או דמות חסרת יד או רגל.

Serpent Axis

New member
ובעיות בתפיסת עומק

אני זוכר גם שהסתובבתי עם מין רטייה רפואית במשך כמה זמן וזה היה יותר ממעצבן.

Serpent Axis

New member
כמעט כל הדמויות שאי פעם שיחקתי

היו פגומות באיזושהי צורה. דמויות מושלמות הן לא דמויות מעניינות, ריאליסטיות או מאתגרות במיוחד.

Sabre Runner

New member
מסכים. דמות מושלמת לא מעניינת.

אני משתדל תמיד לשחק מישהו פגום, בדרך כלל נפשית בצורה כלשהיא. פעם אחת ניסיתי להכניס דקרית עיוורת למשחק מרוצללים. לצערי, המשחק לא שרד הרבה.

DDN

New member
לציר הנחשי ולערן

אבל הוא לא דיבר על פגמים נפשיים - הוא דיבר על פגמים פיסיים, נכויות!

voyager2005

New member
בעולם שלי

קרי, מסע בין כוכבים, יש הרבה דמויות עם נכויות פיזיות. רק שהרפואה במאה ה-24 יכולה לרפא הכל
אז יש די הרבה אנשים שמסתובבים אם פרוטזות שונות. מה גם שקשה לעבור שנים מבלי שנפגעים במשהו. לדמויות שלי יש בדרך כלל נכויות פיזיות קלות (וחוסר יד זה לא "קל") ברגע שיש לך משחק שבו התוצאה נקבעת רק ע"י השחקנים, דמות מושלמת הופכת להיות בעייתית. חוץ מזה שזה משעמם, מה הכיף אם אין התמודדות עם המוגבלויות האישיות של כל אחד?

DDN

New member
עמדת על מילת המפתח

הרפואה במאה ה24 יכולה לרפא הכל. לפיקארד דקרו את הלב, אז שמו לו לב מלאכותי. מה זה נכויות פיזיות קלות? ג'ורדי לה-פורג' עיוור, אז יש לו את הוויזור שעוזר לו לראות - אני לא אקרא לזה "נכות". פותח השרשור דיבר על דברים כמו חסרי יד, עיוורים או חרשים. יש לי דמות אגדתית בעולם שלי, שחי שנים רבות, ואחרי קרב גדול איבד את עיניו. אבל הוא דב"ש, וגם אז, הוא חש באנרגיות שזזות סביבו. אני לא הייתי קורא לזה נכות מגבילה, כי, כמו DAREDEVIL, מצאו דרך שבה "עיוור" יוכל לראות. כמו שאמרתי כבר יותר מפעם אחת בשרשור - יש הבדל גדול בין נכות פיסית לנכות נפשית. ארין שלי - הגיעה למצב שהייתה פראנואידית וסכסכה בין כל חברי הקבוצה בגלל שהייתה משוכנעת שהם רוצים להרוג אותה (מה שבדיעבד התגלה כנכון - מידע חוץ משחקי) אז היא דאגה לסכסך ביניהם כדי לגרום להם לרצות להרוג אחד את השני ולא להתמקד עליה - היא הייתה ממש מטורפת נפשית - זה עדיין פגם אישי, אבל נפשי ולא פיסי. אלכסנדרה, שננשכה על ידי ערפד, גילתה רגישות מסויימת למים עומדים, והרגישה רעב לדם - זה שוב, פגמים, אולי אפילו נכויות מסויימות אבל אי אפשר לשים אותן בשורה אחת עם חוסר באיברים מסויימים.

למעלה