דם אמיתי TUE BLOOD

larisa125

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo190.gif../images/Emo54.gif

קרניjack

New member
למישהו יש את הבקבוק של טרו בלאד?

השיג איפושהו? זוכרים אז שפירסמו שמוכרים את זה בכמה ברים לתקופה קצרה...

לא מוכרים את הבקבוק עצמו בארץ...

היה אירוע השקה של yes לסדרה אז פירסמו משקה בטעם פטל עם וודקה. עד כמה שזכור לי, לא מכרו אותו עם הבקבוק. מה שכן, את המשקה ה"מקורי" עם הבקבוק כפי שמופיע בסדרה אפשר להזמין באתר של HBO או באיביי (אני זוממת להזמין מאיביי קרטון של 4...) הם טוענים שזה בטעם של "תפוז דם". מעניין לטעום...

Bartal j

New member
חח מזכיר לי שפעם חשבתי שזה דם באמת

בהתחלה בהתחלה כי פרסמו את זה גם בפסופרמרקטים ואני חשבתי מה מוכרים "דם אמיתי?" לפחות בדקו שהוא סטרילי?

../images/Emo6.gif ואני חשבתי...

שהצלוחיות עם הדבק הזה לבולים שיש על הדלפק בדואר זה כל הרוק שרופאי השיניים שואבים לנו בזמן הטיפולים...

כל הפרטים...

כאן. 16 דולר... ועוד כמה דולרים על משלוח. כתוב שזה בהזמנה מוקדמת, הם שולחים את זה רק בספטמבר, כשזה יושק.

כן..

זה מה שאני חשבתי... וניסיתי להזמין בהתחלה מהאתר של HBO ואז התברר לי ששולחים רק לארה"ב, אז בסוף הזמנתי ממוכר עם מוניטין טוב באיביי. הוא גם דאג לעדכן אותי שזה יישלח רק לקראת ספטמבר.

בדנתמ

New member
אה... אני דווקא די אוהב את הסדרה...

בעונה השניה ראיתי בינתיים רק את הפרק הראשון, אבל עושה רושם שיש פוטנציאל לעונה הזאת. אני גם חושב שאנשים מסוימים פה בפורום מגזימים קצת (וחלקם ממש) בנוגע למינון של סצנות המין בסדרה. מין הוא חלק מרכזי בחיים, גם אם זה לא נושא שמקובל לדבר עליו בכל סיטואציה. במיוחד בחיים של אנשים צעירים, שעדיין לא הקימו משפחה משלהם, מין הוא סוג של מטרה בחיים, כי רק ככה הם יוכלו להקים משפחה כזאת. מין הוא אחת המטרות המרכזיות בחיים עלי אדמות של כל אורגניזם שזקוק למין כדי להתרבות. אני אפילו יכול להרחיק ולהגיד שמבחינה ביולוגית, יש רק שני צידוקים לקיום הגוף האנושי. האחד זה לכלכל את המוח, והשני זה לקיים יחסי מין כדי ליצור את הדורות הבאים. הטאבו שיש משום מה בהרבה חברות מנושא המין הוא די ילדותי ומגוחך בעיניי, ורק מגדיל את הסיכוי שיהיו עוד אנשים שהיחס שלהם לנושא הוא סוטה ומעוות. טרו בלאד לא מתיימרת להיות יצירת האומנות העמוקה והפילוסופית ביותר של דורנו. היא רק מנסה להיות סדרה נחמדה ומעניינת. קלילה פה ושם ומותחת פה ושם. מבחינתי היא עומדת במטרה שלה לא רע בכלל ויחסית לרוב סרטי/סדרות הערפדים ששוטפים אותנו לאחרונה, היא גם פחות הופכת את דמות הערפד לאיזה יצור סיסי שיהווה מושא הערצה וריור לילדות היסטריות בנות 13. לדעתי אפילו רק על העניין האחרון כאן צריך לתת לסדרה הזאת הרבה קרדיט. הרבה קרדיט, ולקוות שדווקא יצאו בקרוב עוד סדרות (אבל לא יותר מדי כי הייפ זה בד"כ לא דבר טוב) שיהיו יותר אפלות מטרו בלאד ולחלוטין לא יתאימו לצפיה לבני הגיל ההיסטרי (וכאן אני מדבר על הגוון האפל-אלים בסדרות ולא על הגוון המיני דווקא). אבל כן. אני נוטה להימנע מלדון בסדרה כאן, בגלל שעושה רושם שלפעמים אי אפשר לקיים דיון ענייני עבור מי שכן צופה בסדרה, בגלל "משמרות הצניעות"...

קרניjack

New member
עם כל הכבוד, אם אתה לא חושב שיש

הרבה סצנות מין דחופות ומאולצות כי מישהו בחוזה ככה כתבו שזה יופיע בכל פרק, ממש צר לי. ולא, זה לא קשור לצניעות, זה קשור למינון.

בדנתמ

New member
אני די משוכנע שזה לא כתוב בחוזה...

דבר ראשון, הבנתי שזה לפי סדרת ספרים. את הספרים לא קראתי, אבל אם בספרים יש הרבה סצנות מין, מפורשות או נרמזות, זה מסביר את זה. ודבר שני, לדעתי אם המינון של סצנות המין היה שם מתאים בדיוק לעדיפות שמחשבות על מין ועל איך להשיג אותו מקבלות במוח של אמריקאי ממוצע בשנות העשרים לחייו, אז זה באמת היה נראה כמו סרט פורנו עם שיירים מאוד קלושים של חוט עלילה... סה"כ אני לא חושב שסצנות מין צריכות להיות כזה טאבו. אז הסדרה לא מיועדת לילדים. ביג דיל. אם הנושא לא היה באופן תמוה הופך לכזה טאבו נורא בחברה שבה אנחנו חיים, למרות החשיבות של הנושא לעצם העובדה שאנחנו חיים, לא היית מסתכלת על הסצנות האלה כעל משהו מאולץ וזה לא היה מפריע לאנשים. ולדעתי, באופן אירוני משהו, דווקא הטאבו הזה אחראי ללא מעט סוטים שמסתובבים להם שם בחוץ. וזה יותר מוזר ומאולץ בעיניי הדרך שבה רוב הסדרות / סרטים מדלגות באופן ממש תמוה בין שניה לפני סצנת המין, לבין שניה אחריה, או מצנזרות אותה בצורה קצת מגוחכת, אשכרה כמו שצחקו על זה בהתחלה של אחד מסרטי אוסטין פאוורס כשכל שניה חפץ אחר מסתיר את האזורים המוצנעים ודואג שהמצלמה לא תראה אותם. כשסרט מתעסק בנושא ורומז על עצם קיום יחסי המין, זה לא כזה מאולץ להראות סצנת מין, כל עד לא מראים אותה בצורה בוטה מדי. ולצורך העניין, בטרו בלאד אמנם יש הרבה סצנות מין, אבל הן לא מוצגות בצורה בוטה מדי.

קרניjack

New member
לפי מה שהבנתי בספרים זה לא ככה

וגם אם זה היה, זה עדיין ממש מגוחך. לא מעניין אותי על כמה סקס אנשים חושבים כל היום, ואיך היה נראה סרט שמשקף להם את המוח, משום שאלה לא *בפרט* קהל היעד של הסידרה, להם יש שפע פורנו בכל חור אחר. נכון, מדובר בקהל בוגר, ולא לילדים, אבל אם כמה אנשים ש"עברו את הגיל" זה כן מפריע במידה מסויימת יש רגליים לעניין. ברור, מדובר בטעם וריח,אבל כאשר , שים לב, שכמעט בכל פרק יש סקס, ולא במקום (לא יודעת אם שמת לב,אבל כתנו על זה השבוע- למשל אחריי שסבתא של סוקי מתה היא ישר רצה לשכב עם ביל, וברטל נתנה עוד דוגמא מפרק שלא ראיתי) זה מפריע. כאילו באמצעות זה חלק מהעלילה מנסה לשווק את אצמה כמפתה, סקסית ומושכת. אני לא מדברת על איך שסצנות המין מוצגות, גם אם היו מראים באותו מינוןקלוז אפ על הפנים של האנשים מתנשפים זה היה מעצבן באותה מידה. וטאבו? טאבו בחברה של ימינו? מאיפה אתה מביא את זה? להפך. הצניעות היא סוג של טאבו, מי שלא הולך ב"תלם" הדפוס וההתנהגות של "תרבות חיי המין", או איך שתקרא לזה, הוא החריג, הוא המוזר. הסוג של ההימנעות החברתית וה"חינוך" (אם לזה אתה קורא טאבו) בנושא זאת ה"תגובה" למה שקורה בחברה. זה לא הטאבו, זאת התגובה שנוצרה משום שהנושא מוחצן כל כך לפעמים. קיצר, לא מגיע לסידרה את כל ההד התיקשורתי והבלון הנפוח שעשו מדם, סוקי טיפשה ועלילה לא מושכת. ובטח שלא עונה שנייה.

בדנתמ

New member
רגע אחד...

אז את טוענת שכל סדרה צריכה להציג את הדמויות כמו קהל היעד שלה? שסדרה שעוסקת בפסיכופטיים רצחניים צריכה להפוך אותם בהכרח לאנשים אדיבים ואמפתיים אם זה קהל היעד של הסדרה? אני לא אומר שאמריקאים שטופי הורמונים וגסי רוח הם בהכרח קהל היעד העיקרי של הסדרה, אבל אלה חלק מהדמויות המוצגות שם. ג'ייסון, למשל, הוא מייצג לא רע של אמריקאי צעיר, לא מבריק במיוחד, ומפוצץ בהורמונים ובדעות קדומות. לסוקי, למשל, יש מטען רגשי שגורם לה להתנהג בצורה מעט משונה לפעמים ביחסים שלה עם ביל. הדמות הרי סבלה בכל פעם שהיא ניסתה לצאת עם מישהו בעבר, בגלל שהיא שמעה את המחשבות שלהם וזה הטריף אותה. יש לה מטען רגשי שקשור במערכות יחסים ומעוות את התפישה שלה במקצת. תוסיפי את העובדה {זהירות - ספוילר למי שלא ראה ומתכוון לראות} שהיא עברה התעללות מינית כילדה, ותביני למה בסערת הרגשות שלה אחרי שהיא מצאה את גופת סבתה שנרצחה, היא החליטה שמה שהיא צריכה עכשיו זה לקיים יחסי מין. אני אתייחס רגע לשורה האחרונה שלך כאן לפני עניין הטאבו: עושה רושם שאת ממש כועסת על הדמות של סוקי... דבר ראשון, היא לא אמורה להיות חכמה במיוחד. היא נערה כפרית מלואיזיאנה, שקיבלה כנראה חינוך ממוצע מינוס, ואם מסתכלים על "הגנים" שלה, אז יש לה אח שהוא גם לא ממש אלברט איינשטיין הבא. בתור דמות שלא מנסה להצטייר כגאונת הדור, אני חושב שהמשחק של אנה פאקווין למשל דווקא מאוד אמין. בשבילי זה מספיק בשביל להיות מסוגל לראות סדרה וזה עדיף על דמות שכביכול מוצגת כחכמה, אבל בגלל עלילה לא אמינה ומשחק לא אמין, ברור לכל צופה שלו אותה דמות היתה פועלת במציאות, היא היתה מאוד, אבל מאוד טיפשה. אגב, דוגמא לדמות חכמה שבגלל עלילה מוקפדת ומשחק מצויין גם אשכרה יוצאת אמינה בתור דמות חכמה, זה האוס מהסדרה המצוינת האוס. בגדול העלילה של טרו בלאד היא לא מאוד מהירה וגרנדיוזית. זו לא סדרת מתח, אלא דרמת מתח, ובתור שכזאת, אני מוצא את העלילה דווקא בסדר גמור. לפי דברים שכתבת פה בעבר, אני קיבלתי את הרושם שאת אוהבת יצירות (ספרותיות / קולנועיות / מוזיקליות) מהירות וקצביות. טבעי שלא תימשכי במיוחד לעלילה של טרו בלאד. אני אוהב לפעמים גם עלילות איטיות יותר (לא איטיות עד כדי לא קיימות, אבל איטיות נניח כמו סרט החניבעל לקטר האחרון שיצא). טרו בלאד לא נופלת אצלי למשבצת של סדרת העשור, כמו שאני חושב למשל שהאוס והסמויה הן שתי יצירות מופת טלוויזיוניות, אבל היא בהחלט נופלת אצלי למשבצת של סדרה סבבה לגמרי, שראויה לעוד עונה, ובים הג'יפה שמציף לנו את הטלוויזיה, דווקא מהווה משהו ששווה את הזמן שלי.

קרניjack

New member
סבבה, טעם וריח.

אין לי בעיה עם השחקנית שככל הנראה משחקת את מה שהיא אמורה לעשות, אבל סוקי מעצבנת. ולסיים במשהו נחמד עם כל הביקורת על הסידרה ( שפחות נוראית מאיך שאנחנו משמיצים אותה, אני יודעת
) דיי אהבתי את הדמות של טארה.

בדנתמ

New member
ולעניין הטאבו...

ממש אין טאבו הפוך בחברה הישראלית. אין טאבו במובן של איסור תרבותי על אי קיום יחסי מין בפרהסיה... וטוב שכך, אחרת היינו צריכים להקפיד להסתכל רק על המשבצת במדרכה שאנחנו עומדים לדרוך עליה...
החברה הישראלית היא חברה חסודה במובן מסוים, אבל מאוד לא מאופקת. זה שילוב גרוע. זה גורם לזה שאנשים מקצינים את עניין המין ומדברים עליו הרבה, אבל בסופו של דבר יוצאים חסודים לגמרי ובעיקר מדברים. סלחי לי על השפה, אבל אני דוגל בזה שאם בנאדם כל כך רוצה לזיין משהו, אז לא את השכל שלי... בסופו של דבר הטאבו הזה לא התאים כנראה לאופי של האנשים כאן, ובשילוב עם חינוך תרבותי שכמעט לחלוטין לא קיים בארץ, יצאה לנו חברה גסה ומתלהמת. אז הטאבו השיג את מבוקשו ובסדרות טלוויזיה ישראליות לא מראים סצנות מין. נהדר. אנשים עדיין שמים זין על כללי הנימוס, שמים טאבו ענק על המושג איפוק, ומתייחסים בהיסטריה לכל נושא, לרבות סצנות מין בסדרות שגם ככה לא מיועדות לילדים (אני לא מנסה לרמוז שאת מהאנשים האלה אז אל תביני אותי לא נכון). ככל שהטאבו יתחזק בנושא (בגבולות המוסר וזכויות האדם) הדור הצעיר רק ילך ויקצין אותו. את הנושא, לא את הטאבו. אם ישחררו את הטאבו הזה ויתיחסו למין בצורה שפויה ומשוחררת ולא יעניקו לו איזה מעמד על של סוד מדינה שמור כאילו מי יודע איזה תפוח אסור מסתתר לו שם, היחס של הפרטים בחברה לנושא, ילך ויהיה שפוי יותר ופחות מוגזם. כמובן שצריך במקביל לזה לתת פה חינוך תרבותי נורמלי ולהפוך את גסות הרוח הטיפוסית ברחוב הישראלי למין טאבו (במקום את מי שלא נוהג בגסות רוח, כמו המצב הנוכחי). מין זה נושא אליו החברה צריכה להתייחס באופן טבעי. טבעי לרצות את זה, טבעי לחשוב על זה, טבעי לדבר על זה ולעשות את זה. לא טבעי לחשוב שכל אחד חייב לחשוב על זה לפחות כמה שאני חושב על זה, לא טבעי לרצות את זה בלי קשר להדדיות שביחסים, לא טבעי לדבר על זה בצורה גסה ופוגענית ולא טבעי לעשות את זה באופן לא הדדי. הבעיה בחברה שלנו, היא שהיא נותנת לכל היחסים בין המינים ובפרט סביב נושא הסקס, יחס של "מלחמת המינים" במקום יחס של הדדיות ואהבה. אני רואה סביבי המון אנשים שמשחקים משחקים מפגרים עם בני/בנות הזוג שלהם כדי לצאת בעמדת יתרון ביחסים ולא בעמדת נחיתות ואני חושב לעצמי שואלה, אם הייתי רוצה להתחרות ולצאת בעמדת יתרון, הייתי הולך לתחרות ספורט או משהו. כי קשר זוגי חייב להיות הדדי ומאוזן, אחרת, מה לעשות, הוא לא באמת עובד. מנקודת המוצא הזאת, היחס של החברה למין הוא מעוות. כשהיחס הוא מעוות לנושא שמתייחסים אליו הרבה, זה הופך למשהו מגעיל ומציק. אם היחס למין לא היה מעוות, אני משוכנע שכל זה לא היה מפריע לך...

קרניjack

New member
מן הסתם (על המשפט האחרון)

ואני בספק אם בחברה הישראלית של ימינו ניתן "לשחרר את הכבלים" מן הטאבו ולהכניס לתודעה שמין הוא חלק מהחיים באופן לא גס, והיחס הבוטה של החברה כלפיי מין לא יהיה עוד יותר גס...

בדנתמ

New member
אין כזה דבר משהו שאי אפשר לעשות...

במובן של לחנך חברה להתנהג כך או אחרת. ההוכחה לזה היא החברה הישראלית שהתחילה בתור אנשים אידאליסטיים שבאו לבנות פה מדינה אחרי שבאירופה שמו את הגסות של ישראל המודרנית בכיס הקטן, והגיעה למצב שבו במשרד החינוך רואים איך הציונים של הילדים יורדים בכל שנה אז במקום לחשוב איך לשפר את הרמה של הילדים, מורידים את הרמה של המבחנים

Berethor

New member
בטח שיש

התרבות היא מאירופה והמערב, ככה שברגע שישראל איבדה את רוב האופי המערבי שהיה לה היא הפכה לחברה ערסית. קל לדבר על חינוך אבל תכלס זה בלתי אפשרי שמדובר בחמולה של פראי אדם. אתה יודע שגסות, הוולגריות וכו לא באות באנשים כמוני וכמוך אלה מערסים ואלה שמושפעים מהם. תכניס לזה גם עוד סקס והמצב היה גרוע בהרבה. המורים ממש לא אשמים, אני תמיד מזדהה עם המורים המסכנים שצריכים ללמד בהמות. כמובן שעדיין יש מקומות פחות נוראים בארץ אבל גם שם יש השפעה.

למעלה