דם אמיתי TUE BLOOD

בדנתמ

New member
אני לא חושב שזה קשור במוצא האתני של אנשים...

אם כבר, זה יותר קשור בתחושת השוני שהחברה הישראלית נותנת לך להרגיש ביחס לאנשים ממוצא כזה או אחר. בתור ילד קטן, לא הייתי מודע בכלל לכל ענייני המוצא והעדתיות. כשילדים אחרים שאלו אותי על זה פשוט אמרתי להם שאני ישראלי. אני חושב שכל עוד אנשים בישראל יתייחסו זה לזה כאל "אשכנזי", "מזרחי", "רוסי", "אתיופי", המצב לא ישתנה. לפחות לא לטובה. הבעיה העיקרית כאן היא היעדר תחושה של תרבות משותפת וציונות. בימינו, מי שרוצה להיות פטריוט, פשוט מתייחסים אליו כאל פראייר, וכל אחד מנסה לקבל כמה שהוא רק יכול על חשבון המדינה, שזה בעצם אומר על חשבון האזרחים האחרים. פוליטיקאים מנסים לעשוק את העם במקום להוביל אותו למקום טוב יותר, קבוצות כוח, כמו חרדים, מנסות לסחוט עוד ועוד תקציבים על חשבון משלם המסים, וגם האזרח הפרטי, בהרבה מקרים לא חף מפשע, כשהוא מנסה לעגל פינות ולהרוויח על חשבון חבריו, לפעמים בגלל שאין לו ברירה מרוב שעושקים גם אותו... אדם לאדם זאב לא נקרא בעיניי תרבות משותפת. המדינה היתה צריכה לדאוג להשריש תרבות חזרה וציונית כבר מראשית ימיה, אחרת למה עוד אפשר היה לצפות כשאוכלוסיה של חצי מיליון, פתאום היתה צריכה לקלוט מיליוני עולים בני תרבויות שונות וזרות?

Berethor

New member
גם אני לא יודע מאיפה הוא מביא את זה

זה מה מקומם אותי, בחברה של "תרבות המין" הוא עוד טוען שיש 'טאבו' רק בגלל שלא דוחפים לרוב הסדרות כמויות של סקס כמו בטרו בלאד. דווקא מ"תרבות המין" וחרמנות טרו בלאד שועבת את 'כוחה' בארץ ובUSA. בחברה כמו שבדנתמ מתאר היו מורידים את טרו בלאד משידור על היום הראשון. 'אמין' גם לצלם כל פעם שאדם נכנס לשרותים.

Berethor

New member
נראה שאתה קהל היעד

אחרי הכל מי שמעוניין לראות את כל הפורנו שם הסדרה בשבילו. המין הוא לא מרכז בחיים ויש סיבה טובה למה החברה "מצנזרת" דברים. הרי מבחינתך היה צריך לשדר סרטי פורנו בכל ערוצי הטלויזיה. מין אדיולוגיה נודיסטית כזאת רק שכולל גם סקס. מה לעשות שאנשים לא עושים מין רק לרבייה, וגם רבייה היא לא איזה ערך עליון. אז כדי שהיו לאנשים ילדים הם לא צריכים שהיו פורנו בכל חור, ממש לא קשור. ולא בחברה שהכל פרוץ והכל מותר יש הרבה יותר סוטי מין, מה שאתה קורא לו טאבו נקרא תרבות וגבולות. עם כל הכבוד אני חושב שהחברה ואנשים ששמו ת"טאבו" מבינים טוב יותר מכמה בני נוער שרק רוצים עוד סקס בTV. טרו בלאד בטוח שלא מיועדת לילדים אבל זה לא אומר שהיא מיועדת למבוגרים, כל הסקס שדוחפים לשם בכל הזדמנות לא הופך אותה לבוגרת יותר מסדרה נורמלית למבוגרים. טרו בלאד היא סדרה שמיועדת לאנשים שרוצים לראות סקס וערפדים במסך אחד, או אחד מהם. לכן כל מי שלא מתרגש מכל ה"עלילה" שהולכת שם מבין שאין באמת עלילה. מבין שהסקס הוא בשביל עוד זמן מסך ועוד כמה צופים חרמנים. כמה קל לטעון שאמרקאי ממוצע חושב רק על מין, כי אם זה היה נאמר על האנשים כאן בקלות יכלו להפריח תטענה. ילדותי זה לא, להזכיר לך ש"לטאבו" אחראים אנשים מבוגרים לא ילדים ולא בני עשרה, אנשים שהיו עשרה בעברם ושההורמונים התאזנו קצת, גילו שמין זה לא מרכז היקום. אז פה ושם נשארו חלק בעשרה והפכו לבמאים של טרו בלאד אבל בגדול הרוב מתבגרים. תראה איזה דוגמאות אתה מביא "הן לא מוצגות בצורה בוטה", "זה לא משתווה לפנטזיות של בן נוער", אה וואלה? אז יש יותר גרוע אה? או שלא מספיק סקס יש שם? תגיד לי למה זה בכלל רלוונטי. ואמת אם ילכו בכוון הזה אז גם מה שעוד אין היה בהמשך. הרמיזות נועדו לאנשים מבוגרים, הסצנות נועדו לצעירים/חרמנים. חוץ מזה מי שרוצה לראות סקס שיראה סרט כחול, סדרה שהיא פורנו ועוסקת כביכול בערפדים היא חציית כל הגבולות.

בדנתמ

New member
אתה עושה כאן הקבלה...

בין סקס לפורנו. זאת לא ממש הקבלה מתבקשת. סקס, כשהוא מוצג באופן נורמטיבי ותקין, הוא דבר שאין בו כל פסול. פורנו, לעומת זאת, זה כבר סיפור אחר. אני לא חובב פורנו כזה גדול, אבל אפילו לא יצא לי לשמוע על סרט פורנו שבו הסקס הוצג בצורה בריאה ונורמטיבית. זה ההבדל המהותי בין סרטים עם סצנות סקס לבין פורנו. בסרטים עם סצנות סקס, לפחות מהסוג שאני מדבר עליו, היחסים הם בין שני אנשים בוגרים ומסכימים. סרטים כאלה עוסקים בנושא עיקרי שאינו מין, ופשוט מראים סצנות מין לא בוטות מדי כחלק מהחיים. זה לא דבר שצריך להיות טאבו. להפך, אתה יכול להגיד שכשמדובר בסרט ריאליסטי (וכרגע אני גולש כאן הצידה מהנושא של טרו בלאד, שהיא סדרה שמתעסקת בנושא בדיוני) זה יכול אפילו לחנך את הקהל מבחינה תרבותית לתת למין יחס יותר בריא, פחות אגרסיבי וכד'. אם היית משדר כל הזמן סרטי פורנו בטלוויזיה, זה היה גרוע יותר מהטאבו הנוכחי אפילו, כי זה היה עלול לעוות עוד יותר את התפישה הגם ככה די מעוותת שיש להרבה אנשים בנוגע למין. ולגבי הסוף של דבריך... אני חושב שמי שרוצה סקס, לא צריך לראות סרט כחול, אלא פשוט ללכת ולהשיג סקס. מי שרואה סרט פורנו די מבזבז לעצמו את הזמן במקרה הטוב. לא אמרתי שאין בטרו בלאד מספיק סצנות סקס. אבל הן בהחלט לא בוטות מדי. סצנת סקס בוטה מדי לסדרה כזאת, היא סצנה שתראה אברים שלא מראים בסצנות הסקס בסדרה הזאת. זה כבר יהיה חסר טעם ועבור רוב הצופים של הסדרה בטח לא יהיה בהכרח הכי נעים. בלשון המעטה. אם היו מראים סצנות סקס שבהן מראים רק פרצופים מתנשקים ומתנשפים ואחרי הסקס הבחורה היתה מכסה את החזה שלה בשמיכה כאילו שהבנאדם היחיד שאיתה בחדר לא ראה אותו לפני שניה, זה היה יותר חוסר אמינות וסתם היה מיותר ובנאלי. אם היו מדלגים על הסצנות האלה כליל, זה היה יותר מלאכותיות אמריקאית טיפוסית. ובאמת ככלל, סרטים אמריקאים, גם כאשר עוסקים בנושאים אלימים מאוד ולא אמורים להיות מיועדים לילדים, נוטים להראות פחות עירום מסרטים אירופאים. אם נלך לפי אותה הכללה, מהאנשים שיצא לי לפגוש לפחות, הנוער והצעירים בארה"ב נוטים להתנהג בצורה הרבה יותר זולה מבחינה מינית מאשר האירופאים, שנוטים להתנהג יותר באיפוק גם מהישראלים בנושאים כאלה. יכול להיות שזה בגלל שהאמריקאים מנסים לפצות על היעדר העירום וכללי הצנזורה הרשמיים והלא יעילים שלהם, בזה שהתוכן עצמו מציג בעקיפין את עניין המין כדבר הרבה יותר זול. בטרו בלאד המין, ברובו, לא מוצג בצורה זולה כמו ברוב הסדרות האמריקאיות. ביל הוא לא סטודנט שטוף הורמונים שמתייחס לסוקי כמו אל זבל וקונה לה מתנות זולות כדי שהיא תסכים לשכב איתו במושב האחורי של הרכב... אם היחסים בינהם היו כאלה, אז גם בלי שבב של סצנת מין אחת, זה היה הרבה יותר גרוע. הטאבו בחברה ממין הוא לא דבר כזה טוב. טאבואים על נושאים, ככלל, הם לא דבר טוב. נושא, ולא משנה איזה, לא צריך להיות משהו שאנשים צריכים להרגיש נבוכים לחשוב עליו או לדבר עליו. כשהם כן, הם נוטים לדבר עליו בכל זאת, אבל בצורה הרבה יותר חולנית. ולצורך העניין, אני מהאנשים שחושבים שאנשים צריכים לנהוג באיפוק ולא להתחיל את המשחק המקדים שלהם עוד בפאב לעיני כולם. דברים פרטיים אנשים אמורים לעשות בפרטיות. אבל כשזה מוצג בסרט או סדרה, זה שונה, אם זה מציג את סצנת המין בסיטואציה שבה הדמויות נמצאות כביכול לבד. כשאני רואה סרט אני מנסה להזדהות עם הדמויות, וזה הרבה פחות מרגיש כאילו אני יושב איתן שם וצופה מהצד בכל הדיאלוגים, המרדפים, והסצנות השונות בסרט.

ייסאן

New member
אתה ממש חוצפן וההודעות שלך מקוממות אותי.

"אחרי הכל מי שמעוניין לראות את כל הפורנו שם הסדרה בשבילו." "חוץ מזה מי שרוצה לראות סקס שיראה סרט כחול, סדרה שהיא פורנו ועוסקת כביכול בערפדים היא חציית כל הגבולות." והשיא- "טרו בלאד היא סדרה שמיועדת לאנשים שרוצים לראות סקס וערפדים במסך אחד, או אחד מהם. לכן כל מי שלא מתרגש מכל ה"עלילה" שהולכת שם מבין שאין באמת עלילה. מבין שהסקס הוא בשביל עוד זמן מסך ועוד כמה צופים חרמנים." חתיכת חצוף!!!!! רק בגלל שזו דעתך האישית, והסדרה לא מוצאת חן בעינייך- אז זהו, כל מי שרואה אותה ואוהב אותה ואת העלילה שבה, ומעריך את הסופרת ואת הספרים והתסריטאים והצלמים וכל הפירוטכניקה ההיסטרית שמושקעת בסדרה הזו, אז הוא סתם צופה חרמן אוויל מושרש וחסר יכולת מוחית כדי להבין שבעצם הדעה המקובעת ומלאת העליבות שלך היא הנכונה?!!? מה נסגר איתך?! באמת שזה עובר כל גבול, השתלטת פה, אתה מעכיר את האווירה בלא הפסק, ולא הגבתי בכדי לא לפגוע, וכי יש לי מידת נימוס וכבוד לכל משתמש ואדם באשר הוא. אבל אתה משתלח לכאן ולכאן בלי כל רסן, תוקף ויוצר כאוס מיותר ולא מוצדק, ועכשיו הפכת באחת את כלל הצופים העולמי (ולא חסר לסדרה הזו צופים אדוקים שחיים מראשון לראשון כמוני למשל) לחבורת מטומטמים שמחכים לסצינות הסקס והGORE בסדרה שהיא "אעלק סדרת ערפדים" לעניות דעתך!? תתבייש לך. ככה לא עושים. אתה לא יכול לכפות את השגיונות שלך על כולם, אתה יכול לכתוב שזה לא מוצא חן בעינייך, אישית... מכאן ועד להשפיל באופן ברוטאלי כל מי שאוהב ומעריך את הסדרה הזו- המרחק אדיר.

ייסאן

New member
ממש לא.../images/Emo23.gif../images/Emo48.gif

הסצינות האלו ואחרות משתלבות עם הלך הרוח הכולל של הסדרה- מאוד ייצרי, חייתי ואדום. חלק מהעלילה, לא מאולץ ולא כפוי אלא להיפך, זורם ולי אישית לא נראה יותר מדי ברוטאלי או מעיק בעין.

ייסאן

New member
../images/Emo48.gif../images/Emo23.gifסיקור מפורט של TRUE BLOOD וגם...

כאן יש סיקור מפורט של טרו בלאד, דם אמיתי, על כל הפרקים שלה...- מקווה שזה יהיה שימושי למישהו, ורוצה להזכיר שהעונה הראשונה פחות מוצלחת לדעתי מהשניה, שלכדה אותי לגמריי ברשת, והפרקים שלה מדהימים אותי בטירוף שלהם שוב ושוב- מראשון לראשון... ממליצה להשאר ולצפות, ולהחליט על דעה לגבי הסדרה אחרי העונה השניה. וגם... עוד 5 שעות והפרק הקרוב יוצא- פרק 9 בעונה השניה!!@#$%#@^% מקורות יודעי דבר רמזו לי שהולך להיות פרק לוהט לגמרי, הרבה בלאגן והפיכה מנדטורית בלתי ניתנת לעצירה- אנ כבר מלקקת את השפתיים לקראת הדד ליין... מבטיחה לעדכן בשרשור אישי מאוחר יותר!!!!

בדנתמ

New member
../images/Emo45.gif לגבי העונה השניה...

האמת שראיתי רק את הפרק הראשון, אבל עושה רושם שהעונה הזאת תהיה הרבה יותר עמוקה ומורכבת. במובן הטוב של המילה, כמובן.

למעלה