רגע אחד...
אז את טוענת שכל סדרה צריכה להציג את הדמויות כמו קהל היעד שלה? שסדרה שעוסקת בפסיכופטיים רצחניים צריכה להפוך אותם בהכרח לאנשים אדיבים ואמפתיים אם זה קהל היעד של הסדרה? אני לא אומר שאמריקאים שטופי הורמונים וגסי רוח הם בהכרח קהל היעד העיקרי של הסדרה, אבל אלה חלק מהדמויות המוצגות שם. ג'ייסון, למשל, הוא מייצג לא רע של אמריקאי צעיר, לא מבריק במיוחד, ומפוצץ בהורמונים ובדעות קדומות. לסוקי, למשל, יש מטען רגשי שגורם לה להתנהג בצורה מעט משונה לפעמים ביחסים שלה עם ביל. הדמות הרי סבלה בכל פעם שהיא ניסתה לצאת עם מישהו בעבר, בגלל שהיא שמעה את המחשבות שלהם וזה הטריף אותה. יש לה מטען רגשי שקשור במערכות יחסים ומעוות את התפישה שלה במקצת. תוסיפי את העובדה {זהירות - ספוילר למי שלא ראה ומתכוון לראות} שהיא עברה התעללות מינית כילדה, ותביני למה בסערת הרגשות שלה אחרי שהיא מצאה את גופת סבתה שנרצחה, היא החליטה שמה שהיא צריכה עכשיו זה לקיים יחסי מין. אני אתייחס רגע לשורה האחרונה שלך כאן לפני עניין הטאבו: עושה רושם שאת ממש כועסת על הדמות של סוקי... דבר ראשון, היא לא אמורה להיות חכמה במיוחד. היא נערה כפרית מלואיזיאנה, שקיבלה כנראה חינוך ממוצע מינוס, ואם מסתכלים על "הגנים" שלה, אז יש לה אח שהוא גם לא ממש אלברט איינשטיין הבא. בתור דמות שלא מנסה להצטייר כגאונת הדור, אני חושב שהמשחק של אנה פאקווין למשל דווקא מאוד אמין. בשבילי זה מספיק בשביל להיות מסוגל לראות סדרה וזה עדיף על דמות שכביכול מוצגת כחכמה, אבל בגלל עלילה לא אמינה ומשחק לא אמין, ברור לכל צופה שלו אותה דמות היתה פועלת במציאות, היא היתה מאוד, אבל מאוד טיפשה. אגב, דוגמא לדמות חכמה שבגלל עלילה מוקפדת ומשחק מצויין גם אשכרה יוצאת אמינה בתור דמות חכמה, זה האוס מהסדרה המצוינת האוס. בגדול העלילה של טרו בלאד היא לא מאוד מהירה וגרנדיוזית. זו לא סדרת מתח, אלא דרמת מתח, ובתור שכזאת, אני מוצא את העלילה דווקא בסדר גמור. לפי דברים שכתבת פה בעבר, אני קיבלתי את הרושם שאת אוהבת יצירות (ספרותיות / קולנועיות / מוזיקליות) מהירות וקצביות. טבעי שלא תימשכי במיוחד לעלילה של טרו בלאד. אני אוהב לפעמים גם עלילות איטיות יותר (לא איטיות עד כדי לא קיימות, אבל איטיות נניח כמו סרט החניבעל לקטר האחרון שיצא). טרו בלאד לא נופלת אצלי למשבצת של סדרת העשור, כמו שאני חושב למשל שהאוס והסמויה הן שתי יצירות מופת טלוויזיוניות, אבל היא בהחלט נופלת אצלי למשבצת של סדרה סבבה לגמרי, שראויה לעוד עונה, ובים הג'יפה שמציף לנו את הטלוויזיה, דווקא מהווה משהו ששווה את הזמן שלי.