די לכיבוש!

gershon17

New member
נו, באמת

צה"ל לא מפגיז אזרחים. צה"ל מפגיז מקומות שבהם יש גם אזרחים. זה ההבדל בין פשע מלחמה (שהפלסטינאים מבצעים על ימין ועל שמאל, הרי הקסאמים מכוונים למטרות אזרחיות) לבין התגוננות לגיטימית.

טשאפק

New member
הופגזו אתרי שיגור ומתקני אימון

אסור ללוחמים לפעול בקרב אזרחים ואם הם עושים כך, מותר לפגוע בהם גם במחיר סיכון האזרחים.

1אברהם

New member
הרשה לי לתקן אותך

אסור לפלסטינים לירות על ישראל בשום מיקרה לא מתוך אוכלוסיה אזרחית ולא משטחים ריקים, אין לקבל ניסין לרצוח אותנו בשום מקרה ומשום מקום ולא משנה אם הם מנסים לרצוח אזרחים או "רק" את חיילי צה"ל. אם תתחיל להגיד להם מאיפה ואת מי מותר להם לרצוח, יקומו כל מיני חכמולוגים שיעשו השוואות מגוחכות ויגידו שגם מתקני צה"ל בקיריה הם בתוך אוכלוסיה אזרחית.

gershon17

New member
חלק ממתקני צה"ל הם באוכלוסיה אזרחית

והפצצת הקריה לא תחשב פשע מלחמה.

סלוניק

New member
הקסאם לא צריך "אתר שיגור".

הקסאם הוא אמצעי פרימיטיבי שניתן לשגר גם מחצרות בתים. האם רואה בהפגזת מבנה מגורים כהפגזת "אתר שיגור"?

הכל שטויות... היה טרור גם לפני

הכיבוש, היום אתה חושב שזה מה שנקרא כיסוח צהלי?! חחחח זה ממש בדיחה.. אם זה מה שנקרא כיסוח צהלי מי צריך בכלל צבא?!! זה אפילו לא מתקרב לשמינית כיסוח צהלי.. חביבי אתה לאמ עודכן.. וכנראה אתה לא יודע באמת מזה כיסוח צהלי אמיתי אם היו כאלו עכשיו יכול להיות שבאמת היינו מצליחים לפתור את בעיית הקסאמים..

אתה פרו פלסיטני מובהק.. לי חשוב

בתור ישראלי קודם כל הדאגה לעם ישראל. נכון לא יפסק ירי הקסמאים כי הפגזות עלובות של פגזים לא יפסיקו את זה..

השמאל הישראלי בוגד בערכיו המקוריים!

צריך לנהל כאן מדינה! מה יקרה אם יעופו קטיושות על תל אביב?! אם יאצנו מרצועת עזה עכשיו הזמן להחזיר להם! למה הם אומרים כל הזמן מילניוניי שהידים מילניו שהידים?! אנחנו גם נראה לי צריכים לנקות באותה דרך מילניוני טילים מילניוני טילים אני לא יודע אם נכון להגיד אבל אולי אפילו לנקות והעפת רחובות ושכונות שלמות ברצועת עזה אולי קצת מגזים אבל מה שאני מתכוון שישראל הייתה צריכה ממזמן לנקות בצעדים צבאאיים הרבה יורת חזקים ולא צריכים להכנס ממש לעזה יש לנו חיל אוויר מצוין וחיל ים וחבל על כל הפגזים שהולכים לאבידו בשדות עזה הם לא מועילים בכלום זה פשוט מלחמה צריך פעולות תגמול צריך להוציא להם מהראש את הרעיון של מלחמה למאה שנים צריך לרסק להם את בתי הספר אגב זה לא בתי ספר זה בסיסים לחינוך לטרור המחבל האחרון מהרשות הפלסיטינ יהיה 25 שנה לאחר שהם יפסיקו לחנך את ילדיהם לשנאה.. השמאל שוב מוכיך לנו כניעה לטרור.. בשביל זה צריך להצביע לשינוי! אין היום ממש "כיבוש" ממשי ברצועת עזה..

האם עזה חופשית?

לפי צה"ל, כ300 פגזים ביום נורים על רצועת עזה על-ידי הצבא, בסמוך למגורי אזרחים, דבר שגם לדברי צה"ל יוביל לאבידות אזרחיות. אפשר לקחת לדוגמה את הרועה שנהרג ואת קרוביו שנפצעו בבית לאחיה בשבוע שעבר. הפגזות כבדות אלו באות כביכול על-מנת להכריח את הפלסטינים להפסיק את ירי הקאסמים, אך משום מה זה לא ממש עובד. זה לא מפתיע. ככל שמנסים לדכא עם, כך הוא מתקומם יותר ויותר. המטרה של ממשלת אולמרט היא ללא ספק לדחוף להמשך הטרור הפלסטיני. לממשלה הישראלית יש אינטרס במעשי הטרור הללו, משום שהניסיון מלמד אותם שבזמן ששפיכות הדמים הלאומנית נמשכת, העובדים הישראלים לא יוצאים למאבקים, וניתן להמשיך את הדיכוי המעמדי. הדרך לצאת מהבוץ הזה היא לאחד את העובדים היהודים והערבים במלחמה נגד הכיבוש ונגד הדיכוי המעמדי והלאומי, מלחמה שמטרתה לא רק רפורמות אלא מהפכה חברתית. לכן יש להתנגד לכניסת מפלגות השמאל לקואליציה עם קדימה, משום שברור שממשלה כזו יכולה רק להמשיך את הדיכוי לא רק של הפלסטינים, אלא גם של העובדים ושל מעמד הביניים הנמוך. כדאי, אגב, לשים לב, שבזמן שהממשלה מוציאה כסף על 300 פגזים ביום, תקציב הבריאות מקוצץ בצורה מחרידה. כרגע הוא עומד על מיליון שקל, שזהו סכום שהיה יכול להיות מצחיק אם הוא לא היה כל-כך טרגי. זהו הקשר הברור שבין מדיניות כלכלית וביטחונית ובין הדיכוי של הפלסטינים לדיכוי המעמדי.

1אברהם

New member
אם הבנתי אותך נכון אז הפתרון לירי

הקאסמים הוא "לאחד את העובדים היהודים והערבים במלחמה נגד הכיבוש ונגד הדיכוי המעמדי והלאומי" איך בדיוק תאחד את העובדים היהודים והערבים? איך זה אמור למנוע מיורי הקאסמים לירות קאסמים?

פשוט מאוד

כמו שהאויבים של העובדים בישראל הם הבורגנות וסוכניה, כך האויבים של העובדים הפלסטינים הם בין השאר הטרוריסטים שמנסים לתקוע טריז בינם לבין העובדים הישראלים. איחוד העובדים במאבק נגד אויביהם ימשוך את השטיח מתחת לרגליהם של כל הריאקציונרים.

חחח. ומיהם הבורגנים?! אני דווקא

שמעתי על סדרה טובה בשם הבורגנים נדמה לי בערוץ 2.. בואנה יש קומניסטים שחיים בסרטים.. מעלים מהקבר מושגים כמו בורגנות,פרולטרטיון.. אפילו אם סבא שלי עליו השלום היו שומע את המושגים האלו שוב הוא נדמה יל היה מגחך.. מי הם סוכני הבורגנות?! אין לי בעיה אם איחוד בין אירגוני עובדים וגם לפיכך יש לי עוד פיתרון הוא לאחד גם את אירגוני הבורגנות הישראלים יחד אם אירגוני הבורגנות הערבים וככה כולם יהיו מרוצים..

אתה יכול לגחך

אבל זה כל מה שיש בהודעה שלך, גיכוחים, ואני בספק שיהיה להם הד איפשהו חוץ מבין הטרולים של הימין הרדיקלי שמסתובבים כאן.

ש.גנות

New member
דארק

הרוב המכריע של האנשים בישראל ובשטחי הרשות מגדיר את עצמו לפי מאפיינים לאומיים ודתיים ולאו דווקא כלכליים. בשביל שהגישה שלך תהיה ישימה יהיה צורך במהפך תרבותי-חינוכי עצום שאין לנו כרגע זמן או משאבים לבצע.

pgprince

New member
בטח, עדיף לשבת ולהסתכל איך ישות

זרה מפציצה את המדינה שלך ולא לעשות כלום...

אלו לא בידיוק הפגזות כבדות..

אתה יודע בכלל מזה הפגזה כבדה? שמעתה מה קרה במלחמת העולם השניה בעיר נדמה לי ששמה דיסלטוף בגרמניה? שמעתה מה קרה לה?! יום אחד הייתה עיר ואחרי אייזשהו לילה "שמח" ו"נחמד" היא ככה חצי נמחקה.. זה אפשר הלגיד הפצצה לא נרומלית אבל לא צריך להגזים כאן בענין הישראלי.. מה שאתה מתאר לא נחמשב כהפגזה כבדה.. אני לא בא לדקות עם.. אני אדם הומני ויברלי ובתור הומנסט וליברל אני בא לדכא את הטרור... ואם אפשר גם אולי להוקיא את דרך השיגעון מאזרחי הרשות הפלסיטנים.. למה לאומנית?! דיי כבר אם כל ההגזמות המיותרות של אנשי שלום עכשיו ומרצ יחד-לבד.. נו מה אתה קומניסט?! אתה כאילו קורה מתוך הספר של לנין או משהו כזה.. פתאום אתה מערב את העובדים.. מעמדות לאומיות וכו.. כיאלו אנחנו חיים בתקופת המהפכה הצרפתית ואנחנו אנשי פריס אבל אנחנו האמת היא שכאן זה לא גנבה ואנחנו במזרח התיכון.. נכון לאצ ריך 300 פגזים ביום אפשר להסתפק בטיל יריחו אחד במרכז עזה ללילה וככה חוסכים בכסף.. ואפשר לפתור את תקציב הבריאות ע"י הרבה אפשריות ואחת הדריכים היא לקצץ את תקציבו המנופח של משרד הביטחון בהרבה כסף ובגלל זה צריך להצביע שינוי

למעלה