"גורמים בצה"ל: "צר לנו, אך מי שמאלץ אותנו לבצע ירי לפאתי אזורים מיושבים אלה הם אירגוני הטרור" כואב לי מאוד על מותם של הילדים, אבל את הטענות שלך תפני למחבלים, ולא לצבא הגנה לישראל.
לבצע ירי. צה"ל בוחר לבצע ירי. ההחלטה לירות פגזים לאזור מיושב באזרחים היא אווילית ונפשעת. שום תירוצים לא ינקו את ידי האחראים מדמה של הילדה הקטנה שנהרגה. רשעותם של המחבלים לא פוטרת את ישראל מאחריות. ילד קטן איננו מחבל אלא אדם חף מכל פשע שרוצה בסך הכל לחיות. הוא לא צד בשום סכסוך. הוא לא הזמין את חוליות הקאסמים לירות טילים ואיננו אחראי למעשיהם. מי בישראל שהופך ילדים קטנים שעיר לעזזאל במלחמתו איננו שונה מהטרוריסטים בצד השני.
פשע הוא לאתר מקום שממנו מתבצע ירי של קסאמים לכיווננו ולא להשטיח אותו מיידית. פשע הוא לתת קדימות לחיי האוייב על פני חיינו שלנו. זה פשע, וזאת בגידה של המדינה במחוייבותה כלפי אזרחיה. פשעים כאלה כבר בוצעו בעבר, למשל כאשר הייתה הזדמנות לחסל את כל הנהגת החמאס במכה אחת (תשאל את האמריקאים מה הסיכוי שהם היו מפספסים הזדמנות כזאת) ואני מאוד מקווה שהשכל הישר מתחיל סוף סוף לנצח.
יהודים, ערבים או סינים. מחויבותה של מדינה לאזרחיה איננה קודמת למחוייבותם של בני אדם לערכים אנושיים בסיסיים. מי שמבקש לממש את מטרותיו, אפילו הן צודקות כשלעצמן, על חשבון דמם של ילדים קטנים הוא נבל חסר מצפון, חד וחלק.
הוא שגם הטרוריסטים הפלסטינים עושים את זה? אם יש פלסטינים שרוצחים ילדים תמימים כדי להשיג את מטרותיהם, אז גם לישראלים מותר לרצוח ילדים תמימים כדי להשיג את מטרותיהם? זה העניין? גם אם האזרחים השלווים נפגעו "לא בכוונה", מי שיורה פגזים בסמוך לבתי מגורים יודע היטב שיש סיכוי יותר מסביר שהפגזים יפגעו גם בתוך הבתים. אבל דמם של פלסטינים כל כך זול בעיני מי שהחליט על הירי הנפשע הזה, עד שזה נראה לו סיכון סביר (במקרה הטוב. במקרה הרע רצה מישהו שאזרחים יפגעו "במקרה" כדי שיגבר הלחץ על ההנהגה הפלסטינית). תארי לך מישהו שמסתובב עם נשק באמצע רמת גן ויורה לכל הכיוונים (כדי להרתיע גנבים כמובן). נניח שנפגע עובר אורח. האם הוא יכול להסתתר מאחרי הטענה שהוא לא פגע בו בכוונה?
אלו ילדים שמיום היוולדם יונקים משד אימם היקרה שינאה עצומה אליינו. נכון אנחנו אזרחי ישראל ולא הפלסטינים אזרחי ישראל אנחנו קודם כל צריכים לדאוג לאינטרסים של עצמיינו.
אני אדם שפוי שרוצה לחיות במדינה שפויה.. תלמדו פסיכולוגה אין סיכוי שמישהו ינסה לרצוח אותי ואני לא ינסה להתגונן ואני לא אנסה להחזיר לו איך שהוא או ללמד אותו לקח... עת לשלום ועת למלחמה
(לא יודע אם יש ספציפית ילדים שלה, אבל זה לא העניין) הדם הפלשתינאי לא שווה יותר מהדם הישראלי, יש אמצעי התרעה, נכון שעדיף היה לו המודיעין היה ממוקד יותר, אבל לא יכול להיות שהחמאס ירה מבתים עם ילדים ויאשים את הישראלים בחוסר הומניות.
"לא ברור לי למה לנו צריך להיות אכפת מהאזרחים הפלסטינים כאשר לרשות עצמה לא אכפת ממנה?!" - לשיטתך, למה שנעמיד לדין את סדאם או את מילושביץ? אני לא מקריב את הבטחון שלך מול שלהם. זה בכלל לא עומד אחד נגד השני. ההפגזות האלה לא עוזרות במאומה, אלא רק מייחצנות את ארגוני הטרור הפלסטיני בעיניי שאר הפלסטינים. וגם כל המשפחה שלי גרה באשקלון (כולל אבא שלי), להזכירך.
עד עתה צה"ל הפגיז את הדיונות שנמצאות ליד עזה. הרשות הפלסטינית בראשות החמאס החליטה לא לעשות דבר. אז צר לי -- את הדבר הזה צריך להפסיק, אתה מעדיף לשבת בחיבוק ידיים ולחכות שאיזה קאסם יפול בטעות על מתקן בטחוני ויגרום לאסון?
אתה יודע היטב שארגוני הטרור מנצלים בציניות את האזרחים שלהם ומפגיזים אותנו מתוכם. הגיע הזמן שצה"ל יפציץ כל מקום שממנו משוגרים קסאמים. אם יש שם גם אזרחים, שהצד השני ישאל את עצמו למה זה. ובסופו של יום אל לנו גם לשכוח שהאזרחים ה"חפים מפשע" האלה העלו לשלטון ארגון שתומך בהשמדתנו, כך שמול חיי אזרחינו שלנו ממש אין לי פה שום דילמה.
א. לא כולם בחרו חמאס. לא תעשה הבדלה עכשיו בין 60 אחוז ל-40 אחוז שהצביעו פתח. ב. אפשר לחשוב שעמדתך היתה שונה כאשר הפתח היו בשלטון. ג. יש סברות לא בלתי-הגיוניות, כי הפלסטינים בחרו בחמאס בגלל שחיתות הפתח, ולא בגלל הרצון להשמיד אותנו ד. אתה בינתיים אומר שלא איכפת לך מי שם יושמד, ואתה טוען שזה לא בסדר ש"הם" רוצים בהשמדתנו
הסיבה לכך שהחמאס נבחר לא ממש רלוונטית לנושא. החמאס לא דוגל בקיומה של מדינת ישראל וקורא לחיסולה, והוא כרגע עלה לשלטון. אותו חמאס הולך להמית אסון הומניטרי על העם שלו, משום שהוא בחר בדרך הטרור. כמו ששר החוץ של שבדיה אמר (נדמה לי) - הם בחרו בהם (ואל תגיד לי שהם לא יודעים מה החאמס עושים) - שיצאו בתוצאות. אם יורים קאסמים על יישובים אזחרים - אנחנו נחזיר להם בדיוק באותה מטבע. כי כאשר צה"ל ירה על דיונות של חול, הם לא הבינו זאת, אז אולי עכשיו... שצה"ל סוף סוף עושה משהו נורמלי הם יבינו שלא כדאי להם להמשיך עם זה.
מועיל תסתלכי מהדבר הזה שנקרא אשקלון חחחחח... צוחק.. ותעברי לכפר יונה... חחחח ואם יעופו פגזים על כפר יונה תעברי לנתניה.. את יודעת טוב מאוד שתוכלי להרגיש כמו בבית בנתניה חחחחחחחח...