דיסקים מומלצים..

DrunkGoat

New member
למה לא אני אומר...

ממליץ על מינגוס. קונטרה-בסיסט אמנם, מנגן ג'אז, אבל כל בסיסט צריך לשמוע. הבחור מוציא מלודיות מבס, שאף אחד אחר לא מוציא. כדאי לקנות את Charles Mingus - Mingus Mingus Mingus. מצטרף גם להמלצה על פול מקרטני. ביטלס זה גאונות צרופה. אבי רואד, סרג'נט פפר, מג'יקל מיסטרי טור, לא בהכרח בסדר הזה, שלושת הקלסיקות הגדולות שלהם.

the mnm factor

New member
מינגוס ענק.

הביטלס הם בהחלט גאונים- אבל הבס שלהם ברב הדיסקים לא מבצע את התפקיד האידאלי של הבס, הוא נשמע גבוה מאוד ומשמש כגיטרת קצב, אז למישהו שרוצה לשמוע סאונד באסי ובסיסיטים אני לא משוכנע שהביטלס הם הבחירה הראשונה.

The Lethe River

New member
והאמת,

אם הוא מסוגל לשמוע את Cynic, שישמע חומרים של Dissonant הישראליים. לדעתי Lust הוא אחד השירים עם עבודת בין הטובות ששמעתי אי פעם.

Pipe Dreamer

New member
Rush

הבסיסט של ראש נחשב לאחד הגדולים בהיסטורית הרוק - קוראים לו גדי לי, והוא גם הסולן של הלהקה. בסיסט פשוט ענק, ממליץ על האלבום Moving Pictures שמכיל את הקטע האיסנטרומנטלי המפורסם YYZ

Rage Against The Machine

איך לא הזכירו את זה?? אה ו..
על רד הוט צ'ילי פפרס....שווה

boten d

New member
המליצו הרבה על פרוג

אז אני מוכרח להתערב, היו הרבה המלצות נהדרות אבל שני דיסקים בהם יש לבס תפקיד מאוד מאוד משמעותי הם Six ו- Seven של Soft Machine מומלץ ביותר

yaelcohen445

New member
הנה

פיוזן- alain caron-le band ג'אז- avishai cohen- adama ron carter- standard bearers arnon patly- pocket size pocket oscar pettiford - another one רוק- led zeppelin -II fאנק- tower of power- כל דיסק

yaelcohen445

New member
jaco pastorius -jaco pastorius

דיסק חובה. אבל ח-ו-ב-ה לכל בסיסט. תחת קטגורית "פיוזן".

TheRealDeal

New member
אמרו הרבה, אבל תמיד יש מה להוסיף

מחזק את ההמלצה לדיסק של jaco pastorius שנקרא על שמו, דיסק מדהים שבאמת מראה לאן בנאדם יצירתי ומוכשר יכול להגיע על הבס ככלי סולו.. יש דיסק מהופעה חיה של ג'אקו פסטוריוס עם ג'וני מיטצ'ל, ג'אקו מלווה את ג'וני בצורה מדהימה, מנגנים שם גם פאט מת'יני, מייקל ברקר ועוד כמה.. הדיסק נקרא Shadows and Light - Joni Mitchell עוד דיסק מעולה זה What's going on - Marvin Gaye, ג'יימס ג'יימרסון הוא הבסיסט שם, פשוט גאוני.. מצטרף להמלצות של yaelcohen445 4 דיסקים שאני הייתי ממליץ: jaco pastorius - jaco pastorius joni mitchell - shadows and light avishai cohen - continuo ובשביל קצת רוק מתקדם - rush כלשהו, moving pictures זה בהחלט אפשרות כמו שאמרו כבר, פשוט קשה להמליץ על משהו ספציפי שלהם כי הכל מוצלח מבחינת בס

איסיטי

New member
תודה תודה לכולכם

זה היה כמו ללחוץ על כפתור ובחדווה רבה שפכתם את משנתכם.. צריך כאן תקציב מיוחד לכל הרשימה, אבל אני אעתיק ואשמור ואוכל לקנות חלק בהדרגה (נניח עד פסח 2010..) טוב, מזל שבישראל לא חסרים חגים וארועים.. עוד המלצה אחת, אני יודעת שלא בליגות שמניתם לי, אבל דיסק אחד ישראלי גם מתחשק לי וזה יכול להיות ישן יותר (האמת שיש לנו אלפים בבית, אולי משהו מהם..) או מהחדשים. וכן, אני מודה שהרמתי גבה בהתחלה על הבחירה שלו בבס (הוא מנגן 3 שנים בפסנתר ואני מנגנת פסנתר, גיטרה וחליל צד), אבל בעקבותיו, בהדרגה, אני מגלה את הקסם של הכלי הזה.. חג שמח ואם יעלו עוד רעיונות- יש מקום בקובץ שלי להגדיל את הרשימה.

עוד אחד נוסף, שלא ראיתי פה

לא יודע אם אפשר להשיג, אבל תנסה אבישי כהן. הוא ישראלי, נכון, והוא מעולה, מנגן בעיקר על קונטרבס, מצליח בגדול בחו"ל, והיה פה בהופעה לא מזמן

TheRealDeal

New member
הוא דווקא הוזכר ../images/Emo13.gif

הוא גר בארץ עכשיו אם אני לא טועה ההופעה שלו פה הייתה מדהימה, אני מחכה כבר להופעה הבאה שלו :)

yaelcohen445

New member
ואם לעשות צדק לבסיסטים הישראלים...

אבישי כהן,עומר אביטל,גלעד אברו,ברק מורי,טל רונן ,חגי מילוא כהן, אסף חכימי, יונתן לוי- כולם גדולים ומצליחים בחו"ל.

../images/Emo121.gifהאמת שאני לא יודע מה מחפשים

בחו"ל שיביאו קצת כבוד לישראל מהארץ ויצאו מדי פעם.

../images/Emo121.gifאם אתה מחפש ישראלי

אז חפש את הדיסק טנא ראשון של אהד חתוכה, אומנם טקסטים מהיהדות אז אני לא יודע אם הוא יתחבר אבל מוזיקה מדהימה, נגנים אחד אחד. יוסי פיין על הבס, שמוליק בודגוב גיטרה, ויש קטע אחד שאבי סינגולדה מנגן גיטרה. ועוד קצת פ'אנק אז יש את קולולוש שהבסיסט שלהם מגניב לגמרי

למעלה