דיסקים מומלצים..

איסיטי

New member
דיסקים מומלצים..

לקראת פסח אני רוצה לצ'פר את הבן הצעיר והחמוד שלי , שהוא בסיסט בתחילת דרכו (חצי שנה) בשלושה ארבעה דיסקים שבהם יש לבס תפקיד שווה. הוא מקשיב לכל מיני סוגי מוזיקה ועסוק בהקשבה לחלק של הבס. זה יכול להיות ישראלי ומחו"ל. תודה מראש

XCLASS

New member
אני לא בסיסט אבל

אני מאוד אוהב אתה הבס בדיסק של להקת YES לדיסק קוראים FRAGILE והוא אחלה דיסק בלי קשר לבס אבל גם בזכותו (לבסיסט קוראים כריס סקוויר)

oneman2

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

להקה מעולה עם בסיסט מעולה (וגם גיטריסט..)

Aviraman

New member
נסה

נסה לחפש אלבומים של Victor wooten ושל Bela Fleck (שזו הלהקה של ויקטור). הוא באסיסט נהדר! מצטרף להמלצה מעליי, אלבום נהדר של YES :]

../images/Emo121.gifשזו להקה של בלה פלאק...

וניראה לי שאפשר בארץ להשיג את הדיסקים שלהם או דרך פול גראם (מי שרוצה את המספר שיפנה במסר) או באוזן השלישית ולפי מה שהבנתי גם בחנות במרכזית בבאר שבע שנקראת מונסטר דיסק

nemoalive

New member
דיסקים מומלצים

Weather Report - Heavy Weather Bela Fleck & The Flecktones - Left Of Cool וכמובן שתמיד כדאי להקשיב ל yo yo ma . את הדיסקים שלו קל למצוא בחנויות.

RoieL

New member
Abbey Road

אני אישית מאוד אוהב את התפקידים של מקרטני. וגם אולי קווין, לילה באופרה או משהו.

the mnm factor

New member
יאיי! שאלה כלבבי!

הבסיסט הכי מפורסם בהיסטוריה הוא כנראה ג'קו פסטוריוס מלהקת הג'אז weather report- הוא גם הוציא דיסקים משל עצמו לפני שמת... כמו כן (וכמו שכבר כתבו)- הבסיסט של להקת yes- כריס סקוויר הוא בסיסט נפלא (הוציא גם דיסק סולו) wictor wooten הוא בסיסט וירטואוזי ביותר אבל לא קל לשמוע אותו. אם הבן שלך חובב מוסיקה קשוחה הלהקה שהכי כדאי לו לשמוע היא primus- לס קלייפול (הבסיסט והסולן) נחשב לנגן הבס הכי מפורסם היום. כמובן שהרד הוט צ'ילי פפרס גם באים בחשבון. מעבר לזה הבחירה שלך צריכה להיות קשורה בסגנון- מכיוון שהבס לא קובע את הסגנון אני אנסה להנחות אותך על פי סגנון: הסגנון האהוב עליי, funk, הוא סגנון שכולו מבוסס על בס- הלהקה הכי גדולה לדעתי בfunk היא funkadelic- שהיא להקת פנאק פסיכודאלית מדהימה שבה ניגן גם אחד הבסיסטים החביבים עליי, בוטסי קולינס. כמו כן בfunk יש את parliament (ובעצם כל הרכב של ג'ורג' קלינטון), sly and the family stone, the meters, kool and the gang וכו'... יס היא להקה פרוגרסיבית ולכן אם הבן שלך רק מתחיל בעסקי המוסיקה אולי יהיה לו קשה לשמוע אותם- אבל הבס בFRAGILE בהחלט מצוין, גם הדיסק הסולו שלו פרוגריסיבי במיוחד. primus היא להקת punk\רוק כבד עם מקצבים מאוד קליטים וסאונד מעניין. red hot chilli peppers היא להקת פאנק\רוק מצוינת, הבסיסט שלה הוא flea כמו כן יש את להקת National Health שגם לה יש בסיסט מצוין בשם ג'ון גרייבס. National Health היא גם להקה פרוגרסיבית אבל יהיה קל יותר לשמוע אותה. ג'קו פסטוריוס מנגן פיוז'ן, הלהקה שלו "תחזית מזג האוויר" מנגנת ג'אז מקסים! גולת הכותרת מבחנתי היא הבסיסט סטנלי קלארק שגם מנגן פיוז'ן והיה בלהקות הג'אז של צ'יק קוריאה האגדי. אני ממליץ על הדיסק Return to Forever - Light as a Feather וגם על Stanley Clarke - School Days כמו כן יש בסיסטים כמו מרקוס מילר ומארק קינג שהם בסיסטים גדולים ויש בסיסטים גדולים בלהקות רוק גדולות כמו ג'ק ברוס מלהקת cream, ג'ון פול ג'ונס מלד זפלין, ביל אנטסוויל מדה הו ונקנח בשני קונטרה בסיסיטים קלאסיים מצוינים: צ'ארלס מינגוס ואדי גומז- ששניהם מנגנים על קונטרה באס בעיקר ולכן הסאנוד שלהם עבה יותר. הם מנגנים סיגנונות שונים. ושהבן שלך יהנה!

wish i was here

New member
האמת

שלדעתי לא טוב כשאתה מתחיל לנגן על באס לשמוע ויקטור ווטן...זה יכול להבהיל אותך...וגם המוזיקה זה לא ממש easy listening

nemoalive

New member
האמת האמת

וקטור ווטן במסגרת של בלה פלאק (אגב, בלה פלאק הקים את הלהקה ולא ויקטור ווטן) זה מוסיקה טיפה מבהילה, אבל אפשר ליהנות ממנה שבועות ויש למה לשאוף (לא כמו primus. רק לא לקחת לריאות). עדיף להמליץ על האיכות כמו דברים של ווטן או פמילי סטון או ג'קו, מאשר על משהו שיהיה easy listening אבל יגרום לילד לנגן מטאליקה מודל 2007. זה כמו להביא לחשמלטור מתחיל לשמוע יינגואי מלמסטין (שישרף כמה שהוא חופר בשכל). כך שעדיף שיבהל אבל יקבל מוסיקה טובה שאותה הוא ילמד לאהוב בהאזנה השניה או השלישית מאשר שינגן זבל.

yaelcohen445

New member
אחי יש לך פה ערמה של טעויות.

"הבסיסט הכי מפורסם בהיסטוריה הוא כנראה ג'קו פסטוריוס מלהקת הג'אז weather report- הוא גם הוציא דיסקים משל עצמו לפני שמת..."- גאקו הוא מלהקת weather report הוא בסיסט עצום מפני עצמו שגם ניגן בweather reprot. והם לא מנגנים ג'אז מקסים הם מנגנים פיוסן כבד. סטנלי קלארק לא ניגן בשום להקות ג'אז עם ציק קוריאה הוא ניגן איתו רק פיוזן. "ונקנח בשני קונטרה בסיסיטים קלאסיים מצוינים"- איזה קלאסי? ג'אז. קלאסי זה נגנים כמו גארי קאר ומיכאל קלינגהופר.

the mnm factor

New member
הגדרות הגדרות...

אף פעם לא היה הצד החזק שלי. לפחות לגביי הקלאסי אני מוכרח לומר שהתכוונתי שהם מנגנים בטכניקת קונטרה בסיסטית קלאסית- לא שהם מנגנים מוסיקה קלאסית.

למעלה