דילמה קשה

longjhnny

New member
דילמה קשה

היי לכולם,
יש לי דילמה קשה. עשיתי פסיכומטרי במועד אחרון הוצאתי ציון גבוה יחסית - 720, אך לצערי זה לא מספיק בשביל להתקבל לאוניברסיטה תל אביב לפקולטה למשפטים. בגלל שממוצעת בגרות שלי לא משהו, מה לעשות הייתי צעיר דפוק ולא השקעתי בלימודים כשהייתי בבית הספר. בעקרון אני צריך 730 ואני מניח שאני יכול להגיע לציון הזה אם אני אשקיע קצת יותר. הבעיה היא שזה יקח לי עוד שנה. ולצערי אני כבר בן 25 וחצי (כן נזכרתי על לימודים אקדמיים מאוחר מדי טיילתי שנה, עבדתי שנתיים בחול ואחרי כמה קורסים מקצועיים עבדתי פה בחברת ביטוח). בכל מקרה, אני בכיף יכול להתקבל לכל מכללה טובה (הבנתי שבין הטובות מכללה למנהל ובינתחומי) והם אף מוציעים לי מלגות נדיבות. אז מה לדעתכם כדאי לחכות עוד שנה ואז ללמוד עד גיל 30, להפוך לעורך דין רק בגיל 31 וכל הזמן בתקופת התואר להרגיש כמו איזה "זקן" כי בטח כולם יהיו בכמה שנים יותר קטנים ממני או ללכת לאחת המכללות? תודה .

לדעתי

עדיף לך לשפר כמה בגרויות ולהתקבל לאוניברסיטה.
זה ישתלם לך גם בשלב הקבלה להתמחות, גם בשכר הלימוד ובעוד אספקטים.

sacrament

New member

longjhnny

New member
ומה עם גיל זה לא

יגביל אותי מבחינה חברתית או כשאני אצטרך לעשות התמחות? לא שאני מבוגר מדי אבל אני מניח שרוב אנשים מסיימים תואר בגיל 26 - 27. ובטח בהתמחות מעדיפים מישהו יותר צעיר שיכול לתת יותר.

sacrament

New member
לגיל יש את היתרונות שלו

לעיתים הניסיון והבגרות והבשלות עושים את שלהם ומאוד מעריכים אנשים שראו עולם והספיקו לעשות דברים שהם לא רק לימודים.

גם בלימודים אין מה לדאוג. יש סטודנטים בכל הגילאים. גם זקנים בגילאי 27 :) ובמקרה המאוד לא סביר שתהיה במיעוט, תמיד אפשר להתחבר עם אנשים בגילאים קצת שונים. רוב החברים שלי מהלימודים היו גדולים או קטנים ממני בכמה שנים...לאף אחד לא היה איכפת.

longjhnny

New member
תודה.

לאור התרשמותך מה הממוצע גילאים בהתמחות ובאוניברסיטה בתואר ראשון?

עזוב ממוצע

זה מטעה (כי מספיק שיש שני חבר'ה מעל גיל 40 כדי לעוות את הסיפור) ולא רלוונטי.
לומדים איתי עתודאים (התחילו את התואר בגיל 18), אנשים אחרי צבא (התחילו בגיל 23-26), קצינים וטייסים משוחררים (28-31) וגם יותר מבוגרים.

שנה לפה או לכאן זו לא השאלה. ההשפעה על המשך הקריירה שלך שווה את זה.

sacrament

New member
דבר ראשון

נסה לברר עם אחת האוניברסיטאות האם אפשר להירשם ובמקביל לנסות לשפר בגרויות. בעיקרון אפריל זה מועד פסיכומטרי אחרון שאפשר לעשות, אבל אולי לבגרויות יש הסדר אחר. שווה לבדוק, גם אם הסיכוי קלוש.

longjhnny

New member
לא אפשרי

ניסיתי אמרו לי שהבגרויות שאני יכול לשפר ביוני זה רק לשנה הבא. כלומר השנה לא מסתכלים על זה. כנראה שבניתי על פסיכומטרי יותר מדי.

אל תאמין לכל מה שאומרים לך

אני מכירה אישית אנשים שהתקבלו גם באוקטובר, על סמך הנתונים שהיו להם באותו זמן. זה על בסיס מקום פנוי, אבל בד"כ יש מקום פנוי.

אני הייתי מנסה ללכת על ועדת חריגים (ולהסביר בה שאתה לא מי שיצא לפני רגע מהצבא, יש לך איכויות אחרות, אתה קרוב לסף וכו'), ואם לא - בגרויות בקיץ, ונסיון נוסף ברגע שמתקבלים הציונים.

בנוסף - מכיוון שיש לך פסיכומטרי יחסית גבוה, יכול להיות שכדאי לך לנסות בעברית, שם אמנם דרישות הקבלה גבוהות כמו באת"א, אבל שמים שם דגש יותר משמעותי על הפסיכומטרי, כך שיכול להיות שזה ישנה משהו מבחינת אפשרות הקבלה. ומבחינת היוקרה, זה שווה לך לא פחות (אם לא יותר) מאשר ללכת לאת"א.

Not4Sale2004

New member
מדוע אוניברסיטאות אחרות אינן על הפרק?

עם ציון של 720 בפסיכוטמרי, ומבלי להכיר את ממוצע הבגרויות שלך. אני חושב שיש טעם לבחון את היכולת להתקבל כבר השנה לבר-אילן. ואולי אף לעברית- בהנחה והשארות במרכז היא לא בעדיפות עליונה (שם המשקל שניתן לציון הפסיכומטרי גבוה יותר מהמשקל שניתן בת"א). בעיניי זו תהיה פשרה טובה בין הצורך לחסוך בזמן יקר, לבין לימודים באוניברסיטה על פני מכללה.

tautau2

New member
אני לא רוצה ליצור תקוות

כי אני לא בטוחה אם זה עדיין אפשרי, אבל שאני נרשמתי לאוניברסיטה הצלחתי להכניס לסכם את הציון בבגרות במתימטיקה שבה נבחנתי בקיץ (גם אני בתקופת התיכון הייתי עסוקה בדברים קצת שונים) בגלל שיש במקצוע הזה (ודרך אגב גם באנגלית) מועד ב' אז הציונים מגיעים ממש מהר (כדיי שהתלמידים יוכלו לדעת אם לגשת למבחן העוקב שהוא בתחילת יולי) , ובגלל שמתי שהם הגיעו האוניברסיטה עדיין לא דחתה אותי (הייתי מעל סף הדחייה ומתחת לסף הקבלה) אז זה כן אפשר לי להתקבל בסוף ובתכלס דרש ממני מאמץ מינימאלי, וגם לא עלה כלום :). בכל אופן המקרה שלי הייה ממש גבולי ואני לא יודעת אם זה יכול לעזור לך.

longjhnny

New member
מעניין מה שאת אומרת

כי אמרתי להם את זה האמת והם אמרו לי שגם מעוד א' זה מאוחר מדי. אולי הם לא יבינו אותי . בכל מקרה איך אני בודק את הסף הדחייה? אני רק ראיתי את חתך הקבלה של שנה שעברה וכרגע אני לא שם. אני בטח ירשם לאנגלית גם שאלה אם כדאי גם למתמטיקה? כמה יחידות עשית?

tautau2

New member
המקרה שלי

היה מאד לא אפיני כיוון שהיה חסר לי ממש מעט כדי להתקבל, ולכן נוצר מצב שבזמן שציוני הבגרות הגיעו עדיין הייתי בהמתנה (כלומר האוניברסיטה לא דחתה את הקבלה שלי ועדיין הייתי בתהליך המיון). את חתך הדחיה לעומת הקבלה ניתן לראות באתר האוניברסיטה, וביולי הפער בדרך כלל כבר ממש קטן, כך שהיה לי לא מעט מזל. לדעתי אם חתך הקבלה היה נסגר יותר מהר (ואני מדברת על הבדל של שבוע בערך) הייתי לומדת עכשיו באוניברסיטה העברית. בכל אופן שוב, אני לא רוצה לייצר ציפיות מוטעות, נראה לי שמדובר במקרה דיי חריג, והאוניברסיטה דאגה לציין את זה כשזה קרה... אבל, נראה לי שאם חסרות לך 10 נקודות בפסיכומטרי זה בהחלט שווה בירור.

דבר נוסף שאתה יכול לנסות זה וועדת חריגים, אדם שאני מכירה (שהיה בערך בן גילך- וחלק גדול מהטיעון שלו היה הגיל) התקבל בעזרת וועדת חריגים עם ממוצע בגרויות נמוך, בגלל פסיכומטרי מאד גבוהה.

בכל אופן לדעתי אין הגיון בלדחות את הלימודים בשנה בגלל הרצון ללמוד באת"א ולא בבר אילן, אבל זו רק הדעה שלי ולכל אחד יש את הסיבות שלו.

longjhnny

New member
אוקיי אני אברר איתם שוב

ואגב קטע מעניין הבגרויות באנגלית או במתמטיקה הם באמצע מאי הציונים בטח מגיעים באמצע יוני אז יש מצב טוב שהפער עדייין לא הצטמצם לגמרי. אגב מה היא ועדת חריגים? ואיך מגיעים אליה?

longjhnny

New member
קודם כולם תודה לכולם

על התשובות ועזרה. דבר שני, אני לא יכול ללמוד במקומות שלא קרובות למרכז אני שוכר דירה בת"א אז לא מציאותי כרגע. לגבי בר אילן אני לא ממש חשבתי, אבל מבחינה חברתית אני לא יודע אם אני אוכל להשתלב שם מכמה סיבות(בלי להעליב אף אחד). ולפי מה שאמרו לי בינתחומי עובר אותו באחוזי הצלחה בבחינות הלשכה...אולי אני טועה.

sacrament

New member
אי אפשר לשכור דירות במקום אחר?

כמובן שזה לשיקולך...:)
מכל מקום, אני מכירה אנשים שגרו במרכז ולמדו רחוק מהמרכז. זו די קריעה וקשה בלי אוטו אבל זה אפשרי.

לגבי בר אילן - זה אומנם מוסד שלומדים בו הרבה דתיים ויש לו הטיה דתית בהרבה מובנים, אבל למיטב ידיעתי אין שם רוב דתי, אלא יש הרבה מאוד חילוניים, אני אישית מכירה די הרבה. אז אם זו הבעיה שלך - ראה אותה כפתורה.
אני הולכת לדבר קצת בסטיגמות, ויסלחו לי כולם אבל זה נאמר על סמך היכרות אישית, אבל בר אילן הוא מוסד שהוא די קומונה. כולם מכירים את כולם, כמעט כולם חברים של כולם. קשה שלא להשתלב שם...בהנחה שיש לך אופי נסבל פחות או יותר.

הבינתחומי ממש לא עובר את בר אילן בבחינות הלשכה, אבל אני מאוד מקווה שדי ברור לך שזה לא ממש קריטריון לאיכות של מוסד, בטח לא בלעדי. סך הכל שני המוסדות טובים, בר אילן זו אוניברסיטה ולכן יש לה יותר יוקרה .

longjhnny

New member
מסכים איתך שהכל אפשרי

אבל כך יצא שרוב החברים שלי במרכז וגם אני עובד פה אז זה כמעט בלתי אפשרי לעבור כרגע למקום אחר. אולי אחר כך. אם מה שאת אומרת לגבי בר אילן זה נכון אז אולי קיבלתי רושם מטעה. את מכירה אולי אם יש איזשהי עדפה לבוגרי אוניברסיטת תל אביב או ירושלים מול בוגרי בר אילן בקבלה למשרדים מסחריים?
לגבי מבחני לשכה אמרתי אני לא סגור ואני ואני גם מבין שאוניברסיטה תמיד תיהיה מעל המכללה.
בכל מקרה תודה על הכל.
אני אנסה לשפר בגרויות ונראה מה יצא מזה.

sacrament

New member
העדפה של משרדים

היא דבר המשתנה ממעסיק למעסיק. לעיתים ניתן לראות במפורש שכתוב בהצעת עבודה שתינתן עדיפות לבוגרי אוני', לעיתים זה משתקף רק באי-זימון לריאיון, ולפעמים לאף אחד לא איכפת איפה למדת. מכל מקום, קח בחשבון שמכללות מסויימות (הבינתחומי/המכללה למנהל) מצמצמות חלק מהפערים וכיום אפשר לראות הרבה יותר יוצאי מכללות במשרדים הגדולים מפעם וייתכן שעד שתסיים את הלימודים הפער יהיה קטן עוד יותר.

ורק כדי להשלים את התמונה - יש המון קריטריונים לאת מי מעסיק ייקח. אפשר להיות מצטיין דיקאן באוני' ועדיין לא לקבל משרה (הגם שדי קשה וצריך להיות ריאיון גרוע ביותר). יש מעסיקים שלמשל לא יגידו בקול רם, אבל יעדיפו לא לקחת כאלה שמשרתים במילואים או נשים שהרגע התחתנו וצפויות בעתיד הקרוב להרחיב את המשפחה. מנגד - יש כאלה שלא ירצו מי שלא עשה צבא או יתהו לגבי המצב המשפחתי החל מגיל מסויים (בת 30 ולא נשואה? מה לא בסדר איתה?). כל מראיין הוא עולם ומלואו...עדיף פשוט לנסות להגיע הכי גבוה שאפשר לפרמטרים שבשליטתך (מוסד/ציונים) ולקוות לטוב ביחס למה שכבר טבוע בך :)

למעלה