בלי נסיון
אין לי נסיון, רק מחשבה. אני חושבת, שכן הייתי מקבלת את ההצעה. תראי, הוא כבר 'במערכת'. אז למה שלא יקבל את מה שהמערכת מסוגלת לתת? גן חובה: 2 גננות על שלושים וחמישה ילדים. בי"ס - מורה אחת על אותו מספר ילדים. באמת, הרי אף גננת לא תתאים עצמה לילד המיוחד שלך כשיש לה 35 ילדים על הראש. ואת מתארת שבאחד על אחד הוא יותר משתף פעולה. אז תני לו כמה שיותר סיטואציה של 1:1. יכול להיות שבהמשך, בעיקר אם כסף זו לא בעיה, תמצאי לו 'מסגרות אלטרנטיביות'. אבל כרגע, אתם בפנים. אני חושבת שהילדים עשויים לדחות אותו אם הוא לא יהיה מסוגל לאינטראקציה כמו שהם מצפים, יותר מאשר עשויים לדחות אותו בגלל שיש לו גננת שיח, או כל דבר דומה. האם מבחינתם זה שונה מחוג? מאמא שבאה לבקר? ... אני כן מכירה ילד שהיתה לו גננת שיח, והיה בהחלט מרוצה מזה. לגבי הגננת שתתיג - כן, אני מבינה על מה את מדברת. הלכנו רק יומיים לגן עירוני, עם ילד שסה"כ היה במשבר הגירה, ולכן לא היה מסוגל להפרד ממני והתנהג קצת ילדותי. ראיתי איך הגננת מתייגת אותו מהמפגש הראשון. אבל, כרגע, מה שאת מתארת נשמע מספיק מובחן. כך שאני מניחה (והאמת, מקווה. אחרת איזו מין גננת היא תהיה) שהיא תבחין בזה בין כה וכה. היא באמת צריכה להיות מוצפת בשביל לא להבחין בזה. במקרה כזה, עדיף אפילו ליצור איתה קשר לפני תחילה השנה. שתדע שיש לה עסק עם הורים מודעים, אסרטיביים, אכפתיים. הורים שמאמינים ביכולתה, גם בתוך כיתה בת 35 ילדים, להיות מסוגלת להתאים עצמה מעט לילד המיוחד שלהם. שהוא אינטיליגנטי במיוחד, בעל פוטנציאל גבוה, וקשיים רגשיים. מה שאת כן צריכה - זה לעבוד על הרגשות השליליים שלך. אולי להשתתף בקבוצת הורים, בשביל 'לעבד' את זה. כדי שעצם השיחה וההתלבטות בנושא, כבר לא תכניס אותך לכזו סערת רגשות. כדי שהוא לא ירגיש כל הזמן במבחן, כזה שצריך להגן עליו, כזה שלא ישנים בגללו, וכד'. החוסן הרגשי שהוא עשוי לקבל מהבית, אם את תעברי את העיבוד הזה, תכירי אותו יותר טוב, ותאמיני בו מבפנים (ולא בעצימת עיניים מרוב פחד), זה מה שאת יכולה לתת לו.