דייייי! נמאס לי!

DDN

New member
לקראת משחק ממושך?

לדעתי לא הרבה. לקראת משחק אתה צריך שלד של החומר כדי שלא יגביל לך את המשחק. בזמן המשחק, אתה תוסיף עוד פרטים לרקע ולהיסטוריה ככל שאתה מתקדם. במה להשקיע? בדברים הבסיסיים: מראה, הגדרת אופי בסיסית (בסיסית בלבד, זה גם דבר שמשתנה עם תפיסת המשחק), יחסים עם ההורים, היסטוריה כללית.

Yvaine

New member
כדאי? כן.

אבל אל תקשר לפרטים הללו יותר מדי, חצי מהם ייעלמו בדרך, או ישתנו. [ליאו, לדוגמה, היה אמור להיות הרבה אחרת ממה שהוא כיום, אבל השתלשלות העניינים והעולם בו אני משחקת אותו קצת אילצו אותי לשנות את הדברים. אני עדיין שמחה שבניתי אותו לעומק.]

Nihau

New member
שאלון ה60 מספק רק כיוון כללי.

לקראת משחק ארוך יש יתרון בלהשקיע בבניית אלמנטים ייחודיים לדמות. אנשים הם בריות מורכבות, הרבה יותר ממה שדפי דמות מצליחים לייצג. השחקנית של ליאו פיתחה לעומק שלושה אלמנטים יצירתיים שנראו לה כיפיים לחקור: האחד אישי מול עצמה- בישול- לשם כך אפילו לקחתי אותה לעבור סדנת בישול אצל קרוב משפחה שלי שלמד בישול מקצועי. וגם עברנו בשוק ולמדתי אותה כמה טריקים בבחירת מוצרים לבישול- חוויות אישיות שמעשירות את חוויות המשחק. השני מול הקבוצה- נגינה- הדמות למדה את זה מחברת קבוצה אחרת ומאז מפתחת לבד את התחביב- לשחקנית יש כשרון נגינה לא מבוטל וכך היא מצאה דרך לשתף את הדמות שלה בתחום שמתאים לה בחייה האישיים. השלישי מול העולם- כתיבת סיפורים. בשלב די ראשון בעולם המשחק הדמות שלה שמעה על פרוייקט איסוף סיפורי עם ואגדות שעורך אוצר הספרייה המלכותית בויינדיה. ליאו כתב, ערך ואיגד סיפורים והגיש אותם לספרייה. האסופה התקבלה וליאו החליט להמשיך לכתוב ספרים בצור רצינית יותר, כעת הוא בשלבים האחרונים של עריכה שניה ואולי סופית של הנובלה שלו, עליה הוא עבד בשקדנות מובהקת לאורך לפחות השנה האחרונה (זמן אמיתי). כל אלה יוצרים לך ביחד דמות הרבה יותר עשירה ממה שדף הדמות מייצג. מצד שני זה לא נעשה שרירותית מחוץ לדמות עוד מלפני שהמשחק החל. זה התפתח עם התפתחות הדמות בתוך המשחק. כל דמות מתחילה קצת שטוחה כל עוד היא נמצאת בעיקר בדף הדמות, כל דמות משתנה ומתפתחת עם התקדמות העלילה והאינטראקציה המיידית והאמיתית עם העולם. יותר חשוב לשמור על ראש פתוח ולזהות מה מתאים לך להרחיב בדמות לתוך המשחק, תמיד תוכל לבנות את זה עם המנחה רטרואקטיבית כך שזה ישתלב לך לתוך הרצף ההגיוני של חיי הדמות. יש דברים שאתה יכול לקבוע מראש עם קצת היסטוריה אישית ואחר כך לפתח למשהו מוחשי יותר מההערה הקטנה בשאלון ה60. למשל לטלית הערפדית שלי היה פחד גבהים. לא היה לזה שום הצדקה טכנית. אני פשוט החלטתי שכשהיא הייתה ילדה קטנה אח שלה נפל מעץ גבוה ושבר יד ומאז יש לה פחד גבהים. פחד זה הוא עוד אחד מהדברים שהמנחה שלי החליט שהדמות לא צריכה לטרח לתת לשדה שלו לבטל אבל על זה נלחמתי והכרחתי אותו למשחק דמות רציני ומשוקע לפני שוויתרתי על האלמנט הייחודי הזה של הדמות שלי. אם לא הייתי מוסיפה את הפחד הקטן והלא ריאלי הזה - אחרי הכל מה כבר נפילה תעשה לערפדית?! לא הייתי זוכה לקטעי משחק אלמותיים כגון - טלי רודפת אחרי השדה במשחק תופסת, השדה בעלת הכנפיים עפה אל הגג, טלי רודפת אחריה אל הגג וותופסת אותה ואז מגלה שהיא... על ... הגג... שומטת את השדה ונאחזת ברעפים המתפצפצים באגרופים לבנים ובעיניים עצומות. כמי שמודעת היטב ליתרונות של הקיום הערפדי אני מצאתי את זה משעשע להפליא לשחק את הקטע הזה. היו עוד רגעים קטנים של ייחודיות- הנקודה החשובה לזכור היא לשלב את הייחודיות הזו בעולם המשחק ובמשחק הדמות שלך כך שתהיה לזה השפעה מעמיקה על המשחק שלך- ולא כמו החיה המלווה שלהקוסם שתמיד נעלמת כשכולם שוכחים ממנה ומופיעה שוב כשנזכרים שיש לקוסום פלוסים בגלל החיה. לדרואידים בטיאן אני לא נותנת חיות מלוות בלי עלילת צד ייחודית להם ואז אני משלבת בעצמי את החיה שלהם לתוך הקבוצה כישות נפרדת מלאה בקבוצה. השחקנית שלי תוכל לספר לך על מערכת היחסים שלה עם החיה המלווה של שחקנית אחרת (נורה הדרואידית)... הזאב שהתייחס לדמות שלה כמו אל אח גדול והקפיד תמיד לעשות לו קטעים פולניים עד שקיבל אוכל... מקווה שנתתי מספיק קווים מנחים לבניית ייחודיות נוספת לדמות. אאוטינג תוקן. תודה לארנב המרושע על שהצביע על התקלה.

Blue Beetle

New member
דברים קטנים../images/Emo15.gif

אני לא אוהב לכתוב תיאורי רקע ואופי ארוכים לדמויות שלי כי יוצא שבסופו של דבר אני מתעלם מרובם. מה שכן עוזר לההכנס לדמות זה: 1. כל מיני דברים קטנים כמו חפצים אישיים יחודיים (יומן,קמיע, אפילו הנשק), יחס של הדמות לדת ואמונה (האם יש לה אמונות מיוחדות, אמונות תפלות, האם יש לה אל מועדף, האם היא נוהגת לערוך טקסים שונים ומשונים), תחביבי צד וכדומה. 2. תיאור (שטחי) של 3-4 דב"שים שהדמות מכירה היטב, היחסים ההדדיים בין הדמות לאותם מכרים, (גם ב-1 על 1 וגם דינמיקה קבוצתית של הדמות + 2-4 דבש"ים). ההתנהגות של הדמות עם המכרים שלה מלמד המון על אופיה.

Serpent Axis

New member
חשבת על אמדיאה בזמן שכתבת את זה

וחשבת שאני לא אשים לב? (ג'ורג') בוש לך.

Serpent Axis

New member
פספסת את השם שלי בקרדיטים?!

האמת, שבלי קשר למשחק הדמות - היא עונה באופן חשוד על כל הסעיפים האלה. החפצים, הפולחנים, המגילה, השומרים... מצד שני, זה תלוי - חמאה כלולה בעניין?

DDN

New member
הסעיפים הללו מתאימים בצורה חשודה

מאוד גם לאלכסנדרה, ואלכסנדרה הייתה קיימת כשאתה עדיין נלחמת בבריונים בבית ספר שרצו לעשות לך וודג'י ואמדיאה לא הייתה בתכנון בכלל.

Serpent Axis

New member
לא הייתי צריך להילחם בהם הרבה

האחרון (או הראשון בעצם, אף פעם לא עשו לי וודג'י) שניסה את זה חטף ממני פנס בעין ומאז הוא ודומיו די התרחקו ממני. אמדיאה גם לא הייתה יותר מדי זמן בתכנון לפי מה שאני זוכר, אז נראה לי שגם לדמות הנוכחית שלך יש יותר ותק ממנה.

Ihavenonick

New member
בשבילי

אני מנסה להמעיט כמה שיותר בפרטים ראשוניים על הדמות. מה שיוצא לי מכך זה שהדמות שלי מתחילה עם רקע מצומצם, שנותן לי את ההתחלה בקשר לאופייה, ובהמשך אני יכול לפתח אותה לאיזה כיוון שאני רוצה. בדרך-כלל אני מבקש מהשה"מ להמציא את הרקע בשבילי. בעיה כללית שיש לי זה להתחיל בפיתוח הדמות, אבל מהרגע שיש לי התחלה אז אני הכי אוהב לאלתר

Nihau

New member
3 זה מספר עלוב...

שאלתם על מערכות רומנטיות, על שיטות שימור ידע, על מערכת טכנית לתמיכה בבנית מערכות רומנטיות. מה זהו? אין יותר שאלות על פלאף?

Serpent Axis

New member
וקראנצ'

אני מנחש שזה מונח שמתייחס לחלקים היותר "משחקיים" של משחק תפקידים, כאילו בניגוד לחוקים ולסטטיסטיקות, אבל אני מצטרף לשאלה בכל מקרה אחרי ששמעתי אותו כמה וכמה פעמים (הבנתי את ההקשר). האמת שהנחתי שגם אתה יודע מה זה, כי שמעתי את המונחים האלה רק בקרב שחקני מו"ד שדיברתי איתם.

Blue Beetle

New member
קראנצ' ופלאפ

בהשאלה קראנצ' הוא החלק הלעיס של המשחק - כלומר חוקים, סטטיסטיקות ומכניקה. ופלאפ' הוא החלק הצמרירי והרך במשחק - אווירה, סיפור ורקע שיטות משחק מוצלחות (תסלחי לי ניאהו) משלבות באופן הדוק קראנץ' ופלאפ' עד כדי כך שניתן לכתוב פלאפ' בפורמט קראנצ'י ולשלבו ישירות במשחק ובאלמנטים שלו. דוגמא ממשחק שאני אוהב: למשל ב- Grimm, משחק בו משחקים ילדים קטנים האבודים בעולם אגדות מעוות (שהמכניקה שלו מבוססת ק20), דמויות הילדים מחולקות לטיפוסים כמו היורם, המפונק, החולמני, הבריון והדחוי. אנחנו יודעים פחות או יותר איך אמור להתנהג ילד העונה לכל אחד מהטיפוסים הללו, אנחנו לא צריכים מכניקה בשביל זה. הגדולה של חלוקה מכאנית לטיפוסים השונים מתגלה כאשר חוקי המשחק מדברים עם הפלאפ': נגיד שהילדים פוגשים מכשפה רעה הרוצה לפתות את הילדים לביתה. היא תראה להם צעצוע מבריק וחדש (נגיד בובה יפה) ותפתה אותם בעזרתו. פלאפ'ית, הדבר יתבטא במשחק דמות של המנחה והשחקנים במשא ומתן בינהם בו המכשפה תבטיח את כל הצעצועים בעולם, חלק מהילדים יחששו, חלק ירצו וינסו לגרור את החוששים איתם. בואו נראה איך זה נראה מכנית: ב- Grimm יש מכניקה לטיפול בפיתויים, להתגבר על הפיתוי הדמות צריכה להצליח בגלגול הצלה ברמת קושי מסוימת, במקרה זה המנחה קובע שלבובה דירוג קושי בסיסי של 15. אבל לא סיימנו: בנים מחוסנים מהפיתוי (כי בובות לא מושכות אותם) ולדמויות של ילדות מהטיפוס המפונק יהיה קשה יותר להתנגד לפיתוי של בובה חדשה ויפה. בפורמט מכאני זה נראה כך: בובה, פיתוי (ד"ק: 15, מפונק: 20 - בנות בלבד) עוד לא גמרנו. נגיד ואחת הדמויות תוכננה כ- Tommy Boy ולשם כך היא לקחה בעת הבנייה את הכשרון Tommy Boy (שהצאתי כרגע): Tommy Boy (בפורמט הכשרונות של ק20) את תמיד אהבת לשחק עם בנים, תמיד אהבת משחקים של בנים. כששאר הבנות שחקו בבובות, את אהבת בייסבול, נינג'ות ומכוניות. בכלל את מתנהגת יותר כמו בן מאשר בת. דרישות קדם: בת. יתרון: בכל סיטואציה התנהגותית המבדילה בין בנים לבנות את רשאית להתייחס אל עצמך כאל בן. מיוחד: הכשרון אינו משפיע ואינו מחסן מתוצאות הלוואי של יכולת הילד הפופולרי "חבר של". הילדה Tommy Boy שלנו, חסינה מפני הפיתוי של הבובה: פלאפ'ית - כי זה לא מעניין אותה, קראנצ'ית - כי יש לה את הכשרון Tommy Boy. לעומת זאת לילדה המפונקת (שאין לה Tommy Boy ) קשה יותר להתנגד לפיתוי: פלאפ'ית כי היא מפונקת ולא רגילה לדחות סיפוקים, קראנצ'ית - כי היא שייכת לטיפוס המפונקת. זו דוגמה לשילוב מוצלח בו הפלאפ' מיוצג באמצעים מכניים ומדבר עם חוקי המשחק. אוי, יצא לי ארוך הרבה יותר ממה שחשבתי...

Serpent Axis

New member
Grimm!!! ../images/Emo6.gif

אני רוצה זה! אמרתי לך שאני רוצה זה! זה פשוט משחק אדיר...

Nihau

New member
מונח שגנבתי מפורום אחר

שמפריד את החלק הטכני לקראנץ והחלק הסיפורי לפלאפ. טיפשי ומדבק

סנדרין

New member
אז ../images/Emo152.gif

מנהיג הקבוצה. לכאורה לא חייב להיות כזה, באופן מעשי, לרוב יש. כמעט תמיד יש מישהו דומיננטי שאוהב לבחור לאן ללכת, ואחרים שמסיבותיהם שלהם עוקבים אחריו. זו גם דרך די קלה להחליט לאן הולכים: הבחור המגניב אומר, השאר מהנהנים ויאללה. לפעמים זה קורה באופן טבעי, לפעמים יש מאבק על ההנהגה, לפעמים קבוצה נחמדה וידידותית של מוגבלים יושבת ומנהלת דיונים בלי שאף אחד יצעד קדימה. באילו ווריאציות של זה נתקלתם? איך זה הולך אצלכם?

למעלה