דייייי! נמאס לי!

Serpent Axis

New member
לסיכום - מערכות יחסים במשחק

אני אקח צעד קדימה ואוסיף את מה שאני למדתי מהלקחים שלנו: מערכות יחסים רומנטיות במשחקי תפקידים זה דבר שדורש שחקנים בוגרים ורציניים, שניגשים לטווית היחסים האלה מתוך הבנה שמדובר במשחק, למערכת היחסים הזו לא אמורה להיות השפעה על יחסי השחקנים במציאות. כשזה נעשה בטוב טעם ובתיאום בין השחקנים למנחה, זה יכול לתרום למשחק ולעלילה ולגוון. כשזה נעשה גרוע, זה מערב שחקנים לא בוגרים שרוצים להכניס את מערכת היחסים למשחק כי "אני רואה זה אני רוצה זה". חוסר תיאום והסכמה בין השחקנים למנחה "כי המנחה הוא אלוהים" (או שטות-של-חנון-על-אגו-טריפ אחרת). זה נעשה כדי "להריץ דאחקות" או כי השחקן רוצה... אמממ, לשחרר מתחים ואין לו עם מי אז הוא מקווה שהמשחק יוביל לזה?
כבר אמרתי שיש טיפוסים שאני לא רוצה לשחק איתם. לדעתי, ניהול מערכת יחסים רומנטית בין דמויות דמיוניות זה לא וואו בכלל, אבל זה יכול לתרום לסיפור, למשחק התפקידים ואם זה נעשה בטוב טעם וזה מעשיר את העלילה ומהנה לשחקנים - תפאדל. אני חושב שיש אספקטים של מערכת יחסים רומנטית שלא צריך להיכנס אליהם בזמן המשחק (אני לא בא לפגישות של קבוצת פנלטהורן כדי לשחק שיחות אירוטיות), אבל באופן כללי זה יכול לשמש את המנחה ככלי להעשיר את המשחק. הכרתי פעם מישהי שמשתתפת ב"משחק חי של ומפאייר" שחזרה והבהירה שהיא הולכת לשם כדי לעשות דברים אחרים ולא כדי לשחק משחקי תפקידים (מתבגרים מטומטמים). אני שומע יותר מדי דברים שליליים ואפילו מצמררים על משחקים "חיים" בזמן האחרון. אגב דמויות אילמות, בכרוניקה לדוגמא שנמצאת בספר הליבה של V:TM (מהדורה ראשונה) שם, הייתה דמות אילמת שנמשכה לאחת מדמויות השחקנים. היא מסבירה את עצמה בעזרת פנטומימה (אלא אם כן הדמות יודעת את שפת הסימנים) והGhoul שלה עושה את רוב הדיבורים בשבילה. העניין הוא, שבאותה כרוניקה, יש סיבה לכך שהדמות תימשך לאחת דמויות השחקנים ולדעתי מארק ריין-האגן (שכתב והריץ את הכרוניקה במקור) עשה עבודה מעולה כשהוא כתב אותה -אבל אני לא אהרוס לאלו מאתנו שאולי עלולים לשחק בכרוניקה הזו בעתיד.

Yvaine

New member
ובקיצור - -

זה דורש שחקנים בוגרים וטובים שיודעים להפריד בין שחקן ודמות וGM איכותי, בוגר ושאפשר לסמוך עליו לא לפתות את הדמויות לדברים אחרים (אני בכלל לא רומזת, מה פתאום
).

מירטל

New member
אז אני אחזיר אותך לספרים.

אבל לא סיפרי משחק, אלא ספרים בתוך עולם המשחק : ושאלה אישית לדמות שלך - הדמות כפי שתיארת אותה היא בעלת שלוש צורות - שתיים מהן אינם יכולות ( פיסית) לקרוא או לעלעל בספרים ( לא בטוחה שחתולים יכולם להבדיל בין אותיות, למרות שחתוליבאן שלנו קרא את הארץ בזמן שהוא היה קטן, וטלפיים לא הולכים טוב עם אף סוג של נייר) - מה הדרך שבה דמויות או וגזעים שונים ישמרו ידע? איך הדרקונים מעבירים ידע שלא בע"פ הלאה? מה עם גזעים הזויים יותר ( קראת את מסעות טאף )?

Nihau

New member
שיטות לא ספרותיות לשימור ידע

1. שירים- היתרון של שירים הוא שהם קלים לזכירה, מהנים, נוטים לא לשנות אותם כדי לשמור על האלמנט המוזיקלי שלהם ובעולמות קסומים הם יכולים להוות מפתח קסום לקבלת ידע ישיר ממאגר חיצוני- סגנון download קסום. 2. צורות שימור ידע פיסיות שאינן נייר- מקלות,עצמות\מתכות חרוטים, סידור חרוזים, תמונות וmurals, ציורי קיר- במיוחד קסומים שיכולים להמחיז קטעי היסטוריה שלמים לפי בקשה קולית. 3. זכירה בעל פה, אגדות והיסטוריה ותושב"ע. קשה ומסורבל ונתון לשגיאות אבל אפשרי. 4. מגוון צורות קסומות לשימור ידע והמקבילות שלהם במד"ב- מהזנב הרגיש של הקופים ב"כתום החורף" ועד הקריסטלים של "פיינל פנטסי" דרך כן הספרים הקסום שיקריא כל תשובה והאורקלים והספינקסים של פנטסיה מ"הסיפור שאינו נגמר". אם שימור הידע אינו יכול להתבצע בצורה טובה עבור הפרט היחיד של גזע כלשהו שימור הידע הקיבוצי בידי גוף חיצוני אחד עובד גם הוא. 5. זכרון גזעי- שבט דוב המערות וטרילוגית טיטאן , השיבוטים והאמהותהנעלות של חולית, הגבור של neverness ועוד כל מיני מקורות ספרותיים העלו את הרעיון שהזכרון יכול לעבור בגנטיקה, כל זהכרון האנושי שמור יפה יפה הזכרון התאי הגנטי של כל אחד ואחד מאיתנו אחרוה לאורך כל השושלת- רק צריל לדעת איך לגשת לזכרון הזה. מספיק רעיונות?

ארמון הזיכרון

בימיה"ב פותחה טכניקה מסודרת לזכור טקסטים שלמים בע"פ, מה שהיה חיוני למלומדים בתקופה בה חומרי כתיבה היו די יקרים. הטכניקה התבססה על דימוי מחשבתי של ארמון, בעל ממדים קבועים מראש ומאפיינים קבועים מראש, בו הושמו פריטים דמיוניים, שכל אחד מהם היה מקושר אסוציאטיבית לטקסט או מידע שיש לזכור. כך למשל מלומד שרצה להזכר בנאום מסויים של קיקרו, היה חושב על הכסא האדום שבצריח המערבי, עליו "מונח" טקסט הנאום. זו טכניקה שעובדת מצויין, ואני משתמש בנגזרת מסויימת שלה - נהגתי לקרוא מאמרים למבחנים בנקודות שונות בספרייה ובקמפוס, או לצלילי מוסיקה מסויימת. במבחן, כשרציתי להיזכר בתוכן, כל מה שהייתי צריך לעשות זה "ללכת בעיני רוחי" לנקודה הרלוונטית בקמפוס או לזמזם את המנגינה, והמידע היה צף ועולה מייד.

Serpent Axis

New member
בV:TM יש משהו כזה

ליתר דיוק, חברי הBlack Hand (כפי שמתואר בCaine's Chosen) לומדים יכולת אזוטרית (רק חברי הכת ואולי כמה ערפדים עתיקים שאף אחד לא שמע עליהם יודעים איך לעשות את זה) של הסבת ידע לזכרון מוסווה, להפוך מילים לתמונות שהקונוטציות שלהן ידועות רק לערפד. היכולת - שנקראת "אומנות הזכרון" (Art of Memory) - שימשה את חברי הכת בעיקר בתקופות בהן רוב האנשים בעולם לא ידעו קרוא וכתוב. כיום היכולת בעלת שימושים זהים רק שהיא בעיקר משמשת להסתרת מידע בזמן חקירות (במידה ופעיל הכת נתפס ונחקר). כך, מי שמנסה לקרוא את מחשבותיו של חבר הכת במטרה לנסות ללמוד משהו יראה רק תמונות הזויות של דברים בנאליים (פחית שימורים, ירח מלא, סכין קפיצית, הלוגו של אנימל פלנט). מעניין שבV:TR חברי הכת המסתורית VII (שאגב, מתוארת באופן חשוד כמו הBlack Hand), אם נתפסים ונחקרים, אינם מוסרים מידע ומי שמנסה לקרוא את מחשבותיהם נתקל רק בספרה הרומית VII. אבל מי אמר שWhite Wolf ממחזרים חומר? אגב, אני אשמח לשמוע עוד על הטכניקה שהזכרת.

tapas tapas

New member
הסיבה קצת מוזרה

יכול להיות שבאמת החומר כתיבה היה יקר. אבל היה צירך לפחות איזשהוא חומר לכתיבה יותר זול ויותר נגיש. מכיוון שהמטרה המקורית של הכתיבה היתה למטרות אדמנסטרצייה ומסחר. כלומר, כל שק של חיטה היה מסומן בעבר באמצעות "חותם" שהיה כתוב עליו למי הוא שייך ואיזה סחורה יש בתוכו וכמה הוא שוקל. והיה דרוש גם כתב לאדמיסטרציה, למעקב אחר מיסים וכו'. אז נראה שיש משהוא לא סביר בהסבר שהחומר כתיבה היה עד כדי כך יקר שלא התאפשר לכתוב דברים חשובים שנלמדו.

JuffoWup

New member
גם הטנאים בהיסטוריה הישראלית

שימשו 'כספרים' לכל דבר- הם אלו שזכרו את כל התושב"ע בזמן שהיה אסור להעלותה על הכתב.

tapas tapas

New member
יש יותר צורך בידע בנאלי

מאשר ידע של חוכמה גדולה וכו. מלבד 2, שאר שיטות שימור הידע לא טובות בשביל לשמור ידע של אדמיסטרציה ומסחר. שזה הידע הכי חשוב והכי נפוץ וחיוני לקיומה של תרבות לא פרמטיבית. וגם מקרה 2 הוא פשוט מדי ולא מספיק בשביל החשבונאות והמתמטיקה הדרושה לידע האדמינסטרטיבי והמסחר.

Nihau

New member
לא נכון - ראה תמונה

התמונה המצורפת מדגימה את התיחכום המתמטי שהיה עוד בפרה היסטוריה. לא לשכוח שבחברות קסומות אין חובה להצמדות לשיטות המוכרות לנו מההיסטוריה. חותם קסום שנגיעה בו מפעילה קסם מסוג "הודעה קסומה" יכול פשוט לדבר אל הנוגע כמו הודעה קולית של מזכירה אלקטרונית. בנוסף כבר ניהלנו בנקים שלמים כולל המצאת ריביות ומיסים רק בעזרת יכולת החישוב המתמטית בעזרת האבקוס- שכחתי את המילה בעברית- ראה תמונה שניה מצורפת- זה המחשבון הראשון והמחשבים הראשונים לא ידעו לעשות יותר ממה שאדם מיומן יכל לעשות עם אבקוס. האבקוס הוא כלי שלא דורש נייר כלל ואפשר לעשות אותו מכל חומר זמין ליד, אפילו ביער עבות.

DIDGIN

New member
אצלי

הדמויות ביקרו בהר געש רדום בו דרקון קבע את מגוריו. על אחד הקירות הוא חצב את סיפור הבריאה הדרקוני במערכה שלי. כשיש לך טפרים חדים ונשק נשיפה שיכול להמיס עופרת אפשר לשמור מידע על אבן או מתכת.

Nihau

New member
אצלי הדרקונים יותר מתורבתים

ושמרו את ההיסטוריה שלהם באבן ספיר ענקית שגידלו במיוחד למטרה הזו. הבעיה הייתה שנבחרי האלה מצאו את האבן ושברו אותה וכל הקסם השתחרר בפיצוץ אדיר ששינה לחלוטין את הגאוגרפיה של המקום למרחק של קילומטרים! וכך נוצר "הבקע" - בערך אותו סדר גודל של הקניון הגדול (והתאורים שלי אכן היו מבוססים סקאלות הגודל מהטיול שלי בקניון הגדול- מרשים ומומלץ).

ogmios

New member
זכרון גנטי

הוא מקור אינסופי ל-adventure hooks. החל ברעיונות הבאנאליים של "למה יש לי סיוטים על מנזר שנשרף לפני אלף שנה" וכלה ב"מי לעזאזל הנדס את הגזע שלנו כהארד דיסק ביולוגי"

ננסק

New member
../images/Emo45.gif

דיון פלאף\קראנץ' שמסקרן אותי: האם אפשר ליצור מכאניקה מעניינת ומועילה עבור יחסים חברתיים? לא חשוב באיזו שיטה, זאת שאלה עקרונית. לדוגמא, רומנטיקה. האם כל הצד האנושי הזה חייב להישאר תלוי ברולפליי בלבד, או לכל היותר בגלגולי מיומנות "רומנטיקה-12" סטייל GURPS? האין איזו מכאניקה מושכת שאפשר ליצור בשביל זה?

Nihau

New member
מממ.. אולי כן ואולי לא...

במשחק pirates- live the life יש קטע של בניית מערכת יחסים מול הבת של המושל בו אתה רוקד איתה ולפי הצלחת הצעדים והרומנטיקה שלך גוברת האהבה הפורחת בעיניה או שהיא מכריזה עליך שאתה שלומיאל לא יוצלח שדורך על נעליה הרכות והעדינות והיא לא רוצה לראות אותך לעולם. אפשר לעשות משהו דומה - כשרונות כמו פיתוי, ריקוד, חיזור ועוד, אבל כמו כשרונות אחרים חברתיים- דיפלומטיה, מיקוח , איום ועוד - זה אף פעם לא באמת יספק את מלוא ההשפעה של שמחק דמות ראוי לשמו. המספרים יהוו קביים עבור מי שלא מסוגל לשחק את יכולות הדמות שלו כראוי. לדעתי זה פיספוס אבל מי שאוהב משחק טכני אולי ירוויח מזה עוד פן למשחק.

tapas tapas

New member
טיפים לייצירת דמות?

עד כמה כדאי להשקיע ברקע ובפרטים של הדמות לקראת משחק ממושך? יש את שאלון ה60, אבל בנוסף, כמה ובמה להשקיע?

Super Monkey

New member
עבודה במעגלים

- כותבים רקע בסיסי. (תדמיין לצורך העניין חישוק פלסטיק פשוט) - אחרי הבנה קצת יותר טובה של האווירה/ זמן/ מקום של הקמפיין משדרגים את הרקע קצת יותר. (מלפפים סביב החישוק חוט ברזל) - במהלך המשחק בונים עוד ועוד פרטים שונים ברקע בהתאם להתקדמות בסיפור ובהתאם לצורך להשתמש בעבר של הדמות: למשל הדמות שלך נזכרת באיזה סיפור שקרה לה ומשתפת את החברים, נתקלת בדמות מן העבר ומעלה איתה זכרונות או יותר מזה - יוצאים לרגע מהקמפיין ועושים הרפתקת פלאשבק כדי לחדד משהו חשוב ומכריעה בעברה של הדמות. (משבצים סרטים צבעוניים ושלל קישוטים בצבעים שונים בחישוק, תוך הוספת עוד ועוד שכבות). להלן - עבודה במעגלים! ת'כלס אם תחשוב על זה לעומק: גם החיים שלך במציאות מתנהלים ככה. כשאתה מכיר בן אדם חדש אתה מוסר מעט מאוד פרטים ענייניים על עצמך. ככל שאתה מכיר אותו יותר ויותר אז אתה מספר יותר פרטים וסיפורים מהעבר. אם מגיע לשבת איתכם בפאב פתאום איזה חבר מהמילואים אז אתם חוזרים יחד לתקופת הצבא. לפעמים אתה יושב עם עצמך בחדר, שומע איזה שיר ישן ברדיו ומעלה בזיכרון פלאשבקים של הסיטואציה שהשיר מזכיר לך.

למעלה