דייייי! נמאס לי!

Nihau

New member
דייייי! נמאס לי!

כל מה שאנשים יודעים להתווכח עליו כאן בפורום זה איזו שיטה טובה לאיזה משחק. כבר אפשר לפתוח כאן כיתת מתמטיקה רב מימדית ויהיה יותר מעניין. אוף! אין לכם דברים יותר מעניינים לשוחח עליהם חוץ מאיזו שיטה טובה יותר מאיזו שיטה אחרת? בהתחשב בכך שבסופו של דבר מי שמשחק במ"ת הם אנשים ולא ספרי השיטות השונים נראה שממש חשוב לכם מה כתוב איפה ולמה ועד כמה זה בסדר או לא בסדר. בסופו של דבר לכולם יש חוקי בית בסופו של דבר כולם נהנים מהמשחק עם עוד אנשים. ספרי השיטה נמצאים שם כדי לעזור אבל הם לא תורה מסיני וגם אם הם כן היו תורה מסיני כפי שההיסטוריה היהודית והמסורת היהודית כל כך מתעקשים להדגים בכל הזדמנות- לאף אחד לא באמת איכפת ממנה גם כן. אפילו בהיסטוריה האמיתית אנשים מתעקשים להמציא חוקי בית ולפעול על פיהם יותר מאשר לפי מה שכתוב בספר הליבה המקורי של "כך תנהלו את חייכם". צאו מהקבעון של ספרי השיטה ותתחילו לחשוב מעבר לדו מימד של העמוד המודפס. אני אפתח כאן תיבת כאב ראש פרטית: שאלו אותי כל דבר על משחק תפקידים בתחומים של משחק דמות, משחק יחיד, משחק קבוצתי, משחק דינמי, סוגי אופי, סוגי דלמות לדמויות, בניית מוסרף בניית גזעים מבחינה קונספטואלית, בניית מערכות יחסים וכיוצא בזה. קצת דיון על מה שבפורמים הכחולים מכנים "פלאף" לא יזיק לפורום הזה. זה עלול אפילו לאוור את האווירה החנוקה מדיו ואבק ודבק ספרים.

Yvaine

New member
../images/Emo45.gif

אותי מעניין לדעת מה דעתך על מערכות יחסים [רומנטיות] בין שתי דמויות.

שדה מוקשים

סיפורי אהבה רבים הפכו לקלאסיקה, אך רבים המקרים בהם נסיון להציג סיפור אהבה במשחק תפקידים התגלגל לו לכיוונים משונים למדי: א) שחקנים רבים חשים מבוכה בהצהרות אהבה לאיזו אלפית חטובה בזמן שמשחק אותה איזה שמן שיושב מולם ולועו מלא בפיצה שפירוריה נושרים על סנטריו. יש בזה משהו גיקי ומוזר. ב) במידה וקיימת מערכת יחסים בין השחקנים במציאות, היא משפיעה על מערכת היחסים בין הדמויות. במקרים קשים במיוחד, גם להיפך. במקרים רבים, זה מעצבן שחקנים אחרים בקבוצה שמרגישים שהרומן הזה משתלט על המשחק, מה שמסתיים במשפט הקלאסי "לכו למצוא חדר". ג) סקס-מניאקים: לא חסרים גם כאלה, והללו הופכים את סשן המשחק למשהו שנראה יותר כמו "דבי דופקת את דאלאס". כאן זכורים לרע שחקנים אגדיים כמו לירון הקטן שנשבע לבעול את כל המפלצות בחוברת השה"מ, ושה"מ השושנים הזכור עוד יותר לרע, שניהל מערכת יחסים רומנטית ואף ארוטית עם דמויות מצויירות.

Serpent Axis

New member
לירון הקטן מזכיר לי גרסא

מעוותת של ג'ינג'י מ"זבנג" (הערה: עיקר הזבנגים שקראתי היו הראשונים).

אני בספק

אם אי פעם ג'ינג'י התיישב בתחנת האוטובוס ליד איש קרח עם שפם וזקן והחל לקפוץ על הספסל תוך שהוא צועק "אני ילדה רעה, אני ילדה רעה!"

בכלל לא

בכל מדינה נורמלית הוא היה נכלא בבית משוגעים. אבל ישראל היא לא מדינה נורמלית, אז זה בכלל לא מפתיע שהוא גוייס לצבא ושירת כמכונאי ביחידה צבאית מסויימת שהיא כל כך סודית עד שאסור להגיד מכונאי של מה הוא היה, אפילו עם המאנטרה "לפי פרסומים זרים". לקראת סוף שירותו הצבאי אביו רימה את שותפיו לעסקי התה הטיבטי וברח לארה"ב, ולשם הצטרפה אליו שאר המשפחה. בפעם האחרונה ששמעתי על מעלליו ממכר משותף שטייל בארה"ב, לירון התגורר בלוס-אנג'לס ועבד כתקליטן של מוסיקת טראנס וכמפיק של סרטי פורנו חובבניים.

Serpent Axis

New member
אוי ויי

רגע, בן כמה הוא היה במקרה האוטובוס? לפחות הוא לא הוסיף והפליק לעצמו בזמן שהוא צעק את זה... נכון?

0Pandemonium0

New member
תקשיב, הוא לא ציין את זה.

למה אתה נותן לו עוד רעיונות? מה תעשה אם עכשיו הוא יבוא ויגיד ש"כן, לירון הקטן באמת הפליק לעצמו כשעשה את זה, ואפילו עשה גם **** ו****, ואי אפשר לשכוח את הפעם שהוא ****". למה להגעיל אותנו סתם?

אריאל49

New member
פטרון מקורי

מקרה דומה היה בקבוצה שלי שבה כל הדמויות נכנסו למקדש כהנות סקס רעבות למין - דומה למקדש במונטי פיטון והגביע הקדוש. לאחר כמה דקות של תאורים של השחקנים והשה"ם על שלל מעשייהם המתוכננים נמעש לי מהמתרחש, כמובן שלא היה לקטע הזה שום קשר לעלילת המישחק והיתגלגלנו לשם באימפרויזציה פראית לחלטוין שאיבדה שליטה. כדי לעצור את ההשתוללות ולחזור לקו העלילה הוצאתי את הדמות מהארון בקול תרועה רמה.

snift

New member
אפשר למצוא פה בפורום את סיפוריה

של ניהאו על התאהבותו של קון בה.

Nihau

New member
זה היה מקרה אמצע שכזה

לא דוגמא קיצונית לאף כיוון. לדעתי הבעיה האמיתית שם הייתה מערכת יחסים בין שני גזעים שאף אחד מהם לא אדם ואף אחד מהם לא מכיר בחשיבות השוני של השני. זה נפל יותר בגלל חוסר התאמה גזעית מאשר חוסר התאמה בין אישית וקיבלתי את הרושם שלא לזה היא התכוונה. אותי מעניין לדעת מה לדעתך הפיל את זה.

Yvaine

New member
אני מכירה סיפורי-ניהאו.

[אי אפשר לדבר עם שחקן על משחקי תפקידים מבלי לשמוע חוויות וסיפורים...]

Nihau

New member
עיניין לרגישות משחקית ויד על הדופק

שיחקתי כמה וכמה מערכותיחסים בין דמויות. חלקן היו הזויות ביותר- מערכת היחסים בין השילוש המוזר שחי באותו גוף (צייד מוטציות, מוטציה מוכרת וחייזר שחיבר ביניהם) הייתה מאוד מוזרה... אבל לא לזאת התכוונת. שתי מערכות יחסים כדוגמא- האחת מוצלחת ביותר והשניה אסון קטאסטרופלי. אדריאן דה מויר ודומיניק פראודשוט- הדמויות שלי ושל דני: התחיל כמערכת שנאה -משיכה בין מישהו שחושב שבשביל כוס חלב לא צריך לקנות פרה ואפשר להשכיב כל אחת עם קמצוץ מאמץ ובין מישהי שחושבת שכל העירוניים הם מלוקקית וכל האצילים ראויים לשנאה על שיתוף פעולה בשתיקה על רצח אביה וארוסה ז"ל, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעירוני אצלי מלוקק ואיסטניסט שחושב שהיא לא נקיה מספיק. המשיך בהתאהבות כמעט פתאומית על רקע ההתפתחויות המסוכנות בעלילה- הצלת חיים משותפת עוזרת מאוד לשיפור הגישה. ומשם פיתחנו את מערכת היחסים והרומן בעיקר במשחקי יחיד אחרי שאפילו המנחה אמר שעוד רגע הוא מהתקף סכרת חמור. זה הסתיים ביחד עם המשחק עצמו בחתונה מפוארת ומאושרת. זה דרש הרבה בגרות וראייה מפוקחת בין השחקנים. לכל מצב נתון היו הרבה מאוד אפשרויות תגובה והרבה מאוד כיוונים שאי אפשר לדעת מראש מה תהייה התוצאה הסופית שלהם. בנינו מערכת יחסים בריאה של רגש טהור מגובה באמון הדדי. היו עליות והיו ירידות. כשהיא כמעט מתה מרעל כי הוא לא היה מוכן לוותר ולתת לרוצח את הכופר עבור הנסיוב- זו הייתה ירידה. כשהיא טיפלה בו כשהוא היה חולה- זה היה עליה. כשהוא האמין שהיא בגדה בכולם- זו הייתה ירידה. כשהיא הסבירה את עצמה והסתבר שזו באמת הייתה בגידה באמון- זו הייתה ירידה גדולה מאוד. כשהוא האמין לה וסלח לה- זו הייתה עליה כשהיא נעלמה לכמה שבועות- זו הייתה ירידה כשהיא חזרה זו הייתה עליה וכן הלאה וכן הלאה. כל תגובה לכל מצב כזה הייתה שיקול זהיר של מטא-גיימינג ביחד עם משחק דמות אמין. צריך להבין שיש מקרים בהם פעולות מסויימות מביאות השלכות שאין חזור מהן וקיום יציב של מערכת יחסים הוא משהו מסובך לשחק לא פחות מלחיות אותו בחיים האמיתיים. ובכל זאת אפשרי. וכשזה הולך טוב זה מהחוויות המשחקיות המוצלחות ביותר, גם אם מן הראוי לשמור חלקים יפים של המשחק למשחק פרטי כי זה יכול בקלות להעיב על העלילה הכללית ולהציק לשחקנים האחרים. לגבי השניה.. היא הייתה אסון קטאסטרופלי טוטאלי. דוגמא למה קורה כאשר כופים מערכת יחסים על הסיפור בלי שמערכת זו תתאים ללפחות אחד מהשחקנים. שילוש קטלני בין טלי הערפדית, בר הגול (אדם שנחשף לדם ערפדי מפתח תלות רגשית והערצה עיוורת ומתמכר לדם הערפדי) שלה שהיה החבר הכי טוב שלה לפני שהתערפדה והדמות של המנחה- הסוקובוס- שדת מין. השדה החליטה שהיא רוצה את טלי לעצמה, קודם כל מינית ואחר כך רגשית, משהו שיישומו לא מצא חן בעיני למן ההתחלה. בר היה מאוהב בטלי עוד לפני שהיא התערפדה והוא הפך לגול שלה, הפיכתו לגול רק החמירה את המצב לחלוטין. טלי לא רצתה לפגוע בו אבל ידעה שאין לה דרך לדעת אם הוא אוהב אותה באמת או שזה הדם הערפדי שגורם לו להגיד מה שהיא תמיד רצתה לשמוע ולכן שמרה על יחסים אפלטוניים מולו. השדה שוחקה כמו ילדה קטנה עם כוחות-על לשחק ברגשות של אנשים ולי כשחקנית לא הייתה יכולת לערער על השליטה הרגשית הכפויה ועל הניצול המיני של דמותל שמעולם לא נבניתה למערכת יחסית מהסוג הזה. טלי התאהבה בה בלית ברירה מצידי, בליל השנה שלה ושל בר היא סיפרה לו שהיא מאוהבת בשדה ולא אוהבת אותו יותר, הוא נכנס להתקף זעם לא שפוי, היא לא יכלה להתמודד מולו רגשית וברחה ממנו, הוא התקשר לשדה וביקש ממנה לבוא לביקור, וניסה לירות בה כשהיא הגיעה, המנחה שלף עוד כמה כוחות על מהשרוול והרס את הדמות לחלוטין מבחינה מנטלית- ואפילו לא השאיר לי יכולת להחליט שהוא מת מהטיפול האכזרי כי לשדה שלו יש גם יכולות ריפוי חסרות פרופורציה כשמתחשק לו מה שהותיר לי מעט מאוד אפשרויות אז הפכתי אותו לאילם כדי להדגיש את ההלם הנפשי שהדמות נכנסה אליו, המנחה פנה מיד לטלפתיה כדי לא להתמודד מול אתגר ייחודי כמו לתקשר מול דמות אילמת לשם שינוי, השדה הבינה שאין לה מה לחפש מול הדמות השבורה ופנתה לחפש את טלי שברחה ממנה ואז היא החליטה כמו ילדה שנשבר לה הצעצוע שהיא לא משחקת ונמאס לה והיא הולכת למדבר למות לבד בשקט בחושך, וכן הלאה וכן הלאה... יאדה יאדה יאדה. כפי שכבר ציינתי - אסון. המנחה מצא את זה מצחיק. אני מצאתי שפתאום נהרסה לי דמות שהשקעתי בה לא פחות מאשר בדמות הראשית- טלי. זמן לא רב לאחר מכן הוא הרס לי גם את טלי ואז כבר הייתי צריכה להרוג אותה בהתאבדות מחושבת היטב כדי להוציא אותה מהידיים שלו. יש לציין שלמנחה הזה גם אין הבנה אמיתית לגבי ניהולה של מערכת יחסים בריאה בחייו הפרטיים. זה יכול להיות רמז טוב לחוסר המוצלחות של משחק מהסוג הזה מול כזה שחקן- ראו הוזהרתם.

גבר שמשחק שדת-מין?

>> לציין שלמנחה הזה גם אין הבנה אמיתית לגבי ניהולה של מערכת יחסים בריאה בחייו הפרטיים<< למה אני לא מופתע. קראו לו גיז'רוני במקרה?

למעלה