מראים לנו מה קרה עם לוקאס וקנדי. מסתבר שרק לוקאס נורה ואיכשהו מכשיר הקשר שהיה עליו ספג את רוב האימפקט אז לוקאס ירוי אך חי. לא ברור איך קנדי לא נורה. בטח כשהוא היה צריך לסחוב את לוקאס לסיילו 17. אבל בסדר, זה משרת את העלילה אז נאמין להם.
ג'ולייט הייתה צריכה לשפוך על עצמה והחליפה שלה איזה מיץ חומצתי בן 300 שנה כדי לחטא אותה מהרעל שבחוץ, וגם איכשהו לשקרוע את החליפה מעליה עם סכין כדי שלא תמות מהרעל אבל איכשהו כשקנדי ולוקאס היו בחוץ אין רעל והילדים פותחים להם את השער. זה כמובן מאוד נוח כי מאיפה לעזאזל הם ישיגו עוד חליפות. לא נורא.
יאיי סולו! והוא מגולח ומסופר!
חח כשקנדי מנסה לזכור את כל השמות הבדויים שהם המציאו כדי שלא יאזינו להם

למה הוא לא פשוט שאל את קייל, הוא אומנם ירוי אבל הוא היה בהכרה.
כאילו שאם קמיל הייתה מאזינה לקשר הזה היא לא הייתה מזהה את הקול של ג'ולייט ולפי זה מבינה שהיא מדברת עם קנדי, אבל שיהיה.
ברנרד משרטט לג'ולייט ציור של הסיילואים והמיקומים שלהם וג'ולייט מבינה שהם שלחו את שירלי לצינור הלא נכון וברגע האחרון היא מזהירה אותה אחרי שהבינה את הרמז שסנדי העבירה לה בקשר. אבל זה מאוחר מידי לג'ולייט שנאלצת להסגיר את עצמה לקמיל כדי להציל את שירלי. שלא כל כך ברור לי איך קמיל יכולה פשוט לעצור את ראש העיר בלי שההמון יתנגד. אני מבינה את ההיגיון של ג'ולייט לא לעשות מהומה כי בקלות אנשים יכולים להרוג את קמיל או כל מי שמתנגד לג'ולייט, כי זה מה שמונע מסיילו 1 לפזר את הרעל. ג'ולייט מוכנה להקריב את עצמה עד ששירלי תמצא דרך לסגור את הצינור. אבל מישהו היה חייב לראות שעוצרים אותה ולהלשין. או לפחות לשים לב מתישהו שהיא נעלמה. טוב, אולי בפרק הבא.
בינתיים בסיילו 17 הם מוצאים את הצינור ומגלים שאמא של סולו הייתה צריכה לרתך את עצה בתוך החדר עם הרעל כדי לסתום את הצינור כדי שהרעל לא יחדור לתוך הסיילו והיא הקריבה את עצמה בשביל שכל האידיוטים האלה פשוט יצאו החוצה וימותו. סולו קצת מזועזע אבל קנדי מנסה לעודד אותו ולהגיד לו ששני ההורים שלו מתו כי הם ניסו להציל אותו וזה שהוא בחיים זה בעצם בזכות הגבורה שלהם. זה לא כל כך עוזר לנו האמת כי כרגע הם רק גילו שמישהו צריך להקריב את עצמו כדי שכולם ישרדו ואם אתם מנסים לסיים את עונה 4 עם זה שג'ולייט מקריבה את עצמו כדי להציל את כולם אני הולכת לשחרר צינור רעל ולהרוג את כולם בעצמי. שלא יתעסקו איתי!
בנוסף שריף בילינגס עדין מנסה להבין מי רצח את אורלה. הם מגיעים לאבא של נוקס שמגלה להם שהרווד ביקש ממנו לבנות לו מעלית (שכאמור אסורה לפי הברית) איכשהו הוא אומר להם שלא הוא ולא הבת שלו רצחו את אורלה, כשבילינגס שואל אז מי כן, הוא מפנה אצבע משהו כלפי מייק, החבר של אורלה, זה הבת של הרווד טענה שהוא רק משחק בה. אני מניחה שזה נוח שיש שעיר לעזאזל. לא שאני לא מאמינה שהוא רצח אותה. פשוט זה מרגיש שזה הסתדר בקלות מידי. מצד שני אנחנו כבר בפרק 8 ואין יותר מידי זמן לבזבז על קו העלילה הזה. לא הצלחתי להבין אם הרווד רק אוגר את כל הנורות או שהם פשוט השתמשו בציוד שהם גנבו מאספקה קריטית ובאמת אין מספיק כדי לשרוד יותר משנתיים.
עוד קו עלילה שלא כולל את ג'ולייט ולכן מיותר בעיני - דניאל והלן בהווה. סטנסון מספר להם שהוא חופר 50 סיילואים אבל שיש לו רק 10 מחפרים, דניאל אומר - מה הבעיה, תקנה עם 40. כאילו שזה איזה משהו שהולכים לקנות במכולת. ולא רק שהוא מציא לקנות עוד 40, הוא גם אומר לסטנסון שכאשר הם יסיימו לחפור, פשוט להשאיר אותם בתוך האדמה. ואז גם מנסה להסביר לו למה זה הגיוני כלכלית. לא הקשבתי לו כי זה נשמע לי מגוחך. אני אפילו לא מבינה למה הוא צריך 10 מחפרים כשהוא יכול פשוט לקחת אחד שיחפור 50 חורים. זה מחפר. זה התפקיד שלו. או הוא יתעייף שיקנה מחפר חדש. אבל בסדר. שיהיה. סטנסון טוען שהוא סוג של איילון מאסק ויש לו מילארדתלאפים כסף אז שיקנה עוד מחפרים. איכשהו הם מדברים על זה שהמשלחת של שרלוט לאיראן לא באמת הייתה לאיראן אלא לאיזה חור כלשהו ליד איראן ששם הם מגדלים ננו-אים חמודים ורצחניים. והשננואים האלה הם אלו שהשתלטו עם המטוסים של החבר'ה של שרלוט וריסקו אותם. ושרלוט גם לומדת שהממשלה שלה ידעה שזה מה שהולך לקרות והם השתמשו בחברי המשלחת שלה כשפני ניסיונות כדי לראות את הטכנולוגיה בפועל ושהם פוצצו את המקום הזה עם חומרי נפץ שהם התקינו שם מבעוד מועד, כולמר לא הייתה שום סיבה לשלוח את שרלוט אל מותה חוץ מ..שום סיבה? לא הבנתי את ההיגיון שלהם וגם לא התעמקתי כי שוב - אין ג'ולייט. אבל גם ראיתי את זה לפני שבוע ויש מצב שהדחקתי קצת את ההסברים שלהם. תיכננתי לצפות בפרק שוב כשאני לא מזינה בחדר כושר על האליפטיקל אבל היו לי יותר מידי תכנים עם רבקה השבוע להשלים אז לא יצא. אבל לא נורא, תכף תסייתם העונה ואני אהיה עם חסכים ואני אעשה צפיה חוזרת לעונה הזאת. אני אוהבת לגלות אחרי זה כל מיני רמזים ששתלו בפרקים מוקדמים שמבינים רק בסוף העונה.
אוי והיה את הקטע הצ'יזי בטירוף של "איי וונה טרן טו גריי גו וויט' יו" אמאל'ה הקאתי קצת בפה. איזה שני יצורים
אה וגם ג'ולייט גילתה ששירלי בהיריון רק מלהסתכל עליה. אין לשירלי בטן אבל ג'ולייט טוענת שבגלל שאבא שלה היה רופא מיילד יש לה עכשיו ראיית רנטגן והיא מזהה נשים בהיריון לפי הריח שלהן. כאילו היא לא אמרה את כל זה אבל זה שאבא שלה היה רופא מיילד ובגלל זה היא מזהה אישה בהיריון נשמע לא פחות קלוש אבל בסדר זו ג'ולייט, היא גם יכולה ללכת על מים.
אבל לפחות הם ענו לי על התהיה של איך לעזאזל נתנו לשירלי ונוקס להיכנס להיריון כשהם לא זוג מוצהר ובטח שלא זוג שהם ירצו שיביא ילדים - שירלי הוציאה לעצמה את ההתקן. מאוד נוח.
יואו אני לא מאמינה שנשארו רק עוד 2 פרקים. איזה ייאוש