דיוני סדרות #149

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקיי, יש מצב שאנסה...
אוקיי, אבדוק...
וואלה זה נשמע לי מעניין!
אוקי, מעניין אותי מאוד אם ניסית משהו מהדברים האלו - Long story short, Carol and the End of the World, Sense8

גם משהו שמוכנה לנסות.
ובמיוחד את Arcane כי אותה אני התחלתי לראות

האמת שאחרי שהפרק הראשון נראה לי מבטיח, הפרק השני הרגיש לי מבלבל ופשוט עמוס מידי,
אז הפרק השלישי המשיך להיות עמוס ומבלבל ואומנם טוב, אבל הרגיש לי שהציפיות שלי היו גבוהות מידי (שמעתי שבחים מטורפים באיזה פודקאסט)
ואז פרק 4... טוב אני מרגיש שיותר נכנסתי לזה כבר.

מה שבטוח זה שאני אוהב את הפתיח של הסדרה.

אז פאודר הפכה לפסיכית לחלוטין (ונקראית ג'ינקס עכשיו). ובהחלט טובה יותר בלהכין פצצות. וגם בלהלחם.
לפחות זה מתחבר לזה שהיא עכשיו עובדת עם האדם שהרג את ואנדר שהיה כמו אבא עבורה. כי אחרת זה היה מעצבן אותי.

סילקו עכשיו מנהל את העיר התחתית (בערך כנראה) וזומם תוכניות עדיין. אם כי נראה כאילו הוא תיכנן להוביל מרד מזוין בעבר וכנראה זה נדחה.
*אגב, אני לא יודע כמה שנים בעצם עברו מאז הפרק הקודם.
אבל יש איזו קבוצה על גלשני אוויר שמתנגדת לו ומנסה להרוס את מה שהוא עושה.
מי הם ומה הקטע שלהם?
ואני באמת חשבתי בהתחלה שהבחורה עם השיער הורוד היא וי, אבל מסתבר שלא.
אז רוב הפרק תהיתי מה בעצם קרה לוי אחרי שהיא לא "הצילה" את פאודר מסיטקו - מסתבר שהיא הייתה בכלא כל הזמן הזה.
קשה לי להאמין שסילקו לא ידע שהיא בכלא, אז אני מניח שהוא לא סיפר לפאודר/ג'ינקס.

במקביל אבל מתקשר בפילטאובר נעשו שינויים גדולים בעקבות השילוב של קסם (ארקיין) בטכנולוגיה. שהעיקר זה בתחבורה - שזה בעצם הגיוני, הרי הקסם שג'ייס ראה כשהוא היה ילד היה פורטל שהציל אותו ואת אמא שלו.
והנערה הצעירה, הבת של זוג עשיר, שהיא ידידה של ג'ייס, הפכה לשוטרת, אבל עכשיו כנראה פוטרה. אבל היא חוקרת את מה שקורה עם העיר התחתית והיא ראתה את ג'ינקס ועכשיו היא מוצאת את וי בכלא אז אפשר להניח שזה הולך לאנשהו עם זה...

Lhuna3

Well-known member
אוקי, מעניין אותי מאוד אם ניסית משהו מהדברים האלו - Long story short, Carol and the End of the World, Sense8
ובמיוחד את Arcane כי אותה אני התחלתי לראות
בסוף לא היה לי הרבה זמן לטלויזיה, אז הספקתי לנסות רק את Arcane באמת. והפרק הראשון מצד אחד באמת היה די טוב, אבל מצד שני הכיוון מרגיש לי כמו משהו שלא מושך אותי במיוחד להמשיך. (אלא אם תגיד לי שזה הולך בכיוון מד"בי כמו נגיד שהכדורים הכחולים האלו מאפשרים מסע בזמן או משהו בסגנון, אבל לא פנטזיה כמו נגיד שזה נותן להם כוחות על, שזה פחות מעניין אותי).
|המלצה| שלי: תראי את המנקה.
יתכן שאנסה.

דורי 1981

Well-known member
ממשיכים מאותה נקודה שהפסיקו בפעם שעברה. והפעם- ממנים מאמן חדש. כמו כן, קאם חוזר (לקבוצה ולמרבית הצער והצחוק גם לסמים, כשאיילה מעבירה מעל הראש שלו החלטות ניהוליות).

דורי 1981

Well-known member
סדרה מעולה, לא נופלת משום סדרה זרה. בפרק הראשון, גלי נעצרת בעוון החזקת סמים וכוונה להפצתם. האמא, אורנה- עושה ככל שביכולתה לשחרר אותה מהכלא או לפחות לצמצם את תקופת המאסר. אבל, היא מגלה מהר מאוד שהחוקים ברוסיה שונים ממה שהיא מכירה ולא יודעת על מי לסמוך.

dilly snake

Well-known member
כ"כ נחמד מצד הטלוויזיה לגוון ובמקום טריגרים ל7/10 קיבלנו לשואה.

ועכשיו תגובה מלאה כי משעמם לי בעבודה.
אז חוץ מכל הטריגר לשואה הפרק היה מעניין. ובעיקר חשף כמה דברים בקשר ללידיה, כמו העובדה שהאישה היא מקק מקצועי ואם תהיה שואה גרעינית היא תדע לשרוד גם אותה.

פני(החברה של הבנות והרעיה של ג'ד) עוברת הפלה(כבר שלישית? מה שאומר שזה שאישה מקבלת וסת לא אומר בהכרח שיש בסוף ההיריון תינוק בריא) ובסוף לידיה גם מציעה לג'ד לקחת שפחה.

זה ברור שג'ד הוא דמות שנכתבה בדיעבד לסדרה הזאת, אבל זה גם כאילו צורם שהוא לא היה במקורית בהתחשב בזה שהוא בעל ברית ותיק של לידיה.

אגנס מציעה ללידיה לשדך מישהי לגארת' השומר בתקווה שלידיה תשדך אותה לה. זה נורא נאיבי.

אני ממש מרחמת על חולדה שצריכה ללכת לרופא השיניים הסוטה. הבחורה הזאת כ"כ קלולס שלא בטוח שהיא בכלל תהיה מסוגלת להבין מה קורה לה.

לא הבנתי למה הם הרגו את המורה גבר ישר על ההתחלה(זה נועד להפחיד את הנשים או משהו?)

כל הסיפור עם זה שלקחו את וידלה לפני שלקחו את לידיה ואז ניסו לגרום ללידיה להרוג אותה ועכשיו שתיהן דודות...זה מרגיש כאילו קיבלנו רק חצי סיפור.

מה הקטע עם הדודה(גבנה?) שהייתה פעם נערת פנינה ועכשיו היא דודה? יש כ"כ הרבה דברים מעניינים שאנחנו לא יודעים!!

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
אז הבנתי מאיזה פוסט בפייסבוק שאני רוצה לראות את Person of Interest, כי זה אמנם מתחיל פרוצדורלי משעמם אבל בהמשך נהיה עלילה מתמשכת של מד"ב שאמורה להיות טובה, בקיצור כמו פרינג', אז מתאים לי.
גוגל אמר לי ש-Person of Interest זה באמאזון פריים אז פתחתי פריים, עשיתי חיפוש ואומר לי אין.
חזרתי לגוגל ואמרתי לו "מבוקש לחקירה", אמר לי נטפליקס!
סבבה נרשמתי מחדש לנטפליקס, עשיתי חיפוש, אומר לי אין!
עשיתי חיפוש גם בסטינג שלי, אומר לי אין!

מישהו יכול לעזור לי למצוא איפה לעזאזל זה זמין היום בישראל? :-(
יכול להיות שבשום מקום?!
לונהההה|רמקול|
יגיע לנטפליקס ב12.5
1777564252244.png

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כ"כ נחמד מצד הטלוויזיה לגוון ובמקום טריגרים ל7/10 קיבלנו לשואה.
בהחלט נוראי.
אם כי משהו חמוד לגבי גלעד זה שאין שם גזענות. כלומר לגבי גזעים שונים כמו אסייתים ושחורים, אם כי בין המפקדים אין הרבה שהם לא לבנים, אבל ברור שאין להם בעיה עם נישואים או בנות מאומצות מגזע אחר.
אבל זה גורם לי להזכר שגם כאן אין שום איזכור למה קרה ליהודים בארה"ב. זכור לי שמישהו (אולי את עדי|נחש| אמרת לי פעם שהייתה לזה התייחסות בספר)
אז חוץ מכל הטריגר לשואה הפרק היה מעניין. ובעיקר חשף כמה דברים בקשר ללידיה, כמו העובדה שהאישה היא מקק מקצועי ואם תהיה שואה גרעינית היא תדע לשרוד גם אותה.
אני חייב לומר אבל שבאופן כללי הפרק הצליח לגרום לי לאמפתיה כלפיה ולרצון שהיא "תנצח".
זה מוזר לי כי אני שנאתי אותה כל כך כל כך הרבה שנים. איכשהו היא הצליחה לבלוט אפילו בקרב שאר החלאות של סיפורה של שפחה. חלק בי רוצה להזכר בכל זה כדי לא להיות בעדה עכשיו. וחלק רוצה לשכוח וכן להיות יותר בעדה.
בכל מקרה אני אומנם רציתי שהנשים שם יתמרדו בגברים האלו, וחלק בי אומר שאני כן הייתי מתנגד, אבל תכלס סיכוי גדול מאוד שגם אני הייתי מנסה לשרוד. אי אפשר באמת לשפוט מישהו אחר במצב כזה כשאתה לא בו. אני מתכוון לחלק של להתחנף למפקד ולירות בחברה שלה, לגבי ההמשך זה כבר מעבר.

אגב, זכור לי שהיה פרק בסדרה הישנה שהיה בו פלאשבק לעבר של לידיה ומעניין אותי מה היה שם, כי אני לא זוכר בכלל.

אני תוהה בכלל עד כמה זה מתחבר. אנחנו ראינו את לידיה בתור דודה מאוד קשוחה בשלבים מאוד מוקדמים של גלעד - כלומר בפלאשבקים לחינוך הראשוני של ג'ון. היא בהחלט לא נראתה כמו מישהי שמסתגלת לרעיון.

פני(החברה של הבנות והרעיה של ג'ד) עוברת הפלה(כבר שלישית? מה שאומר שזה שאישה מקבלת וסת לא אומר בהכרח שיש בסוף ההיריון תינוק בריא) ובסוף לידיה גם מציעה לג'ד לקחת שפחה.
אוי. חלק קטן בי קיווה שאולי החברה בגלעד בכמה שנים שעברו, ירדו מהקטע של השפחות. עוד יותר חבל לי - אחרי כל מה שקרה והיה נראה שלידיה אולי השתנתה שאולי היא לא תציע למישהו לקחת שפחה.
במידה רבה הייתי מעדיף שג'אד יהיה מניאק באופן אחר ויתגרש מפני ויבקש אישה חדשה.
זה ברור שג'ד הוא דמות שנכתבה בדיעבד לסדרה הזאת, אבל זה גם כאילו צורם שהוא לא היה במקורית בהתחשב בזה שהוא בעל ברית ותיק של לידיה.
נכון, אבל זה דבר כל כך נורמלי לסדרות. ובכלל סיפורה של שפחה היה מלא בסתירות מוזרות שבהם חלק מהזמן פרד היה אחד האנשים הכי בכירים בכל גלעד וחלק מהזמן הוא היה משני למשני בבוסטון. כנל לגבי לורנס.
אגב, גם מוזר לי שג'אד כאילו מאוד בכיר, אבל איכשהו קיבל אישה רק לאחרונה.
אגנס מציעה ללידיה לשדך מישהי לגארת' השומר בתקווה שלידיה תשדך אותה לה. זה נורא נאיבי.
אבל נראה שלידיה בעצם שוקלת ללכת לכיוון הזה.
ובעצם השאירו אותנו בסוג של מתח לגבי מי שידכו לה ("סוג של", כי גם לא עד כדי כך אכפת לי)
אני ממש מרחמת על חולדה שצריכה ללכת לרופא השיניים הסוטה. הבחורה הזאת כ"כ קלולס שלא בטוח שהיא בכלל תהיה מסוגלת להבין מה קורה לה.
חשבתי בהתחלה שאת קוראת לה חולדה בתור שם מקניט, ואז נזכרתי שזה בערך השם שלה, כלומר זה הולדה)
יש בה משהו כזה חמוד שגורם לי עוד יותר לרחם עליה.
אבל היה את הקטע המטריד הזה שהדודה וידלה שואלת אותה איזה עונש לתת לשונמית והיא בוחרת הצלפות ליד. ואף אחת מהחברות לא אומרת לה שום דבר על זה אחר כך. לא ברור לי אם זה פשוט הסטנדרט והיא הייתה מסתבכת אם היא הייתה מציעה עונש אחר, או מה...
לא הבנתי למה הם הרגו את המורה גבר ישר על ההתחלה(זה נועד להפחיד את הנשים או משהו?)
אני הנחתי שהוא הומו.
כנראה לסביות הורגים מול קהל, אבל הומואים הורגים במקום.
כל הסיפור עם זה שלקחו את וידלה לפני שלקחו את לידיה ואז ניסו לגרום ללידיה להרוג אותה ועכשיו שתיהן דודות...זה מרגיש כאילו קיבלנו רק חצי סיפור.
אוקי, אני מרגיש מאוד רע לגבי העניין הזה אז בבקשה לא לשפוט אותי בחומרה מידי, אבל אני לא טוב בזיהוי פנים. אני מסתמך על סימנים מסויימים ולכן... קשה לי מאוד להבדיל בין פרצופים אסייתיים שונים. ולכן אני ממש לא הצלחתי להיות בטוח אם המורה האסייתית שעם לידיה באיצטדיון היא וידלה או לא. אני גם חושב שהם בכוונה קצת עשו את זה כי בשום שלב לא קלטתי שלידיה קוראת לה וידלה (אם כי אולי פיספסתי).
העניין הוא במהלך הסצנות והמעברים בין העבר וההווה נעשתי יותר ויותר משוכנע שהיא כן וידלה, אבל אז נראה היה שלידיה עומדת להוציא אותה להורג, אז התחלתי לפקפק בזה. ואז היא שרדה...
בכל מקרה בדקתי בסוף בויקיפדיה ושם כתוב שזאת כן היא באמת.
בכל מקרה מאוד מסקרן באמת לגלות עוד על העבר שלהן ואיך הן התמקמו במקביל בגלעד. האם וידלה שמרה טינה ללידיה על כך שהיא הייתה מוכנה להוציא אותה להורג? והאם הן עזרו זו לזו בדרך? ממש קיוויתי שנראה בסוף הפרק שאחת מהן מזכירה את העבר המשותף שלהן.
מה הקטע עם הדודה(גבנה?) שהייתה פעם נערת פנינה ועכשיו היא דודה? יש כ"כ הרבה דברים מעניינים שאנחנו לא יודעים!!
זאת הדודה אסטה.
ואולי הקטע הכי מפתיע בפרק, בעיקר כי אסטה עשתה רושם כדמות משנית מאוד. אני מניח ומקווה שנגלה עוד על העבר שלה.

שמחתי שלידיה מתייחסת לאירועי עונה 6 של סיפורה של שפחה, הטבח בנערות הג'זבל (האמת ששכחתי מזה) וזה שלידיה עצמה עמדה להיות מוצאת להורג (האמת שאני לא בטוח אם היא התכוונה ליטרלי, זכור לי משהו, אבל אני לא הכי זוכר מה היה שם)
בכל מקרה לידיה זוכרת ואומנם עדיין משרתת את גלעד, אבל גם מתעדת את מה שקורה עם מחשבה על כך שיהיה דור הבא שיהיה טוב יותר.

dilly snake

Well-known member
יש לי נטייה לפעמים לזכור דברים מוזרים ורנדומליים אז לא להיבהל
אבל זה גורם לי להזכר שגם כאן אין שום איזכור למה קרה ליהודים בארה"ב. זכור לי שמישהו (אולי את עדי|נחש| אמרת לי פעם שהייתה לזה התייחסות בספר)
הם אמרו שלוקחים אותם לישראל ואז הספינה טבעה בדרך או משהו? אני צריכה לחפש איפה זה רשום בספר, אבל באמת שאין לי מושג איפה הוא(אבל הוא בבית הוא רק תקוע באיזו ערימה של ספרים).
*אני כן זוכרת שבעונה הראשונה הייתה גופה תלויה עם מגן דויד.
**אני גם זוכרת שג'ון הלכה להתחבא אצל האנשים הפשוטים ואז הסתבר שהם היו מוסלמים בסתר.
זה מוזר לי כי אני שנאתי אותה כל כך כל כך הרבה שנים. איכשהו היא הצליחה לבלוט אפילו בקרב שאר החלאות של סיפורה של שפחה. חלק בי רוצה להזכר בכל זה כדי לא להיות בעדה עכשיו. וחלק רוצה לשכוח וכן להיות יותר בעדה.
אני גם רוצה לשנוא אותה, אבל אוף הפרק הזה היה כ"כ טוב וזה נראה בסוף שהיא אוספת מידע על כל החלאות שם.
אי אפשר באמת לשפוט מישהו אחר במצב כזה כשאתה לא בו. אני מתכוון לחלק של להתחנף למפקד ולירות בחברה שלה, לגבי ההמשך זה כבר מעבר.
ברור שאם היא לא הייתה מנסה לשכנע אותו ומצליחה היו הורגים אותה בגלל שהיא עשתה הפלה.
*זה גם מראה כמה היא חכמה.
אגב, זכור לי שהיה פרק בסדרה הישנה שהיה בו פלאשבק לעבר של לידיה ומעניין אותי מה היה שם, כי אני לא זוכר בכלל.
היה סיפור על איך איזו אימא של תלמיד שלה מנסה לשכנע אותה לצאת עם מישהו ואז הוא לא היה מעוניין ואז כנקמה היא לקחה לה את הילד(האימא הייתה ענייה וחד הורית או משהו)
אני תוהה בכלל עד כמה זה מתחבר. אנחנו ראינו את לידיה בתור דודה מאוד קשוחה בשלבים מאוד מוקדמים של גלעד - כלומר בפלאשבקים לחינוך הראשוני של ג'ון. היא בהחלט לא נראתה כמו מישהי שמסתגלת לרעיון.
(y)
אוי. חלק קטן בי קיווה שאולי החברה בגלעד בכמה שנים שעברו, ירדו מהקטע של השפחות. עוד יותר חבל לי - אחרי כל מה שקרה והיה נראה שלידיה אולי השתנתה שאולי היא לא תציע למישהו לקחת שפחה.
בטוח הם תמיד יצאו נשים שיחשבו לחוטאות ומסוגלות להביא ילדים(רעיות ומהאנשים הפשוטים) שיכולות להפוך להיות שפחות. מצד שני זה היה מוזר אם היא לא הייתה מציאה דבר כזה.
אגב, גם מוזר לי שג'אד כאילו מאוד בכיר, אבל איכשהו קיבל אישה רק לאחרונה.
הם לא אמרו שזו האישה הראשונה שלו, נכון? תיארתי לעצמי שזה כמו עם האבא ה"מאמץ" של אגנס והם מקבלים רעיות כמו סרט נע. אחת הולכת ואז אם רוצים מקבלים חדשה.
יש בה משהו כזה חמוד שגורם לי עוד יותר לרחם עליה.
כן כי כזאת תמימה ומלאת שמחת חיים.
אבל היה את הקטע המטריד הזה שהדודה וידלה שואלת אותה איזה עונש לתת לשונמית והיא בוחרת הצלפות ליד. ואף אחת מהחברות לא אומרת לה שום דבר על זה אחר כך. לא ברור לי אם זה פשוט הסטנדרט והיא הייתה מסתבכת אם היא הייתה מציעה עונש אחר, או מה...
נראה לי בשלב הזה הן פשוט יודעות מה העונש על כל העבירה ויודעות לדקלם את הרפרנס התנ"כי שיצדיק את זה. רוב הסיכויים שאם היו שואלים כל אחת אחרת היא הייתה אומרת אותו הדבר.
אוקי, אני מרגיש מאוד רע לגבי העניין הזה אז בבקשה לא לשפוט אותי בחומרה מידי, אבל אני לא טוב בזיהוי פנים. אני מסתמך על סימנים מסויימים ולכן... קשה לי מאוד להבדיל בין פרצופים אסייתיים שונים
לי יש אותו הדבר עם אפרו אמריקאים:oops:. אבל אני חושבת שפעם היה מחקר או שדיברו על זה באיזו סדרת משטרה שאנשים יותר טובים בלזהות תווי פנים של אנשים מאותו מוצא/ גזע אתני כמו שלהם. אז אין לך מה להרגיש רע|4U||4U||4U|
בכל מקרה מאוד מסקרן באמת לגלות עוד על העבר שלהן ואיך הן התמקמו במקביל בגלעד. האם וידלה שמרה טינה ללידיה על כך שהיא הייתה מוכנה להוציא אותה להורג? והאם הן עזרו זו לזו בדרך? ממש קיוויתי שנראה בסוף הפרק שאחת מהן מזכירה את העבר המשותף שלהן
זה נראה כאילו הן לא סובלות אחת את השנייה. אבל אני גם לא שוללת על הסף שזו הצגה.

didalf

Well-known member
הטירון 8X18 סוף עונה

פאקינג פיינאליייייייייייייייייי|מאוהב||מאוהב|
מיי בייביז|מאוהב|

אבל הסוף מה???:-0
לפחות אחרי ההצעה הייתי הורגת אותם אם היו גוררים את זה לעונה הבאה!!

דורי 1981

Well-known member
ממשיך להיות מותח. כולל את הראיון של אורנה בערוץ 12 והחשיפה של בני (יוסי מרשק מעולה בכל מה שהוא עושה), הבעל של גלי שהוא חולה אלצהיימר.

למעלה