אז האמת שלפני כמה חודשים הייתה כתבה על זה (נראה לי בהארץ) על תותחנים בצבא ארה"ב שסבלו מאותה תופעה וגם הייתה לי שיחה על זה עם אבא שלי שגם היה בתותחנים, אז קצת לפני אמצע הפרק ניחשתי שזה הכיוון. אני לא זוכרת כל מה שנכתב שם, אבל אני דיי בטוחה שהם היו דיי נאמנים למציאות. ובאמת אין תרופה רק ללמוד לחיות עם זה.
הא, אז זה כבר משהו ידוע. כי נראה כאן כאילו גילו את זה לראשונה.
והעניין הוא שהם מדברים שם על יחידה אחת שסבלה מזה. קודם כל אם חצי מיחידה מסויימת מתו בדרכים שונות בתוך שנה אז נראה לי שצריך לחקור מיד. אבל מעבר לזה הרי זה לא שיש רק יחידה אחת בצבא ארה"ב שעושה את זה, זה בטח יותר. כלומר הגילוי שעשו כאן אמור להיות מרעיש ברמות גדולות.
בעניין התיק הראשי שוב היה את הדבר הרגיל שהבינו מה יש לו אבל אין ממש טיפול שפותר את זה, רק דרכים שאפשר לעבוד על לחיות עם זה. זה ממש מעניין וממש לא כמו סדרות אחרות.
הבעיה היחידה היא שבגלל שזה קורה כל שבוע זה כבר ברור מאוד שזה יהיה הסיום של כל פרק.
צריך לדבר בדחיפות על איך שוולף הגיב שהוא שמע שקרול רוצה לדבר על ג'וש ואז על הסצנה ההיא במטווח והסצנה ההיא בוועדה ועל החיבה של ג'וש ללבוש חולצות מכופתרות צמודות.
אוי, רק עכשיו אני קולט שג'וש זה המנתח ההוא. זכרתי רק שהשם משפחה שלו זה ניקלס. אז בסצנה הזאת שהיא אומרת משהו על כך שהיא דיברה עם ג'וש והוא התפלא לא הבנתי למה צריך להיות לנו אכפת מזה.
בכל מקרה אני יותר שמתי לב לסצנה מאוחר יותר שג'וש מדבר על השירות הצבאי שלו ושהיה לו קשר קרוב עם מישהו ואז אוליבר שואל אותו על איך זה היה עם don't ask dont tell. אני לא אתפלא אם יחזרו לעניין הזה ואולי האדם שג'וש היה בקשר איתו כשהוא היה בצבא (כי הוא דיבר על מישהו ספציפי).
אני גם תוהה אם מתישהו ג'וש ואוליבר גילו אחד על השני שהם גייז או שזה פשוט היה מובן לשניהם מיד. או אולי בעצם הם עדיין לא יודעים. בעצם אוליבר לפחות אמור לדעת כי הוא שמע הודעה קולית של ג'וש לפני איזה שני פרקים מבחור.
*בעניין הנטייה המינית של אוליבר שנדיר מאוד שמתייחסים אליה - היה קטע שדיינה תוהה אם ואן שכב עם אוליבר (ובגלל זה הוא מתייחס אליו באופן מיוחד)
ואן מספר לדנה על המצב שלו ואז היא מספרת לכולם וזה היה חמוד שהוא אמר לה בסוף שהוא סיפר לה כי הוא יודע שהיא לא מסוגלת לשמור סודות.
לי זה הרגיש שהוא בילף בסוף כשהוא אמר שהוא סיפר לה רק כי הוא ידע שהיא תספר לכולם. זה נראה לי כן הביך אותו אבל גם הביך אותו להודות שזה מביך אותו ולהתעמת איתה על כך שהיא לא שמרה את הסוד שלו. אבל אני לא בטוח.
לג'ייקוב באמת היו זעזועי מוח וכנראה התיק קצת חדר אליו והוא גם הגיע שיכור לאריקה שלמרות שיש לה קראש עליו לא שכבה איתו הפרק. תודה לאלוהים.
כן, קצת גורם יותר לסמפט אותו. אם כי אם הוא הצליח לעבור לימודי רפואה אחרי זעזועי המוח אז כנראה שהמוח שלו לפחות בנתיים בסדר.
ואני גם שמחתי שהם לא שכבו יחד, אבל אני לא אתפלא אם זה יקרה בקרוב.
אז זה זוגות קבועים? ג'ייקוב ואריקה יחד ודנה ו-ואן יחד והם עושים שבוע-שבוע על ג'ון דו והתיק המרכזי יותר?
אני ממש מקווה שגם ואן ודיינה לא יהיו משהו.
זה כן מעניין שבמקום שיהיו כל שבוע שני תיקים עכשיו יש תיק חדש פלוס התיק של ג'ון דו.
למה אחרי שהם הבינו שג'ון דו יודע רק רוסית הם לא ביקשו מההיא דבר ראשון מה השם שלו? ואיך אפשר להשיג קרובי משפחה/חברים וליידע אותם מה קרה לו?
אוקי, לא חשבתי על זה, אבל זה לחלוטין מה שהיו צריכים לעשות.
מה שכן, זה לא שהם סיימו, אלא שלחו עכשיו להביא מתורגמן אמיתי.
בכל מקרה היה נורא מרגש שמה שהוא אמר זה "אל תעזבו אותי"
עצוב לחשוב כמה זמן הוא היה יכול להשאר במצב כזה בלי יחס אם וולף לא היה מתעקש לטפל בו.
בעניין הג'ון דו - אוליבר מנסה לשכנע את ג'וש להשתיל צ'יפ בראש שלו על מנת לתת לו יכולת לתקשר. שזה רעיון מגניב ואיכשהו גם מרגיש מנוגד לאופי של הסדרה וגם מתאים לאופי של הסדרה. ואני אסביר:
מצד אחד כל הקטע של הסדרה היא שאין בה פתרונות ניתוחיים "קסומים" שפותרים את הבעיות. כלומר מרגיש הרבה יותר מתאים לסדרה להיות מציאותית בכך שאין משהו מדהים כזה שאפשר לעשות.
מצד שני כל הסיפור הזה של ג'ון דו הוא די חסר טעם אם הוא לא יתעורר מתישהו. כלומר בכלל לא עלתה לי לראש האופציה שזה לא יקרה. בסדרה כזאת כשיש מישהו בתרדמת או משהו כזה שמטפלי בו לאורך זמן אז ברור שהוא יתעורר. אבל כאן יכול להיות שבעצם יעשו סוג של מעקף לזה - כלומר שהוא לא יחלים ממה שיש לו, אבל ילמד לחיות עם זה. והדרך שהוא ילמד לחיות עם זה היא שהוא ילמד לתקשר גם כשהוא במצב הזה.
כמובן שהכי הזוי זה אם אוליבר יתחיל מערכת יחסים עם ג'ון דו (כמו שחזיתי לפני כמה פרקים) תוך כדי שהוא צמח שמתקשר רק דרך צ'יפ מיוחד. אבל עם איך שאנחנו מכירים את אוליבר זה אולי הדבר הכי מתאים עבורו. (כמובן שזה יהיה עד המוות העצוב של ג'ון דו ואחריו אוליבר יתנחם אצל ג'וש)
ועכשיו סיפרו לנו שאבא של וולף היה פרנואיד ועל תרופות. זה מוזר שכבר שבוע שני ברצף לא ראינו את אימא שלו.
האם משהו קרה לאמא? או שאני גם נעשה פרנואיד

בהחלט עצוב לראות מה היה עם אוליבר ואבא שלו. ולדעתי זה יתקשר למה שהוא אמר בפרק הקודם לגבי זה שהוא עשה משהו בקשר לאבא שלו שהוא לא יכול לסלוח לעצמו. זה יכול להיות שהוא מרגיש רע כי הוא סיפר לאמא שלו שהאבא הפסיק לקחת תרופות ובגלל זה אישפזו אותו. ויכול להיות שהוא לא סיפר לאף אחד שהאבא הפסיק לקחת תרופות וזה גרם להתדרדרות שלו עד מצב שבו הוא נפגע או אושפז.
הסדרה הזאת מצוינת, אני ממש נהנת.
כן, אני ממש מרוצה ממנה ואני ממש מחכה לראות פרק חדש שלה כל שבוע.
אני גם ממש נהנה שאני יכול לדבר איתך עליה.