דיוני סדרות #110

טוני החתול

Well-known member
מנהל
זה משחק בעייתי. אני לא יכולה להיות בעד אירן, אבל מסיבה שאני לא מצליחה להסביר לעצמי אני גם לא מצליחה ממש להיות בעד ארה"ב (אולי זה קשור ליהירות שלהם כאומה). אז שוב אני אהיה סתם בעד שמישהו פשוט יכניס גול יפה.
בעיקרון כשזה נגד אירן אז יחסית קל להיות בעד ארה"ב. במיוחד עם מה שקורה באירן כרגע (אלא אם כן אני מסתכל על זה של להיות בעד משהו טוב לעם האירני שמנסה להתנגד לשלטון).
כי המהבולים האלה קוראים לזה soccer. רק על זה לא מגיע להם.
זה באמת מעצבן למוות. ראיתי ג'ימי קימל היום והוא לעג לכך שהם הצליחו לעשות תיקו מול אנגליה כשזה הספורט הכי נחשב של אנגליה ובארה"ב בקושי מתייחסים לזה. מאוד מעצבן.
איכ למה שתהיה בעד פולין?
פולין היא המדינה עם הכי הרבה חסידי אומות עולם
ארגנטינה היא המדינה עם הכי הרבה אייכמנים

אם אני בעד מדינה כלשהי אז זאת הולנד בגלל שגרתי שם שנה.
והם עכשיו היום ניצחו את קטאר 2-0

דיברגנט חדש

Well-known member
פולין היא המדינה עם הכי הרבה חסידי אומות עולם
וחשבת למה היו הכי הרבה חסידי אומות עולם? (סיבה ותוצאה :()
כי רוב מוחלט של העם היה אנטשימי וניצל הייטב את המצב בכדי לבזוז רכוש יהודי ולהשמיד אותנו
ארגנטינה היא המדינה עם הכי הרבה אייכמנים
נכון
אם אני בעד מדינה כלשהי אז זאת הולנד בגלל שגרתי שם שנה.
והם עכשיו היום ניצחו את קטאר 2-0
אכן, העיפו סופית את מדינת הטרור וגם עלו באופן וודאי לשלב שמינית הגמר.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קצת קשה לי עם המשולש אהבה שלה. היא נראית כמו ילדה, והם נראים כמו אנשים בוגרים. לפחות טיילר. זווייר עוד נראה יותר כמו טינאייג'ר, אבל היא באמת נראית ילדה עם כל העיצוב הזה שלה וטיילר נראה בן 20+.
היא באמת נראית ילדה, אבל בדקתי והיא בת 20
השחקן שמשחק את קסבייר הוא רק שנה גדול ממנה באמת (אגב אותו אני מכיר מהסדרה The Gifted מלפני כמה שנים)
האמת שהשחקן ששיחק את טיילר כן נראה לי אמין בתור בן נוער. אבל אולי זה פשוט בגלל שאני כל כך רגיל מסדרות שבני 25 מגלמים תיכוניסטים. מסתבר שהשחקן שמשחק אותו הוא בן 28.

זה חמוד, לא דחוף לי לצפות בעוד פרק כל פעם אבל זה מעביר את הזמן.
בסופו של דבר אני ממש שמח שראיתי את הסדרה.
בשום שלב היא לא מדהימה, אבל היא כיפית.
אני ממליץ למי שרוצה סדרה מבדרת עם הומור שחור אבל קליל יחסית.

גוונדלין כריסטי נהדרת כרגיל
וג'נה אורטגה עושה עבודה ממש ממש טובה בתפקיד הראשי

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לביה"ח מגיעה (דרך גרושתו של אנדרוז, שבסוף הפרק רומזת שאולי היא רוצה לחזור אליו(?))
היה לנו יותר אכפת מהעניין עם אשתו של אנדרוז אם היינו רואים אותה יותר מאיזה פעמיים בעבר של הסדרה (לפחות עד כמה שזכור לי)
אישה שצריכה ללדת... שישייה.
מיילדים אותם בקיסרי לפני הזמן כי אחת מהם צריכה ניתוח חירום.
זה קצת קריפי בעיני לראות תינוקות כל כך קטנים (אח"כ נאמר שהם יולדו 11 שבועות לפני הזמן.)
זה תמיד נורא קריפי בעיני לראות פגים עד כדי כך קטנים. איכשהו בפרק הזה זה לא הגעיל אותי עד כדי כך כמו ברגיל.
על כל תינוק מופקד צוות של שתיים מהדמויות.
בגלל הלידה המוקדמת יש ספק לגבי רוב התינוקות אם הם ישרדו.
אבל בסוף בזכות הצוות המדהים שלנו כולם שורדים והולכים הביתה עם ההורים המאושרים.
(האמת שחשבתי שיעשו דילמה של לסכן את חלקם בשביל להציל אחד או ההיפך, אבל לא הלכו לקלישאה הזאת הפעם.)
לא ברור לי מה הקטע שבסוף הפרק אנדרוז אומר שששת התינוקות ילכו הביתה עם ההורים. עד כמה שידוע לי פגים תמיד נשארים שבועות בפגייה. וגם אם אופטימיים אחרי הלידה לא מכריזים שזה בטוח כל כך מהר. אבל כאילו רצו שיוכלו לסגור את העניין מהר נורא.
*חוץ מזה שיש מנתחים מיוחדים של עוברים ותינוקות, אבל זה די רגיל שבסדרות כאלו הרופאים עושים כל מה שמתאים לסיפור.

הפתיע אותי שהלכו על סיום כל כך מתוק של זה שכולם שורדים. זה הרגיש די חסר סיכוי ודי לא ריאליסטי שכולם חיים. אבל לא מעט הולכים על זה בסדרה הזאת.
במקביל כמובן לדמויות יש עניינים אישיים שקשורים ללידה:

שון וליאה רוצים שוב לנסות להכנס להריון, לאחר שבהריון הראשון כזכור היא נאלצה להפסיק אותו כי היתה סכנה לחייה.
ואז הם מגלים שעדיין זה מסוכן מידי עבורה להכנס להריון, ויתכן שזה יהיה ככה לתמיד והיא לא תוכל ללדת.
אז הם מאוד עצובים.
אוי זה נורא עצוב.
שון היה נורא מסכן, אבל גם הצליח להיות מאוד תומך עבור ליאה, שזה נראה לי מאוד לא מובן מאליו עבורו.
ההרגשה בסופו של דבר היא פשוט חמוצה כזאת - שמשהו רע קרה לאנשים טובים.
(וכאילו הסיום המושלם של התינוקות שבפרק רק מחדד עד כמה זה לא הוגן עבור שון וליאה)
(אולי ילכו עכשיו לכיוון של אימוץ ואז יהיה את העניין עם לתת למרפי לאמץ למרות האוטיזם ולהוכיח שהוא ראוי.)
זה יכול להיות מעניין באמת אם יהיה לו קשה יותר לקבל אישור לאימוץ בגלל שהוא אוטיסט.
זה גם יכול להיות מעניין אם יאמצו ילד שהוא כבר קצת בוגר (כלומר נניח 6) כי יהיה מעניין יותר לראות את האינטראקציה של שון עם ילד כזה.
אבל תכלס הגיוני יותר שהם פשוט ישתמשו בפונדקאית. הגיוני שהם עדיין יוכלו לעשות תינוק שהוא גנטית של שניהם ולרוב אנשים מעדיפים את זה.
פארק ורזניק מצוותים יחד כי התינוקות שהופקדו עליהם הם תאומים זהים.
הוא מגלה שהיא מחפשת תורם זרע כי היא רוצה ילד ולא מוצאת בן זוג, ומציע את עצמו לתפקיד. היא מסרבת כי זה יהיה קשה מידי לראות בילד שלה את פארק כל הזמן, וגם הוא מודה שזה יהיה לו קשה לעשות איתה ילד ולא להיות הבן זוג בפועל.
נו... בשלב זה אם הם לא יסיימו ביחד באושר ועושר עם משפחה משלהם זה יהיה הכי טוויסט מפתיע :p
זה מצב שהוא כמעט מעצבן כי זה כל כך ברור שהם יהיו ביחד בסוף (כמו שאשר אמר פרק שעבר)
אגב, כשרזניק הסתכלה באתר של תורמים אפשריים, זה הרגיש לי מאוד מכוון מצידה שהיא ישבה ככה שפארק יוכל לראות את ההשתקפות של המסך שלה כדי שהוא ישאל על זה וזה יתן לה תירוץ לספר לו. אני די ציפיתי שבשלב מסוים הוא יעלה על זה שהיא עשתה את זה בכוונה או שהיא תתוודה.
היה ממש מטומטם מצד פארק להציע את הזרע שלו. אם הוא באמת מתכנן להמשיך לעבוד לצידה בבית חולים ולא להיות בן זוג שלה אז באמת הגיוני שהוא יחיה ככה כשהוא מודע לכך שהיא מגדלת את הבן שלו ולא יתערב בחיים שלהם. הוא בקושי מצליח שלא להתערב לה בחיים עכשיו כשהם לא יחד ואין להם בן ביולוגי משותף.
אבל כנראה רזניק לא תעשה הכל כדי להשיג את פארק חזרה, כי אחרת היא הייתה מקבלת את ההצעה שלו ואז ברור שבסופו של דבר הוא היה חוזר אליה.
אשר וולק והבן זוג הג'ינג'י שלו ג'רום (שהוא גם אח בביה"ח) מגלים שיש להם שאיפות הפוכות לחיי המשפחה העתידיים: וולק לא רוצה ילדים בכלל, וג'רום כן רוצה. אבל אז וולק רואה את ג'רום שר שיר ערש לתינוקת ומשנה את דעתו.
אשר שינה מאוד בקלות את דעתו לגבי תינוקות. אבל זה נראה לי גם מגוחך בכלל להיות עם דעה מוצקה כל כך בעניין בשלב כל כך מוקדם במערכת יחסים שלהם.
חוץ מזה ללים יש דייט (שארגנה לה בערך דניקה) עם הבחור שפגשה בכדורסל-נכים בפרק הקודם (והוא גם בכסא גלגלים) - הוא מגיע לאכול איתה במשרד שלה והם מתנשקים.
אני עדיין לא אוהב את כל ההתנהלות של דניקה עם לים. זה מרגיש לי מאוד פטרוני.

דברים נוספים:
גלסמן לשם שינוי ביחד עם ג'ורדן. ג'ורדן הזכירה לנו שהיא די נגד הפלות כשהיא מדברת על כמה נהדר זה שהזוג הזה לא עשה צימצום עוברים (נראה לי אולי החלטה לגיטימית, אבל לא משהו שהופך אותם לגיבורים).
היא גם מאוד אופטימית לגבי התינוקת למרות המצב הבעייתי שלה. ואז כשלא נותר להם מה לעשות חוץ מלחכות היא מחליטה לנסות שיטה מוזרה שלפיה כשחושבים על בעיה וכמעט נרדמים אז הפתרון לבעיה עולה.
זה אחלה ואולי באמת נכון. אבל אם ככה הם צריכים לעשות את זה כל שבוע במקרה הבעייתי שהם לא מצליחים לחשוב על פתרון עבורו.

פרז לעומת זאת עם שון הפעם והוא כרגיל מקסים וחמוד. יותר כשהוא עדין מידי, קצת פחות כשהוא מחליט משהו בזמן ניתוח בלי לשאול את שון והתינוק אולי כמעט מת (היה אירוני אם כתוצאה מזה התינוק היה מאבד יכולת שימוש ברגליים).
שון גם עושה עבודה ממש יפה בתור מורה עבור פרז (שזה נחמד כי עם דניקה הוא נוראי). ופרז אומר לו שהוא יהיה אבא טוב.

את יודעת מה היה הופך את הפרק הזה ליותר קיצ'י מרגש ומרטיט לב באופן הכי לא ריאליסטי:
אם זוג ההורים הטריים היו מחליטים שהם לא יכולים לעמוד בלהיות הורים ל6 תינוקות ואז לכן היו נותנים תינוק אחד לרזניק, תינוק אחד לשון וליאה, תינוק אחד לאנדרוז וגרושתו (שעד כמה שזכור לי אין להם ילדים) ותינוק אחד לאשר והחבר שלו.

Lhuna3

Well-known member
לא ברור לי מה הקטע שבסוף הפרק אנדרוז אומר שששת התינוקות ילכו הביתה עם ההורים. עד כמה שידוע לי פגים תמיד נשארים שבועות בפגייה. וגם אם אופטימיים אחרי הלידה לא מכריזים שזה בטוח כל כך מהר. אבל כאילו רצו שיוכלו לסגור את העניין מהר נורא.
לא חשבתי על זה, אבל נכון, אין מצב שהיו שולחים הביתה פגים כאלה פצפונים כל כך מהר.
הפתיע אותי שהלכו על סיום כל כך מתוק של זה שכולם שורדים. זה הרגיש די חסר סיכוי ודי לא ריאליסטי שכולם חיים. אבל לא מעט הולכים על זה בסדרה הזאת.
נכון גם.
אוי זה נורא עצוב.
שון היה נורא מסכן, אבל גם הצליח להיות מאוד תומך עבור ליאה, שזה נראה לי מאוד לא מובן מאליו עבורו.
ההרגשה בסופו של דבר היא פשוט חמוצה כזאת - שמשהו רע קרה לאנשים טובים.
האמת שזה סוג של צער שנורא קשה לי להתחבר אליו, בתור מי שאין לה שום רצון ללדת או לגדל ילדים והכי גם לא מזדהה עם התשוקה העמוקה שיש לרוב האנשים לילד שהוא שלהם מבחינה גנטית. (הגיוני שזאת תוצאה של תהליך האבולוציה, אבל כיוון שלא מרגישה את זה מתקשה להבין רגשית את מי שכן).
אבל היה לי פשוט עצוב לראות את ליאה כל כך עצובה.
אני הכי אוהבת את הדמות שלה בעונה הזאת.

(וכאילו הסיום המושלם של התינוקות שבפרק רק מחדד עד כמה זה לא הוגן עבור שון וליאה)
תכלס זה מרגיש באמת לא הוגן שזוג אחד מביא שישה ואחרים לא מצליחים אחד.
היה ממש מטומטם מצד פארק להציע את הזרע שלו. אם הוא באמת מתכנן להמשיך לעבוד לצידה בבית חולים ולא להיות בן זוג שלה אז באמת הגיוני שהוא יחיה ככה כשהוא מודע לכך שהיא מגדלת את הבן שלו ולא יתערב בחיים שלהם. הוא בקושי מצליח שלא להתערב לה בחיים עכשיו כשהם לא יחד ואין להם בן ביולוגי משותף.
חחח תכלס.
אשר שינה מאוד בקלות את דעתו לגבי תינוקות.
אכן.
אבל זה נראה לי גם מגוחך בכלל להיות עם דעה מוצקה כל כך בעניין בשלב כל כך מוקדם במערכת יחסים שלהם.
לא הבנתי לאיזה דיעה מוצקה אתה מתכוון.
אם לזה שהוא לא רצה ילדים אז זה לא היה קשור לבן זוג שלו בכלל.
אני עדיין לא אוהב את כל ההתנהלות של דניקה עם לים. זה מרגיש לי מאוד פטרוני.
כן, קצת.
דברים נוספים:
גלסמן לשם שינוי ביחד עם ג'ורדן. ג'ורדן הזכירה לנו שהיא די נגד הפלות כשהיא מדברת על כמה נהדר זה שהזוג הזה לא עשה צימצום עוברים (נראה לי אולי החלטה לגיטימית, אבל לא משהו שהופך אותם לגיבורים).
היא גם מאוד אופטימית לגבי התינוקת למרות המצב הבעייתי שלה. ואז כשלא נותר להם מה לעשות חוץ מלחכות היא מחליטה לנסות שיטה מוזרה שלפיה כשחושבים על בעיה וכמעט נרדמים אז הפתרון לבעיה עולה.
זה אחלה ואולי באמת נכון
נשמע לי קלוש.
את יודעת מה היה הופך את הפרק הזה ליותר קיצ'י מרגש ומרטיט לב באופן הכי לא ריאליסטי:
אם זוג ההורים הטריים היו מחליטים שהם לא יכולים לעמוד בלהיות הורים ל6 תינוקות ואז לכן היו נותנים תינוק אחד לרזניק, תינוק אחד לשון וליאה, תינוק אחד לאנדרוז וגרושתו (שעד כמה שזכור לי אין להם ילדים) ותינוק אחד לאשר והחבר שלו.
:-D צחקתי בקול מהרעיון הזה.

אגב לא לגמרי הבנתי את הקטע שבסוף אנשי צוות מהבית חולים מתבקשים ונרשמים לעזור בהתנדבות להורים עם גידול הילדים. כאילו לא מספיק שהבית חולים הזה הציל להם את השישייה המוגזמת הזאת, הם עכשיו גם משנוררים מהצוות שירותי בייביסיטר וטיפול בילדים בחינם? לא יכולים לטפל בשישה ילדים אז בשביל מה התעקשתם להביא את כולם לעולם? ואם כבר הבאתם אז באמת תתרמו כמה, או שתתמודדו עם הבחירה שלכם.

lemon lyman

Well-known member
בין הצפייה שלי באבודים
ראיתי גם את העונה הראשונה של לה בראה (La Brea)
אז זה די נחמד
מצד אחד אין דמויות מעצבנות ואני די מחבבת את כולם אבל מצד שני אין דמות שאני ממש אוהבת (ומה כיף בלי זה? }-] ) או זוג שאני בעד (כנ"ל)
בכל אופן הבנתי שבשבוע הבא כל עונה 2 עולה ביס
אז אולי אני עוד אשנה את דעתי

בקשר למונדיאל
אז פעם הייתי בעד ארגנטינה כי זכרתי חסד נעורים לשחקנים מטלנובלות השונות שאהבתי
אבל מ2013 אני בעד צרפת בגלל השחקנים מהמפצחת
נ.ב כמובן שיש יותר שחקנים אמריקאים שאני אוהבת אבל זה לא שיש לארצות הברית סיכוי
נ.ב אני שונאת מונדיאל באמצע העונה🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

didalf

Well-known member
לא בטוחה שהבנתי על איזה עונה מדובר, עונת הכדורגל בישראל?
עונת הליגות בכללי. ספטמבר - מאי בערך זה עונת הליגות (של כל מדינה וליגת האלופות)
מונדיאל זה תמיד תמיד בקיץ אמצע יוני עד אמצע יולי.
השנה בגלל שהמונדיאל בקטאר העבירו לנובמבר בגלל שחם מידי בקיץ.
זה שהמונדיאל בקטאר הוא שערוריה בכללי והגיע לשם עקב שחיתות מגעילה, וחלק מתופעות הלוואי המעצבנות של זה זה מונדיאל בנובמבר.

נ.ב כמובן שיש יותר שחקנים אמריקאים שאני אוהבת אבל זה לא שיש לארצות הברית סיכוי
חחח כן כנל, כאילו האדם האהוב עלי בעולם AKA טיילור היא אמריקאית אבל לאמריקאים אין מושג או עניין בכדורגל ולכן אני לא בעדם.

Lhuna3

Well-known member
עונת הליגות בכללי. ספטמבר - מאי בערך זה עונת הליגות (של כל מדינה וליגת האלופות)
מונדיאל זה תמיד תמיד בקיץ אמצע יוני עד אמצע יולי.
השנה בגלל שהמונדיאל בקטאר העבירו לנובמבר בגלל שחם מידי בקיץ.
זה שהמונדיאל בקטאר הוא שערוריה בכללי והגיע לשם עקב שחיתות מגעילה, וחלק מתופעות הלוואי המעצבנות של זה זה מונדיאל בנובמבר.
אהההה תודה |כן|

lemon lyman

Well-known member
לאמריקאים אין מושג או עניין בכדורגל ולכן אני לא בעדם
זה נכון
אבל אני מאמינה שאם הם יזכו אז הם(או לפחות חלקם) יתלהבו וישמחו וזה יהיה כיף 🥳 🥳🥳🥳

אגב גם מרגיז שבגלל המונדיאל אין ארץ נהדרת
לא שעונה הזאת משהו אבל עדיף מכלום

lemon lyman

Well-known member
אגב פעם שאלת אותי לפי מה אני אוהבת סדרות או משהו כזה אני לא זוכרת את הניסוח
אז יש לי בערך תשובה וזה שזה תלוי בדמויות .
סדרה יכולה להיות כתובה ממש רע אבל אם יהיה לי חיבור לדמויות אז אני אאוהב אותה והפך סדרה שכתובה טוב אבל לא יהיה לי חיבור לדמויות אז אני לא אאוהב אותה
ואני אומרת שזה בערך תשובה כי אין לי מושג מה גורם לי לאהוב/לסלוד מדמויות מסוימות

דיברגנט חדש

Well-known member
ראיתי את הפרק הראשון ואהבתי. למרות שזה גם תחושה של WTF?
אבל בהחלט מעניין אותי להמשיך
ראיתי עכשיו את הפרק השמיני והאחרון בסדרה פריפראל, היה מאוד מוזר וכמובן נתנו פתח לעונה נוספת :)
ראית בסוף?
יש טעם לכתוב תקציר ורשמים?

dory30

Well-known member
ה
פרק החמישי ממש לא מזעזע כפי שסוברים ברשת. אז קוונטין והאחיין שלו משתגלים, מה קרה? גם מדובר בקטע לא ממושך, אם כי בלתי צפוי.

Lion_Heart

Well-known member
סדרת המשך של סרט מ1988.סרט שממש אהבתי ,ואני עדיין אוהב ולכן אני מאוד שמח על הסדרה, עד כה העלילה מענינת ויש סיכוי לקרבות חרבות אז אני שמח!

למעלה