דיוני סדרות #108

didalf

Well-known member
זה היה חמוד חח. זה כבר לא קריצה לקהל, זה להצמיד את הפרצוף לפרצוף של הקהל ולמצמץ באגרסיביות חחח
וואי ממש. מגה-מטא. אבל לאדעת, לא לגמרי עבד לי, כמו כל הסדרה הזאת. מרגיש לי שאני לפני 3 שנים הייתה מתלהבת יותר.
אולסו הרקע של דיסני+ בארה"ב הרבה יותר יפה, כמובן|שפם|

הבדיחה על קווין פייגי שהוא בעצם מכונה נחמדה.

קצת התאכזבתי מאמיל שהוא מופיע בכנס נגד ג'ן אחרי כל מה שהיא עשתה בשבילו אבל אז הבנתי שהוא לא יודע במה מדובר הוא מרצה הרצאה כללית אז בסדר.

אוקי אבל מהדפאק יש לברוס ילד ירוק?? מאיפה וממי??? ולמה יש לו שם של אריה רוצח?

ואיזה חמוד וחתיך דרדוויל אני רוצה אותו לעצמי בבקשה.
חחח ממש חמוד|מאוהב| אבל תפוס|נחש|

dilia snake

Well-known member
עדיף לא להזכר יותר מידי באיזו החלטה טיפשית זאת הייתה ללכת לגבול ועוד יותר ללכת ביחד.
ללא ספק.
חוץ מזה אחרי שהוא נרגע אז אהבתי את הפלרטוט שלהם. אחד הדברים הטובים של הפרקים האחרונים זה שהם התקרבו.
אני גם חשבתי שזה היה חמוד, אבל עדיין זה מוזר כל בדינמיקה ביניהם. וגם הקטע שהיא אמרה לו לא להילחם והוא עשה את זה בכל זאת, מאיפה לו לדעת שלא היו יורים בו על המקום במקום לפוצץ אותו במקום(וגם אז בעיטה במקום הלא נכון והוא יכל למות מדימום פנימי).
מעניין שאני דווקא לא חשבתי ספציפית על ג'ון. אבל היה ברור שסרינה מבינה יותר ויותר איך זה להיות שפחה. אפילו שהיא בכלל לא תחת איום של אונס חודשי, זה עדיין משהו. היה נחמד לראות אותה חיה בחרדה במצב הזה לשם שינוי.
היו שם שוטים שנראו כמו העונה הראשונה רק עם ג'ון(המוח שלי הוא מקום קר ואפל עם המון מידע שאני לא אזדקק לו אף פעם).
ואז פתאום האישה אומרת שהיא צריכה להיות נשואה כדי שתוכל לשמור את התינוק איתה.
היא מודעת לזה שטכנית הן בקנדה והטרלול של גלעד לא באמת תקף, נכון?
עדיין סוג של התקדמות בשביל לידיה. לידיה של העבר הייתה מתעקשת שאסתר גרמה לעצמה להאנס ומענישה אותה יותר על זה. הפעם היא בעצם קיבלה את זה שהיא נאנסה.
אני חושבת שהם מנסים לגאול קצת את לידיה, גם ראו את זה עם ג'נין. באמת אכפת לה מאיכות החיים של השפחות.
ללורנס יש מספיק שכל במוח כדי לדעת שאין הבדל בין אונס במשרד ולבין "הטקס" ולכן לא חושב שיש כאן עניין שצריך להעניש עליו. ובאמת בתכלס מגוחך לומר שיש סיבה להעניש.
גם טכנית כמו שהם אמרו זה היה יום לפני שהיא הוצבה שם רשמית, באמת לכל המפקדים היה אכפת מהסמנטיקה הזאת? יום לפה, יום לשם?
אני לא יודע למה אבל קצת ריחמתי על אשתו של וורן. מעניין מה עושים עם אלמנה של מפקד שמוצא להורג. אני לא אתפלא אם יקחו ממנה את הבית והילדה.
מעניין באמת 8-* כאילו מצד אחד היא לא אשמה בזה שהוא שלולית אשפה, מצד שני גלעד וזה.
אמרו שהוא לא שוכב עם אשתו?
מוזר לי קצת שעכשיו קשה לה עם זה שהוא הרג את וורן, אבל היה נראה שהיא בסדר עם זה שהוא עזר לג'ון להרוג את פרד.
אני החלטתי משום מה שנישואין הם פייק וזה כי הוא חייב להיות נשוי ואבא שלה חשוב וכ'ו והם לא שוכבים.
אולי זה שינה לה בגלל הקשר לג'ון, אולי היא חשבה שאחרי שהוא יעזור לג'ון עם פרד הוא ישתחרר ממנה ויהיה רק שלה(=אשתו) בזמן שלהרוג קומנדרים בגלל עניינים טכניים זה משהו אחר.
הזוי, אבל גם די צפוי.
כולמר צפוי לדעתי פשוט כי היה לי ברור שג'ון לא תמות עכשיו באמצע העונה החמישית. אז ידעתי שאיכשהו היא תשרוד. ברגע שווילר הזה אמר שהוא שולח את עזרא להרוג את ג'ון ידעתי שמשהו יעצור אותו וברגע שהיא שיכנעה את ווילר שעזרא יקח גם אותה ידעתי שהיא תעשה בטח תירה בו ותציל את ג'ון.
אני לרגע לא האמנתי שג'ון בסכנה(חשבתי שאיזה אומץ זה יהיה להרוג את לוק בשלב הזה) והקטע התגלגל בערך כמו שחשבתי.
זה הגיוני שסרינה תנצל את ההזדמנות הזאת כדי לברוח מהווילרים והראו טוב שהיא נואשת לחלוטין לברוח מהם. אבל לא ברור בכלל למה שהיא לא תנצל את ההזדמנות להרוג גם את ג'ון. באמת באופן הפרקטי ביותר - ג'ון לא רק הרגה את בעלה של סרינה, אלא איימה הרבה פעמים להרוג את סרינה עצמה. סרינה לחלוטין הייתה צריכה להרוג גם אותה.
האמת שחשבתי שאולי ג'ון תגיד משהו על כך שניקול תהיה יתומה ובגלל זה סרינה תחליט שלא לעשות את זה כי עדיין יש לה רגשות כלפי ניקול.
אבל אולי פשוט סרינה פשוט הרגישה פתאום לחץ בבטן ולכן הייתה צריכה את ג'ון בחיים כדי שתסיע אותה משם.
*אה, ולמה היא לא ירתה שוב בעזרא בראש?
כל הקטע היה מטומטם לגמרי ולא מתיישב עם אף אחת מהן, למה ג'ון פשוט לא אמרה לסרינה להרוג אותה וזהו? למה סרינה אחרי שמשך כול הזמן בכתה שהיא מפחדת מג'ון לא מנצלת את ההזדמנות להרוג אותה?
ברור שג'ון תעזור לסרינה ללדת כי לא משנה מה היא תאמר היא לא תפגע בתינוק חף מפשע. אבל לדעתי אחרי הלידה סרינה עוד תזדקק לעזרה רפואית ולג'ון תהיה האופציה של לנטוש אותה למות, אבל ג'ון תחליט להציל אותה.
ברור לי שזה לא ייגמר בזה שהיא רק תיילד אותה, אני לא חושבת שהם ייפטרו מסרינה בשלב הזה. לא אחרי כל הבנייה בתחילת העונה של היריבות ביניהן.

תכונן נפשית שהפרק הבא יהיה הזוי באותה מידה אם לא יותר.

dory30

Well-known member
לא ראיתי אם מישהו כתב על זה. איך היה הפרק הראשון של הריזורט? תיארו את זה בביקורות כלוטוס הלבן עם הרבה יותר גופות. לי זה הזכיר את התייר שראיתי באחרונה ואת טווין פיקס, עם טוויסט הומוריסטי. מישהי ממנה את עצמה לחוקרת של מקרה רצח אפשרי שאירע 15 שנה לפני הנופש שלה ושל בעלה. היא די הזויה ואלכוהוליסטית, וברור שאף אדם שפוי לא היה מסתמך על עדותה. גם בעלה קצת תלוש מהמציאות ודי המום. החשוד שלי כרגע הוא מנהל האבטחה, אבל אין לי מושג מה יהיה עם זה. ניק הופרמן מצחיק מאוד- בהתחלה לא זיהיתי אותו בלי זקן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
וואי ממש. מגה-מטא.
אני מאוד אוהב מטא,
אבל כאן זה כבר היה ברמה מוגזמת שהרגישה כמו התלהבות מוגזמת של הכותבים שיכלו לכלול את עצמם בפרק (אני לא יודע אם כותבי הסדרה גילמו שם את עצמם או לא).
הבעיה העיקרית היא שזה הפך את זה לכך שכל הסצנה הגדולה של הקונפליקט בפרק הייתה ולא הייתה. כלומר כנראה חלק ממנה קרה באופן קנוני, אבל חלק ממנה לא.
אז טוד לא הפך להאלק. וברוס לא הופיע שם. אבל טיטניה כן הייתה שם מסתבר. באיזה צד היא הייתה בקונפליקט? ואמיל כן באמת היה שם והפך לאבומיניישן ולכן הוא חוזר לכלא (אבל בסוף הולך לקאמר-טאג' עם וונג).
אבל מה בעצם היה בעימות שם?
ושאלה מאוד חשובה - למה בעצם בסוף מותר לג'ן להפוך להיות שי-האלק שוב?
כלומר אני מבין שהיא יכלה לתפוס את האחראים למה שהיה איתה ולתבוע אותם... אבל מה זה משנה מהבחינה המשפטית שלה?
כלומר בסופו של דבר לא ברור מה היה בסצנה חשובה של הסדרה כי פשוט דילגו לסוף שלה.

לפחות ההופעה של דרדוויל/מאט שוב בסוף הייתה שווה וגם לא הרגישה לא ברורה כי הוא כבר הופיע אחרי.
אוקי אבל מהדפאק יש לברוס ילד ירוק?? מאיפה וממי??? ולמה יש לו שם של אריה רוצח?
וזה עוד דבר הזוי ולא ברור לחלוטין.
בקומיקס לברוס באמת יש בן בשם סקאר. אני לא יודע על זה כמעט כלום, אבל שמעתי שאנשים תהו אם הוא יופיע בMCU.
אז האם הוא עכשיו קאנונית נמצא בMCU? האם הוא הולך להופיע באיזו סדרה/סרט עתידי? האם שם יסבירו מאיפה הוא צץ?
(כלומר אני מניח שההאלק שכב עם מישהי בכוכב ההוא מת'ור: ראגנרוק)
קצת מוזר להכניס ככה דמות כזאת.
כלומר אולי לא, אחרי הכל זה די הקטע שלהם להכניס דמות חדשה בסוף של דברים. אבל בסדרה כזאת קומית ובמיוחד בפרק כזה ששינו מה קורה בו תוך כדי אז ממש לא ברור מה בעצם קורה.
הבדיחה על קווין פייגי שהוא בעצם מכונה נחמדה.
סוג של בדיחה נחמדה, אבל מרגיש כאילו הגזימו בפרק עם הבדיחות האלו אז בשלב הזה זה כבר לא הצחיק אותי.
חוץ מזה שחבל שהכתוביות של הפרק הסגירו לי שקווין יהיה מכונה כי כבר כשהכותבים מדברים עליו אז בכתוביות זה הופיע בתור K.E.V.I.N

didalf

Well-known member
אני מאוד אוהב מטא,
אבל כאן זה כבר היה ברמה מוגזמת שהרגישה כמו התלהבות מוגזמת של הכותבים שיכלו לכלול את עצמם בפרק (אני לא יודע אם כותבי הסדרה גילמו שם את עצמם או לא).
הבעיה העיקרית היא שזה הפך את זה לכך שכל הסצנה הגדולה של הקונפליקט בפרק הייתה ולא הייתה. כלומר כנראה חלק ממנה קרה באופן קנוני, אבל חלק ממנה לא.
אז טוד לא הפך להאלק. וברוס לא הופיע שם. אבל טיטניה כן הייתה שם מסתבר. באיזה צד היא הייתה בקונפליקט? ואמיל כן באמת היה שם והפך לאבומיניישן ולכן הוא חוזר לכלא (אבל בסוף הולך לקאמר-טאג' עם וונג).
אבל מה בעצם היה בעימות שם?
ושאלה מאוד חשובה - למה בעצם בסוף מותר לג'ן להפוך להיות שי-האלק שוב?
כלומר אני מבין שהיא יכלה לתפוס את האחראים למה שהיה איתה ולתבוע אותם... אבל מה זה משנה מהבחינה המשפטית שלה?
כלומר בסופו של דבר לא ברור מה היה בסצנה חשובה של הסדרה כי פשוט דילגו לסוף שלה.
|כן|בדיוק. ניסחת את מה שהציק לי.
גם מישהי כתבה בפייסבוק
1665694902119.png
סוג של בדיחה נחמדה, אבל מרגיש כאילו הגזימו בפרק עם הבדיחות האלו אז בשלב הזה זה כבר לא הצחיק אותי.
כנל
חוץ מזה שחבל שהכתוביות של הפרק הסגירו לי שקווין יהיה מכונה כי כבר כשהכותבים מדברים עליו אז בכתוביות זה הופיע בתור K.E.V.I.N
כן גם בעברית כתבו קוו"ין

טוני החתול

Well-known member
מנהל
וגם הקטע שהיא אמרה לו לא להילחם והוא עשה את זה בכל זאת, מאיפה לו לדעת שלא היו יורים בו על המקום במקום לפוצץ אותו במקום(וגם אז בעיטה במקום הלא נכון והוא יכל למות מדימום פנימי).
אבל זה אני יכול להבין. כלומר האינסטינקט לנסות להלחם חזרה גם כשזה לא הגיוני לעשות את זה.
היא מודעת לזה שטכנית הן בקנדה והטרלול של גלעד לא באמת תקף, נכון?
מבחינתה החוק של אלוהים תקף בכל מקום.
אני חושבת שהם מנסים לגאול קצת את לידיה, גם ראו את זה עם ג'נין. באמת אכפת לה מאיכות החיים של השפחות.
כן, אבל אני תוהה עד לאן ימשיכו את זה והאם מנסים להגיע לשלב שבו אנחנו לא נרצה שהיא תמות בייסורים.
גם טכנית כמו שהם אמרו זה היה יום לפני שהיא הוצבה שם רשמית, באמת לכל המפקדים היה אכפת מהסמנטיקה הזאת? יום לפה, יום לשם?
ממה שראינו מהפוליטיקה של גלעד זה בטח לא היה עניין שבאמת היה אכפת לחלק מהמפקדים ממה שוורן עשה. לורנס בטח מצא כמה מפקדים שמבחינה פוליטית היו במצב להרוויח מזה שוורן ייפול, וכמה שהוא שיחד פוליטית כדי שיהיו בעד זה, ואז עשה דיון לילה בלי אנשים שיהיו בעד וורן וככה השיג את מה שהוא רצה.
והקטע שלפחות מבחינת לורנס לדעתי זה בכלל לא היה קשור למה שוורן עשה לאסתר. זה פשוט זה שוורן התנגד לתוכנית שלו. מה שאני לא בטוח זה מה היה המניע של ניק.
כל הקטע היה מטומטם לגמרי ולא מתיישב עם אף אחת מהן, למה ג'ון פשוט לא אמרה לסרינה להרוג אותה וזהו?
אני לא בטוח אם זה מתאים לג'ון בשלב הזה פשוט לומר לסרינה להרוג אותה. זה אולי משהו שהיא הייתה אומרת בעונות האחרונות, אבל נראה לי שעכשיו היא נכנסה שוב למצב של לשרוד בכל מחיר למען הבנות שלה. שזה לא אומר תמיד לעשות החלטות טובות, אבל לא להכנע למוות כשהוא מביט לך בפנים.
תכונן נפשית שהפרק הבא יהיה הזוי באותה מידה אם לא יותר.
בסופו של דבר אני דווקא די אוהב את הכיוון של הפרק הזה והקודם לו.
בתחילת העונה היה נראה שיהיה המון עימות של סרינה וג'ון דרך חלונות ודרך מסכי טלוויזיה. עכשיו דברים קורים באמת. אקשן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
|כן|בדיוק. ניסחת את מה שהציק לי.
גם מישהי כתבה בפייסבוק
1665694902119.png
כן, זה אפילו יותר ברור
כן גם בעברית כתבו קוו"ין
תמיד חשדתי שהוא רובוט
1665695181703.png

dilia snake

Well-known member
לפחות ההופעה של דרדוויל/מאט שוב בסוף הייתה שווה וגם לא הרגישה לא ברורה כי הוא כבר הופיע אחרי.
הקטע היחידי שהיה מוזר שהוא היה צריך להעמיד פני עיוור וג'ן ישבה לידו והסבירה לו מה קורה מסביב, כאילו אני יודעת שאם הוא היה עיוור באמת ככה היה צריך אבל זה מוזר תמיד שמתייחסים אליו כאל נכה(אבל השיחה עם ההורים שלה וזה הייתה חמודה).

ומעניין אבל אם לפני נולד מחדש ואקו הוא יצוץ בעוד מקומות, הוא כבר נפגש עם פיטר ועכשיו טכנית הוא חלק סצנה עם ברוס.

(ואתם רואים למה אני אוהבת אותו, צ'ארלי קוקס היה בגלגול קודם גולדן רטיבר |מובך| |מובך| |מובך| .)

dilia snake

Well-known member
כן, אבל אני תוהה עד לאן ימשיכו את זה והאם מנסים להגיע לשלב שבו אנחנו לא נרצה שהיא תמות בייסורים.
אני עדיין חושבת שמה שאתה עושה עכשיו לא יכול למחוק את כל הפשעים שעשית פעם. והיא עדיין לא יותר טובה מוורן.
ממה שראינו מהפוליטיקה של גלעד זה בטח לא היה עניין שבאמת היה אכפת לחלק מהמפקדים ממה שוורן עשה. לורנס בטח מצא כמה מפקדים שמבחינה פוליטית היו במצב להרוויח מזה שוורן ייפול, וכמה שהוא שיחד פוליטית כדי שיהיו בעד זה, ואז עשה דיון לילה בלי אנשים שיהיו בעד וורן וככה השיג את מה שהוא רצה.
והקטע שלפחות מבחינת לורנס לדעתי זה בכלל לא היה קשור למה שוורן עשה לאסתר. זה פשוט זה שוורן התנגד לתוכנית שלו. מה שאני לא בטוח זה מה היה המניע של ניק.
אני יכולה לתאר לעצמי את כול המהלכים הפוליטיים שלורנס עשה, וברור שלא באמת אכפת לו מהמצב של הנשים בגלעד, הוא מעולם לא הביע שום הסתייגות ממה שאנשים אחרים עושים ולא נראה לי שהוא סולד מג'יזבל או מכל השיטה של השפחות גם אם הוא לא רוצה את זה פיזית בבית שלו.
לא ברור לי למה ניק ממשיך להסתובב סביב לורנס, ובכלל המניעים של ניק ברורים עוד פחות מאלו של לורנס עכשיו שג'ון כבר לא נמצאת בסביבה.
אני לא בטוח אם זה מתאים לג'ון בשלב הזה פשוט לומר לסרינה להרוג אותה. זה אולי משהו שהיא הייתה אומרת בעונות האחרונות, אבל נראה לי שעכשיו היא נכנסה שוב למצב של לשרוד בכל מחיר למען הבנות שלה. שזה לא אומר תמיד לעשות החלטות טובות, אבל לא להכנע למוות כשהוא מביט לך בפנים.
מצד שני, ג'ון לא נראית הטיפוס שתרד ותחנן על החיים שלה. לא מול סרינה, לא אחרי כל העבר שלהן יחד. אולי זה באמת קשור לילדות, לפחד ממה שהולכים לעשות להאנה אבל הדינמיקה בין שתיהן כ"כ מתוסבכת שאני לא רואה מצב שג'ון תראה חולשה מול סרינה.
בסופו של דבר אני דווקא די אוהב את הכיוון של הפרק הזה והקודם לו.
בתחילת העונה היה נראה שיהיה המון עימות של סרינה וג'ון דרך חלונות ודרך מסכי טלוויזיה. עכשיו דברים קורים באמת. אקשן
זה עדיף על ג'ון בעצירות, אבל אני לא בטוחה שאני מבינה לאן הם הולכים בכול מה שקשור לסרינה. עדיין מה שקורה בתוך גלעד מרגיש יותר מהודק וקוהרנטי מאשר היריבות בין שתיהן.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני לא בטוחה שאני מבינה לאן הם הולכים בכול מה שקשור לסרינה.
התקווה שלי היא שזה הולך לכיוון שסרינה מבינה סוף סוף ומקבלת שגלעד היא מקום מרושע.
אבל זאת הייתה התקווה שלי עוד מעונה 2. מרגיש שכל הזמן סרינה מתקרבת לעמדה הזאת ואז חוזרת בה.
עזרה לג'ון להריח את ניקול לקנדה, ואז חזרה בה
בגדה בפרד ואז חזרה בה
אני לא חושב שזה יפצה על מה שהיא עשתה, אבל היא תוכל להיות קול חשוב בהסברה נגד גלעד. (כלומר אני בשוק שצריך להסביר, אבל מסתבר שצריך)
מצד שני, ג'ון לא נראית הטיפוס שתרד ותחנן על החיים שלה. לא מול סרינה, לא אחרי כל העבר שלהן יחד. אולי זה באמת קשור לילדות, לפחד ממה שהולכים לעשות להאנה אבל הדינמיקה בין שתיהן כ"כ מתוסבכת שאני לא רואה מצב שג'ון תראה חולשה מול סרינה.
אבל לי לא הרגיש שהיא הביעה חולשה.
ראיתי עכשיו את הסצנה האחרונה של הפרק שוב והתרשמתי עוד יותר לטובה דווקא.
קודם כל אני אוהב את איך שכשג'ון רואה את סרינה היא אומרת Are you fucking serious
ואז כשסרינה אומרת לה לרדת לברכיים, ג'ון מגלגלת את העיניים שלה כל כך חזק שזה מפתיע שהיא הצליחה להחזיר אותם קדימה.
ואז ג'ון לא אומרת שום דבר כשנראה שעזרא הזה עומד לירות בה.
אבל אז כשג'ון רואה שסרינה לוקחת את האקדח היא כן פונה אליה. אבל היא לא מתחננת. היא לא מבקשת רחמים, עליה או על הבנות שלה, היא פשוט אומרת "סרינה, אל תעשי את זה".
לי זה מרגיש שג'ון פונה אליה לא רק כדי לא למות, אלא גם לעצור את סרינה מלעשות משהו רע נוסף, לעשות משהו שמוסיף עוד לשנאה.
גם צריך לדעתי לזכור שמערכת היחסים בין ג'ון וסרינה היא מורכבת יותר מרק שנאה. בשלבים מסויימים הן היו קרובות זאת לזאת. ולדעתי זאת גם הסיבה שסרינה בסופו של דבר מחליטה לא להרוג את ג'ון.
אני עדיין חושבת שמה שאתה עושה עכשיו לא יכול למחוק את כל הפשעים שעשית פעם. והיא עדיין לא יותר טובה מוורן.
לידיה היא לחלוטין גרועה באותה מידה כמו המפקדים. ואני גם חושב שזה מוזר שמנסים לעשות לה גאולה, כי לא ברור לי איך אפשר יהיה.
אבל זה כן נחמד אם היא תעשה בסופו של דבר משהו טוב שיעזור לבנות שם.

אוסווין

Active member
ברגע שגרייס ביקשה בפרק הראשון שהאחיות יגידו שהן היו יחד בלילה שהוא מת, חשבתי שהיא רצחה אותו. אבל זה באמת היה נראה לא הגיוני כביכול, ועשו עבודה טובה בלהסית אותי מהמחשבה הזאת. במיוחד בפרק הלפני האחרון, שהציגו לנו כמה תרחישים אפשריים לאנשים שזה ממש נראה שזה יהיה הם. אבל זה עדיין תמיד היה לי במאחורה של הראש, שזאת גרייס. וזו אכן הייתה גרייס.
ואז כשהיא אשכרה עשתה את זה, זה לא לגמרי ישב לי. כי זה באמת לא כזה מתאים לה. היא ממש *רצחה* אותו. חנקה אותו. בעודי כותב את זה נופלת עליי ההבנה שזה כאילו פואטי, שהיא חנקה אותו למוות כמו שהוא חנק אותה כל השנים. כאילו, בסדר, זה הגיוני. אבל היא מעולם לא הראתה נטיות רצחניות ואלימות שכאלה. בכלל, כל הסדרה האחיות שלה ממש מנסות אקטיבית להרוג אותו. זה הפרמיס של הסדרה חח. זאת סדרה שעוסקת ברוצחות. בפוטנציה. זה כאילו מעלה את השאלה, האם יש אנשים שבאמת ובתמים עדיף שלא יהיו בעולם? והאם יש לנו את הזכות להחליט מי אלה? לפי הסדרה, כן. יש אנשים שלא צריכים להיות כאן, ויש אנשים שכן והם יכולים להחליט מי רע לעולם. והם גם צודקים. כי ג'יי פי היה זבל גדול מאוד שהרס להן את החיים ולפיונה החמודה משיימלס הבריטי שהיא פשוט מקסימה, היא הייתה מקסימה אז והיא מקסימה גם עכשיו. יש בה משהו כל כך אנושי בשחקנית הזאת, היא ליהוק מאוד מוצלח. היא הביאה המון לדמות הזאת בעיניי. בכל אופן, התחושה שיצאתי איתה מהסדרה היא קצת אלימה. כאילו מתאימה להסלמה האלימה שיש מסביב בעולם. או לפחות, בתקשורת. רק שהסדרה היא כאילו על נשים וזה, והיא כאילו בצד "הנכון". אבל עדיין. אולי זה צדקני מצידי. ג'יי פי באמת הוא דמות של זבל גדול מאוד. אבל עדיין? לא יודע.

dilia snake

Well-known member
ואו פרק ממש טוב!

מזכיר את הפרקים היותר מוקדמים של הסדרה קצת.

בנסון משלימה הכנסה בתור משטרת האופנה :-D ולמה נואה צץ הפרק הוא לא היה נחוץ8-*.

אז מישהו יורה בשני אנשים(חשבתי שהם ילכו על פשע שנאה) קוראים ל-SVU כי חושבים שהאישה נאנסה אבל הם מגלים שהבת שלהם נחטפה, הם מוצאים אותה מהר יחד עם עוד שתי נשים וילדה במרתף זוועות.

מי שחטף זה הבן, האבא מסתבר בכלל מת כבר חודש וחצי ומגלים שמי שהרגה אותו זו בכלל הילדה והנשים טוענות ששתיהן עשו את זה.

בנסון הפרקליטה הראשית(הבוסית של קריסי) מחליטות לסגור את זה בלי לעצור אף אחד ושהתיק יישאר פתוח.

ופתאום הם שכחו מה-PTSD והבלאגן עם רולינס משבוע שעבר.

הבעיה עם הפרקים של הסדרה שהם נורא לא זכירים ובו זמנית צפויים מקילומטרים. ניחשתי את כל המיתות הפרק וזה כבר לא כיף, יש הבדל בין לנחש כי ראית הכול ואת יכולה לשמש כתסריטאית בסדרה כזאת לבין משהו שמרגיש כמו כתיבה עצלנית.

זהו, ראיתי את הפרק לפני פחות מחצי שעה וכבר שכחתי את כולו, ואין לי מה לומר עליו חוץ מזה.

נערך לאחרונה ב:

dilia snake

Well-known member
חשבתי שעניתי לך 8-* זה נהיה מטריד כבר|מובך|.
התקווה שלי היא שזה הולך לכיוון שסרינה מבינה סוף סוף ומקבלת שגלעד היא מקום מרושע.
אני לא חושבת שהיא תבין, זה תמיד מרגיש כאילו כל פעם שהיא עושה צעד לכיוון הנכון היא עושה מאה אחורה. אולי האימהות תשנה אותה, אבל האישה עדיין מפלצת.
גם צריך לדעתי לזכור שמערכת היחסים בין ג'ון וסרינה היא מורכבת יותר מרק שנאה. בשלבים מסויימים הן היו קרובות זאת לזאת. ולדעתי זאת גם הסיבה שסרינה בסופו של דבר מחליטה לא להרוג את ג'ון.
אני חושבת שסרינה כלבה שחושבת רק על האינטרסים של עצמה, וכרגע ג'ון היא הרע במיעוטו במיוחד שרוב הסיכויים שהיא לא תחזיר אותה לגלעד או תיקח את התינוק שלה ותתחיל לאנוס אותה פעם בחודש(במיוחד שזה נראה כאילו בסוף הפרק סרינה נכנסה ללידה).
לידיה היא לחלוטין גרועה באותה מידה כמו המפקדים. ואני גם חושב שזה מוזר שמנסים לעשות לה גאולה, כי לא ברור לי איך אפשר יהיה.
אבל זה כן נחמד אם היא תעשה בסופו של דבר משהו טוב שיעזור לבנות שם.
התיאוריות שאני ראיתי זה מכינים את הדמות של לעדויות, אבל אני לא זוכרת מה הלך שם(ויש לי דברים קצת יותר בוערים לקרוא חוץ מאת הספר הזה שוב).

keren or5

Well-known member
הקטעים בינהם קצת מגוחכים, אבל אהבתי את זה שג'ון פשוט מאוד מתורגלת בזה בעוד בשבילו זה חדש לחלוטין.
חוץ מזה אחרי שהוא נרגע אז אהבתי את הפלרטוט שלהם. אחד הדברים הטובים של הפרקים האחרונים זה שהם התקרבו.
(y) מסכימה. אני גם מאוד אוהבת את הזוגיות של ג'ון ולוק. |מאוהב|

מעניין שאני דווקא לא חשבתי ספציפית על ג'ון. אבל היה ברור שסרינה מבינה יותר ויותר איך זה להיות שפחה. אפילו שהיא בכלל לא תחת איום של אונס חודשי, זה עדיין משהו. היה נחמד לראות אותה חיה בחרדה במצב הזה לשם שינוי.
זה תמיד לא מובן לי התגובות המוזרות של הדמויות שהיו חלק פעיל בגלעד, גם סרינה של הפרק הזה, וגם לידיה. כאילו האם אנשים יכולים להיות בכזה דיסוננס קוגנטיבי, בשביל אשכרה להיות מופתעים שעושים דברים בחברה שהם עזרו לבנות, דברים שהם כבר יודעים שעושים. לייק לידיה כ"כ בשוק מזה שהוא אנס את ההיא, כאילו היא באמת לא רואה את "הטקס" כאונס?

כן, גם לי זה נשמע משונה. היה נראה לי די ברור שהם רוצים את התינוק, עוד יותר כשגילו שהם ארגנו חדר לידה שלם בתוך הבית שלהם. ואז פתאום האישה אומרת שהיא צריכה להיות נשואה כדי שתוכל לשמור את התינוק איתה.
באמת הקטע הזה גם בלבל אותי. אני לא ממש מבינה את הכוונות של המשפחה הזאת שמארחת את סרינה.
אסתר חיה ובהריון! והם רצו לקחת לה את הרחם לפני שהם גילו את זה? איכ, זה לא מסוג הדברים שמנוגדים לגלעד?
כן, זה נורא מוזר כעונש לשפחה להוציא לה את הרחם, הרי הם סלחו על הרבה דברים לשפחות פוריות רק בגלל שהם פוריות, כי האפשרות להביא חיים היא ערך עליון שגובר על כל דבר. זה לא כאילו הם לא יכלו להעניש אותה בצורה מזעזעת אחרת (להוציא לה עין, לחתוך לה אצבע, לסרס אותה- דברים שכבר ראינו שעושים בסדרה), ואפילו אם לא בטוח שהיא פוריה, זה נשמע ממש מטומטמם להוציא לאישה בכוונה רחם.
כנראה שבמצב כזה, שבו אישה פוריה היא אובדנית, אז החשיבות הענקית שיש להם על פוריות גוברת על כך שזה מנוגד.
בהמשך למה שכתבתי קודם, זה עדיין לא הגיוני לי בשום אופן שיש נוהל כזה של להוציא לאישה בכוונה רחם בריא, אפילו לשפחה בגלעד.

הקטע הוא שלורנס אומר ללידיה שהוא לא הולך לעשות לוורן שום דבר, ואפילו נוזף בה על כך שהיא כועסת. אבל בשלב כלשהו בהמשך משנה את דעתו ומחליט לנצל את המעשה הזה כדי להפטר מוורן. וזה כנראה פשוט כמהלך פוליטי כי וורן התנגד לתוכנית שלו "בית לחם החדשה" (שאני לא זוכר אם אמרו לנו מה זה). אבל קצת חבל לי שלא ראינו את לורנס בעצם משנה את דעתו.
הא, לפחות דבר אחד הגיוני, לא הבנתי בהתחלה למה הוא שינה את דעתו. חשבתי אולי עשו לו רגע כזה של "חזרה בתשובה", אבל זה הסבר יותר הגיוני.
אני לא יודע למה אבל קצת ריחמתי על אשתו של וורן. מעניין מה עושים עם אלמנה של מפקד שמוצא להורג. אני לא אתפלא אם יקחו ממנה את הבית והילדה.
לא יודעת, אני לא מסוגלת לרחם בכלל על הנשים בגלעד, במיוחד אלה שיודעות על הטקסים ויודעות על כל מה שקורה לשפחות. היחידה שחשבתי שהיא בסדר נדמה לי הייתה אשתו של לורנס שבאמת הייתה נגד הטקס ואפילו השתגעה קצת באופן כללי מלחיות בגלעד.
ואז בקטע היותר הזוי סרינה מחליטה לירות בעזרא ולקחת את ג'ון לרוד טריפ?
הזוי, אבל גם די צפוי.
כולמר צפוי לדעתי פשוט כי היה לי ברור שג'ון לא תמות עכשיו באמצע העונה החמישית. אז ידעתי שאיכשהו היא תשרוד
היה ברור לי שג'ון לא תמות. לא עבר לי לשניה בראש שסרינה תציל אותה, מרוב שזה מטומטם שהיא תעשה דבר כזה, אני לא רואה גם אם אני מסתכלת הפוך ועקום על המסך הסבר הגיוני שהיא תעשה את זה. הנה דברים שחשבתי שיכולים לקרות לג'ון שתינצל, שיותר סבירים מזה שסרינה תציל אותה:
- ניק שומע על זה ומציל אותה
- היא משתלטת על סרינה כשסרינה מחזיקה את האקדח, אמנם לא סיכויים מאוד טובים, אבל ג'ון יכולה לגבור על אישה בהריון ועל גבר אחד לא חמוש, זה יחסית משהו שאפשר לדמיין
- מטאור נוחת על סרינה לפני שהיא יורה בג'ון.
ברור שג'ון תעזור לסרינה ללדת כי לא משנה מה היא תאמר היא לא תפגע בתינוק חף מפשע. אבל לדעתי אחרי הלידה סרינה עוד תזדקק לעזרה רפואית ולג'ון תהיה האופציה של לנטוש אותה למות, אבל ג'ון תחליט להציל אותה.
זה גם נראה לי מה שיקרה.
וגם הקטע שהיא אמרה לו לא להילחם והוא עשה את זה בכל זאת, מאיפה לו לדעת שלא היו יורים בו על המקום במקום לפוצץ אותו במקום(וגם אז בעיטה במקום הלא נכון והוא יכל למות מדימום פנימי).
אבל זה אני יכול להבין. כלומר האינסטינקט לנסות להלחם חזרה גם כשזה לא הגיוני לעשות את זה.
זה החלק היחידי שהיה לי הגיוני בכל הפרק. לוק לא חווה את כל מה שג'ון חוותה. ג'ון כבר יודעת באינסטינקט לא להילחם חזרה, היא עברה כ"כ הרבה פעמים דברים שכשהיא נלחמה חזרה התוצאה הייתה יותר גרועה. ככה זה במשטרים דיקטטורים, בשלב מסויים הציות הופך להיות פנימי, המוח עובר שטיפת מוח, אבל זה מאוד הגיוני שלו שלא היה פיזית לרוב במצבים כאלה כן ינסה, פסיכולוגיה 101- הוא לא עבר על בשרו את הדברים האלה כמו ג'ון, אין לו את הפעולות האוטומטיות שכבר נצרבו במערכת העצבים של ג'ון. וזה שהוא אמר שניה לפני שהוא מרגיש רע שהוא לא היה יכול להציל אותה כשהיא הייתה בסיטואציות כאלה בעבר, גרם לי להיות בטוחה שהוא יתנגד.
אני החלטתי משום מה שנישואין הם פייק וזה כי הוא חייב להיות נשוי ואבא שלה חשוב וכ'ו והם לא שוכבים.
(על ניק ואשתו). אני גם לא זכרתי שהזכירו בשום מקום שיש משהו פייק בנישואים של ניק ואשתו, אבל מצד שני, אם זה משהו שבכלל קרה עונה שעברה אני בכלל לא זכרתי את זה.
אבל זאת הייתה התקווה שלי עוד מעונה 2. מרגיש שכל הזמן סרינה מתקרבת לעמדה הזאת ואז חוזרת בה.
עזרה לג'ון להריח את ניקול לקנדה, ואז חזרה בה
בגדה בפרד ואז חזרה בה
בדיוק! אני מרגישה שהמעשים של הדמויות רנדומליות לפי מה שצריך שיהיה בעלילה, ולא לפי שום הגיון. כנ"ל חוקים מסויימים בגלעד והרבה דברים אחרים. החל מעונה 2 הסדרה הפסיקה להיות הגיונית בכל מצב. אני אפילו לא קונה שפרד הצליח להכניס את סרינה להריון, אחר שברור שהוא היה עקר כי הוא לא הצליח להכניס את ג'ון להריון, וגם נראה הזוי שהם בכלל שכבו אחד עם השני בתקופה שהיא הייתה אמורה להיכנס להיריון בכלל, היה לי הרושם שהם לא שוכבים בכלל מאז שג'ון הוצבה אצלם, ובטח לא בתקופה. חשבתי שאולי נגלה שהילד לא שלו, אבל היינו מגלים כבר אם סרינה הייתה ששוכבת עם מישהו אחר. הסדרה הייתה צריכה שהיא תהיה בהריון, אז היא בהריון. נו שויין.

לדעתי אתם מנסים למצוא יותר מדי היגיון בסדרה שמזמן שום דבר בה לא הגיוני, ודברים קורים כי העלילה צריכה שהם יקרו. השאלות שאתם מעלים מאוד מעניינות כמו האם לדמויות מסויימות יכולה להיות גאולה מסויימת למשל. אבל אני לא מעסיקה את עצמי בשאלות האלה כי הדמויות כ"כ לא קונסיסטנטיות אלא רק עושות מה שהעלילה צריכה שאני לא יכולה לקחת את השאלות האלה ברצינות.

dilia snake

Well-known member
בדיוק! אני מרגישה שהמעשים של הדמויות רנדומליות לפי מה שצריך שיהיה בעלילה, ולא לפי שום הגיון. כנ"ל חוקים מסויימים בגלעד והרבה דברים אחרים. החל מעונה 2 הסדרה הפסיקה להיות הגיונית בכל מצב. אני אפילו לא קונה שפרד הצליח להכניס את סרינה להריון, אחר שברור שהוא היה עקר כי הוא לא הצליח להכניס את ג'ון להריון, וגם נראה הזוי שהם בכלל שכבו אחד עם השני בתקופה שהיא הייתה אמורה להיכנס להיריון בכלל, היה לי הרושם שהם לא שוכבים בכלל מאז שג'ון הוצבה אצלם, ובטח לא בתקופה. חשבתי שאולי נגלה שהילד לא שלו, אבל היינו מגלים כבר אם סרינה הייתה ששוכבת עם מישהו אחר. הסדרה הייתה צריכה שהיא תהיה בהריון, אז היא בהריון. נו שויין.
לא בדיוק קאנון או הסבר. אבל בראיון עם ג'וזף פיינס(פרד) לפני כמה שנים הוא סיפר שבעונה 3 או 2 הייתה סצנה שפרד אונס את סרינה והם(נראה לי השחקנים) סירבו לצלם אותה או שבסוף זה לא נכנס לסדרה אבל היה איזה משהו מאחורי הקלעים. אז לפחות איך שאני משלימה את זה בראש שלי, הוא באמת אנס אותה(רק שלא אמרו את זה במפורש) וככה היא נכנסה להריון, וזה גם תמריץ הגיוני יותר ללמה היא בגדה בו והסגירה אותו לקנדה/הפליטים האמריקאים בסוף עונה 3.

וזה לא היה ברור אף פעם שהוא עקר, רק שסרינה רמזה שחלק מהמפקדים לא יכולים(שזה הגיוני, אם יש משבר בפוריות, לא יכול להיות שרק האשמה היא על הנשים. וגם אם לא, גם לפני המשבר, גם עכשיו במציאות שלנו יש גברים שמסיבות מסוימות הם עקרים). אנחנו לא יודעים אם יש סיבה אמיתית לזה הוא לא הצליח להכניס את ג'ון להריון ודווקא ניק כן( מלבד העובדה שג'ון וניק שכבו גם מחוץ לטקס).

וזו הייתה חפירה מיותרת לגמרי בנושא שולי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
זה תמיד לא מובן לי התגובות המוזרות של הדמויות שהיו חלק פעיל בגלעד, גם סרינה של הפרק הזה, וגם לידיה. כאילו האם אנשים יכולים להיות בכזה דיסוננס קוגנטיבי, בשביל אשכרה להיות מופתעים שעושים דברים בחברה שהם עזרו לבנות, דברים שהם כבר יודעים שעושים. לייק לידיה כ"כ בשוק מזה שהוא אנס את ההיא, כאילו היא באמת לא רואה את "הטקס" כאונס?
היום דיברתי עם מישהו על משהו שכביכול לא קשור - האלימות המשטרתית בארה"ב נגד שחורים, וספציפית המקרה של ג'ורג' פלויד. השאלה היא איך אדם כמו השוטר הזה יכול לחזור בסוף היום ולחיות עם עצמו. אני חושב שבמידה רבה אנחנו עושים התניה עצמית להאמין שמה שאנחנו עושים הוא בסדר וזה הרבה יותר קל כשזה מקבל עידוד מהסביבה שלנו. אז אנחנו לא רואים את הטירוף של מה שאנחנו עושים. זה מה שאיפשר לאנשים בגרמניה לחיות עם עצמם בתקופה הנאצית ובעלי עבדים ועוד.
זה כאילו מטורף כי סרינה ולידיה לא גדלו בעולם הזה והן אפילו לא היו נשים שלא הייתה להן ברירה. סרינה פעלה ליצירת גלעד. אבל היא הרי לא חושבת שהיא רעה. נראה לי שהיא ולידיה האמינו באמת שהן נותנות סיכוי חדש לשרת את אלוהים לנשים חוטאות והן האמינו שבסופו של דבר זה לטובה גם של הנשים האלו שיהפכו להיות שפחות. אולי במצב אחר זעקות הכאב של השפחות ומה שהן רואות היו סימנים להן לכך שמה שהן עושות הוא לא טוב, אבל האידיאולוגיה שלהם והסביבה שלהן גרמו לכך שהן המשיכו להאמין שזה הדבר הטוב.
אני מקווה שאני ברור...
כן, זה נורא מוזר כעונש לשפחה להוציא לה את הרחם, הרי הם סלחו על הרבה דברים לשפחות פוריות רק בגלל שהם פוריות, כי האפשרות להביא חיים היא ערך עליון שגובר על כל דבר. זה לא כאילו הם לא יכלו להעניש אותה בצורה מזעזעת אחרת (להוציא לה עין, לחתוך לה אצבע, לסרס אותה- דברים שכבר ראינו שעושים בסדרה), ואפילו אם לא בטוח שהיא פוריה, זה נשמע ממש מטומטמם להוציא לאישה בכוונה רחם.
הנחתי שהכוונה היא להוציא את הרחם של אסתר על מנת להשתיל אותה באישה אחרת שיש לה רחם פגומה, אבל היא בריאה מבחינות אחרות.
האמת שאף פעם לא שמעתי על השתלת רחם, אבל אולי זה דבר שהמציאו שם.
אני יכול להבין את ההגיון שלהם של להשתיל את הרחם הבריא של אסתר אצל מישהי אחרת כשהם יודעים שאסתר מוכנה להתאבד.
לא יודעת, אני לא מסוגלת לרחם בכלל על הנשים בגלעד, במיוחד אלה שיודעות על הטקסים ויודעות על כל מה שקורה לשפחות. היחידה שחשבתי שהיא בסדר נדמה לי הייתה אשתו של לורנס שבאמת הייתה נגד הטקס ואפילו השתגעה קצת באופן כללי מלחיות בגלעד.
אוי שכחתי מאשתו של לורנס. איזו מסכנה היא הייתה.
ועכשיו אני נזכר שג'ון די הרגה אותה. ולורנס בטח עדיין לא יודע את זה.
היה ברור לי שג'ון לא תמות. לא עבר לי לשניה בראש שסרינה תציל אותה, מרוב שזה מטומטם שהיא תעשה דבר כזה, אני לא רואה גם אם אני מסתכלת הפוך ועקום על המסך הסבר הגיוני שהיא תעשה את זה. הנה דברים שחשבתי שיכולים לקרות לג'ון שתינצל, שיותר סבירים מזה שסרינה תציל אותה:
- ניק שומע על זה ומציל אותה
- היא משתלטת על סרינה כשסרינה מחזיקה את האקדח, אמנם לא סיכויים מאוד טובים, אבל ג'ון יכולה לגבור על אישה בהריון ועל גבר אחד לא חמוש, זה יחסית משהו שאפשר לדמיין
- מטאור נוחת על סרינה לפני שהיא יורה בג'ון.
אני מסכים שהיו עוד אופציות.
האמת שמה שחשבתי עליו כאופציה זה שכמה אנשים שנשלחו על ידי ארגון מיי דיי בדיוק יגיע ויהרגו את עזרא (ואז אולי אפילו יחטפו את סרינה)
אבל חשבתי שיותר סיכוי שזה יהיה קשור להחלטה של סרינה כי ראינו שסרינה די נואשת לברוח מהמשפחה ההיא.
(על ניק ואשתו). אני גם לא זכרתי שהזכירו בשום מקום שיש משהו פייק בנישואים של ניק ואשתו, אבל מצד שני, אם זה משהו שבכלל קרה עונה שעברה אני בכלל לא זכרתי את זה.
אני חושב שגילינו שניק נשוי רק בעונה הזאת (אבל אני יכול להיות שאני באמת פשוט לא זוכר)
אני מסכים שזה מרגיש לא הגיוני שסרינה תכנס פתאום להריון. אבל דברים כאלו קורים. שזוג מנסה במשך שנים להכנס להריון וכבר מוותר לחלוטין (ואפילו מאמץ/עושה פונדקאות) ואז פתאום נכנס להריון. ואני לא מדבר רק על סדרות, זכור לי גם לפחות שני מקרים של אנשים אמיתיים שזה קרה להם.
בכל מקרה אני מניח שהם המשיכו לשכב יחד כי לא נראה לי שפרד יוותר על זה. ולא נראה לי שזה סוג הזוגיות שבה סרינה יכלה לומר לא. בעצם אני חושב שאפילו ראינו שהם שוכבים יחד כשהם היו בנסיעה הזאת שבסופה התברר שסרינה הובילה אותם להתפס על ידי האמריקאים.
לדעתי אתם מנסים למצוא יותר מדי היגיון בסדרה שמזמן שום דבר בה לא הגיוני, ודברים קורים כי העלילה צריכה שהם יקרו. השאלות שאתם מעלים מאוד מעניינות כמו האם לדמויות מסויימות יכולה להיות גאולה מסויימת למשל. אבל אני לא מעסיקה את עצמי בשאלות האלה כי הדמויות כ"כ לא קונסיסטנטיות אלא רק עושות מה שהעלילה צריכה שאני לא יכולה לקחת את השאלות האלה ברצינות.
זה לפעמים באמת מרגיש לי חסר טעם לנסות למצוא הגיון בהחלטות של הדמויות.
אולי זה פשוט עוזר לי להמשיך לראות את הסדרה שאני ממציא לדברים הסבר הגיוני.
כי באמת סרינה מאה אחוז הייתה צריכה להרוג את ג'ון.
היה יותר אמין אם היא הייתה יורה בעזרא, ואז יורה בג'ון, אבל האקדח היה מפסיק לעבוד ובגלל זה היא הייתה בורחת בלי להרוג את ג'ון.

dilia snake

Well-known member
זה כאילו מטורף כי סרינה ולידיה לא גדלו בעולם הזה והן אפילו לא היו נשים שלא הייתה להן ברירה. סרינה פעלה ליצירת גלעד. אבל היא הרי לא חושבת שהיא רעה. נראה לי שהיא ולידיה האמינו באמת שהן נותנות סיכוי חדש לשרת את אלוהים לנשים חוטאות והן האמינו שבסופו של דבר זה לטובה גם של הנשים האלו שיהפכו להיות שפחות. אולי במצב אחר זעקות הכאב של השפחות ומה שהן רואות היו סימנים להן לכך שמה שהן עושות הוא לא טוב, אבל האידיאולוגיה שלהם והסביבה שלהן גרמו לכך שהן המשיכו להאמין שזה הדבר הטוב.
אני מקווה שאני ברור...
אני דווקא מבינה את זה בקלות, סרינה ולידיה אומרות לעצמן שהן מצילות את האנושות(לא משהו שאני ספציפית יכולה להבין, אבל נו שויין) והמטרה מקדשת את האמצעים כי אין ברירה. אני לא חושבת שלידיה עושה את זה מטעמים דתיים, אבל היא כן מאמינה בגלעד עצמה, בתפקיד שלה במערכת, ובמה שהיא עושה כדי להגן על הבנות. אצל סרינה זה קצת יותר מורכב לדעתי כי היא ממש ייסדה את גלעד וראינו שעוד לפני היא האמינה בזה שצריך להחזיר את הנשים למטבחים.
הן לא שם בשביל כל החירטוטים והשטויות הדתיות, אבל זה משמש כלי נוח לשלוט בא/נשים ה"פשוטים" (והאמריקאים הם לא אומה מאוד משכילה והם נפטרו מהר מאוד מאלו שכן שהם רק השתלטו על העניינים), ולהצדיק במקומות שיותר קשה לשקר לעצמך ומכריחים אותך לפקוח עיניים( זה לא אונס! זה עבודת האל!).
הנחתי שהכוונה היא להוציא את הרחם של אסתר על מנת להשתיל אותה באישה אחרת שיש לה רחם פגומה, אבל היא בריאה מבחינות אחרות.
האמת שאף פעם לא שמעתי על השתלת רחם, אבל אולי זה דבר שהמציאו שם.
הייתה בעונה הקודמת פרק של שיקגו MED שעסק בזה, אז אולי זה משהו חדש יחסית או פחות ידוע. אבל ת'כלס אם אסתר הייתה מתה מוות מוחי, למה שלא ייקחו לה את כל האיברים להשתלה?
אני חושב שגילינו שניק נשוי רק בעונה הזאת (אבל אני יכול להיות שאני באמת פשוט לא זוכר)
ראו אותו שם את הטבעת בסוף העונה הקודמת אחרי איזה מפגש עם ג'ון.
(אני אפסיק עכשיו).

dilia snake

Well-known member
@טוני החתול ראיתי סוף סוף פרק 2!

פרק קצת צפוי, אבל בסה"כ אהבתי.

ספוק הוא אחד היצורים הכי חמודים עליי האדמות(כולל אלו של פלנטות אחרות).

וכול העונה פייק הולך להיות אימו על הצצה ההיא לעתיד שלו?(אבל בינתיים לפחות אני אוהבת את הדינמיקה בינו לבין מס' 1).

ו 3-4.

אין לי משהו משמעותי להגיד, אני אוהבת שזה פרוצדורלי אבל משהו שם חסר לי והדמויות נורא פרווה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה