הקטעים בינהם קצת מגוחכים, אבל אהבתי את זה שג'ון פשוט מאוד מתורגלת בזה בעוד בשבילו זה חדש לחלוטין.
חוץ מזה אחרי שהוא נרגע אז אהבתי את הפלרטוט שלהם. אחד הדברים הטובים של הפרקים האחרונים זה שהם התקרבו.

מסכימה. אני גם מאוד אוהבת את הזוגיות של ג'ון ולוק.
מעניין שאני דווקא לא חשבתי ספציפית על ג'ון. אבל היה ברור שסרינה מבינה יותר ויותר איך זה להיות שפחה. אפילו שהיא בכלל לא תחת איום של אונס חודשי, זה עדיין משהו. היה נחמד לראות אותה חיה בחרדה במצב הזה לשם שינוי.
זה תמיד לא מובן לי התגובות המוזרות של הדמויות שהיו חלק פעיל בגלעד, גם סרינה של הפרק הזה, וגם לידיה. כאילו האם אנשים יכולים להיות בכזה דיסוננס קוגנטיבי, בשביל אשכרה להיות מופתעים שעושים דברים בחברה שהם עזרו לבנות, דברים שהם כבר יודעים שעושים. לייק לידיה כ"כ בשוק מזה שהוא אנס את ההיא, כאילו היא באמת לא רואה את "הטקס" כאונס?
כן, גם לי זה נשמע משונה. היה נראה לי די ברור שהם רוצים את התינוק, עוד יותר כשגילו שהם ארגנו חדר לידה שלם בתוך הבית שלהם. ואז פתאום האישה אומרת שהיא צריכה להיות נשואה כדי שתוכל לשמור את התינוק איתה.
באמת הקטע הזה גם בלבל אותי. אני לא ממש מבינה את הכוונות של המשפחה הזאת שמארחת את סרינה.
אסתר חיה ובהריון! והם רצו לקחת לה את הרחם לפני שהם גילו את זה? איכ, זה לא מסוג הדברים שמנוגדים לגלעד?
כן, זה נורא מוזר כעונש לשפחה להוציא לה את הרחם, הרי הם סלחו על הרבה דברים לשפחות פוריות רק בגלל שהם פוריות, כי האפשרות להביא חיים היא ערך עליון שגובר על כל דבר. זה לא כאילו הם לא יכלו להעניש אותה בצורה מזעזעת אחרת (להוציא לה עין, לחתוך לה אצבע, לסרס אותה- דברים שכבר ראינו שעושים בסדרה), ואפילו אם לא בטוח שהיא פוריה, זה נשמע ממש מטומטמם להוציא לאישה בכוונה רחם.
כנראה שבמצב כזה, שבו אישה פוריה היא אובדנית, אז החשיבות הענקית שיש להם על פוריות גוברת על כך שזה מנוגד.
בהמשך למה שכתבתי קודם, זה עדיין לא הגיוני לי בשום אופן שיש נוהל כזה של להוציא לאישה בכוונה רחם בריא, אפילו לשפחה בגלעד.
הקטע הוא שלורנס אומר ללידיה שהוא לא הולך לעשות לוורן שום דבר, ואפילו נוזף בה על כך שהיא כועסת. אבל בשלב כלשהו בהמשך משנה את דעתו ומחליט לנצל את המעשה הזה כדי להפטר מוורן. וזה כנראה פשוט כמהלך פוליטי כי וורן התנגד לתוכנית שלו "בית לחם החדשה" (שאני לא זוכר אם אמרו לנו מה זה). אבל קצת חבל לי שלא ראינו את לורנס בעצם משנה את דעתו.
הא, לפחות דבר אחד הגיוני, לא הבנתי בהתחלה למה הוא שינה את דעתו. חשבתי אולי עשו לו רגע כזה של "חזרה בתשובה", אבל זה הסבר יותר הגיוני.
אני לא יודע למה אבל קצת ריחמתי על אשתו של וורן. מעניין מה עושים עם אלמנה של מפקד שמוצא להורג. אני לא אתפלא אם יקחו ממנה את הבית והילדה.
לא יודעת, אני לא מסוגלת לרחם בכלל על הנשים בגלעד, במיוחד אלה שיודעות על הטקסים ויודעות על כל מה שקורה לשפחות. היחידה שחשבתי שהיא בסדר נדמה לי הייתה אשתו של לורנס שבאמת הייתה נגד הטקס ואפילו השתגעה קצת באופן כללי מלחיות בגלעד.
ואז בקטע היותר הזוי סרינה מחליטה לירות בעזרא ולקחת את ג'ון לרוד טריפ?
הזוי, אבל גם די צפוי.
כולמר צפוי לדעתי פשוט כי היה לי ברור שג'ון לא תמות עכשיו באמצע העונה החמישית. אז ידעתי שאיכשהו היא תשרוד
היה ברור לי שג'ון לא תמות. לא עבר לי לשניה בראש שסרינה תציל אותה, מרוב שזה מטומטם שהיא תעשה דבר כזה, אני לא רואה גם אם אני מסתכלת הפוך ועקום על המסך הסבר הגיוני שהיא תעשה את זה. הנה דברים שחשבתי שיכולים לקרות לג'ון שתינצל, שיותר סבירים מזה שסרינה תציל אותה:
- ניק שומע על זה ומציל אותה
- היא משתלטת על סרינה כשסרינה מחזיקה את האקדח, אמנם לא סיכויים מאוד טובים, אבל ג'ון יכולה לגבור על אישה בהריון ועל גבר אחד לא חמוש, זה יחסית משהו שאפשר לדמיין
- מטאור נוחת על סרינה לפני שהיא יורה בג'ון.
ברור שג'ון תעזור לסרינה ללדת כי לא משנה מה היא תאמר היא לא תפגע בתינוק חף מפשע. אבל לדעתי אחרי הלידה סרינה עוד תזדקק לעזרה רפואית ולג'ון תהיה האופציה של לנטוש אותה למות, אבל ג'ון תחליט להציל אותה.
זה גם נראה לי מה שיקרה.
וגם הקטע שהיא אמרה לו לא להילחם והוא עשה את זה בכל זאת, מאיפה לו לדעת שלא היו יורים בו על המקום במקום לפוצץ אותו במקום(וגם אז בעיטה במקום הלא נכון והוא יכל למות מדימום פנימי).
אבל זה אני יכול להבין. כלומר האינסטינקט לנסות להלחם חזרה גם כשזה לא הגיוני לעשות את זה.
זה החלק היחידי שהיה לי הגיוני בכל הפרק. לוק לא חווה את כל מה שג'ון חוותה. ג'ון כבר יודעת באינסטינקט לא להילחם חזרה, היא עברה כ"כ הרבה פעמים דברים שכשהיא נלחמה חזרה התוצאה הייתה יותר גרועה. ככה זה במשטרים דיקטטורים, בשלב מסויים הציות הופך להיות פנימי, המוח עובר שטיפת מוח, אבל זה מאוד הגיוני שלו שלא היה פיזית לרוב במצבים כאלה כן ינסה, פסיכולוגיה 101- הוא לא עבר על בשרו את הדברים האלה כמו ג'ון, אין לו את הפעולות האוטומטיות שכבר נצרבו במערכת העצבים של ג'ון. וזה שהוא אמר שניה לפני שהוא מרגיש רע שהוא לא היה יכול להציל אותה כשהיא הייתה בסיטואציות כאלה בעבר, גרם לי להיות בטוחה שהוא יתנגד.
אני החלטתי משום מה שנישואין הם פייק וזה כי הוא חייב להיות נשוי ואבא שלה חשוב וכ'ו והם לא שוכבים.
(על ניק ואשתו). אני גם לא זכרתי שהזכירו בשום מקום שיש משהו פייק בנישואים של ניק ואשתו, אבל מצד שני, אם זה משהו שבכלל קרה עונה שעברה אני בכלל לא זכרתי את זה.
אבל זאת הייתה התקווה שלי עוד מעונה 2. מרגיש שכל הזמן סרינה מתקרבת לעמדה הזאת ואז חוזרת בה.
עזרה לג'ון להריח את ניקול לקנדה, ואז חזרה בה
בגדה בפרד ואז חזרה בה
בדיוק! אני מרגישה שהמעשים של הדמויות רנדומליות לפי מה שצריך שיהיה בעלילה, ולא לפי שום הגיון. כנ"ל חוקים מסויימים בגלעד והרבה דברים אחרים. החל מעונה 2 הסדרה הפסיקה להיות הגיונית בכל מצב. אני אפילו לא קונה שפרד הצליח להכניס את סרינה להריון, אחר שברור שהוא היה עקר כי הוא לא הצליח להכניס את ג'ון להריון, וגם נראה הזוי שהם בכלל שכבו אחד עם השני בתקופה שהיא הייתה אמורה להיכנס להיריון בכלל, היה לי הרושם שהם לא שוכבים בכלל מאז שג'ון הוצבה אצלם, ובטח לא בתקופה. חשבתי שאולי נגלה שהילד לא שלו, אבל היינו מגלים כבר אם סרינה הייתה ששוכבת עם מישהו אחר. הסדרה הייתה צריכה שהיא תהיה בהריון, אז היא בהריון. נו שויין.
גם צריך לדעתי לזכור שמערכת היחסים בין ג'ון וסרינה היא מורכבת יותר מרק שנאה. בשלבים מסויימים הן היו קרובות זאת לזאת. ולדעתי זאת גם הסיבה שסרינה בסופו של דבר מחליטה לא להרוג את ג'ון.
לדעתי אתם מנסים למצוא יותר מדי היגיון בסדרה שמזמן שום דבר בה לא הגיוני, ודברים קורים כי העלילה צריכה שהם יקרו. השאלות שאתם מעלים מאוד מעניינות כמו האם לדמויות מסויימות יכולה להיות גאולה מסויימת למשל. אבל אני לא מעסיקה את עצמי בשאלות האלה כי הדמויות כ"כ לא קונסיסטנטיות אלא רק עושות מה שהעלילה צריכה שאני לא יכולה לקחת את השאלות האלה ברצינות.