דיוני סדרות #108

dilia snake

Well-known member
השבוע הייתי שיכורה מיין אדום, אין לי מושג מה אני עושה משבוע הבא שכבר אי אפשר יהיה לשתות ביום שני בצהריים.

בצד החיובי, שכחתי על מה היה הפרק תוך כדי צפייה בו.

קאלן ואנה חמודים יחד.

קאלן קיבל את הקש הקצר ונאלץ לעבוד עם דיקס, אבל אין לי מושג מה הם עשו הפרק. לא, ברצינות אין לי מושג מה הייתה התרומה שלהם לכל העסק.

אני לא מבינה, אם אין לתיקים שלהם בסופו של דבר קשר לצי למה הם לא מעבירים את זה לFBI/ משטרת לוס אנג'לס 8-* .

גם המיני עלילת צד של האדמירל, לא היה לזה שום קשר לפייק תיק שלהם.

שמישהו יביא לי בובה ועובדת סוציאלית כדי שנוכל לדבר ואני אוכל להראות לה בדיוק איפה הקליפ פתיחה והגופן החדש פוגעים בי כול פעם.

וסאם לא היה הפרק8-* ואנחנו רק בפרק השני לעונה, וכבר העכברים בורחים מהספינה הטובעת.

LeR@nch

Well-known member
מישהו צפה? לא ראיתי הודעה על הפיילוט.
אז בגדול לא תכננתי לצפות בסדרה אבל הדיווחים על הופעות האורח העתידיות העלו לי החשק כן לתת הזדמנות. זה לא היה כזה נורא - אמנם אני כן תוהה מה יש עוד לחדש בקשר בין מרי וג׳ון, ואין ספק שהפיילוט עשה עבודה מאוד לא טובה במפגש הראשון והמהיר ביניהם (נראה לי שאפשר כן היה לתת איזה כמה דקות של אקספוזיציה, אפילו שאלו דמויות שאנחנו מכירים מעל טבעי). החבורה שנוצרה שם נראית קצת כמו סקובי-דו. השחקן שמגלם את ג׳ון ממש מזכיר את ג׳ראד פדלקי במראה החיצוני, כך שעשו עבודה די טובה עם הליהוק שלו (יש להם גם בדיוק את אותן יכולות משחק של צנון שג׳ראד הציג לאורך ה-20 שנה האחרונות, עוד מבנות גילמור). הופתעתי גם לראות את דין בסוף הפרק, מה שרק הוסיף תהיות - איפה הוא נמצא ולמה סאם לא איתו (אוקיי, ברור למה סאם לא איתו מבחינת הלו״ז של השחקנים וכל הבלאגן שהיה ביניהם כשההודעה על הפרויקט פורסמה, אבל עדיין - איפה סאם?!). כמו כן - Soldier Boy, פעמיים:-D:-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מישהו צפה? לא ראיתי הודעה על הפיילוט.
אז בגדול לא תכננתי לצפות בסדרה אבל הדיווחים על הופעות האורח העתידיות העלו לי החשק כן לתת הזדמנות. זה לא היה כזה נורא - אמנם אני כן תוהה מה יש עוד לחדש בקשר בין מרי וג׳ון, ואין ספק שהפיילוט עשה עבודה מאוד לא טובה במפגש הראשון והמהיר ביניהם (נראה לי שאפשר כן היה לתת איזה כמה דקות של אקספוזיציה, אפילו שאלו דמויות שאנחנו מכירים מעל טבעי). החבורה שנוצרה שם נראית קצת כמו סקובי-דו. השחקן שמגלם את ג׳ון ממש מזכיר את ג׳ראד פדלקי במראה החיצוני, כך שעשו עבודה די טובה עם הליהוק שלו (יש להם גם בדיוק את אותן יכולות משחק של צנון שג׳ראד הציג לאורך ה-20 שנה האחרונות, עוד מבנות גילמור). הופתעתי גם לראות את דין בסוף הפרק, מה שרק הוסיף תהיות - איפה הוא נמצא ולמה סאם לא איתו (אוקיי, ברור למה סאם לא איתו מבחינת הלו״ז של השחקנים וכל הבלאגן שהיה ביניהם כשההודעה על הפרויקט פורסמה, אבל עדיין - איפה סאם?!). כמו כן - Soldier Boy, פעמיים:-D:-D
לא ראיתי
ולא מתכוון לראות כנראה
אבל מעניין אותי ויש לי שאלות
קודם כל למה אתה מתכוון שראו את דין בסוף הפרק?
כלומר ידעתי שיראו אותו כי ראיתי אותו בטריילר, אבל הנחתי שהוא רק בקטע של מקריין, מספר על העבר של הוריו. כולמר הנחתי שזה יתחיל עם דין שמספר למישהו על ההורים שלו.
האם ראו אותו גם בעבר? (מה זה, שנות ה70?)
והאם נתנו איזשהו הסבר לכך שההיסטוריה שלהם שונה ממה שאנחנו ידענו בסדרה?
כי בסדרה (כלומר בסדרה על-טבעי) זה הובהר שלג'ון לא היה מושג שקיימים שדים ורוחות רפאים וכל זה עד שמרי מתה. שלא לדבר על כך שלא היה לו מושג אף פעם שגם אבא שלו היה קשור לארגון שפעל נגד עולם העל טבעי.

LeR@nch

Well-known member
לא ראיתי
ולא מתכוון לראות כנראה
אבל מעניין אותי ויש לי שאלות
קודם כל למה אתה מתכוון שראו את דין בסוף הפרק?
כלומר ידעתי שיראו אותו כי ראיתי אותו בטריילר, אבל הנחתי שהוא רק בקטע של מקריין, מספר על העבר של הוריו. כולמר הנחתי שזה יתחיל עם דין שמספר למישהו על ההורים שלו.
האם ראו אותו גם בעבר? (מה זה, שנות ה70?)
והאם נתנו איזשהו הסבר לכך שההיסטוריה שלהם שונה ממה שאנחנו ידענו בסדרה?
כי בסדרה (כלומר בסדרה על-טבעי) זה הובהר שלג'ון לא היה מושג שקיימים שדים ורוחות רפאים וכל זה עד שמרי מתה. שלא לדבר על כך שלא היה לו מושג אף פעם שגם אבא שלו היה קשור לארגון שפעל נגד עולם העל טבעי.
ג׳נסן מקריין את תחילת וסוף הפרק וגם הסצנה האחרונה היא של דין כותב משהו ביומן שלו ונכנס לרכב ונוסע אל האופק. לא רואים אותו בעבר אלא זה ההווה שבו הוא מספר את הסיפור (לא ברור למי, זה מן הסתם לפני שהוא מת בפרק סיום הסדרה).
לגבי שינוי ההיסטוריה - לא הסבירו כלום. לפי הסדרה החדשה מרי היא זו שחושפת בפני ג׳ון את כל העולם של המפלצות, השדים והעל טבעי כשההורים של שניהם קשורים לתעלומה שהם מנסים לפצח.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ג׳נסן מקריין את תחילת וסוף הפרק וגם הסצנה האחרונה היא של דין כותב משהו ביומן שלו ונכנס לרכב ונוסע אל האופק. לא רואים אותו בעבר אלא זה ההווה שבו הוא מספר את הסיפור (לא ברור למי, זה מן הסתם לפני שהוא מת בפרק סיום הסדרה).
לגבי שינוי ההיסטוריה - לא הסבירו כלום. לפי הסדרה החדשה מרי היא זו שחושפת בפני ג׳ון את כל העולם של המפלצות, השדים והעל טבעי כשההורים של שניהם קשורים לתעלומה שהם מנסים לפצח.
אז לא ידעתי שדין מת בסוף על טבעי.
או שידעתי ושכחתי.
אומנם זה סוג של סדרת המשך אז הגיוני אולי להניח שמי שקורא על זה ראה את סוף הסדרה הקודמת, אבל זה לא מובן (במיוחד כי זאת סדרת פריקוול ולא סיקוול).
כל זה לומר שעדיף לסמן שזה ספוילר גם לסוף הסדרה של על טבעי.
*כבר הוספתי לך בעריכה.

אם כי זה על טבעי. האם זה לא הגיוני שאם דין מת בסוף הסדרה אז הוא פשוט חזר לחיים מאוחר יותר. הם מתו וחזרו לחיים לא מעט פעמים בסדרה

אולי ההסבר לכך שההיסטוריה שונה הוא שזה עולם מקביל. הרי יש גם עולמות מקבילים בעל טבעי.
מאוד מעצבן אותי שהרעיון המטופש הזה של ג'נסן קיבל אישור לסדרה, אבל הרעיון לספין אוף עם קבוצה של בנות (רובן דמויות משנה ממהלך הסדרה) לא קיבל אישור לסדרה, למרות פרק באקדור-פיילוט ממש טוב.

Lhuna3

Well-known member
מרפי לא מרוצה מאיך שליאה שוטפת כלים ומקפלת כביסה, אז הוא עושה הכל במקומה.
לא יודעת, אני הייתי שמחה לבן זוג שאוהב לעשות בעצמו את כל מטלות הבית המעצבנות האלה.
אבל אני גם קצת מבינה שזה מפריע לה לספוג ביקורת על איך היא עושה כל דבר.
בסוף יועצת נישואין שהיא גם מטופלת מייעצת לו שהכי חשוב זה להראות לה שהיא חשובה לו, והוא עושה את זה בדרך חמודה (אם כי קצת דביקה מידי לטעמי, כמו רוב הדברים שהוא עושה איתה).

המטופלת הנ"ל גם חווה לטענתה מה שמכונה Near-Death Experience במהלך הניתוח* (הערה למטה) והמתמחה החתיך מאמין לה וככה מתברר שהוא גם מאמין באלוהים, וחוץ מזה הוא נורא אוהב לעזור לקשישות וילדים חולים, וקונה לדר' אלן מאפה, ובסוף אחרי שדר' וולק הקניט אותה כל הפרק שיש לה קראש עליו והיא הכחישה, היא מודה שכן.

יש גם מטופלת שהיא נערה עם פאראנויה שההורים שלה הם לא הם והם חטפו אותה והיא פוגעת בעצמה, עד שמתברר שזה בגלל בעיה פיזית במוח.
ואנחנו מגלים שלמתמחה החדשה והקצת "סוררת" יש רגל תותבת כי היא נפצעה בשירותה הצבאי, מה שמסביר את הצליעה שלה (שבכלל לא שמתי לב שהיתה לה ואני לא בטוחה שלא המציאו רק לקראת הפרק הזה), ומעורר בדר' פארק כבוד כלפיה.

ובנושא המרכזי של (אני מניחה) חצי העונה הזאת - דר' לים ממשיכה לחפש תשובה יותר חד משמעית לשאלה אם מרפי עשה טעות בשיקול הדעת בניתוח שלה, ומצליחה להוציא מגלסמן הודאה שהוא גם חושב ככה.
אפשר להבין כמובן את הצורך שלה בתשובה ברורה, למרות שזה לא ירפא אותה, ואת הצורך שלה להיות מסוגלת להפנות אצבע מאשימה ולכעוס על מרפי.
אז בסוף הפרק כשהוא, כהרגלו, מדבר איתה על חיי הנישואין שלו, נשברת ומודיעה לו שמעכשיו היא לא חברה שלו יותר והיחסים שלה איתו יהיו מקצועיים בלבד.

*קראתי פעם מאמר שאהבתי על הנושא, שיש בו ראיות די חזקות שזה לא יותר מדמיונות, ונעשה אפילו מחקר של ממש לנסות להוכיח אם זה אמיתי, שהמטופלים שמתים מוות קליני "יוצאים מהגוף של עצמם" ורואים את חדר הניתוח מלמעלה, וכמובן שלא הצליחו לאושש את זה. מה שהם עשו זה בחדרי ניתוח שמו כל מיני דברים ואח"כ שאלו את מי שהיה לו מוות קליני וטען שהוא יצא מגופו על הדברים האלו, ואף אחד לא הצליח.
גם הראו שכל התיאורים הדומים של "מנהרה עם אור בקצה" ושל הקרובים שמחכים להם מהעבר השני וכולי, משנים צורה בהתאם לדימויים המקובלים בתרבות ובדת של החולה.

It's Always Sunny

Well-known member
*קראתי פעם מאמר שאהבתי על הנושא, שיש בו ראיות די חזקות שזה לא יותר מדמיונות, ונעשה אפילו מחקר של ממש לנסות להוכיח אם זה אמיתי, שהמטופלים שמתים מוות קליני "יוצאים מהגוף של עצמם" ורואים את חדר הניתוח מלמעלה, וכמובן שלא הצליחו לאושש את זה. מה שהם עשו זה בחדרי ניתוח שמו כל מיני דברים ואח"כ שאלו את מי שהיה לו מוות קליני וטען שהוא יצא מגופו על הדברים האלו, ואף אחד לא הצליח.
גם הראו שכל התיאורים הדומים של "מנהרה עם אור בקצה" ושל הקרובים שמחכים להם מהעבר השני וכולי, משנים צורה בהתאם לדימויים המקובלים בתרבות ובדת של החולה.
:-0:-0 נמצאה בסוף מסקנה?

Lhuna3

Well-known member
:-0:-0 נמצאה בסוף מסקנה?
המסקנה היא שזה כנראה לא אמיתי.
כלומר אי אפשר להפריך באופן חד-משמעי שום דבר כזה כמובן, אבל כל הנסיונות לאשש נכשלו.
כאמור כל המתים (לא שהיו הרבה, כי זה לא דבר שכיח) לא ראו את מה שהיו אמורים אם באמת היו יוצאים מהגוף שלהם.
ויש את הטיעון של המאמינים: האנשים שמתים מוות קליני מתארים בצורה מאוד דומה את מה שהם לכאורה ראו אחרי המוות, שזה משהו כמו עוברים דרך מנהרה חשוכה שבסופה יש אור גדול ואז מגיעים אל מקום שבעבר השני שלו עומדים הקרובים שלהם שמתו ומזמינים אותם להצטרף, אבל יש ביניהם גבול שהם לא יכולים עדיין לחצות אותו. ויש תחושה של שלווה אינסופית וכולי.
אז לטענת המאמינים זה מוכיח שזה לא דימיון אלא המקום האמיתי שמגיעות אליו הנשמות אחרי המוות, כי אם זה סתם דימיון/חלום אז איך זה אותו דבר אצל כולם?
נשמע די משכנע, לא?
אז זהו שכשבודקים קצת יותר לעומק, זה ממש לא אותו דבר אצל כולם אלא בפועל יש הרבה ואריאציות שונות, וילדים מתארים דברים שונים לגמרי, ויותר מכך: החוויה הדומה הנ"ל משותפת בעיקר לאנשים מתרבות מערבית אנגלו-סקסית נוצרית, ואם מתרחקים קצת ובודקים תיאורים של NDE למשל בתרבויות אסייתיות, אז מגלים משהו שונה מאוד (שמתאים יותר לאמונות והמיתוסים המקובלים אצלם)... אז אם זה מקום אמיתי מה זה אומר? שיש גני עדן שונים לכל גזע ותרבות אנושית? ;-) זה כבר נשמע פחות מתאים...

It's Always Sunny

Well-known member
כלומר אי אפשר להפריך באופן חד-משמעי שום דבר כזה כמובן, אבל כל הנסיונות לאשש נכשלו.
כאמור כל המתים (לא שהיו הרבה, כי זה לא דבר שכיח) לא ראו את מה שהיו אמורים אם באמת היו יוצאים מהגוף שלהם.
ויש את הטיעון של המאמינים: האנשים שמתים מוות קליני מתארים בצורה מאוד דומה את מה שהם לכאורה ראו אחרי המוות, שזה משהו כמו עוברים דרך מנהרה חשוכה שבסופה יש אור גדול ואז מגיעים אל מקום שבעבר השני שלו עומדים הקרובים שלהם שמתו ומזמינים אותם להצטרף, אבל יש ביניהם גבול שהם לא יכולים עדיין לחצות אותו. ויש תחושה של שלווה אינסופית וכולי.
אז לטענת המאמינים זה מוכיח שזה לא דימיון אלא המקום האמיתי שמגיעות אליו הנשמות אחרי המוות, כי אם זה סתם דימיון/חלום אז איך זה אותו דבר אצל כולם?
נשמע די משכנע, לא?
זה נשמע too good to be true. אני לא יודעת אם עדיף את זה או המחשבה שלא יהיה כלום אחרי שהחיים יגמרו. שתי האופציות נשמעות לי לא משהו ממש |נחמה|

אז זהו שכשבודקים קצת יותר לעומק, זה ממש לא אותו דבר אצל כולם אלא בפועל יש הרבה ואריאציות שונות, וילדים מתארים דברים שונים לגמרי, ויותר מכך: החוויה הדומה הנ"ל משותפת בעיקר לאנשים מתרבות מערבית אנגלו-סקסית נוצרית, ואם מתרחקים קצת ובודקים תיאורים של NDE למשל בתרבויות אסייתיות, אז מגלים משהו שונה מאוד (שמתאים יותר לאמונות והמיתוסים המקובלים אצלם)... אז אם זה מקום אמיתי מה זה אומר? שיש גני עדן שונים לכל גזע ותרבות אנושית? ;-) זה כבר נשמע פחות מתאים...
:-D:-D:-D:-D
כנראה שזה כל אחד ומה שהוא מכיר? :unsure:

Lhuna3

Well-known member
זה נשמע too good to be true. אני לא יודעת אם עדיף את זה או המחשבה שלא יהיה כלום אחרי שהחיים יגמרו. שתי האופציות נשמעות לי לא משהו ממש |נחמה|
האמת להרגיש שלווה אינסופית נשמע לי טוב.
וגם שאין כלום זה נשמע לי סבבה.
אז אני קצת בסדר עם 2 האופציות בעצם.
אבל אני מניחה שזה תלוי מה באמת יש שם, אם יש משהו... (אישית אני נוטה יותר להאמין שאין כלום אחרי המוות, אבל אין לי בטחון בכלום.)
:-D:-D:-D:-D
כנראה שזה כל אחד ומה שהוא מכיר? :unsure:
בדיוק.

It's Always Sunny

Well-known member
האמת להרגיש שלווה אינסופית נשמע לי טוב.
וגם שאין כלום זה נשמע לי סבבה.
אז אני קצת בסדר עם 2 האופציות בעצם.
אבל אני מניחה שזה תלוי מה באמת יש שם, אם יש משהו... (אישית אני נוטה יותר להאמין שאין כלום אחרי המוות, אבל אין לי בטחון בכלום.)
אני מניחה שזה ברור, אבל אני ארשום את זה בכל זאת, אני לא צופה ברופא הטוב :-D:-D סתם נכנסתי לספוילר כי לפעמים יש דברים מעניינים (כמו זה למשל).
אני יודעת שקראתי שלווה אבל משום מה בראש שלי זה היה מתורגם לסבל |פנים|
במקרה של גן עדן שבו אין זמן ומשמעות, אני חושבת שאני מעדיפה כלום. אבל אם באמת אין כלום, אז למה לטרוח בכלל?
בכל אופן, רציתי לרשום ספוילר לסדרה אחרת אבל אני לא רוצה להסתכן שזה יהיה יותר מדי ברור בהתחשב בנושא שאנחנו מדברות עליו אז אני אוותר.

את נהנית מהרופא הטוב?

Lhuna3

Well-known member
אני מניחה שזה ברור, אבל אני ארשום את זה בכל זאת, אני לא צופה ברופא הטוב :-D:-D סתם נכנסתי לספוילר כי לפעמים יש דברים מעניינים (כמו זה למשל).
חח כן, אני הבנתי את זה.
אני יודעת שקראתי שלווה אבל משום מה בראש שלי זה היה מתורגם לסבל |פנים|
:-D אוי!
במקרה של גן עדן שבו אין זמן ומשמעות, אני חושבת שאני מעדיפה כלום.
מעניין. אישית אני לא יודעת באמת. כלומר זה מצד אחד נשמע שעלול להיות משעמם, אבל אם מרגישים טוב ומאושרים כל הזמן, אז זה נוגד את זה... בקיצור אני צריכה הרבה פרטים מדויקים על מה שהולך שם בשביל להחליט אם אני חותמת או לא.
אבל אם באמת אין כלום, אז למה לטרוח בכלל?
את השאלה הזאת אני לא בטוחה שהבנתי. יכולה להסביר? לטרוח באיזה מובן? בחיים שלפני המוות?
בכל אופן, רציתי לרשום ספוילר לסדרה אחרת אבל אני לא רוצה להסתכן שזה יהיה יותר מדי ברור בהתחשב בנושא שאנחנו מדברות עליו אז אני אוותר.
אוי אני סקרנית עכשיו :-D אבל בסדר.
אולי את מתכוונת במקרה לסדרה "המקום הטוב"? (אם לא צפית בה אני ממש ממליצה, סדרה נורא מצחיקה וכיפית ומאוד feel good)
את נהנית מהרופא הטוב?
כן, בהחלט, למרות שכמו שכבר צוין פה על ידי ניק, זה לא סדרה של WOW, אין בה משהו מדהים או מלהיב במיוחד, או דמויות שממש ממש התאהבתי בהן.
ויש בה גם המון קלישאות, והמון דברים לא ריאליסטיים בכלל.
אבל עדיין יש דמויות שאני מאוד מחבבת, מערכות יחסים טובות, והרבה דילמות של מוסר, של אתיקה, של איך עדיף לחיות ואילו סיכונים עדיף לקחת - זה משהו שאני אוהבת בסדרות.

It's Always Sunny

Well-known member
מעניין. אישית אני לא יודעת באמת. כלומר זה מצד אחד נשמע שעלול להיות משעמם, אבל אם מרגישים טוב ומאושרים כל הזמן, אז זה נוגד את זה... בקיצור אני צריכה הרבה פרטים מדויקים על מה שהולך שם בשביל להחליט אם אני חותמת או לא.
חחח, לגמרי. במיוחד קשה שאנחנו (בני אדם) מטבענו אוהבים לדעת מראש על דברים.

את השאלה הזאת אני לא בטוחה שהבנתי. יכולה להסביר? לטרוח באיזה מובן? בחיים שלפני המוות?
כן. זה משהו שאני מתעסקת בו כבר תקופה ואין לי יכולת להסביר לעצמי בשביל מה שווה לי להתאמץ ולצאת מאזור הנוחות שלי אם בסוף שום דבר לא משנה. אני יודעת שאני צריכה למצוא לעצמי משמעות בחיים אבל כרגע המוטיבציה שלי היא באפס, לא רואה סיבה למה למה לי לעשות את זה. וברור לי שזה כמו מעגל שלא נגמר, החוסר מוטיבציה מוביל לחוסר הנאה ולהיפך וכבר נאמר לי שאם אני מוטרדת מזה אז אולי זה חשוב לי. יכול להיות, אני לא שוללת.
כשאני מוצאת לעצמי הסחות דעת הכל בסדר (באופן יחסי, כי אני כבר לא ממש נהנית מדברים כמו פעם) אבל כשאני חושבת על העתיד עולה בי תחושה של חוסר תקווה.

אוי אני סקרנית עכשיו :-D אבל בסדר.
אולי את מתכוונת במקרה לסדרה "המקום הטוב"? (אם לא צפית בה אני ממש ממליצה, סדרה נורא מצחיקה וכיפית ומאוד feel good)
לא המקום הטוב :-): רושמת בספוילר כאמצעי בטיחות באפי עונה 6. קישרתי את זה בקטע שאומרים שאנשים שעברו חוויה של כמעט מוות חוזרים ומרגישים יותר שלווים, אבל אני נוטה להאמין לכיוון שבאפי הלכה אליו. זה פשוט נראה לי אמין יותר, לחוות משבר אחרי שעוברים חוויה טראומטית כזאת.
אגב, המקום הטוב, ראית ורוניקה מארס?

כן, בהחלט, למרות שכמו שכבר צוין פה על ידי ניק, זה לא סדרה של WOW, אין בה משהו מדהים או מלהיב במיוחד, או דמויות שממש ממש התאהבתי בהן.
ויש בה גם המון קלישאות, והמון דברים לא ריאליסטיים בכלל.
אבל עדיין יש דמויות שאני מאוד מחבבת, מערכות יחסים טובות, והרבה דילמות של מוסר, של אתיקה, של איך עדיף לחיות ואילו סיכונים עדיף לקחת - זה משהו שאני אוהבת בסדרות.
זו צפיית feel good כזו?
מצאת בסוף מה לראות אחרי שתסיימי הרופא הטוב?

Lhuna3

Well-known member
כן. זה משהו שאני מתעסקת בו כבר תקופה ואין לי יכולת להסביר לעצמי בשביל מה שווה לי להתאמץ ולצאת מאזור הנוחות שלי אם בסוף שום דבר לא משנה.
אני יודעת שאני צריכה למצוא לעצמי משמעות בחיים אבל כרגע המוטיבציה שלי היא באפס, לא רואה סיבה למה למה לי לעשות את זה. וברור לי שזה כמו מעגל שלא נגמר, החוסר מוטיבציה מוביל לחוסר הנאה ולהיפך וכבר נאמר לי שאם אני מוטרדת מזה אז אולי זה חשוב לי. יכול להיות, אני לא שוללת.
וואו זה מאוד מעניין.
אני דווקא רואה את זה ש"בסוף שום דבר לא משנה" בתור משהו קצת מנחם.
אני אוהבת לחשוב על השורה all we are is dust in the wind מהשיר של קנזס.
זה שהחיים שלנו כל כך זמניים והכל יגמר בסוף, זה כאילו הופך את כל ההחלטות שלי לפחות כבדות, ואת הסבל (שלי, של אחרים) למשהו שגם יעבור.
את הכל לחסר משמעות במובן מסויים (כמובן שלא בכל מובן, אני לא אכנס להכל, אבל זה המובן שאני מוצאת בו נחמה).
אני גם לא מרגישה אף פעם צורך במשמעות, זה חסר משמעות מבחינתי. זה לא מונע ממני הנאה - אפילו ההיפך הוא הנכון.
אבל אני מבינה שאת מרגישה כמעט הפוך בעניין הזה |נחמה|
זה באמת נשמע שכן יש לך צורך במשמעות.
כשאני מוצאת לעצמי הסחות דעת הכל בסדר (באופן יחסי, כי אני כבר לא ממש נהנית מדברים כמו פעם) אבל כשאני חושבת על העתיד עולה בי תחושה של חוסר תקווה.
:-( אוי |נחמה|
(אצלי יש פחד גדול מהעתיד וגם חוסר תקווה, אבל במובן פחות עמוק מאשר אצלך כנראה. אני פשוט מפחדת לסבול ושהקרובים אלי יסבלו).
לא המקום הטוב :-): רושמת בספוילר כאמצעי בטיחות באפי עונה 6. קישרתי את זה בקטע שאומרים שאנשים שעברו חוויה של כמעט מוות חוזרים ומרגישים יותר שלווים, אבל אני נוטה להאמין לכיוון שבאפי הלכה אליו. זה פשוט נראה לי אמין יותר, לחוות משבר אחרי שעוברים חוויה טראומטית כזאת.
אההה וואו כן זה קטע חזק.
שם בעצם באפי תיארה שבמוות היתה לה בדיוק את תחושת השלווה האינסופית והמושלמת (בדיוק אותה אחת שמתארים החוזרים ממות קליני שהזכרנו - בתרבות הנוצרית/מערבית), והטראומה שלה היא מכך שהחזירו אותה ומנעו ממנה את זה.
אז כן, אני גם חושבת שזה הגיוני יותר.

אגב, המקום הטוב, ראית ורוניקה מארס?
אממממ כן... אבל פרשתי באמצע עונה 1 כי לא התחברתי ובגלל זה כולם פה כועסים עלי ;-#
זו צפיית feel good כזו?
הרופא הטוב? הממממ :unsure: לא ממש הייתי מגדירה אותה ככה. אבל אני כן מוצאת אותה מהנה לצפיה.
מצאת בסוף מה לראות אחרי שתסיימי הרופא הטוב?
אני עדיין רוצה בעקרון את טורצ'ווד, אבל עוד לא הצלחתי להגיע להחלטה ולהתחיל משהו.

dilia snake

Well-known member
חשבתי לוותר כי שוב יש לי צרות עם העיניים, אבל...

אני חושבת שעד עכשיו 100% מעלילות של טיפ הסתיימו במוות של מישהו שפעם היא הכירה, כל פעם שאיזה מישהו שפעם שהיא הכירה בא לעבוד תחת מסווה או איזו שטות שקר כול שהוא בסוף הוא מת.

זה כל מה שיש לי לומר על הפרק, לא הייתי הכי מרוכזת, וברגע שהחבר של טיפ נכנס לעסק איבדתי עניין.

למה התעללות בנשים עדיין נחשבת לצעד לגיטימי ובונה אופי?

וקלטתי כמה האנה לא עניינה אותי אף פעם ואיך שהוא היא עדיין לא מזיזה לי.

אזהרות טריגר לפני כל פרק שעוסק בילדים/תינוקות/הורות/פונדקאות/אימוץ וכ'ו.

איכס.

נערך לאחרונה ב:

dilia snake

Well-known member
טוב לא פספסנו בהרבה שבוע שעבר, זה הלך פחות או יותר כמצופה...

הם הביאו את כל השחקניות שמתו בעונה הקודמת לפלאשבאק8-*

נזכרתי כמה הלידות בגלעד היו מטומטמות.

היה רגע שג'ון דיברה וחשבתי שהיא שוברת את הקיר הרביעי אבל אז היא הסתובבה ודיברה אל סרינה, זה היה מוזר.

יחסית למה שיצא מסרינה ופרד אני מופתעת שאין לו פרסות וזנב.

וברצינות, לוק הרבה יותר נוראי מג'ון ולמה הוא עשה דבר כזה בלי להתייעץ עם ג'ון?

ולמה ישר ג'ון לא הציעה לפנות לגרופי של סרינה ולקבל הגנה ממנו ומה שזה לא יהיה הטקס שאת מצהירה שאת נרדפת בגלל שאת אישה או שזה מאוחר מידי אחרי כל מה שסרינה עשתה קודם?

ועוד דברים:

הקטע עם המבטים בפלאשבק של ג'ון/סרינה לא אמינים בהתחשב בזה שהרושם הוא שזה בהתחלה של ההצבה של ג'ון שם.

סרינה משווה את עצמה לשפחה, לא בדיוק שיא הטקט(היא חשבה שזה יגרום לג'ון להיות סימפטית כלפיה?).

גם הקטע עם הערה על איזה משהו אבולוציוני, אני לא חושבת שסרינה היא בדיוק קהל היעד.

"לוק הוא אדם טוב, הוא יהפוך את הילד לאדם טוב" גם לוק:" הלשנתי לרשויות שייקחו מסרינה את הילד"

ועכשיו ברור שאחרי כל הבודינג באסם סרינה תחשוב שג'ון אחראית לזה ואנחנו נחזור לנקודה של תחילת העונה, נכון?

והתירוץ למה ג'ון לא הרגה אותה בהפגנה היה דיי חלש.

(ואין לי שום אמפתיה לסרינה, על זה שלקחו ממנה את הילד אבל זה מרגיש כאילו אין שום התקדמות ורק ניסיון לסחוט שוב ושוב את היחסים בינה לבין ג'ון ללא שום סיבה).

לא יכולה לכתוב יותר כי העין ממש גומרת אותי.

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
טוב לא פספסנו בהרבה שבוע שעבר, זה הלך פחות או יותר כמצופה...

הם הביאו את כל השחקניות שמתו בעונה הקודמת לפלאשבאק8-*

נזכרתי כמה הלידות בגלעד היו מטומטמות.

היה רגע שג'ון דיברה וחשבתי שהיא שוברת את הקיר הרביעי אבל אז היא הסתובבה ודיברה אל סרינה, זה היה מוזר.

יחסית למה שיצא מסרינה ופרד אני מופתעת שאין לו פרסות וזנב.

וברצינות, לוק הרבה יותר נוראי מג'ון ולמה הוא עשה דבר כזה בלי להתייעץ עם ג'ון?

ולמה ישר ג'ון לא הציעה לפנות לגרופי של סרינה ולקבל הגנה ממנו ומה שזה לא יהיה הטקס שאת מצהירה שאת נרדפת בגלל שאת אישה או שזה מאוחר מידי אחרי כל מה שסרינה עשתה קודם?

לא יכולה לכתוב יותר כי העין ממש גומרת אותי.
|נחמה| מה יש לך בעין? תרגישי טוב!

didalf

Well-known member
המפקדת עונה 2 פרק 1
הקטע המוזר בסדרות ישראליות זה אשכרה לזהות איפה הם מצלמים כי הייתי שם.
לא נראה לי שהייתי בימית 2000 מאז... שלנו היה יום כיף מהצבא שם:-D

אהבתי את ההתחלה שבה החייל הזה מסביר לסמ"פית החדשה על הקליקות סטייל ילדות רעות:-D וזה היה רפרנס מכוון ביותר ברקע היה שיר שאמר משהו בסגנון "יו קאן סיט ויט אס". אני אוהבת כמה הסרט הזה אייקוני.

בכל מקרה כיף שהיא חזרה, כולם דפוקים וכיפים עדיין.
רק חבל שערבה לא שם.

ולא הבנתי יעבירו את ספיר מחלקה? היא גם לא תהיה בעונה הזאת???
וגם לא הבנתי איך האחיין של המב"סית יעזור להן?

נערך לאחרונה ב:
למעלה