דיון

• פותח הנושא ELP
  • פורסם בתאריך

ELP

New member
דיון

רציתי להעלות את זה בפורום תאוריה אבל כמעט ואין שם אנשים
אז אני אעלה את זה פה. התאוריה כפי שאנחנו מכירים אותה נבנתה מתוך קטעים של מלחינים בעבר כלומר למוזיקה קלאסית יש את מאפייני התאוריה שלה עפ"י קטעים של באך, היידן וכו' לג'אז יש מאפייני תאוריה לפי מלחיני ג'אז מהעבר. הרהרתי הרבה בנושא, והקטע הוא כזה, המוזיקה מאוד מושפעת מהסביבה שבה אנחנו נמצאים, מהתקופה שבה אנחנו חיים וכו', כמו שמולקלות מסודרות בצורה שונה לפי שינויי הסביבה. אז האם זה נכון בכלל ללמוד תאוריה לפי מאפיינים של סגנון, הרי המאפיינים של אותו סגנון הם גם בגלל התקופה, מצבי רוח של המלחין וכו'. האם הלימוד של תאוריה עפ"י מאפייני סגנון לא עוצר בעצם את פריצת הדרך קדימה במוזיקה? האם הוא לא חוסם את היצירתיות בעצם? והאם לא עדיף ללמוד רק את הבסיס שהוא תווים, סולמות, בניית אקורדים ומשם ללכת לפי מה שמרגישים שנכון? אולי אנחנו צריכים בכלל לבנות תאוריה חדשה עפ"י התקופה הנוכחית? או שבעצם לימוד תאוריה עפ"י סגנונות פותח לנו דלת שמאפשרת התקדמות לכיוונים שונים? או שזה בכלל תלוי בבנאדם עצמו ולא קשור למה שהוא למד? אני בכלל נגד חלוקה לסגנונות, אני חושב שזה רק גורם למלחינים לפחד לצאת מאותה תבנית שמא יגידו שהם מנגנים בסגנון א' ולא בסגנון ב'. מה אתם חושבים על הנושא, אני אשמח לשמוע את הרהוריכם

Renan1

New member
תראה את הסגנון של דרים טיטר..

שכחתי את השם של הסגנון הזה... אבל הוא ממש מיוחד ושוני ממה שכולם מכירים...

ELP

New member
דרים לא המציאו כלום

הדבר היחיד שהם יכולים להתגאות בו זה שהם ההרכב הראשון שנשמע כמו קטע מידי...

WinterZ

New member
זה שאתה לא מעריך אותם אחשלי

לא אומר שזה נותן לך את הזכות לרדת על גדולים ממך.

ELP

New member
יש לי זכות לחוות דיעה על כל הרכב

זו זכותי כמאזין
ואני לא רואה בהם גדולים...

חתוליס

New member
אתה פשוט אדיוט

אתה יכול להגיד שאתה לא אוהב את המוזיקה שלהם. אבל להגיד שהם לא "גדולים"? שמעת פעם את סולו של פטרוצ'י? של רודס? הקשבת פעם למיונג? או לפורטנוי? בקיצור, אתה זיין שכל. אני לא חושב שיש נגן מסוים בעולם הזה שהנגנים בעולם הזה נופלים ממנו.

sopranosax

New member
לא נכון

מותר לך להגיד מה שאתה רוצה. אולי להגיד "לא יודע לנגן" זה מעט אינפנטילי, אבל כן. אתן לך דוגמא, מייקל ברקר סקסופוניסט מצוין. אני לא סובל את המוזיקה שלו. מבחינתי הוא לא מהגדולים. אגב, עם כותרות כאלו אתה לא עושה רושם יותר טוב מכל אחד אחר.

אני נהנה להיות אידיוט

היתרון הגדול של אידיוט זה שהוא יכול להגיד מה שבא לו. יש לי את כל הדיסקים של דרים טיאטר, מקוריים לא צרובים, אז כן שמעתי כל דבר ודבר שלהם ועדיין אני לא חושב שהם מהגדולים..

Mr MAG

New member
הדעה שלי

אפשר ילהגיע להשגים עם ידע תאורטי מאוד מאוד פסיסי אבל צריך לזה כשרון מולד, את הדבר הזה בלב שגורם לך לעשות מוזיקה, ולא רצף תווים. לאדם הפשוט בד"כ אין את הכשרון הזה, אבל אם הוא ילמד נכון ויפתח את עצמו מוזיקלית הוא יכול לאט לאט להתחיל לעשות מוזיקה מעניינת בעצמו זתומרת לדעתי צריך ללמוד יותר מהבסיס. אבל גם מעבר להגבלות הסגנון שלך. גיטריסט רוק טוב למשל, יהיה כזה שלמד גם תאוריה של ג'אז ושל מוזיקה קלאסית, וגם שומע אמנים ספרדיים וברזילאים (סתם דוגמה). זתומרת, צריך ללמוד את הבסיס. צריך ללמוד על סגנונות אחרים. צריך לשמוע ולהפםתח להשפעות מסגנונות אחרים. צריך ללמוד את התאוריה שמשויכת לסגנונות מסוימים כמו שתורת ההרמוניה כפי שהיא מלומדת בצורה ה "קלאסית" מיוחסת למוזיקה קלאסית ועדיין לדעתי כל מוזקאי צריך ללמוד את זה. ואחרי שלמדת - תשתמש בהכל ותוסיף קצת משלך למיקס. אני יודע שהגבלות בלימודי מוזיקה הן דבר נורא - אמא שלי למדה מוזיקה ופסנתר בברה"מ של לפני כמה וכמה עשורים. שם ואז למידו רק בדרך הקלאסית. לימדו סולפג', תאוריה, הרמוניה.... אבל הם עבדו רק על סולמות מז'ור ומינור, אמא שלי רק יודעת מה זה מודוסים אבל לא ידועת להשתמש בהם. להוציא משמיעה היה אסור. לצאת מהסולם - אסור. לאלתר - פשע. מבין ? עכשיו, אמא שלי מורה פסנתר, ולתאוריה. אבל לא מוזיקאית. אני יכול להמציא מנגינות ואילו היא מוצאת עת עצמה נתקעת כשהיא מנסה בגלל שאני התפתחתי בנגינה שלי בלי הגבלות, ההגבלות היחידות שלי הן מה שהספקתי ללמוד לעומת מה שאני מתכנן.. ככה שאתה צודק - להגביל את עצמך במוזיקה זו טעות, אך בתנאים הקיימים כדאי ללמוד כמה שיותר ממה שיש (אפילו אם זה מקוטלג לסגנון כמו "תאוריה של הג'אז") ואז לנסות ולהשתמש בזה כדי לעשות את הדבר שלך. מקווה שיצאתי ברור... אם לא הצלחתי לבטא את עצמי ואני נשמע אדיוט, זה בסדר, אני רוסי, מותר לי
ערבטוב

Renan1

New member
אחי בלי ידע תאורתי אני כותב כמו

פנטרה... אבל אני לומד תיאוריה כדי לחדד את הטכניקה שלי והסולואים..

ELP

New member
ואתה מתגאה בזה שאתה כותב כמו מישהו?

איפה משהו משלך? למה אתה לא אומר אני כותב אותי.. למה אתה צריך לכתוב את פנתרה? וזה חלק מהדיון, כל פעם אנשים מפרסמים שהם רוצים להקים הרכב ומפרטים את מי הם רוצים שההרכב יזכיר מה קרה למקוריות? לאיפה נעלם לעשות מוזיקה שתזכיר כל אחד מחברי הלהקה ולא הרכב מסויים שכבר מנגן?

Stastyle

New member
אתה כ"כ אבל כ"כ

צודק !! אתה כ"כ צודק!! ואני מתכוון ללכת באותה דרך...של להמציא משהו חדש...אני איש עם ראש יצירתי...

moshikobahar

New member
אתה מתכוון לפריצת הדרך..

שמע..מתוך מליונים של אומנים מהעבר זכרו רק אחדים..הנדריקס,פייג',רוג'ר ווטרס ועוד כמה אחדים..מתוך מיליונים על גבי מיליונים של אומנים!!.. מה שאני מנסה להגיד זה שליצור משהו משל עצמך בעל סגנון "חדש" ומקורי זה קשה מאוד!!..יש אחדים עם ראש מאוד פסיכופטי שמסוגלים לעשות את זה.. וגם בעתיד..יזכרו כמה אחדים שכן עשו פריצת דרך חדשה בעולם המוזיקה וכן המציאו מן סגנון חדש או שילבו סגנונות שאף פעם לא שילבו.. אבל בשביל זה לדעתי..צריך להכיר ממש את כל היהסטוריה של המוזיקה ואת כל הסגנונות לעומק או שפשוט תיקח סמים וזה יבוא לבד (שיעול הנדריקס
)

ELP

New member
אהבתי את מה שכתבת

דרך אגב אני לא חושב שיש פה טועה או צודק כי סה"כ הנושא הזה הוא די פילוסופי אבל רציתי לשמוע עוד דעות ונקודת מבט שונות, אני חושב שאפשר ללמוד מכל דבר שמישהו יכתוב כאן בנושא הזה. מאוד מעניין וזו מחשבה תיאורטית לגמרי, אם למשל ניקח תינוק איך שהוא נולד, ונמנע ממנו לשמוע מוזיקה, ניתן לו פסנתר ונלמד אותו רק תיאוריה בסיסית, מעניין איך המוזיקה שלו תתפתח, אבל זה רק הרהור
יש סיפור(לא אמיתי) על איזה ילד שהיה לו משהו כמו פסנתר, והוא היה מנגן עליו, אחרי כמה זמן התחילו להאסף מלא אנשים מתחת לחלון רק בשביל לשמוע את המוזיקה שהוא מנגן ההורים שלו אסרו עליו לדבר עם האנשים או לשמוע מוזיקה איזה יום הוא יצא לטייל ביער ליד הבית שלו ופגש איש זקן, האיש נתן לו קלטת הילד הלך הביתה והאזין לקלטת, הוא למד משם כל מה שהוא רק יכל אחרי כמה זמן אנשים הפסיקו לבוא לשמוע הוא יצא שוב לטיול ביער ופגש את הזקן, הוא שאל את הזקן אם הוא יודע למה אנשים הפסיקו לבוא הזקן ענה לו "לפני ששמעת את הקלטת ניגנת בדיוק כמו שבאך כתב מוזיקה, אחרי ששמעת את הקלטת ניסית להמנע כמה שיותר מפוגות ושאר המאפיינים ששמעת שם כדי להיות מקורי, אנשים אהבו את המוזיקה שלך כשהיא הזכירה להם את באך". חחח טוב הסיפור הולך בערך ככה, מקווה שזכרתי אותו כמו שצריך. בכל אופן אני באמת אשמח לשמוע פה עוד דיעות.

sopranosax

New member
אין דבר כזה "תאוריה של ג'אז"

תאוריה זה תאוריה. מה ההבדל? בכתיבה של האקורדים, בצלילים שנבחרים? ארטיקולציה? תיאוריה זה תיאוריה. אגב, לכל האנשים כאן שמתחילים מללמוד מטאל וכאלו, כל מוזיקאי גדול שתבחרו, וטאטום ועד הנדריקס ומי שתרצו, למד מוזיקה קלאסית ומודרנית (ג'אז/גוספל). אין מורים לרוק או מורים לכל הסגנונות החשמליים יותר. גם מורים לג'אז זה דבר חדש יחסית. זה כמו שאתה לומד את המתמטיקה שכולם לומדים, אינטגרלים ווקטורים וקלקולוס וכאלו, אבל אחד ישתמש בזה לפיזיקה, אחד לכימיה אחד למה שהוא רוצה.

לא דיברתי על התאוריה הבסיסית

יש למשל הירמון שבתאוריה קלאסית הוא שונה ממה שלומדים מתאוריה ג'אזית יש מהלכי אקורדים שמזוהים עם מוזיקה קלאסית לעומת מהלכי אקורדים שמזוהים עם מוזיקת ג'אז. אז אני לא מדבר ברמה הבסיסית של תאוריה אלא כשאנשים נכנסים לעומקם של הסגנונות. באוניברסיטת ברקלי למשל יש גם מגמת מוזיקה קלאסית וגם מגמת ג'אז. לאחרונה הביאו לי ספר שנקרא The jazz theory Book התאוריה המסורתית במוזיקה קלאסית מבחינת הירמון וכדומה שונה לגמרי ממה שמראים בספר תאוריה הזה של הג'אז. והרעיון בהרהורים שלי הוא בכלל החלוקה לסגנונות שקיימת. מקווה שהצלחתי לנסח בצורה מובנת. ואני רוצה לציין שוב, אני לא אומר שאני צודק או טועה רק רוצה לראות עוד נקודות מבט.

sopranosax

New member
אתה צודק

אנחנו אומרים אותו דבר. שים לב, לא אמרתי שזה אותו דבר, אלא שזו אותה תאוריה. משתמשים במהלכים שונים בג'אז, אבל השימוש במהלכים קיים בכל מוזיקה. אגב, ברגע שעוברים את השטויות, התאוריה יכולה להיות מרתקת. יש לי בבית מדף מלא ספרי תאוריה עבי כרס.

ELP

New member
מסכים איתך

ככל שאני נכנס יותר לעומקה של התאוריה אני מוצא אותה יותר מרתקת אבל להגיד את האמת גם ככל שאני מתעמק יותר אני קולט כמה אני מבין פחות, התחום הזה כל כך רחב וגדול שלפעמים זה ממש מלחיץ.

למעלה