דיון..קצת קשה

שירלי317

New member
אני מסכימה איתך

כנראה פשוט לא הבנת מה שרציתי להסביר בעצם ובקשר לגישה הרוסית אני רוסיה בעצמי... כן כן.. כאילו, פחות או יותר... ואני פשוט יודעת שככה זה החינוך, וכל רוסי יודה ויגיד שככה זה החינוך, אבל כמובן שתמיד יש "יוצאים מן הכלל" ואלו שחונכו בצורה אחרת ונורמלית.. אבל זה פשוט עוד מהתקופה הקומוניסטית, ולאט לאט החינוך משתנה וככה כל התרבות.. האמת שהדעות שלי על וסילי, למרות שהן לא ממש מבוססות, פשוט רושם שקיבלתי ממנו בהחלט נוגד את מה שאת מספרת, אבל אני לא שופטת אף אחד, אני לא מכירה אותו מקרוב אז יכול להיות שאת צודקת אני מכירה אבל מדריך שהוא די מהולל בעולם הסוסים, עם הרבה קשרים וכ'ו שלפי דעתי וגם לפי דעתם של עוד כמה אנשים שיש להם נסיון יותר טוב ממני בדברים האלה ובכלל, הוא רוכב כמו הצרות שלי (והן לא כאלה טובות) ופשוט קורע לסוס את הצורה ולא בא לסוסים בדרך הרמונית. זה מאוד אינדבידואלי, אבל מן הסתם תמיד יהיו את ההכללות, אבל אלו המבוססות יותר.. שמבוססות על התרבות והחינוך והאמת שבאמת שבחו''ל לא הכל טוב ויפה.. אבל בחו''ל (בהכללה, כן? כאילו, ברב המדינות במיוחד באירופה) החוקים בנוגע לאחזקת סוסים, התאכזרות לבעלי חיים, גנבות (זה אני סתם מציינת בכללי) וגם חוקים תחרותיים ובכלל בעולם הסוסים, הרבה יותר נוקשים ומחמירים, וכך גם התהליכים לקבלת תעודת מדריך, צר לי לומר אבל בארץ עניין קבלת תעודת מדריך הוא מאוד שכונתי.. ובאירופה למשל הרבה יותר קפדני, נכון שתמיד יש את היוצאים מן הכלל, וזה כלל מפתח בנושא הזה ודומים לו, אבל בכללי הרמה בלדוגמא אנגליה, לפחות מבחינת היחס לסוסים ברב החוות, הרבה יותר "טוב"

ש נ י ס

New member
כמה דברים...

עם אפולו...את חושבת שהיית יכולה לעשות מסלול ב1.30? חשבת על זה שוסילי אולי לא זה ששיפר אותך אלא הסוס שלך?.. כאילו..אני לא מזלזלת בוסילי או משו...אבל סתם...תחשבי על זה... נפלת במטר כי היית עם סוס הרבה יותר בעייתי...סוס שלא קפצ מסלולים של 1.30 בחייו...לא כמו רונלד... ואת אלה שמחליפים סוסים כמו גרביים...אולי את לא מחליפה כמו גרביים...אבל את החלפת סוס..בתכלס..כדי שהיה לך קל יותר..ושתתקדמי מהר יותר..לא?.. מילים שלך: נכון שאם סוס מגיע למצב שהוא מתחצף או עושה הכל הפוך בכוונה וכן לא תמיד עוזרת השיטה העדינה של ללטף תסוס אז זה יכול להגיע למצב שהוא יכנס בסוס.. ואם לסוס לא התחשק לקפוצ באותו יום? אם הוא לא הרגיש מי יודע מה טוב? מי הוא בכלל שיכנס בסוס אם הוא לא יודע למה הסוס מתנהג בצורה הזאת? אם אמרת שהסוס ירד למתג מרצון...אז אין סיבה שהוא לא יקפוצ מרצון נכון?.. ואם באותו רגע הוא לא קפצ...יכולות ליות מאה ואחת סיבות לכך! אפילו אם בנחיתה משו כואב לו!!!.. ואיך וסילי יוכל לדעת את זה?.. אז הוא לא יודע...ואז הוא נכנס בסוס..כי הוא לא אוהב את זה שהסוס לא מקשיב לו..ולא מתחשבים פה בכלל בקטע שהוא בעל חיים! סבבה שאת אותם סוסים שהוא "עשה" הם היו טובים... תיראי את רובם עכשיו... או תיראי אותם כשוסילי לא רוכב עליהם.. ~אני לא מזלזלת באפ רוכב של הסוסים האלו~ רוב הסוסים עם בעיות כאלו או אחרות.. מבעיות רגליים ועד בעיה של סירובים.. וברור שכשוסילי ישב עליהם ויכנס בהם כי הוא לא אוהב את העובדה שהם לא קופצים..ברור שהם יקפצו..אבל אז זה כבר לא יהיה מרצון..אז זה יהיה מפחד... ולדעתי כל העניין של סוסים מהארץ סוסים מחול זה זיון שכל..כי מה שעושה סוס טוב זה המבנה והיכולת שלו..בשילוב עם הצורת אילופ שלו!

יש לי הרבה להגיב לך...

אבל בעיקרון אני לא יכנס איתך לויכוחים על וסילי כי זה שראית אותו עולה פעם אחת על סוס ונכנס בו זה לא אומר שאת יודעת איך השיטת אימון שלו ומה הוא עושה...וחוץ מזה בתור אחת שרוכב בכנות אצל את יודעת מי לא הייתי ממהרת לדבר יותר מדי... אז קודם כל... החלפתי את אפולו לא רק מהבחינה שיהייה יותר "קל" ולהגיד לך תאמת על רונלד לא יותר קל מאשר על אפולו.. זה נכון שרונלד קפץ בחו"ל 1.30 אבל זה לא אומר שהוא סוס קל ו"אוטומט" שתדעי לך שמאז שהוא בארץ הוא רק השתפר כמה שזה ישמע לך מוזר שסוס שמביאים לארץ בדר"כ אמור לשפר את הרוכב ככה וככה.. אז זה לא נכון כי אני והסוס משתפרים ביחד ורונלד בכלל לא היה הולך על המתג והיה מושך למכשולים ועכשיו הוא מחכה ואוכל תמתג כמו לא יודעת מה...אפולו לא הייתי עושה איתו 1.30 מכיוון שלסוס הזה אין רצון קדימה למכשול ודוגרי הוא לא זהיר!!! זה שהוא עושה מטר נקי הכל טוב ויפה.. שעליתי איתו ל-1.20 ובואי נגיד שרכבתי אותו לא רע הוא בכל זאת היה עושה את ההפלות שלו.. וכן אני רוצה להתקדם קדימה.. אני צריכה עכשיו להישאר עם אפולו 5 שנים עד שהוא יעשה מסלול נקי ב-1.20 בפוקס?! ונפלתי במטר לא בגלל שהוא סוס שלא קפץ 1.30 בחיים שלו.. בגלל שלסוס הזה אין צעד לשבת עליו... את כנראה לא ישבת על הרבה סוסים בחיים שלך ולא ידעת עם רכבת על אפולו אבל יש לו צעד בקאנטר של 4 פעימות.. וזה ישמע לך מוזר אבל גם בקפיצה הוא מוציא את כל השיווי משקל של הרוכב.. וזה גם וסילי אמר לי שהוא רק עלה עליו פעם ראשונה שהוא אימן אותי הוא לא הבין למה אני כל הזמן נפלתי הוא חשב שאני לא יודעת לרכב או משהו וברגע שהוא קפץ איתו הוא אמר בעצמו שהוא רק חיפש איפה לתפוס כדי לא ליפול ממנו וגם טלי עלתה עליו תשאלי אותה... אם תרצי אני יסביר לך יותר בהרחבה בהזדמנות אחרת.. ואת סתם אומרת דברים כי וסילי לימד אותי את הדבארים הכי בסיסיים בישיבה של רוכב שליאון או כל אחד אחרי שהיה לי לפניי זה לא לימד אותי וזה לא רק פה מתחיל הוא שינה לי תגישה לסוסים ועוד הרבה מאוד דברים... ואת לא מפרשת תמשפט שלי נכון.. וואלה את יודעת שהיו מצבים שנגיד סוס ואני לא יגיד מי אז הוא ראה רק שהוא התחיל טרוט שהוא מזייף קצת באחוריות הוא ישר אמר לרוכב/ת להפסיק את הרכיבה כי עדיף שזה לא יהייה משהו יותר רציני.. כמו שכולם פה בטח היו אומרים הוא היה קופץ בכל זאת ומזריק לסוס משהו או לא יודעת מה... ומה את חושבת שהוא נהנה להרביץ לסוס?! איזה שטויות אתם מזיינים פה בגלל זה אני לא אוהבת יותר מדי להגיב לדיונים כאלו בפורום... ווסילי יכול לדעת את זה.. לא הוא לא קוסם או משהו אבל יש לו נסיון של 30 שנים בתחום וכמו עמנואל למשל הוא רואה אם לסוס כואב משהו והוא בודק ושסוס קופץ מכשול מסויים ואחרי שמרימים ב-20 ס"מ הסוס בורח הצידה או מסרב זה לא נקרא שהוא לא מרגיש טוב או לא בא לו באותו יום.. זה נובע מכך שהסוס חיפש לסרב.. וזה לא טוב.. כל רוכב בעולם יגיד לך שאחרי שסוס בורח או מביא ברקסים כמה פעמים לא צריך ללטף אותו ולהפך צריך לפתור תבעייה הזאתי כמה שיותר מהר.. סוסים לומדים בשניייה לסרב.. אבל ממש בשנייה וכדי להוציא להם את זה לוקח פי 100 יותר זמן וגם זה מאוד קשה.. תעשי לי טובה אני רוצה לראות שיהייה לך סוס וברגע שהוא יסרב לך תלטפי אותו ואם זה מגיע למצב שאת גם מתחילה ליפול זה בכלל גרוע כי הסוס קולט את זה עם כל העניין שהוא חייה טיפשה.. את רוצה בבקשה תביאי סוס ב-20 אלף יורו ותזרקי אותו לפח.. בחירה שלך.. ומי מביניהם יש בעיות רגליים?!?! אוריקה קופצת כמו מלכה והוא לא יצא איתה לתחרויות אחרונות כי היא נחתכה באורווה בפט לוק אז תפרו לה שם.. ואוניקס טפו טפו טפו אין לו שום בעיות הוא בחייים לא צלע ואני לא רואה סוס אחד בארץ שמשתווה לרמה שלו.. ומירמיס כבר 3 שנים לא אצל וסילי אני לא יודעת מה יש לו או אין לו אבל הוא עשה את הסוס הזה ותראי איך הוא קופץ ורעם טפו טפו גם אין לו בעיות ברגליים הוא בחיים לא צלע לעבודים.. את היית מתה לאחד מהסוסים האלו וכל אחד אחר גם!!! ואני רוצה לראות שיקי או צביקה או כל מי שאימן אותך היה מוציא מסוס מקום או בכלל מוצא קודם כל סוס מקומי מוכשר ומלמד אותו ככה לקפוץ.. ותאמיני לי שאני רואה אותו רוכב לפעמים על 8 סוסים ביום ואם את גם היית רואה את זה את היית משנה תדעה שלך כי כמו שאני בדיוק ככה חשבתי לפני כי זה מה שליאון היה חופר לי בראש כל הזמן.. והבן אדם הזה עובד מדהים עם הסוס אני אפילו לא יכולה לתאר את זה וסבבה זה הדעה שלכם אתם לא חייבים להאמין למה שאני אומרת ואתם יכולים להגיד שאני תלמידה שלו אז אני מגנה עליו.. ואם הייתי חושבת שהוא חרא לסוסים אז לא הייתי מתאמנת אצלו כי כנראה שאנשים פה חושבים שאנחונ אוהבים שמרביצים לסוסים שלנו... אני אומנןם רק שנה איתו אבל כל פעם הוא מלמד אותי משהו חדש ושוב טרוט ישיבה הוא לימד אותי לשבת כמו שצריך שעד לפני שנה לא ידעתי איך.. ועוד דבר הסוסים בארץ וסוסים בחו"ל זה הכי לא זיון שכל.. מה לעשות סוסים בחו"ל מורבעים בדרך שיצאו לה ולדות טובות ויש מושג כזה סוס זהיר מטבעו.. שאת מקפיצה אותו לבד את רואה איך הטכניקה שלו ואם הוא מפיל מה הוא עושה בפעמים הבאות... ויש סוסים שיפילו לא יזיז להם.. ואם זה שטויות אז איך לא יצאו מאף אחד מהסוסים בצח סוס נורמלי שיקפוץ את המטר נקי? או מכל חווה אחרת בארץ אה?! ויש סוסים מבנה פצצה שהם לא זהירים ותאמיני או לא אי אפשר ללמד סוס שמתי שהוא מפיל מכשול אז להפוך אותו לסופר זהיר שלא יגע בחיים בקורה..

H a d a S D

New member
ה../images/Emo23.gif זה מה שחשוב!

"איך לא יצאו מאף אחד מהסוסים בצח סוס נורמלי שיקפוץ את המטר נקי? או מכל חווה אחרת בארץ אה?!" אני חייבת להגיב על זה... שהכל תלוי באופי של הסוס!! הסוס שלי פרג, בחיים שלו לא עלה עליו אף מאמן!!! ואבי המדריכה שלי אילפה אותו ואני המשכתי... ובחיים לא ראיתי סוס יותר מדהים ממנו! אז אנשים חושבים: אוי זה סוס לא גזעי, מקומי ולא אולף על ידי מאמן אז הוא לא שווה. אז להיפך הם כן שווים!! הם פשוט לא מקבלים את אותו היחס או את אותן ההזדמנויות להוכיח... ויש סוסים בארץ שקופצים פי שתיים מהרבה סוסים אחרים, וזה לא חייב להיות תלוי בגזע שלהם או הצורת האילוף, באמת מספיק גודל הלב של הסוס...

../images/Emo45.gif

הוצאת לי את המילים מהפה... ולא חסרים דוגמאות לסוסים כאלה, אנשים פשוט תמיד יעדיפו את הדרך הקלה להשיג דבר מסוים.... וזה חבל לדעתי.

../images/Emo45.gif

מסכימה הלב הוא הדבר שהכי חשוב ואני רואה את זה בכל פעם מחדש, גם עם אפולו וגם עם עוד סוסים. והכי ראיתי את זה עם ארתור, כשהתחרתי עליו אצלנו. חלק אומרים שהוא סוס מתפרק, ונכון הוא לא כזה אתלט והוא מגושם אבל הוא השקיע, הוא נתן מעצמו, ובאמת לא חסרים כאלו סוסים. מבנה מדהים וכישרון זה לא הכל, כי אחרי הכל סוס זו חייה ולא מכונה אי אפשר לבנות את הסוס המושלם עם המבנה הכי טוב שיכול להיות בלי שום פאק קטן להכניס את המפתחות לסובב, סוס זה הרבה מעבר.

Blue Eyessss

New member
כולם רגשי גמלי מותר!../images/Emo47.gif

קורונה היא אחת הדוגמאות המושלמות לסוסה שנותנת מכל הלב.. זאת סוסה שעברה פחות או יותר הכל..מאלימות פיזית מכוונת עד לאלימות מילולית עד לאלימות ברכיבה..אפילו לא בכוונה..סתם במסגרת שלא מתאימה לה.. וזאת סוסה שאחרי כל מה שהיא עברה...ואחרי כל מה שקרה לה בכל החיים שלה... שסביר להניח שזה המון...היא בכל זאת מצאה את המקום הזה בלב שלה לתת אמון שוב בבני אדם...וזאת סוסה שאני מגיעה לתחרויות ואומרים לי איכ איזה אופי מגעיל יש לה...ואיכ איזה רעה ואיכ היא לא שמחה בקאנטר... ושומדבר מזה לא מזיז לי...גם שאיילת אומרת לי כל תחרות כמה היא עקומה וכמה היא בחיים לא הייתה קונה אותה...לא מזיז לי מה שחשוב באמת זה הקשר והלב...והידיעה שאתה והסוס זה יצור אחד..ביחד ולא איכפת לי בכלל שאומרים לי שאפשר להשיג יותר טוב ולמה אני מתעקבת עליה...זה מה שאני צריכה עכשיו...ומסוסים כמוהה וכמו פוניטה ואפילו מסוסים כמו טימי...למדתי כ"כ הרבה... ופוניטה וקורונה עברו הרבה בחיים... ומה שיפה זה שלנו יש הזדמנות לתת להם מועד ב' לחיים...אנחנו נותנים להם הזדמנות שניה לראות שיש תקווה לחיות אחרת ולא בפחד... קיצר כפרוני על הסוסים האלה... כאלה עיניים טובות יאבההההה

מור 12345

New member
אם כבר ריגשי....

מימי הוא הסוס הכי חתיך ומושלם בעולם הוא כזהההה חמווווודדד....ולמרות שהוא קצת עקום הוא ממש נותן מעצמו בעבודה....ונטע אני ממש מסכימה איתך שלא משנה מה כולם אומרים העיקר שאת אוהבת תסוסה שלך

חובן

New member
אני כותב דברים עם המון קשר

אך זיו אתה אוהב אותי אני יודע את זה!!!

../images/Emo45.gif=/

נטקה כל מי שאומר ככה מקנא!!! מנסיון חחח גם לי אומרים כל הזמן שטויות כאלה... ואני גם בוחרת להתעלם מהם... מי שמזלזל בגילברט...: או שהוא לא מבין או שהוא סתם טיפש או שהוא חושב שזה שהוא סוס מקומי ולא טהור גזע זה אומר שהוא לא יגיע לשום מקום... פפפףףף=/

ברור שלב זה חשוב

ואני מכירה את הסוס שלך והסוס שלך זה סוס אחד ל... ויש לו לב אבל לפרג יש גם כישרון... ראיתי אותו קופץ ויש לו טכניקה טבעית את גם אומרת שאף מאמן לא עלה עליו ואת קפצת איתו לבד הוא סוס באמת מוכשר כי הוא קופץ עגול ולא רע בכלל.. הוא היה יכול לעשות בכייף את ה-1.20... וכל הסוסים שאמרתי שוסילי בעקרון עשה אותם יש להם אחד אחד לב.. רעם אתם רוצים הלגיד לי שאין לו לב?! או טיציאן? או אוניקס זה הסוס הכי תינוק שיש... החוכמה היא למצוא סוס מספיק כישרוני שיש לו גם אופי טוב ורצון לקפוץ.. יש סוסים שהאופי שלהם מראה שהם לא אוהבים לקפוץ אז סבבה.. כל סוס יש לו משהו שהוא יהייה טוב בו.. אם זה פינת ליטוף/דרסז'/קפיצות או כל דבר אחר..אני רק אמרתי שאופי לא מספיק.. ויש מספיק סוסים עם אופי אבל בלי מספיק יכולת..

שירלי317

New member
../images/Emo45.gifכל מילה../images/Emo203.gif

וגודל הלב של הסוס תלוי והרצון שלו לתת מעצמו ולשתף פעולה עם הרוכב תלויה בבטחון שלו ברוכב ובאהבה והמסירות שהוא מקבל! זה הכל גורר אחד את השני

Blue Eyessss

New member
שני ודרור..../images/Emo47.gif

אתן לוקחות את זה לפסים אישים..וזה לגמרי לא במקום=\אני לא פתחתי את הדיון הזה על מאמן ספציפי או בנאדם ספציפי והדיון הזה בין שתיכן מיותר..רוצות ללכת מכות תעשו את זה מחוץ לפורום..כל אחד בדרכי אמונה שלה באיך צריך להיות עם סוסים...תסכמו את זה בזה

חחחח אהבתי תתמונה.... ../images/Emo6.gif

ואני לא מתווכחת יותר עם וסילי אבל הייתי חייבת להגיב כי היו פה כמה אנשים שרמזו לזה דרך המילים שלהם.. אומנם לא אמרו תשם "וסילי" במפורש אבל רואים דיי בברור שהם התכוונו לזה.. אז סבבה כל אחד ומה שהוא חושב ואנשים פה מחפשים רק איך לחפור אחד מתחת לשני...

אממ בעיקרון אני ממש לא רוצה להגיב

ותאמינו לי שיש לי הרבה מה לכתוב בנושא, בעיקר כשמדובר בסוס שלי. אבל עם כל הכבוד לכולם וגם לך דרורי, כי את יודעת שאני אוהבת אותך ומכבדת את הידע שלך ואת האהבה שלך לאפולו ואת כל העבודה המדהימה שעשית איתו -אין סיכוי שאת לא יודעת את זה, היום אפולו הוא סוס שונה. נכון צעד זה משהו שנולדים איתו, אבל אפולו הוא סוס שונה וזהו, ומי שלא רואה אותו באימונים כשאני רוכבת עליו לא יודע על מה אני מדברת, כי התחרויות שלנו לא דומות לאימונים כי לי יש בעייה עם התחרויות, כי בלי רסקיו אני לא יכולה לעבור את המכושל הראשון ולפעמים אפילו להגיע למקום של התחרות. יש לי בעייה נוראית של פאניקה בתחרויות והקרובים אליי מכירים את זה מעולה. אז אם יורשה לי לציין, נכון שאני לא רוכבת מדהימה אבל יש לי את אפולו שנה שלמה כבר, והנפילות שלי בתחרויות היו כמעט היחידות ממנו, נפלתי ממנו בדיוק פעמיים בבית. ועוד אממ שלוש בתחרויות? אודים, נירדוד ואמיר. כרגע לא עולות לי לראש עוד תחרויות שנפלתי ממנו. אז כמה זה עד עכשיו? 5 פעמים? נוסיף נפילה או שתיים ששכחתי רק בשביל הקטע. אני לא רוכבת מדהימה, אני לא רוכבת הרבה זמן אבל בהתחשב בעובדה שיש לי אותו שנה שלמה ושאנחנו קופצים בערך פעמיים בשבוע, אז המצב קצת שונה עם אפולו. ולא, אני לא קופצת רק מטר, בבית אנחנו קופצים גם 120 וגם 130 ולא רק מכשולים בודדים [לפי היכולות שלי]. אפולו היום הוא סוס שונה בהרבה בחינות ממה שהוא היה, אז בבקשה תוציאו הסוס שלי ואותי מהדיון הזה, כי צריך להכיר את הסוס הזה היום בשביל לדעת. אז נכון, כשדרור קפצה עם אפולו את הגבהים שאני קופצת היון [בתחרויות, בבית, לא משנה] הוא היה רבה יותר צעיר והיו לו את הג'וקים שלו, אבל פשוט אל תערבו את הסוס שלי. את האמת? כתבתי מגילה שלמה אבל החלטתי לא לשלוח, כי אני לא צריכה להגן עליי או על הסוס שלי אני רק רוצה שתדעו שהסוס שלי השתנה והוא לא אותו אפולו שהוא היה ושדרור באמת עשתה עבודת קודש עם הסוס הזה, אבל בבקשה, אפולוה וא סוס שונה היום ושני תסכים איתי. אני באמת לא רואה פה ריב או ויכוח, פשוט הרגשתי צורך לכתוב את זה כשזה הגיע אל הסוס שלי.

את צודקת....

וזכותך המלאה לכתוב את זה... שניס התחילה לכתוב שמכרתי את אפולו כי מצאתי דרך יותר קלה ולא רציתי להתמודד עם אפולו ב-1.20 או לא יודעת מה... אני באמת לא מכירה את אפולו בשנה האחרונה ויכול מאוד להיות שהוא השתנה והתבגר.. אני בטוחה בזה אפילו.. אני רק אומרת שאפולו הוא לא סוס קל מהרבה בחינות וצריכים ללמוד לשבת עליו ואיך לקפוץ איתו שחלק מזה זה נפילות.. והוא לימד אותי המון בזה אין ספק בכללללל אבל יש שלב ברכיבה שאני הרגשתי שמיציתי את הסוס ורציתי גם להתקדם לסוס שאם אני יעשה את אותה עבודה במסלול של 1.20 אז כן אני יוכל לעשות גם נקי וזה יעלה לי את הביטחון.. אפולו מסוגל לעשות את ה-1.20 נקי אבל זה עניין של הרבה זמן ובגיל 17 הגיע הזמן להתקדם ולא להישאר מאחורה כמו כולם... וזהו לא חושבת שצריכים לדון בזה יותר..

aloniguy

New member
דרור תראי...

באמת אבל באמת אני מסכים איתך פה על רוב הדברים! אבל את רשמת: "ואני רוצה לראות שיקי או צביקה או כל מי שאימן אותך היה מוציא מסוס מקום או בכלל מוצא קודם כל סוס מקומי מוכשר ומלמד אותו ככה לקפוץ.." עם זה אני בכלל לא מסכים.... ובאמת באמת אני כמעט בטוח שאם תקריאי לווסילי את המשפט הזה הוא גם לא יסכים איתך... ווסילי ויקי עבדו מספר שנים ביחד, הוא רכב בכנות, ואם אני לא טועה עד היום ווסילי מתייעץ עם יקי על דברים מקצועיים.... התלבטתי אם לתת דוגמא למה שרצית אבל וויתרתי כי חבל, הוויכוח הזה פשוט סתמי ולא במקום.... אני מתכוון ברגע שהוא ירד לפסים אישיים.... אבל אם את רוצה דוגמא לסוס, או אפילו סוסים, מקומיים מוכשרים שהוא מצא תפני אליי במסרים...

למעלה